С главата или с дупето напред, през ЮНИ идва и наш ред

• 14 637
  • 272
  •   1
Отговори
# 135
 Elia,мила не се притеснявай-нашата главичка беше като за 41седмица...пък мина.Просто е по добре за теб да не те насилват с лекарства-защото при максимално естествено раждане проблемите ще са по-малко....така шийката на матката ще се отпуска постепенно и ще достигне размера на бебешката главичка.И точно по-този повод бих искала да кажа на   Ива78 ,какво знам за предизвиканото раждане-като ти помогнот с медикаменти/дали е вагинална таблетка или система с окситоцин/се предизвиква ускоряване на процеса-усилва се честотата на контракциите и съответно боли повечко.Вярно,че става по-бързо,но пък обикновено има повече последствия за мамата-при предишното ми раждане без да ме питат ми включиха окситоцин и резултата е епизеотомия и много вътрешни разкъсвания,от които макар и бързо да се възстанових, си имам много неприятни спомени.Този път без да ми помагат родих и по-бързо и по-безболезнено-имам съвсем малко сцепване/което зараства по лесно от гладкия срез при епизеотомията/със два козметични шева,които вече не усещам-а все пак бебе Иво е по-едър от Сами.И колкото и да ми разправят,че е било така щото ми е второ раждане....аз мисля ,че мога да направя разлика поне в нивото на болката....С две думи-ако ви предизвикват раждането-искайте си и анестезия/там вече не мога да ви кажа как стоят нещата защото и двата пъти се разминах с обезболяването/
valkiria,и ние още сме кротки,но при нас тия -будните часове са през нощта...ама се ядва,нали пък цял ден си спи...А защо не се къпете,може би така са ви казали в родилното-нашия пъп още не е паднал,ама аз си го пичкам отвсякъде....просто след това /а и на всяка смяна на пампа/си правим дезинфекция....
26,знам миличка ,че е така,но пък се надявам,че точно затова /щото не си дават много зор/ и ражданията са максимално естествени при вас.А и поне не те шашкат с разни глупости като тук-щото ако ни четеш редовно знаеш,че почти всички в един или друг момент бяхме се спекли заради някоя волно или неволно изтървана докторска реплика....

# 136
Аз съм мъжът на Зори.

Влизам за да ви кажа че си имаме     ylinfant

Прекрасно момиченце - Йоана

Тежи 3.400 и е високо 50см.

Родихме секцио и всичко е ОК!
newsm51Скапа ми приятелко , newsm51
 Tada   Tada   Tada   Tada   Tada   Tada  Tada  Tada  Tada  Tada  Tada  Tada 
  ura  ura  uraЧестита беборана , Йоана  да ви е жива здрава и вечно засмяна!!!  ura  ura  ura
Чакам да се възтановиш по скоро и да ми разправяш .

# 137
Хм, днес като ви четох  и си мислих дали има връзка  ....не знам как да го напиша,  за да ме разберете .... дали послушните бебоци в корема са кротки бебета  и обратно? РОдилите мами да кажат какво мислят:)!

# 138
Честити бебенца на мама Зори и Ади_5 да са им живи, здрави и много полслушни!  newsm51 smile3525 newsm51
Мимик и аз дадох своя глас дано да спечелиш.
Пепитка не се притеснявай, защо бързаш с бебка може би не са определили съвсем точно термина.

# 139
 Grinning Grinning GrinningЗдравейте, мили мами! И така след последното ми включване в 4 часа в понеделник на 05.06. след първото изтичане на водите ми, в 17.02 минути на същия ден родих нашия син Стефан- с мерки 3.300 кг и 52 см и цели 22 дни по рано/ термин 27 юни,, който е абсолютно точно поставен/. Изнанадата бе голяма за бързата реакция на Стефи, но слава Богу всичко мина леко и бързо, за което ще разкажа по-късно. Едва вчера се върнахме, заради детската жълтеничка, но всичко ще се оправи. Не мога да се седя много, страшни болки ме морят от тези конци макар , че са само три, но ще трае още 2-3 дни. С подробности ще се включа после. Честито на всички майки за техните рожби, да са им живи и здрави. А на останалите мами сили и още малко търпение:)
целувки мили майки и до скоро. отивам да гушкам Стефи, моят малък ангел

# 140
Браво на вас Мари - Анна! Да ти е жив и здрав малкия юнак. Ние доста се бяхме позачудили, като нямахме новинки!
Да гушкаш малкия сладур и за тези които още чакат своите бебоци!
 Hug Hug Hug

# 141
  • Бургас
Кабринска мила благодаря ти за отговора,че ако не си ти да ме успокоиш сигурни ще изкукам от нерви.
Целувки на всички и хубав ден

# 142
Честито на всички нови мами.Да са ви живи и здрави бебчетата!

# 143
  • на брега на Дунав
Здравейте и от мен отново след дълго отсъствие  Laughing. Виждам, че доста бебчета са се родили докато бях в болницата. Честито на всички мами.. И ние вече сме двама да се отчета и аз. Вчера се прибрахме от болницата. Малкият се роди с цезарово сечение на 05.06. Тежи 3.930 кг и е 52 см. Доста голям юнак май!!! Казва се Самуил и най-важното, което исках да споделя е, че с таткото сме изключително щастливи защото с него (бебчо) всичко е наред здравословно. Някой от вас знаят за опасенията за проблем с бъбреците. Салава Богу всички излезе в границите на нормалното отклонение и не би трябвало да представлява проблем. Бебчо си е съвсем наред и вярвам, че така ще бъде и за напред. Обичам ви всички и ви поздравявявам. Много целувки от нас и успех на бъдещите мами. Стискаме ви палци.

# 144
Честито  на Мари-Анна,да ти е жив и здрав юнака и много да те радва.Кабаранска и аз съм против  предизвиканото раждане,макар че предния път като ми включиха системата ми помогна,изведнъж ми спряха контракциите и започнаха напъните,но разкритието ми беше шест пръста,а контракциите на 3 мин.,така че като наближи термина не знам как ще се разправяме с моя доктор.Виждам че и Корнелия се е включила,Честит ти юнак,много да те радва и слушка,радвам се всичко с него е наред.Mucunka принцеската ти е страхотна,много е сладка,пу да не й уроки.

# 145
  • на брега на Дунав
Elia  и аз искам да те успокоя относно размерите на главичката. И при нас казваха така, но просто бебчо си е по-големичък и въобще главичката си му е повече от съразмерна. Таткото като се обади в болницата да разбера как сме първо ме пита за главичката, че и ние се бяхме шашнали от подобни изявления. Така, че не се притеснявай напразно.

# 146
  • Ямбол
Честито на Mari-Anna и Кorneliia_h! Да са им живи и здрави момчетата, много да слушкат мама и тати!
Кorneliia_h, много се радват, че при вас всичко е о.к!

# 147
Колкоо хубаво е, че продължават да се връщат родилите вече мами. Много се радвам, че сте добре и са ви здрави рожбите.
Ние сме си още 2 в 1, няма контракции, нищо...ама нали бебо си решава кога да дойде Simple Smile
Днес е чудно времето, ама сигурно сивата София ще си покаже рогцата следобеда. Кофти е, че с татито не можем да излизаме, че той довършва ремонта, ама c'est la vie Simple Smile
Приятен ден от мен и дано днес си имаме нови бебета

# 148
Здравейте и от нас  Hug
С бебе Тони от няколко дни сме си вкъщи, ама време нямам хич да се събера и да ви поразкажа малко как мина при нас..
Тя Кабранска хубаво ви е казала, че до последно си говорихме по Qто  Wink
на 29ти сутринта най-нормално си отидох на консултация - последната планирана.. И нямаше никакво ама никакво намече, че след по-малко от 20тина часа ще си имаме бебче.
Към обед ме стегнаха някакви зачатъци на контракции - с леееки болки, които за да отчета, че са болки ми трябваше доста фантазия. И така си карахме цял ден - на 10-15 минути.. Изведнъж вечерта към 8 часа взех да ги усещам вече по на често.. ама на никой не казвам, че паниката наоколо става голяма Wink
Вечерта към 10 часа викам на мъжо - ади малко на разходка, че май имам контакции, да видим истински ли са или са още подготвителни  Crazy
И 1 час се мотахме напред-назад по моста над Марица - много приятно, хладничко.. кеф.. И междувременно си засичам контакциите - между тях по 2-3 минути и продължават около 30-40 сек. ... Татито вика - мина ли ти - И като му показах засечките и се поопули малко.. Айде вика ще ходим да раждаме..
Е да, ма мен не ме боли почти хич?! кво ти раждане.. Аз чакам някви зверски болки.. нъцки..
Както и да е прибрахме се, той яде - вика може да ми е за позледно  Whistling .. къпахме се, кво ли не правихме.. и вече към 00:30 викам ади да се разходим да чуят поне тоновете и да видят кво става.. а пък ако няма нищо ще ни върнат Wink
Отивам аз нахилена до уши и ми отваря една акушерка - Вие за какво - Ми май за раждане, ама не съм много сигурна  newsm78
Айде скачай на стола - дойде лекарката и вика.. я да видм тук какво става, на колко са ти контакциите - викам ми на 2 минути, по около минута  Thinking .. Бръкна тя и вика - леле ми ти си готова - 6см разкритие, сега ще пукнем и мехура и отиваме в родилна зала  newsm78 #Crazy
Хух.. викам почна се!
И само таткото чака в коридора и му казвам - айде багажа го носи в родилна зала  Shocked И той беше с нас на раждането!
Влизаме си вътре тоалети ала бала.. Клизмата е много гот нещо между другото  Mr. Green
Айде сложиха ме на леглото да слушат на бебо тоновете и ми пуснаха леко една системка окситоцин.. вече беше 1:30 и имах 8 см .. Та тече си тая системка.. нъцки.. контакциите пак едни такива никви..
Еле по едно време се засилихa.. само дето нямах напъни или по-скоро не можех да ги употребявам ефективно.. Е тука вече таткото много помогна - ако не ме юркаше всеки път да напъвам като хората и да ме придържа отзад, че то много неудобно да напъваш легнала Sad
Айде по едно време викат ставай да се качваш на стола, вече бебока се вижда.. Е качих се на стола - напъвай напъвай... ама нещо става.. И по едно време гледам лекарката почна да се шашка - губят се тоновете нещо, а пък отдолу тяснооо - бебо не може да мине..
И викна един доктор малко да помогне - ей как ми скочи на корема тоя човек.. и отдолу с ножицата кръц.. и бебо изкочи като тапичка Wink
Оттам наттък почти всичко ми се губи.. или по-скоро ми беше като насън.. Веднага ми сложиха упойка да ме зашият от епизотомията, а татито отиде с бебока да гледа как го мерят, теглят и т.н.
Излязох от упойката след час.. а след още половин си бях в стаята.. веднага ми донесоха и Тони и си бяхме заедно през цялото време Simple Smile
Никой не ми го е пипал за нищо Simple Smile още по-малко пък са му давали някакви АМ или води или каквото и да е ..

Така започна нашaтa малкa прикaзка  Blush

.. И наистина - спинкайте колкото можете като сте още 2в1.. защото после ако ви се съберат по 2-3 часа на ден..

# 149
Mari-Anna ДА ВИ Е ЖИВ И ЗДРАВ СИНА И МНОГО ДА ВИ СЛУША И РАДВА  newsm51 Радвам се, че вече сте си в къщи и всичко е наред  smile3521
ЧЕСТИТА ДА ВИ Е РОЖБАТА korneliia_h ДА СТЕ ИВИ И ЗДРАВИ И МНОГО ДА ВИ СЛУША smile3525 Най- важното е, че всичко с него е наред  newsm10
Еха duhi_puhi много благодаря за разказа Simple Smile Радвам се, че всичко е минало ОК при вас  Hug

Последна редакция: нд, 11 юни 2006, 13:21 от TABBY

Общи условия

Активация на акаунт