С какво ви дразнят свекървите - тема 97

• 62 467
  • 772
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Иве, извинявай, ако съм те обидила, но така представени нещата точно така изглеждат - за какво да давам пари за хладилник, печка и пералня, като си има такива. Е, голяма работа, че на жена ми ѝ е неудобно, трябва да слиза, да се сблъсква с майка ми (чиито неща са нейни да не забравяме) , като имам предвид емоционален сблъсък. Казаха ти го и други - някои хора така са възпитани и е немислимо да излязат да плащат за квартира при наличието на място, където има да живеят. Само че не си дават сметка, че това съжителство трови всички. И дано не съм права, но в повечето случаи семействата не остават заедно. И не защото свекървата е "вещица", а снахата "луда", а просто, защото  две отделни семейства трябва да живеят отделно едно от друго. Камо-ли пък да имат общи домакински уредии.
И по-горе много добре казаха - в повечето случаи свекървата се чуди и мае какво им е станало да младите та са се разтуряли, но и през ум няма да ѝ мине, че най-доброто, което може да направи за сина си е да му покаже вратата

# 391
Съжалявам за острия тон. И аз не знам защо така се е получило. Защо аз така направих-така реших. Правим, каквото ни е по силите, но в момента здравето на бебето ни е по-важно и не можем да мислим за друго, тъжно е, но факт. Дори свекА е бял кахър и понякога даже ме изважда от всичките ни притеснения... Надявам се някога пак да пиша в тази тема вече щастливо живеещи отделно Simple Smile. Моля, повече не пишете за моя случай Simple Smile. Няма да отговарям и да влизам в безпочвени спорове.

# 392
Абсурдът, изобщо не визирах старите манджи, пределно ясно ми е, че на нея не ѝ дреме, затова и се старая децата да ходят там нахранени или пък да карам съпруга ми да ѝ се обажда, че ще ходим и да сготви нещо прясно.
Случвало се е на семейно тържество (вечерта) да държи да бъде закарана специално от съпруга ми до тях, при положение, че завареният ѝ син минава от там и няма против да го направи. На нас това разкарване ни струва 10 лева и поне 40 минути закъснение от вкъщи, в които ще се наложи сама да къпя и приспивам децата. И не, че няма да го оправя, но ми създава неудобство, защото синът ѝ е много отговорен баща и имаме разпределени задължения вкъщи. Ей такива примери мога да давам до утре

# 393
  • София
Абсурдът, изобщо не визирах старите манджи, пределно ясно ми е, че на нея не ѝ дреме, затова и се старая децата да ходят там нахранени или пък да карам съпруга ми да ѝ се обажда, че ще ходим и да сготви нещо прясно.
Случвало се е на семейно тържество (вечерта) да държи да бъде закарана специално от съпруга ми до тях, при положение, че завареният ѝ син минава от там и няма против да го направи. На нас това разкарване ни струва 10 лева и поне 40 минути закъснение от вкъщи, в които ще се наложи сама да къпя и приспивам децата. И не, че няма да го оправя, но ми създава неудобство, защото синът ѝ е много отговорен баща и имаме разпределени задължения вкъщи. Ей такива примери мога да давам до утре
Това мъжът ти трябва да го съобрази. Ако не го прави, вината е негова.

# 394
Явно ми е, наспала съм в предишен пост. Това не ми пречи да се оплача, нали?

# 395
  • София
То си е за оплакване, но не от свекървата.

# 396
  • Пловдив
Свекърите затова са построили голяма къща,за да има място за Мунчо и булката му.
Ако снахата бъде оставена да се адаптира ,да подреди новия си дом,да води сама домакинството си,да си гледа детето ,тоест да има някакво лично пространство,то тогава може и да има нормални отношения.
Ако не-или младото семейство ще се изнесе на квартира,или пък ще се разделят за съжаление.Тогава свеки пак няма да е доволна.Но и няма да осъзнае вината си...

Не винаги се изнасят на квартира или дори не винаги искат да го направят младите. А понякога пък снахата се налага и свекървата се завира в дупка, а също понякога на младите - и мъжа и жената им е изгодно това съжителство. Свекър ми и свекърва ми са с такава къща - на два етажа с възможност за строеж на трети, всеки етаж си е самостоятелен. Преди аз и мъжа ми (по-големия син е) живеехме на ет. 2, в едната стая обаче бяха син 2 и жена. На ет. 1 свекър и свекърва. Ние си бяхме отделно домакинство, а син 2 и снаха (а после и дете) си бяха домакинство със свекърите. Мъж ми обаче (след като направи Ремонт), реши, че не иска да живее така и си купи място и построи къща. Съответно оставихме ет. 2 на брата. Което се оказва малко, та сега искат да лишат мъжа ми от наследство (защото той си имал, а той има, защото работи като вол, с хиляди нерви, и никой нищо не му е подарил, ама това е друга тема), а син 2 продължава да е едно домакинство със свекъра и свекърите, не както бяхме ние, защото така им е изгодно на младите. Де се вика, хем им излиза по-евтино, хем е без пари. Но свекърва ми никога не се е бъркала в нашето домакинство. В тяхното, като общо, смятам, че дори има право на мнение, макар че надали го споделя или го налага. Та, и това да се има предвид, има млади и млади. Някои млади са ок да ги дондуркат до пенсия.

# 397
Като стана дума за изгода се сетих за една тормозена в истинския смисъл на думата свекърва. Жената е тормозена от мъжа си и съответно синковците са попили маниера му и тя буквално им е слуга. Още по-гадно е, че снахичките не я облекчават по никакъв начин, а точно обратното. Естествено се ходи на почивка всички заедно и познайте кой мие, готви и гледа внуците.

# 398
Е, в тоя случай свекървата е за бой, че не се е отърсила на време, а е приела ролята на жертва.

# 399
Като стана дума за изгода се сетих за една тормозена в истинския смисъл на думата свекърва. Жената е тормозена от мъжа си и съответно синковците са попили маниера му и тя буквално им е слуга. Още по-гадно е, че снахичките не я облекчават по никакъв начин, а точно обратното. Естествено се ходи на почивка всички заедно и познайте кой мие, готви и гледа внуците.

Ох, горката, все едно има какво друго да прави, ако не си гледа внуците.
Значи снахите са виновни, ако не се развеждат и какво ли не, защото нямат всичко и ведната, ама бабичката, да я ожалваме, защото е тъпа и възпитала паразити, дето и на почивки я водят чак, какъв тормоз ... и цял живот не може да се измъкне, не само в младостта си.

Сигурно, ако се питат снахите и, никак няма да е така историята, ами - тя не ни дава да припарим до кухнята, защото знае най-добре, какво обичат синовете и, защото си е нейната кухня, влачи се с нас на почивки и т.н.

# 400
  • Пловдив
Салиша, не забравяй, че и ти ще станеш "бабичка". Отнасяй се с по-голямо уважение към възрастните хора, особено ако са родители на мъжа ти, защото някой ден ще искаш отношение и към себе си. Познавам много "бабички", които неглижират себе си, за да има за внуците и децата и дават повече от всичко, и с връх, без отсреща да има не само благодарност, но и елементарно уважение. Но, да, сами са си го направили, не искат нищо в замяна, но, моля, поне малко уважение към такива хора.

# 401
Недей така...жената е вече възрастна, навремето сигурно не й е било лесно да се измъкне, отскоро я познавам, но страхотно личи как са я смачкали отвсякъде.

# 402
  • София
Салиша, не забравяй, че и ти ще станеш "бабичка". Отнасяй се с по-голямо уважение към възрастните хора, особено ако са родители на мъжа ти, защото някой ден ще искаш отношение и към себе си. Познавам много "бабички", които неглижират себе си, за да има за внуците и децата и дават повече от всичко, и с връх, без отсреща да има не само благодарност, но и елементарно уважение. Но, да, сами са си го направили, не искат нищо в замяна, но, моля, поне малко уважение към такива хора.
Огромна грешка е това.
И тази свекърва, която е научила мъжа си и синовете си да я мачкат... Не са ѝ виновни снахите.

# 403

И какво, като стана? Като стана откачена бабичка, ще се отнасят с мене, като с откачена бабичка. Тая простотия да уважаваш някой срещу заплаха - и на тебе ще ти се случи. И само защото съм щяла да стана бабичка им дължа уважение повсеместно на всички. Айде, ресто, тая тезичка.
Уважението не е функция на "даването", уважението се случва на база определени неща и в двете страни. "Уважаването" на някой, само защото ти дава кебапчета и кюфтета е далеееко от уважението. Но пък много близко до родния ни манталитет.

# 404
  • София
"Уважаването" на някой, само защото ти дава кебапчета и кюфтета е далеееко от уважението. Но пък много близко до родния ни манталитет.
Анджак, де!
Ти го носиш на 100% родния манталитет и като го предадеш на 3 броя, чудно ще си живееш! Joy

Общи условия

Активация на акаунт