С какво ви дразнят свекървите - тема 97

• 62 428
  • 772
  •   1
Отговори
# 465
Така става, защото, като чуят "свекърва" и си представят тяхната или себе си, но има и безкрайно различни от този образ. А и за себе си, човек не е обективен. И аз мисля, че съм в правото си, но за нея сигурно съм изчадие от ада. Пък и не само за нея ...
Проблем не възниква, ако има взаимно уважение и зачитане на чуждите граници, но къде са тия жени, които не считат сина и внучетата за свои или мъжа и децата за същото? Къде са тия да признаят, че някоя е добра в семейството си, в отглеждането на децата си, в решенията си, в желанията си, в правото си? Къде са тия, дето да признаят на друга жена, че е повече от тях, самите,  в нещо? Или че има проблем, за момента нерешим, а не, че е некадърна, проста и прочие тухлички, върху които да се възкачи коментиращата??? Май не са тук в тази тема. Всеки си носи последствията от  себе си, че и ги хвърля върху най-близките си, без особено да се замисля. Това е. Смисъл от спорове и нападки, кой знае колко удовлетворяващ някого, не виждам.

# 466
  • София
Почнах вече да говоря с дъщеря ми по темата никога и за нищо на света да не се навива да живее с роднините на мъжа си. Дано за 10 години повтаряне й влезе в главата. Просто чета и не вярвам на очите си. Няма да допусна, доколкото зависи от мен, моя дъщеря да заживее в една къща, палат или имение със свекърва си. Ужас.
Или в тяхно жилище.

Сама да се прецакваш, после друг ти е виновен. Много детинско.

# 467
  • София
Факт е, че си зависима от свекърва ти. С етаж ли, с пералня ли. А тя явно не е от съобразяващите се. Мани консервите от форума, гледай ти да си оправиш положението, та да не те ядосва. Всичко друго е олабване на напрежението и приказки без реално решение на проблемите.

# 468
Ива, проблема си си го натресла сама. Никой не те е завел под конвой в къщата на свекърите. Колкото и да са прости, те са си у дома. А ти си една жена без избор, докато седиш там и ги оплюваш. Изнеси се и няма да имаш подобни проблеми.

# 469
Да, аз самата никога също няма да допусна син да ми доведе снаха вкъщи. Представям си как ще ме оплюва навсякъде хохо

# 470
  • София
Почнах вече да говоря с дъщеря ми по темата никога и за нищо на света да не се навива да живее с роднините на мъжа си. Дано за 10 години повтаряне й влезе в главата. Просто чета и не вярвам на очите си. Няма да допусна, доколкото зависи от мен, моя дъщеря да заживее в една къща, палат или имение със свекърва си. Ужас.

Бианка, не виждаш ли, че момата всъщност се чувства добре така?
Има си основателни причини да не пазарува, да не готви, да не пере.
Че и да не чисти кой знае колко, щото така или иначе- свеки ще връхлети да изчисти по свой тертип.

Така че, дишай спокойно и учи щерката да отстоява това, което ѝ харесва и чувства че е добре за нея.

Ей, как Ивето скача срещу всяка мисъл да се отдели самостоятелно на етажа и да си поеме ангажиментите на  домакиня!? Joy

# 471
Вярно, много е тъжно да си нямаш домашна прислужница, така де, свекърва, която да те обслужва като малко дете – да ти готви и да ти пере гащите, ама търпим, какво да се прави... Не може всички да сме тарикати в този живот, нали?

# 472
Изпуснах - да пускаш сама пералня, значи, че си слугиня, така де - домакиня, така ли?

# 473
  • Blondeville
Ива, най-просто казано става дума за свобода. Свобода да си правиш каквото, както и когато искаш у дома, също и да посрещаш когото искаш там.  Манталитетът на свекърва ти може и да те дразни винаги, но ще те дразни в пъти по-малко, когато не споделяте едно домакинство, защото просто няма да се засичате. Ако знаеш колко нерви ще си спестиш...Едно е да виждаш някого веднъж в месеца, друго е всеки ден. Тя няма да се промени, ти също. Тогава ти самата какво друго решение виждаш на нещата?

# 474
Аз се омъжих - вярно за втори път - преди 4 години и нещо. Ееее, акъла ми е на светлинни години отпреди, когато съм била млада и глупава булка Simple Smile Ама толкова заблудена като някои от булките, пишещи понякога тук, никога не съм била.

# 475
Не пишат само свекърви. Пишат снахи, които може да станат свекърви; снахи, които може да станат тъщи; снахи, които никога не са имали свекърви; снахи, които не общуват със собсвените си свекърви; снахи, помагащи на свекърви; снахи, които са в добри отношения със своите свекърви, свекърви; хора, които не попадат в никоя от изброените категории. Ама като цяло е по-лесно да наречеш всички злобарки и змии пред това да се замислиш дали няма зрънце истина.
Прибързано решение е да си изхарчиш заплата за скъпи обувки и после да ядеш хляб и лютеница. Да създадеш семейство за нула време и да се нанесеш да живееш някъде, където собсвеникът не те е иска, е малко повече.

# 476
Конкретната тема е, че момичето доброволно е заживяло у хора, които се държат с нея не особено добре. Какво ли е очаквала е неясно. Кой човек заживява с хора, които са му противни?

# 477
Конкретната тема е, че момичето доброволно е заживяло у хора, които се държат с нея не особено добре. Какво ли е очаквала е неясно. Кой човек заживява с хора, които са му противни?

И като се обсъжда миналото какво се постига !? Конкретната тема е  свекървата , единственото което трябва да се обсъжда е положението вмомента и за напред може би.Не каква е майка и и кой кого навремето как е възпитавал. Кой заживява с хора които са му противни , влюбеният  ,  този който гледа напред с оптимизъм , този чиято ситуация е по лоша от заживяването с противни хора , НО това си е нейна работа , когато е заживяла с тях е имало множество други фактори , които е безсмислено да бъдат обсъждани. 

# 478
  • Варна
Начинът на мислене, изборите, които е правила досега, основани на него, тези неща имат значение за в бъдеще. Така че не е съвсем безсмислено да се обсъжда миналото. Нали знаеш, че който не се учи от грешките си обикновено ги повтаря.

# 479
  • Варна
Нека съм злобарка комплексиран, но на 30 имах собствено жилище и си знаех моята си кочинка. Иве идея си нямаш какво значи кофти свекърва. Такава която, говори на детето ти като Онова, която те съветва да търпиш Муньо да се находи. Поради тази причина и муньо вече и бивш и тя също. Переодично се опитва като се срещнем по улицата да тормози ама не и се получава. Поне вторият път улучих на страхотна свекърва. Уважавам я много и ми е приятно с нея. Дразни ме само, че е малко несериозна към собственото си здраве и от време на време и се "карам".

Общи условия

Активация на акаунт