С какво ви дразнят свекървите - тема 97

• 62 114
  • 772
  •   1
Отговори
# 660
Факт е, че има такива, колкото и да им говориш, те си знаят тяхното. Моята е същата. Вярно, сина й успя да я накара да не ме занимава с глупости, но веднъж ако подам грешен сигнал и ще реши, че е свършила забраната. Но сме имали подобни ситуации.

# 661
Аз свекърва нямам, но с бабата на ММ имаме култови събития за краткото време,в което дойде да живее при нас на вилата.
Пълен педант е тази жена. Всеки път преди да пусна пералня, някак си ме усещаше и търчеше от другата стая с едно от онези старите кантарчета с кукичката и една торбичка. Дрехите се изкарваха от пералнята и прането се теглеше. Боже мили, та то е над 5 килограма! Как така не знам колко точно е капацитета на пералнята?! След това се вадеха мръсни чорапи/гащи и т.н докато прането достигне желаното тегло. Оттегля се доволна в стаята си.
Всяко нещо, което аз правех, беше повтаряно след мен. Чиниите се миеха след като аз съм ги мила, пода се чистеше след мен, манджата се проверяваше след като е сготвена. Не с лошо, тя просто така си била свикнала. Една вечер реших да си дам пас, викам си, така и така ще мият след мен чиниите, просто ще ги оставя да си ги измие тя. На следващата сутрин я чувам да обяснява на ММ, че съм била мързелива и каква ли не, заради чиниите.
Добре че се сдобриха със нейната снаха (на нейния син жена му), че си събра нещата, барабар с кантарчето и си се върна при тях. Вече уважавам снаха й повече. Не бих издържала аз 15 години под един покрив с нея.

# 662
  • София
Бих ги оставила двамата да си чистят, мерят прането и т.н., а аз да ги наблюдавам благосклонно отстрани с мохито в ръка. Пък да си се оплаква, не ми пречи.

# 663
  • София
DrobSarma04, кантарчето е прекалено, но все пак не е зле да не се претоварва пералнята. Понякога човек се олива да тъпче пране.
Имам съвсем пресен пример - дъщеря ми сложила да пере една завивка за легло - памучна, наследство от някоя баба. Не зная дали суха е повече от 5 кг, но поема ужасно много вода...и барабанът изобщо отказал да се завърти. Звъни ми маймуната: "Май изгорих мотора на пералнята." Вече започнах наум да избирам нова, но като се прибрахме, се оказа, че е жива и здрава, просто товарът й е дошъл в повече.

Последна редакция: пн, 03 сеп 2018, 22:52 от Cuckoo

# 664
Моето малкото е болно с вирус. Днес в 5,30 съм получила Смс - малкият има диагноза инфекция на панкреаса-! Никакви лекарства да не му давате!!!

Ама понеже аз в 5 часа заран още спя, в 5,45 се звъни по телефона - аз съм отпред, ела ми отвори!

Хъм, облещвам се, но се замъкваш през двора към портата. Влиза като хала и почва да си излага диагнозата - какво чела, какво знае. Само й казах- аз отивам да спя, до 9 часа ти ще стоиш в хола тихо и няма да говориш, защото ... а, и няма възпаление - вчера го водих на изследване и ми прегледаха корема. Доки каза 100%!вирус.
Аа, добре тогава, щом си го водила. Тя си завъртя гърба към да си отива, аз отивам да си доспя.

Аха ... в 8.55!звъни пак телефона - бабето пак си знае: ама ти си го водила на някъде си, кой знае къде, и кой знае кой лекар ви е подвел! Сега слушай и ми обещай...?!?!

Казах й да си гледа работата и затворих.

Дразни ме с това, че много обича да поставя диагнози на децата. Баси и спецът!

# 665
Тегли и една майна ,де и дипломата.Моята  свекърва бе по-умна ,сигурно е поколение преди твоята.

# 666
А ти защо й отвори въобще?

# 667
  • София
Моето малкото е болно с вирус. Днес в 5,30 съм получила Смс - малкият има диагноза инфекция на панкреаса-! Никакви лекарства да не му давате!!!

Ама понеже аз в 5 часа заран още спя, в 5,45 се звъни по телефона - аз съм отпред, ела ми отвори!

Скрит текст:
Хъм, облещвам се, но се замъкваш през двора към портата. Влиза като хала и почва да си излага диагнозата - какво чела, какво знае. Само й казах- аз отивам да спя, до 9 часа ти ще стоиш в хола тихо и няма да говориш, защото ... а, и няма възпаление - вчера го водих на изследване и ми прегледаха корема. Доки каза 100%!вирус.
Аа, добре тогава, щом си го водила. Тя си завъртя гърба към да си отива, аз отивам да си доспя.

Аха ... в 8.55!звъни пак телефона - бабето пак си знае: ама ти си го водила на някъде си, кой знае къде, и кой знае кой лекар ви е подвел! Сега слушай и ми обещай...?!?!

Казах й да си гледа работата и затворих.

Дразни ме с това, че много обича да поставя диагнози на децата. Баси и спецът!
Значи ако някой ми изиграе такъв номер, не само че въобще няма да влез в нас, а така ще се развикам... От какъв зор я пусна?!?

# 668
Много раннобудна, бре. ... Ако ме събуди толкова рано при цялото ми недоспиване ще го чуе на 200-те км. Свиркай си и си изключвай звука на телефона. Моят е настроен само ММ да може да ми звънне между 22:00-8:00
И моята поставя диагнози, а накрая казва, че всички лекари са измамници и нищо не разбират. Научих се да кимам с глава и да не задълбавам в спорове със стената.

# 669
Румка, ако бях на твое място, щяхте да ме четете не във форума, а в криминалната хроника.

# 670
Аз нещо се изгубих в писанието, но стига ми тая част, дето я разбрах. Ако някой се изсипе в 6 часа сутринта вкъщи, ще има да си кеси пред вратата.

# 671
Още малко остана Simple Smile) на ММ телвфонът е на ремонт, но утре вече ще имаме яснота - ще го бъде ли този, или да приготвя 300 лв за нов. Той ММ като разполага с телефона си, тя само него нерви:-)
Ама да се оправят майка и син - няма да им се пречкам, я?

# 672
Румка, ако бях на твое място, щяхте да ме четете не във форума, а в криминалната хроника.

И мен, и мен. Леле, способна съм да убия човек ако ме събуди, нищо, че рано се събуждам.

# 673
Ако трепахме всеки, който ни ядосваше, дали нямаше някой вече да ни е претрепал нас Simple Smile)

# 674
Най-силните оцеляват.

Общи условия

Активация на акаунт