С какво ви дразнят свекървите - тема 97

• 62 425
  • 772
  •   1
Отговори
# 495
Мисълта ми беше, че не винаги снахата "си го заслужава", защото не е успяла, няма собствено жилище и подобни. За млади хора е нормално тепърва да градят живота си и да почнат от нула, това не ги прави лоши. Не са за критикуване те, а възрастнике, които злоупотребяват с положението.
Разбира се, че не е заради болднатото, а заради избора трайно да се закотви на нулата, защото така е най-лесно.

# 496

Струва ми се тотално безсмислено да живееш в чужд дом и да плюеш хората там. И не ми казвайте, че нямало друг изход или че младите са принудени. Винаги има друг изход. Винаги. Но поне ако живееш в дом, осигурен от други хора, не ги плюй. Сори, това ми е мнението. Ако наистина ги мислиш за злобари и простаци, махни се.

# 497
Да, ако считам някого за простак и идиот, няма да ми дойде на ум да ползвам нищо негово. Няма дори да искам да го виждам, камо ли да живея в дома му. Не му искам нито меда, нито жилото.

# 498
  • Blondeville
Ами има и проклети индивиди, факт, като те могат да са такива във всякаква роля - свекърва, снаха, тъща и тн

Граници се поставят, да, и понякога се налага да се припомнят до откат, ако отсреща няма чуваемост.

Ама едно е дразнителя да го виждаш всеки ден, друго е да е веднъж, дваж в месеца. Салсиша, ти например би ли отишла при твоята любима свекърва доброволно да си живеете заедно и да си дискутирате праха за пране и срока на годност на салама?

Според мен девойката твърде много подпали и обиди започна да раздава, напълно излишно. Влизаш в темата, изпускаш парата, и като във всеки един форум си подготвен за различни реакции. Откритото странично мнение е доста по-полезно от хоровото оплюване на свекървата, което нищо положетелно няма да даде на момичето. Различните мнения дават поле за размисъл и идеи за справяне.

# 499
Аз не бих, но на мен не ми се налагало никога, не благодарение на мен самата, а на баща ми, защото се е постарал човека, всички да ни осигури, да си имам жилище в България, или пък, когато се преместих тук - да мога да си позволя да плащам квартира, докато си наместя чакрите.
Но това са просто обстоятелства, не ме прави изобщо по-добра или оправна от хората започнали от нула. Дори направо съм си проклета, ако бях при свекърва, сигурно щеше и да ме бие. Simple Smile

# 500
Е, в случая на Ива, решението им е било взето лесно 'Дай да се оженим, пък после ще живеем в майка ти'. Никакъв опит за справяне със ситуацията.
Ако майка му нямаше цял етаж, а беше в едностаен като нейната какво? Нячаше да се оженят, или щяха, че и бебе щяха да родят, но да живеят отделно, защото на нея й се играе на семейство ама не й се работи?
Хайде сега ... Щом не е в София, а в по-малък град (като почти съм сигурна кои градове визира) няма да им се налага да плащат 1000лв за квартира, та то и в София дори има за по-малко. Ама не, тя не може ей така да мисли за себе си, мъжа си и детето, та да събира няколко месеца пари за да може да помогне с нещо. По-лесно е да се намърда в чуждия дом, защото видиш ли мъжът й е имал късмет родителите му да притежават къща на два етажа ...
И не стига, че хората си развалят комфорта заради тях, ами и тя тръгнала да ги обижда. Ами като си сред змии, като нямаш нормални условия за живот, а все трябва да се молиш или криеш за да ползваш чужди ел.уреди ... Ами напъни се, работи и си промени положението. Но не, тя ще паразитита докато свекА и мъжът й починат, за да може да каже 'Вижте ме, имам голяма къща вече', нищо че дори прословутата баня няма да е наистина нейна. Негова, а после на детето им - да, но не и нейна.

# 501
Не обстоятелствата сами по себе си са важни, а начинът по който реагираме на тях. Не е без значениее дали стартираш осигурен от родителите или започваш от нулата, да. Но има не малко жени, които за нищо на света не биха приели да ги замъкнат при свекъри (особено при условията, описани от Ива), дори ако единствената им собственост са дрехите на гърба им.

# 502
Идвм да се оплача. 😀 С уговорката, че много уважавам свекървата, но понякога ми идава да я убия. Вчера и двамата с ММ бяхме на работа и тя гледаше дето. Не знам какво са правили, но малката е заспала в 17ч. чак и се е събудила в 19:30. Ами познайте, заспа отново чак в 01:30 през нощта...
Много ни помага с малката, тъй като аз работя на смени, а баща ѝ се прибира чак към 19-20ч. Дала съм ѝ пълна свобода за действие, да ходят където искат - площадки, кафета.. Само държа да не ѝ дава сладко и много се надявам наистина да не ѝ дава. Обаче все пак, при евентуално убийство дали ще ме пуснат след 17 г за завършването на малката?

# 503
  • Най-красивата страна
Темата е за свекървите.
А тази на Ивето според мен се възползва от това,че момичето няма къде да отиде и затова я командори  и я юрка да върши цялата домакинска работа...
Обаче Ивето,ако е умна,може да си остане там,да върти къщата и да е добре.Само трябва да намери начин да влезе под кожата на свекърите...

# 504
Преди да започне да проявява агресия Ива, ѝ се дадоха някои съвети, включително и от мен.
Но тя реши, че всички дружно ѝ завиждаме и започна да напада.

# 505
Аз да споделя едни мои разсъждения, нямат общо с препирните точно преди мен. Ами ... пораснаха децата и аз все повече, като чета тук, се поставям на мястото на свекървите. Една нощ се сетих как аз съм постъпвала като млада. Как се довлякох една нощ у милото и останах там няколко месеца. Интересно ми е, на мен самата, че въобще не ми е хрумвало, че постъпвам неправилно. Не ми е хрумвало, че това, което считам за негов дом, е дом и на свекърите. Всъщност, то си е само техен дом, където милия не привнасяше нищо, както и другите пораснали деца от онова време, които познавах. Дали съм се сетила, че може би преча? Не, даже ми беше криво, че свекърва ми не ми обръщаше достатъчно внимание, когато и разказвам нещо.
 За колко неща през годините съм и се ядосвала! За някои и сега се ядосвам, други са ми маловажни. Аз съм доста различен от нея човек, така че няма как да сме си много близки. Но това, което си мислех като млада, че се женя за мъжа си, а не за роднините му, се оказа абсолютно невярно. В здраве и болест, в празници и делници, хората опират до близките си и не може да бъде иначе, при едни нормални взаимоотношения.
 Та сега, ако дете ми доведе партньора си в къщи ... ми аз ще се побъркам. Или пък, ако синът ми се събере с някоя, дето си мисли, че е расъл в гората / или че баба му го е отгледала/ и въобще да не го търся и да не си говори с мен ... ами ще възразя бурно!

# 506
  • София
Аз лично неведнъж съм писала черно на бяло, във форума, че съм сгрешила и съм се извинявала. И когато са ми го казвали, и когато сама съм го виждала. Нейното поведение е абсолютно пуберско. Не бих търпяла такъв гост в дома си. Гонила съм за много по-малко.
Писания в стил "аз се оплаквам, вие имате право единствено да се съгласите" даже няма да коментирам. Това е форум, както вече казах. Във форума се пишат мнения по дадената тема. Това е положението.

И още нещо: най-агресивният изказ беше на авторката.

Абсолютно съм съгласна със Зизу, която казва, че дете се създава с мисъл.

# 507
АбсурТ, нека има и още деца - лошо няма в това. Лошото в случая е, че плюе по жената, която й е осигурила покрив над главата, нарича я с всякакви епитети, а после нарича и вписващите с какви ли не.
Когато ти се даде нещо безплатно - благодариш, а не обясняваш как далият го трябва скоро да се гътне за да стане всичко твое и да се шириш на воля. Претенциите й също трябва да са не към свекА, а към мъжът й. Той като не може да й осигури нужното - да се сърди на него. Ама щом същия може да помага и на нея (както и да ги издържа, нея к бебето, из цяло) и на родителите й, че и на майка си, явно не е толкова зле финансово.
Отделно, да живеят социалните медии и хората, решили дадават толкова инфо за себе си из форумите, те не живеят в град с високи наеми, та дори с една негова заплата и едно майчинство спокойно биха се справили в малък имот под наем, че и много по-спокойно ще им е на всички.

# 508
  • София
АбсурТ, нека има и още деца - лошо няма в това. Лошото в случая е, че плюе по жената, която й е осигурила покрив над главата, нарича я с всякакви епитети, а после нарича и вписващите с какви ли не.
Когато ти се даде нещо безплатно - благодариш, а не обясняваш как далият го трябва скоро да се гътне за да стане всичко твое и да се шириш на воля. Претенциите й също трябва да са не към свекА, а към мъжът й. Той като не може да й осигури нужното - да се сърди на него. Ама щом същия може да помага и на нея (както и да ги издържа, нея к бебето, из цяло) и на родителите й, че и на майка си, явно не е толкова зле финансово.
Отделно, да живеят социалните медии и хората, решили дадават толкова инфо за себе си из форумите, те не живеят в град с високи наеми, та дори с една негова заплата и едно майчинство спокойно биха се справили в малък имот под наем, че и много по-спокойно ще им е на всички.
На първо място би трябвало да бъдат към самата нея.

# 509
Първата година на детето осигурените българки взимат майчинство, което би трябвало да им стига да се гледат при обичайни обстоятелства, ако заплатата преди това им е стигала за целта.

Общи условия

Активация на акаунт