Изпитани сайтове за парфюми - 12

• 84 995
  • 754
  •   1
Отговори
# 510
  • София
В крайна сметка какво се оказва - че поръчаните от сайтове парфюми са фейк ли? Направо не мога да повярвам, че Black to Black на Mancera например е менте..та той има уникална трайност, поне на моята кожа.

# 511
  • София
В крайна сметка какво се оказва - че поръчаните от сайтове парфюми са фейк ли? Направо не мога да повярвам, че Black to Black на Mancera например е менте..та той има уникална трайност, поне на моята кожа.

Не, просто има сайтове и сайтове. Всеки сам избира как и откъде да пазарува. Учим се взаимно в тази тема.
Според мен, за да се направи заключение, че нещо е фейк трябва да се сравнява паралелно с истинско такова, с гарантиран произход. Например, както е направено тук: http://www.profumum.com/images/Scheda-ENG.pdf  и е във връзка с http://www.profumum.com/en/not-sold-online.html.

# 512
  Усещам как скоро няма да има сайтове, които да продават на добри цени поради хилядите прищевки на
  някои клиенти. Rolling Eyes Как очаквате да закупите тестер, опакован във вид на парфюм от магазин??
  Вие сериозно ли говорите, или наистина нивото на интелигентност е паднало рязко в тази държава...
  Що за нахалство Бай Ганьовско?  Laughing Laughing
  На всеки читав сайт е описано как се продават тестери. На много от
  тестерите, които поръчвам от години не е имало дори кутия, просто нещо картотено, което да държи
  шишето. Не са били ментета, напротив. Нямало празен ход, нямало това-онова. Спирам да ви чета
  глупостите, и силно се надявам да спрете да поръчвате от сайтове. Претенциите си ги отнасяйте в мола,
  където ви слагат минимум 200% надценка.

# 513
Simple Smile Понякога се учудвам какво голямо количество тестери фирмите пускат за продажба по сайтовете и как въобще тези тестери вместо да са в магазинната мрежа попадат за продажба - някак ми се струва, че това е на ръба.
Не искам да кажа, че продават само ментета или само оригинали, смятам че е някакъв микс от двете, което им позволява да държат някакви по-ниски цени или изчистват стари залежали количества на фирмите, може да са ок нещата, а може и да не са, зависи от доста елемента.

Потребителите са си прави за себе си - търговеца е обявил цената Х за нещото, което е точно У и да търси отговорност, ако смята и може да докаже, че не му е продадено У.

За мола - фирмите производителки в мола във веригите също държат на определена цена. Всяка си има и собствен сайт, поне повечето, които са ме вълнували доставят и до бг.

И аз купувам и от други сайтове, но съм далеч от мисълта да се кълна в тяхната добра воля и коректност. Правя си изводите на база моя опит. Това, че той е добър към тоя момент не изключва, че винаги е така с всички клиенти.

Та потребителя дали онлайн или физически в магазина е съвсем нормално, да поставя въпроси свързани с покупките си, а дали са претенции и капризи, всеки що-годе разумен човек разбира кога е основателно и кога е каприз.

# 514
  • Sofia
Как очаквате да закупите тестер, опакован във вид на парфюм от магазин??

Е, хайде сега, не видях някой да има подобни претенции.
Разбира се, че тестерите се продават в обикновени картонени кутии, плюс, че често им липсва капачка, но да поръчам парфюм, независимо обикновен продукт или тестер, и да дойде без празен ход и с изкъртена кутия – категорично не бих го приела.
Но аз, за щастие, нямам подобни проблеми, защото не поръчвам от български сайтове за парфюми, след 1-2 опита, които не ме удовлетвориха. Peace

# 515
  Усещам как скоро няма да има сайтове, които да продават на добри цени поради хилядите прищевки на
  някои клиенти. Rolling Eyes Как очаквате да закупите тестер, опакован във вид на парфюм от магазин??
  Вие сериозно ли говорите, или наистина нивото на интелигентност е паднало рязко в тази държава...
  Що за нахалство Бай Ганьовско?  Laughing Laughing
  На всеки читав сайт е описано как се продават тестери. На много от
  тестерите, които поръчвам от години не е имало дори кутия, просто нещо картотено, което да държи
  шишето. Не са били ментета, напротив. Нямало празен ход, нямало това-онова. Спирам да ви чета
  глупостите, и силно се надявам да спрете да поръчвате от сайтове. Претенциите си ги отнасяйте в мола,
  където ви слагат минимум 200% надценка.

+1!
Важно е кодът да съответства, пък на какво ще мирише, все тая. Намерихме парфюми на добра цена, пък и премерихме.

# 516
За мен няма логика някой, който произвежда ментета да си прави труда след това да изрязва кутиите, да лепи допълнителни стикери с кодове и т.н. По-скоро съм склонен да вярвам, че наистина парфюмите са били предназначени за един пазар, а се продават на друг, което също не е ОК, но пък това обяснява по-ниската цена в някои случаи.
Иначе липсата на празен ход съвсем не е ОК за мен, особено ако става въпрос за опакован продукт, а не за тестер.

# 517
Simple Smile Важно е клиента да е удовлетворен, когато пазарувам от такива сайтове нямам свръх очаквания и не проверявам парфюма по сайтове. Не искам да знам дали е менте и не влизам в размисли,гледам да ми изглежда ок опаковката и да е това, което съм поръчала.
Надълго и нашироко умишлено не влизам в размисли.
Смятам че трябва да има баланс между правата, които като потребители сме си извоювали и възможността сайтовете да ни предоставят изгодни сделки, като това да не е свързано с увличането им цената да е водеща, а не продукта.

# 518
Аз пък правя друго - приемаме, че Дъглас и Сефора, също Нотос(Прити Шоп) за БГ са "легитимни" източници на оригинална стока директно от производителя(дизайнера). Отивам, гледам кутии, шишетата от тестерите, пръскалките, как пръска, аромата как се развива, поръчвам мостра от Нотино, тествам 3-4 пъти, виждам че всичко е еднакво. Последна стъпка - поръчвам от 3-4 от "изпитаните" сайтове в темата последните 3-5г, основно ме знаете, че пазаря на място от Париж 4, нищо че последните ми 3-4 покупки са от други места - Парфимо и Парфиум.бг. Е, всичко е еднакво, не съм попадал на "ментета". Винаги съм оставал доволен от стоката. Не коменирам субективния фактор "трайност", казвам че всичко, каквото съм тествал и гледал "физически", е съвпадало едно към едно с доставеното ми до вратата. Тестери взимам само на място, винаги в идеални и гладко-съхранени бели картонени кутии, в каквито си идват масово тестерите, отварям да видя шишето, сравнявам бач кодовете, виждам, че течността си е догоре, и всичко е ок. Ако и след тези стъпки ни пробутват ментета(което ме съмнява), значи ние сме будалите, а ментовчиците са абсолютни виртуози. И пак казвам, няма как място до Общината или реномираните магазини да продават ментета. Ако е така - всички сме в матрицата. Crazy Outta Joint Joy

Последна редакция: вт, 27 ное 2018, 17:19 от FragranceFanatic

# 519
Simple Smile Чак такъв разумен потребител не съм. Контролирам си поривите - искам го сега и веднага в някаква степен, но този самоконтрол не е безкраен.
Сега стисках за черния петък и си купих няколко нещица, обаче едното което си бях набройкала - vanilla and leather  на дюпон, което няколко дена преди петъка наглеждах изведнъж дали се изчерпа или прибраха цялата колекция незнам, но когато дойде момента и ето не можах да си го купя и по сайтове не го виждам.
Реших да изневеря на франсетата с един ажмал, като дойде момента да го купувам и изчерпан бил.

А дали сайтовете продават ментета или как да ги нарека дубликати, чудесни копия на определени аромати - хлъзгава тази тема.
Щом са виртуози ментовчиците, аз съм ок.
Може и по-стари партиди да пускат всичко може, но когато е грубо дразни.

# 520
  • Варна
Парфюмът не беше тестер, беше си с целуфан опакован, картонена кутия и т.н. В сайта също не е обявен като тестер.
Защо при пълно опаковане нямаше празен ход на пулверизатора, мога само да гадая.
В крайна сметка с Елинор се разбрахме да го върна за тяхна сметка и ще ми пратят друг.
Надявам се със заменения продукт да нямам проблем.

# 521
  • BG-DE
Аз не разбирам каква е драмата с празния ход  Rolling Eyes преди малко повече от месец взех Метресата на Агент Провокатьор от дрогерия Мюлер в Германия и нямаше празен ход но изобщо нямам съмнения в оригиналността на продукта, а и тази верига е достатъчно реномирана, а цената беше 17 евро за 100 мл   Simple Smile

# 522
  • Варна
Съмнения не толкова в оригиналността, колкото че е пръскано от него при напълно опакован продукт.
Все си мисля, че би трябвало първия ход да е празен, може е да бъркам.

# 523
  • BG-DE
Ами въпросният парфюм аз сама си го взех от рафта и си беше с ненарушена опаковка затова се чудя  Thinking, нямам съмнения, че някой друг го е ползвал преди мен  Simple Smile може би това със задължителния празен ход е поредния мит  или когато човек си вземе нещо от онлайн магазин явно е доста по-мнителен за оригиналността на продукта отколкото при покупка от физически  Simple Smile А, какво се случва с тези пръснати и неодобрени от някого парфюми в онлайн магазините  Thinking като тестери ли ги предлагат или пък ги преопаковат?

Последна редакция: вт, 27 ное 2018, 23:15 от Menerva

# 524
  • София
Продават ги като продукти с нарушена цялост. И намаление в цената съответно.

Общи условия

Активация на акаунт