Изпитани сайтове за парфюми - 12

• 85 028
  • 754
  •   1
Отговори
# 495
  • Sofia
Да, това дали самите сайтове дават достоверна информация е различно. Не съм те разбрала наистина.

Те, всъщност, дават достоверна информация, но само по отношение на това, кога е произведен конкретният козметичен продукт. По никакъв начин не се отнасят до автентичността на парфюмите. Самите сайтове са си го написали като информация.
А и опаковките на ментетата са същите като тези на оригиналите. Това е най-лесният за ментосване елемент. Много по-вероятно е да има някакви разлики в развитието на аромата, но това навярно само опитен нос би могъл да го установи с лекота. Аз, например, нямам такова самочувствие – не съм сигурна, че успешно бих различила оригинален парфюм от менте, затова много внимавам откъде купувам. Peace

Последна редакция: пн, 26 ное 2018, 17:51 от Blаck Cat

# 496
Благодаря за разяснението.

# 497
Да споделя и аз впечатления, свързани с доставката на парфюми от Елинор.
Поръчах 4 парфюма.Днес ги взех, нямах преглед.У дома изненада  -
 в кашончето са само 3, а цената, която платих си беше за четирите.
Бързо позвъних на телефоните, обявени в сайта.Увериха ме, че дейтвително грешката е при тях, понеже са много натоварени и утре ще изпратят и другия.

# 498
  • у нас
Да споделя и аз впечатления, свързани с доставката на парфюми от Елинор.
Поръчах 4 парфюма.Днес ги взех, нямах преглед.У дома изненада  -
 в кашончето са само 3, а цената, която платих си беше за четирите.
Бързо позвъних на телефоните, обявени в сайта.Увериха ме, че дейтвително грешката е при тях, понеже са много натоварени и утре ще изпратят и другия.
А поръчката ви от намалението ли беше?

# 499
  • Варна
Аз днес получих поръчката от Елинор - Chloe Chloe 75 мл. Също нямаше празен ход пулверизатора, освен това на картонената опаковка беше изрязан бач кода и отгоре залепен стикер. Писах им, чакам да ми върнат отговор за рекламацията.
Миризмата ми се стори слаба, сравнявам със същия парфюм, имам 30 мл. от предишна покупка от тях и всичко беше ОК. Не знам как да си обясня изрязания код...

# 500
  • София
По всяка вероятност продуктът е декодиран- кодовете се заличават, за да не може да се стигне до дистрибуторът, който ги е пуснал неправомерно на чужди пазари (вместо да ги продаде на своя пазар). Такива продукти съм получавала във времето от Нотино, Parfium.bg, Венера, Amazon, че дори и от DM в бизнес парка ако не ме лъже паметта. Пръскайте си го смело. Или им го върнете и вземете комплект- комплектите нямат такива кодове.

[/i]
Аз днес получих поръчката от Елинор - Chloe Chloe 75 мл. Също нямаше празен ход пулверизатора, освен това на картонената опаковка беше изрязан бач кода и отгоре залепен стикер. Писах им, чакам да ми върнат отговор за рекламацията.
Миризмата ми се стори слаба, сравнявам със същия парфюм, имам 30 мл. от предишна покупка от тях и всичко беше ОК. Не знам как да си обясня изрязания код...

# 501
А поръчката ви от намалението ли беше?

Да.

# 502
  • София
Ооо, аз поръчах тестер от същия парфюм. Да видим дали ще има проблеми.  Thinking

# 503
  • София
По всяка вероятност продуктът е декодиран- кодовете се заличават, за да не може да се стигне до дистрибуторът, който ги е пуснал неправомерно на чужди пазари (вместо да ги продаде на своя пазар). Такива продукти съм получавала във времето от Нотино, Parfium.bg, Венера, Amazon, че дори и от DM в бизнес парка ако не ме лъже паметта. Пръскайте си го смело. Или им го върнете и вземете комплект- комплектите нямат такива кодове.

[/i]

Това са пълни глупости. Изрязва се кода, за да не се стигне до дистрибутора, че го продал неправомерно на неразрешен пазар. Всъщност, ако дистрибутора изрязва кода от кутийката, то значи че къса целофан, после препакетира и къде е гаранцията, че не сменя и шишето вътре!? Няма филм  с дистрибутори без доказателства. Факт е, че в повечето случаи, в които се пише на производител относно закупено менте от сайт, се отговаря че това не е оторизиран дилър и те не знаят какъв е произхода на парфюма - културен начин да ти обяснят, че си си купил менте. Аз лично съм получавала един единствен парфюм с изрязан код и с изрязани думи по кутията, а отгоре с целофан, от Парфимо. Не казвам,че е менте, но за мен факта,че си изрязвал от кутията, отвън бяха изрязани думи от съдържанието, е достатъчно красноречив, че нещо не е наред. Хубавото беше,че е за мен, ами ако беше за подарък!? Вие бихте ли подарили такъв парфюм?

Последна редакция: вт, 27 ное 2018, 13:33 от veka

# 504
  • София
Да, факт е, не изглежда добре и да- в някои случаи не става за подарък. В зависимост от модела може да изглежда и ужасно. Нека не забравяме, че всички онлайн сайтове продават на цени много по - ниски от ритейла и някак си подобни неща на този фон не би следвало да ви изненадват много. Освен това сте права и че целофанът се отваря, после се затваря обратно. Кодовете на някои парфюми са отвътре на кутията, други отвън. Някой са ултравиолетови, други се виждат с просто око. При някои се реже кутията и се длага стикер, други се прогарят с лазер.
 Имам приятелка в Швейцария, която работи във фирма, която това прави. Цялата услуга струва в порядъка на 2 евро на бройка в зависимост от това какво точно се прави. Никой няма да седне да ви обяснява на вас в магазина това, което аз ви пиша. И какво очаквате да чуете от продавача в Duglas? Както и ако се замислите логично никой няма да прави такова сложно и скъпо нещо на менте продукт. Не се опитвам да убедя някой в това, просто ми беше любопитно и споделям каквото знам по темата.

[/i]

Това са пълни глупости. Изрязва се кода, за да не се стигне до дистрибутора, че го продал неправомерно на неразрешен пазар. Всъщност, ако дистрибутора изрязва кода от кутийката, то значи че къса целуфан, после препакетира и къде е гаранцията, че не сменя и шишето вътре!? Няма филм  с дистрибутори без доказателства. Факт е, че в повечето случаи, в които се пише на производител относно закупено менте от сайт, се отговаря че това не е оторизиран дилър и те не знаят какъв е произхода на парфюма - културен начин да ти обяснят, че си си купил менте. Аз лично съм получавала един единствен парфюм с изрязан код и с изрязани думи по кутията, а отгоре с целуфан, от Парфимо. Не казвам,че е менте, но за мен факта,че си изрязвал от кутията, отвън бяха изрязани думи от съдържанието, е достатъчно красноречив, че нещо не е наред. Хубавото беше,че е за мен, ами ако беше за подарък!? Вие бихте ли подарили такъв парфюм?

Последна редакция: вт, 27 ное 2018, 09:03 от Silveee

# 505
А кои са официалните дистрибутори на Ланком да речем тогава?

# 506
  • Sofia
Ако става въпрос за тестер - има логика да заличават кодове и надписите demonstration tester not for sale , защото продажбата на  тестери е забранена законово, не само у нас.  За опакован продукт вероятно е партида за друг пазар, т.е. нелегален реекспорт.  Ментетата гледат да  изкопират всеки детайл, а не да предизвикват съмнения с изрязани опаковки.  По-скоро ще сложат фалшив код, отколкото да заличават . Като искаме по-ниска цена приемаме компромиси като тестер или повредени опаковки, за подарък не е уместно,  разбира се. Тогава си плащаме пълната цена във физически  магазин и всичко  по продукта е изрядно.

# 507
  • София
Да, факт е, не изглежда добре и да- в някои случаи не става за подарък. В зависимост от модела може да изглежда и ужасно. Нека не забравяме, че всички онлайн сайтове продават на цени много по - ниски от ритейла и някак си подобни неща на този фон не би следвало да ви изненадват много. Освен това сте права и че целофанът се отваря, после се затваря обратно. Кодовете на някои парфюми са отвътре на кутията, други отвън. Някой са ултравиолетови, други се виждат с просто око. При някои се реже кутията и се длага стикер, други се прогарят с лазер.
 Имам приятелка в Швейцария, която работи във фирма, която това прави. Цялата услуга струва в порядъка на 2 евро на бройка в зависимост от това какво точно се прави. Никой няма да седне да ви обяснява на вас в магазина това, което аз ви пиша. И какво очаквате да чуете от продавача в Duglas? Както и ако се замислите логично никой няма да прави такова сложно и скъпо нещо на менте продукт. Не се опитвам да убедя някой в това, просто ми беше любопитно и споделям каквото знам по темата.

Аз също съм чела доста по темата. По настоящем всички парфюми се правят в една фабрика в Швейцария, но като зная каква борба водят всички брандове с производството и търговията с ментета, с контрола върху производителите на техните стоки и т.н., които имам възможността да узная покрай други мои занимания, някакси не вярвам,че си позволяват в тази фабрика да режат кодове и думи от опаковките, но .... не съм била там, не съм видяла.
Във форумите на Фрагрантика, често преди можеше да се прочете как някой си е купил парфюм от сайт и го изпраща, примерно в централата на Диор, защото има съмнение е, че е менте, а оттам винаги отговарят едно и също,плюс че са унищожили изпратенато.

# 508
  • София
Хубавото беше,че е за мен, ами ако беше за подарък!? Вие бихте ли подарили такъв парфюм?

За подарък купувам само от физически магазин. По-добре по-малък флакон отколкото да рискувам да се изложа.

# 509
  • Sofia
Много  ясно, че така ще  реагират! Grinning Няма да  признаят,  че не  могат да  контролират разпространението на  продуктите си извън официалните места за  продаване и че могат да  са достъпни онлайн за част от  цената си. Тогава кой ще си  купи от магазина.

Общи условия

Активация на акаунт