"Лятото отмина,есента дойде,време е да видим ний чертички две"- Бъдещи мами 35+

• 58 236
  • 730
  •   1
Отговори
# 630
  • На остров
Лени по пожелавам на щерката да се купи на върха на Фуджи мисля е той на снимката. Моят младеж беше очарован от него.

Мистик всичко ще е наред !
Честит рожден ден на София на Илейн !
Да е жива и здрава и много щастлива !

# 631
  • В градината...
О, София ли има рожден ден?
Да е много здрава и весело дете!
За страха от пътуване на ММ споделям го напълно. С децата не искам да мръднем дори на село, на 20км.

# 632
  • На остров
Днес е и международният ден на хората с Даун надявам се и в България да започнат хората да го отбелязват и да се спрат абортите заради синдром на Даун, да спрат хората да се страхуват от различието.
Няма нищо по хубаво от това да сме различни, важното е да сме добри хора ! По този повод както всяка година днес сме с различни чорапи !

# 633
  • В градината...
Подкрепям!
Имам приятелка с дете с този синдром, погрижи  се за него по най-добрия начин и сведе до минимум проблема.

# 634
Добро утро!

Уанче, благодаря за пожеланията. Надявам се моята дъщеря да сбъдне мечтата си и да не се разочарова от разликата в действителността и очакванията.
Вчера, четох за различните чорапи и Синдрома на Даун.
Много се радвам, че и в нашия град има Дневен център за деца.
Миналата година правихме ремонт там.
Много помагат на родителите и различните и специални деца.

# 635
  • гр.София
Ееее Лени, каква красота си сервирала Heart
Относно синдром на Даун, наистина си мечтая за по-голяма толерантност и приетост на тези дечица! Виждам, че хората се "отварят" към това и се показва все повече съпричасност. Но има и "по-лека" и "по-тежка" форма на тази различност. Не бих казала, че трябва категорично да се заставя родителя да остави такова дете, при открит проблем по време на скрининг. Аз самата незнам дали бих го направила. Всеки знае колко може да понесе и само мога да се възхищавам на тези родители, които съзнателно са избрали да се посветят на това, и да приемам и да се усмихвам на децата им!
П.п.Мистик излязоха ли резултатите?

# 636
Аз не бих. Чистосърдечно. Дори не от егоистични цели, а защото това дете винаги, винаги ще е различно.

# 637
  • гр.София
Това е така Сигмич, въпреки, че ако родителя приобщи детето, изгради у него едно едно самочувствие на пълноценен и добър човек, животът става различен. До определен момент те виждат през нашите очи, и поведението на родителите са от огромно значение. Но има твърде други, много по-сложни неща. Ами ако хората са в неравностойно състояние?  Как ще осигуриш нужната помощ на това дете? Просто си с вързани ръце! Кой може да отнеме на тези хора правото да имат следващо здраво дете? Или е по-добре да се забранят такивс аборти, и родителите и детето да живеят в агония?
Това, което един би приел, не му дава право да мисли, че всеки е длъжен да приеме. Това, което е добре за теб, не означава, че същото ще е добре и за мен.
За здрави деца мечтая и никой да не попада пред такъв избор!

# 638
  • Варна
Аз като чета със закъснение, да се изкажа със закъснение...
Никога не можах да разбера и приема начина "без лекарства ще мине от самосебеси". Миналия месец си отиде детенце на 1,2 г. от " само кашлица е, нищо му няма, ще мине".
Страхлива съм и туй то.
И за сополите не съм съгласна. Ралица никога не влачи сополи по 10 дена. Аз не ползвам спрейчета, а се справям с назални промивки с физ. р-р. Но понякога не помага - сгъстяват се и стават "гнойни". Тогава включвам Тобрадекса и туй то...

# 639
  • В градината...
Кали, аз като дъщеря на детски лекар, много често скандализиран майка си. Тази зима на два пъти се заинатихме да минем без антибиотици - при бронхит и при гнойна ангина. И двата пъти успяхме. Миналата седмица особено с ангината. Хомеопатията помогна за няколко дни само. Този път нищо друго не давах, без сиропи и лекарства.

# 640
  • Пловдив
Перу, браво бе! Представям си реакцията на бабата Stuck Out Tongue Winking Eye

Кажи Ясен как е? Позаякна ли? Яде и пие вече, нали? Харесва лу му на яслата?

# 641
  • В градината...
Той заякна, но е много дребен, 82см. Много трудно пие, обаче с храната е огън нахранва се и после ние като седнем на масата, започва рев, писъци и сочене към нашата маса. Иска още и още. Това било от чувството за изоставеност. Не може да си контролира глада. И като вземе нещо, пълни си двете ръце и заедно тъпче в устата, докато я препълни. В същото време, ако види още храна, започва да пищи, нищо че е натъпкан.
Много ми харесва на градината, но не ходи.

# 642
  • На остров
Перу не се ли храните заедно на една маса ?

# 643
  • В градината...
Него го храним на детско столче. Първо го нахранва е, после сядаме ние. Ако го сложим до нас, след като се е наял, крещи и реве, както писах. Нашата храна все още е различна от неговата, макар и не винаги. Снощи правих пица и всички заедно ядоха, но в повечето случаи не става. Ида яде до нас на една малка масичка.
Миналото лято на морето такъв цирк правеше, всички се обръщаха и се чудеха. Налагаше се мМ да го изнася от ресторанта и да обикаля наоколо, за да не вижда храна. Това като си позволихме 1-2 пъти да ядем на заведение.

Последна редакция: нд, 24 мар 2019, 09:41 от perunika

# 644
  • На остров
Перу няма да давам съвети ти си знаеш най добре успех пожелавам !

Общи условия

Активация на акаунт