PANDORA

• 92 707
  • 708
  •   1
Отговори
# 270
  • Варна
Целта на изказването ми беше, че не всичко, което произвеждат Пандора е с отлично качество, за каквото претендират и продават с голяма надценка. Другото, което исках да кажа, че има магазини в Алиекспрес, които продават  оригинали, а не реплики и също така продават, неща които не са минали успешно проверка качество. Това мое мнение, обаче, не бе добре прието и за това го изтрих, за това ще ви помоля, да не ме цитирате. Желая успешни покупки на всички!

# 271
  • Down south
Е, с очите си го видях, беше се обелила, и да, гривната е от магазин на Пандора. Предполагам, че ще направи рекламация, разбира се. Да твърдиш, че някой изработва стотици модели сребърни бижута и нито едно от нях не може да даде дефект е наивно, а и Пандора за стандартите на България са много скъпи, но в никакъв случай не може да се каже, че се доближават до висок клас бижута.
Дефект е едно, "белене" е друго. Защо досега не е отишла да го смени. По-скоро риторичен въпрос
Не искам да те засегна, но историята  в минало-бъдеще време, изглежда малко, хммм, странно. За мен.

# 272
  • Down south
Здравейте, аз също съм фен на Пандора, и понеже се занимавам с онлайн търговия и производство и какво ли още не, искам да ви кажа, че Пандора също се произвеждат в Китай. За това и с пускането на всяка нова колекция, до 5 дни всичко се пуска и в Алиекспрес. Купувала съм и от магазин на Пандора и от Алиекспрес и от големи складове, чийто фактури са признати от Ибей и Амазон. На едро цените вървят от 4-5 долара на брой с кутията и сертификат. Естествено, че в Алиекспрес има и големи ментаци, и на такива съм попадала, но те нямат печат, цените им са много ниски и качеството си личи дори и на снимки. Естествено всеки сам решава, къде да си харчи парите и за какво, но според мен Пандора, малко преувеличават нещата от към цени и високо качество.

Изобщо не ми стана ясно целта на поста ви какъв е, че се произвеждат в Китай и оттам всичко, което им е второ качество се пласира по света чрез китайски сайтове. Че някои реплики дефакто не са реплики ли, за мен щом не е от оторизиран сайт или магазин, не е оригинален, ако ще и по хубава изработка да е от китайските..
Предполагам, че това е и целта.

# 273
Daylily, пожелавам ти все така да си доволна от марката. Удовлетворението от даден продукт е и субективна преценка в крайна сметка.

# 274
Чудесно е да се обменя информация относно марката, но да е истинна, а сега пояснението по назад е много по логично. И няма лошо да произвеждат и в Китай, както хиляди добри фирми.а как се разбира кои в Алиекспрес са второ качество, и не вярвам първо да е 150 лв да речем, а второ да е 10 долара, а ако е така се замислям, дали и нашите оторизирани онлайн магазини не вземат от там, става прекалено конспиративно..
Но пък лично съм виждала в един от малките магазинчета, които са оторизирани с много лошо качество на талисман за 155 лв, което е странно!
Виждала съм перфектно направен ментак талисман сребро с камъни, дори по качествена изработка от оригинала.
Има групи в фб, в които хората си споделят за дефекти и т.н. има всякакви случаи, дефекти от всякакво естество. Това е все пак фина бижутерия, да не висок клас, но е доста висока цената й за нашия стандарт, и когато гривна на три дни се скъса, е повече от неприятно.
В олх има търговци продават колкото искаш мента и, даже има и от тях със сертификат, нз как става врътката.
Аз се замислям дали да не си поръчвам от чужбина, там поне нямат нашия манталитет.

# 275
Не само за Пандора, за всякакви магазини съм чела, че покрай оригиналите пробутват и ментета. За оптики, паргюмерии, дрехи, чанти, обувки. За мен е пълна глупост.
Пандора колко гаранция дават, не беше ли 2 години? То затова е гаранцията, като се повреди го даваш да си го оправят.

# 276
# 277
# 278
Много е хубаво, дано се хареса. Ами надявам се, че Пандора си държат на реномето, но като гледам какво отношение имат повечето им консултанти, и явно щом не се порицава това, да се държат неуважително и надменно с хората, и от управлвнието го позволяват, нз какво да мисля. Дано е пробутват така и фалшиви или второ качество талсимни, много ще е жалко.

# 279
  • Somewhere in Spacetime
Всеизвестно е, че в Китай, Виетнам, Пакистан, Бангладеш, Индия и др. повечето марки имат производствени фабрики заради евтиния труд и спокойното нарушаване правата на трудещите се  - т.нар. "sweatshops". Не е изключено хора, които имат досег с технологичния процес, да заимстват и продават продукти под наименованието на съответната марка. Не съм сигурна обаче колко качествени са материалите и изработката на тези продукти.
А в България нищо сигурно няма. Колко му е да внасят талисмани по 20 лева бройката, а на нас да ги продават за 100 лева.
Наистина ще потърся начин да пазарувам от чужбина - Англия или Германия.  Омръзна ми от шменти капели по български.

# 280
  • Down south
Не само за Пандора, за всякакви магазини съм чела, че покрай оригиналите пробутват и ментета. За оптики, паргюмерии, дрехи, чанти, обувки. За мен е пълна глупост.
Пандора колко гаранция дават, не беше ли 2 години? То затова е гаранцията, като се повреди го даваш да си го оправят.
Да, 2 години е.

За другото, звучи ужасно, наистина ужасно.

@ Bubolita88
Цитат
Daylily, пожелавам ти все така да си доволна от марката. Удовлетворението от даден продукт е и субективна преценка в крайна сметка.
Благодаря, и да, доволна съм. Както споменах, дъщеря ми е почитателка от няколко години, аз доста по-отскоро, но като цяло съм изключително доволна от качеството. Не знам, дали има значение, че съм в САЩ, едва ли, Пандора би трябвало навсякъде да е Пандора и качеството да е подобаващо.

@ sea.sea,
крсиво!
Надявам се да се хареса и да остане хубав спомен  Peace

# 281
Накарахте ме да се замисля.Нищо чудно да има стоки от Китай или просто по-лошо качество както с някои стоки от зап.Европа за източноевропейските страни.Преди 5-6год.имаше такива теми в клюкарника и двете страни ожесточено спореха и ето оказа се истина,че ''добронамерените,развити'' европейци ни пробутват,а по-точно специално за нас произвеждат храни със скапани продукти.Нищо чудно да внасят и Пандора 2качество.Колкото до това,че не вдигат телефона в магазините преди да прочета до край,не се учудих.Два пъти съм звъняла,свободно,не вдигат.Затварям,връщат ми обаждането до 2мин.

# 282
  • Down south
Едва ли имат човеци  в магазините, които да само телефонисти. Централата е друга тема, там е различно.
Тук поне,  нямат телефонисти в магазините.. Разнасят телефони. Виждала съм го в редица магазини.
Ако консултантките са с клиент, едва ли ще го зарежат, за да отговарят на телефонни повиквания.
  Вероятно  връщат обажданията.

Акцента на артикули с друго качество, не беше ли преди ЕС.

# 283
  • Somewhere in Spacetime

Акцента на артикули с друго качество, не беше ли преди ЕС.
За съжаление и сега го има: цък..

# 284
привет, имам кожена гривна пандора с талисманче детелина (подарък) и се чудя дали т.нар. стопери ще ми вършат работа за да го застопоря на едно място? http://silvercourt.bg/index.php?route=product/product&path=9 … ice&order=ASC

Общи условия

Активация на акаунт