АПРИЛчето в края на лятото - тема 10

• 64 972
  • 665
  •   1
Отговори
# 240
Алина кукна в 6.30 тая сутрин, не я бърка нея смяната на времето. А така тайно се надявах да дремнем малко повече.
Казва ако от лятото още, сега даже и преди работата, но не иска ни на гърне, ни на седалка. Като я сложа и спира, седели сме и по десет минути, накрая става и си ака.
От една седмица и ме мамосва много, нон стоп ме вика за нещо.
Ние също още все сме си залепени, тук-таме ме остави за пет минути и стига толкоз.

# 241
  • Враца
Деа гърнето го пълни с играчки и си го разнася из апартамента. Ако и пусна музика на телефона може да седи и половин час на гърнето, но рядко пишка. Ако я дложа веднага след сън пишка де, но е още много сънена и се клати цялата.
Мама казва отдавна, сега се учи да казва и тата, защото до сега беше папа Grinning казва мауу на мацата, за куче ръмжи. Почва и някви други думички кратки да имитира или поне на мен така ми се причува Grinning
За яденето отдавна съм спряла да и меря, един ден яде повече на другия по-малко, но покрай манджата винаги джуберка я кашкавал, я салатка, я нещо друго.
За спането сме мале мале Sad спи с 2 биберони и през нощта се буди ако не изпуснала тази от ръката си ( как ще я отучваме не знам) и пие по 30 пъти вода.
Заиграва се сама ако аз правя нещо през това време, но види ли ме, че сядам или се опъвам на леглото, веднага идва и започва да ме дърпа  да ставам и да играем с нещо.

# 242
И мойто дете нищо не казва. Беше се научил да казва мама и дада (тата). Сега е само дада. Даже и Ъъъ не вика само отива и мрънка като иска нещо. Понякога ме дърпа да ме заведе някъде.
За спането не се буди и не пие вода през нощта. А биберона го махнахме още на 11 месеца.
За игрите, през повечето време сам се заиграва като задължително се гледа и детско. Аз понякога имам чувството че покрай всички домакински неща не му обръщам достатъчно внимание Confused
Детското ни е станало мания. Още със ставането или с прибирането вкъщи ми носи дистанционното да му го пускам. Най-лошото е че се залепя за телевизора и гледа много отблизо. Някаквъ съвети как да го отуча Weary

# 243
  • София
Ами ако много държиш да го отучиш, просто не му пускай. Той за две седмици ще забрави. Няма преборване с гледането отблизо, всичките ми деца бяха така барем до 3 години - видят ли работещ тв, шльоп - вакумират се за него. И аз много се притеснявах, понеже мъжа ми има лош навик от детството нон стоп да седи на пуснат тв,  иначе аз просто не им пусках, но истината е, че засега нито един няма проблеми с очите.

И ние в групата на неговорещите. Не казва нищо. Нищо! Внушавам си да не го мисля, но все си спомням, като заведох баткото на логопед, че първото нещо, което ме попита беше дали е раждан с увита пъпна връв /да/ и дали е проговорил късно /пак да/. Та, не е като съвсем да не се притеснявам Rolling Eyes

# 244
Моят говори,но на бебешки език,нищо разбираемо.Знае мама,тати,баба и деди.
Бруклин аз пускам детско,но когато не иска да яде,или докато му режа нокти,забаламосвам го.Иначе тв е спрян.Пробвай,все ще си намери друго занимание,докато ти си шеташ 😆
За нощните събуждания,чак не ми се говори!Продължаваме да се кърмим по цели нощи.Не му се вижда  края...пробвах с вода...тц...блъска,рита 😕
Иска ми се вече,да се отбиваме 😐 ще изчакам да пробият кучешките и ще пробвам да го оставя са спи с баща си,пък дано така стане.
За игрите се заиграва,но за кратко.Затова гледам да ходим в парка по-често,иначе ще потроши апартамента 😁
За пътуванетобс колата,Дит,същата драма и при нас!!!Не знам,ако се наложи да пътуваме по дълго,как ще стане... На 5-та минута зпочва да реве,имам чувството,че му е лошо и затова,но пък в автобуса гък не казва 🤔
За гърнето и там сме до никъде.Сутрин като станем го слагам,ака/пиша,но не може да ми казва още.Едва вчера ми донесе гърнетонв кухнята,слоших го,изпиша се!Много се зарадвах,но не съм много сигурна дали за това ми го донесе или просто си играеше с него и е чиста случайност,че пиша 🙄 Всяко нещо с времето си,и това ще стане 😀

# 245
Много е трудна работата с гърнето, поне на мен така ми се струва. От 8ми месец я слагам, резултата е сега! Почти година малеее...
Иначе за казването, ние сме напред с материала казва завидно много неща /според мами на по-големи деца в квартала/. Мама, баба, дядо, дай, ам, ела, папу, чао, браво, бебе - всички животни казва и показва, абе много думи са, да не ви пиша. Казва си името сега я уча ние как се казваме ние с баща и. Но при нас няма детски. Не и пусках като по малка, и сега вече и да пускам не ги гледа. Даже искам да ме оставя на мира по малко, но не става. Дърпа ме за пръста и да съм с нея да играем. Сама не обича да играе, няма кой да и казва браво и да се радва. Домакинството ми страда всичко върша на две на три, но това не мога да оставя детето.
Бруклин нямам идея как са го отучиш, просто стой на радио и ако иска да гледа картинки му давай книги. Аз на гърнето така е научих, не 10 минути хора, един час сме седяли с книги песни, и най-коварното ми оръжие телефона 😳 ! Само той върши работа за гърнето! И ако е болна илиима никнещ зъб, като отказва да яде, пак той за да пробутам някоя лъжича да не е празен стомаха.

# 246
  • София
Ами трудна е, Лили, особено ако почнеш на 8 месеца, как няма да е трудна Grinning Ако почнеш на две години, за месец-два става работата. Аз съм мързелива и гледам по-тънко да мина Grin
Тегава работа е детето ти да не иска да си играе само. Първият ми син беше така - все да съм до него, да си играем заедно, да му правя хахо-хихи, сам да се заиграе - цъ. Но пък впечатленията ми са, че тези деца изпреварват интелектуално останалите. Поне при моите - нито един от другите двама не умее това, което умееше батко им на тяхната възраст. Може би контактът с възрастните е определящ, не знам Rolling Eyes

На път издържа моят човек. Къде спи, къде блее, къде зяпа в телефона ми. За далечни дестинации спираме и почиваме, и тъй. В самолета предния път спа, ама следващия път подозирам, че ще ме побърка - голям е вече, ще иска да търчи...

# 247
  • София
При нас постоянно има пуснато нещо на компютъра, песнички предимно, но нямам телевизор а на компютъра не се залепва хич.

# 248
Еми значи грешката си е моя, казваха ми слагай на гърне по рано да се учи, и аз като нямам опит... по трудния начин но стана Simple Smile
Не иск сама и това е, но да ви кажа баща и до ден днешен е същия, сам не седи, все залепен за мен търси комания и аз се примирих. Такова ще е детето дъщеря на баща си Simple Smile
Белинда полета колко часа беше? И на мен ми се върти дали да не скокнем до Англия, но се чудя ще издържи ли малката? До не е далече, но?

# 249
Аз се притеснявам най-вече за очите като гледа отблизо. На моменти си вкарвам филма, че не иска да говори, защото детското е на английски и се обърква, но пък иначе разбира като му говорим ние.
Лили и на мен ми бяха казали още като почне да стои седнал станилно и да почвам с гърнето. Пробвах на 7-8 месеца, но не искаше да седи и 1 минута, и то пред телевизора Grinning
Сега ще пробвам направо на тоалетната, дано се получи. Иначе миенето на зъби, лице, ръце е голям мерак. Носи си сам стъпалото, качва се и чака Grinning

# 250
  • София
Лили, навсякъде в Европа ще издържи, 4 часа ти е най-далечната точка. До Англия никакъв проблем няма да има. Но на презокеански дестинации, особено с прекачване и цял ден/нощ път, аз лично не се навивам на този етап.

# 251
  • София
Аз пък за гърнето все съм чела, че преди да започне да си казва, да не насилвам. Около 2 било най-удачно.

# 252
И аз четох някъде,че до година и половина,мускулчето с което се стискат за пишане и акане не било развито и е напълно безсмислено да се учи детето на гърне преди това 🙄

# 253
Бруклин ми то и тя не искаше да седи в началото. Два месеца и трябваха за са седи спокойна на гърбето. А се научи да се държи на 1,2 г но не ми казваше кога има пиш. Не е проблем за ранното приучване спред мен. Едно време като са били на пелени как са ги учили на ръце да пишкат още от 6тия месец, така е било. Но иска много търпение.
Белинда даде ми кураж Simple Smile ще взема аз да изненадам тати ни с едни билетчета Wink да я видим нашата мома как ще се държи.
А как обичам боксинг дей-я мммм размечтах се 🤗🤗🎉🎉

# 254
  • София
И аз четох някъде,че до година и половина,мускулчето с което се стискат за пишане и акане не било развито и е напълно безсмислено да се учи детето на гърне преди това 🙄
Така е. Докато детето не започне съвсем само, без да се държи никъде, да слиза по стълби, сфинктерът за задържане на урина не може да бъде контролиран волево от него чисто неврологично. Не че не може да бъде научено на гърне и преди това, но си чиста дресировка, не осъзнат контрол.

Общи условия

Активация на акаунт