Любители на кучета - тема 83

• 34 464
  • 764
  •   1
Отговори
# 600
А отказва ли хранене? Тара сутринта нещо се муси на гранулите, сложих им кисело мляко, облиза два пъти, колкото да ми направи кефа, после и бисквита отказа, изплю я.. понякога не яде сутрин и си е на половин дневна дажба само вечер, и без това не е мн вталена.. но не ми е отказвала бисквити до сега

# 601
  • София - Рим и обратно
А отказва ли хранене? Тара сутринта нещо се муси на гранулите, сложих им кисело мляко, облиза два пъти, колкото да ми направи кефа, после и бисквита отказа, изплю я.. понякога не яде сутрин и си е на половин дневна дажба само вечер, и без това не е мн вталена.. но не ми е отказвала бисквити до сега
Едната вечер да. После посред нощ се е присетила, каза кака й, и висяла до купата 1-2 часа, барем някой стане да й сипе, после си легнала гладна.
Тара може да е готова да мине на едно ядене?

# 602
Момичета, да ви попитам, някой може да е запознат. Нашата Кари е чисто черна, а това лято отстрани на лапичките и излезе много нежна като пух бяла козинка. Няма навършени още 2 години, не вярвам да е от възрастта. Някой има ли представа на какво се дължи?

На мен ми прилича на стара козина, тази която се е откъснала вече, но още не е паднала, малко повече ресане. Ако опиташ тези бели косъмчета падат при дърпане?

И на нашето кученце (каракачанка на 4 г вече) така става, черната козина, която се е откъснала, отделила, първо покафенява и ако се застои много време (месец, два) става бяла - и в момента има такава на задните бутчета, въпреки че всеки ден я реше шефа и'.

# 603
Кафе, може, но е дребна и ми се щеше да си яде по 2 пъти, е тя си знае как се чуства най-добре де..

# 604
  • София
Нали има достъп до храната по цял ден? Не виждам проблем в такъв случай - слагаш и като опразни купата, пак слагаш. По-добре така, отколкото лакомия невиждана - поглъща всичко, което види, на секундата.

# 605
Не, който ял сутринта - ял. Оставям купата за половин час и после я вдигам, чак вечерта предлагам пак, същата порция от сутринта.
Не я оставям като котка на свободно хранене, само сутрин и вечер и това е, който иска.

# 606
Да ви споделя - днес водихме единия косматко - Кроно на лекар. От 4 месеца кучето има проблем с очите. Те винаги да били червени, ама то милото не виждаше от гурели, като ягода червени, дразнят го, сърбят го. 3 пъти го водихме в Син кръст, чак на 3 път му пуснаха микробиология, което не попречи преди това да го наблъскат с антибиотици:neutral_face:, а след това с кортикостероиди. Последният път като звъняхме, искахме час при специалист офталмолог, тая от рецепцията ни казва някакъв, който няма дори една конференция за очни болести в резюмето си, камо ли специализация. Ядосахме се с мъжа ми. Потърсихме из нета и само д-р Савова от Нова клиника намерихме. Записаха ни час, макар, че им беше пълен графика, като чуха проблема. Е, най-накрая, истински очен преглед. Кроно е алергичен към нещо. Вероятно нещо в градината. Ще се оправи с антихистаминови капки. Няма тежък конюктивит, както Син кръст твърдяха, няма да си загуби зрението - цитирам "ако му стане матово окото веднага го водете" ни беше казано в син кръст. Ми много им е хубава клиниката, но е скъпа, тия на рецепция са неадекватни, за резултата от микробиологията цяла седмица им звъннях докато някой ме свърже с лекар и да го разберем. Лекарите не си дават телефоните. И за втори път тъпчат кучето ми със адски силни антибиотици, а нямат представа какво му е:rage:. Благодарна съм на клиника Нова и д-р Савова за професионализма. Нашето момче ще е добре,  след толкова месеци тревоги. Та, ако някой има нужда от очен лекар за кученцето си, препоръчвам😊Animal Dog

# 607

Рейн не яде от 6 дена, а е безумен лакомник принципно. Боли го гърлото и не желае да преглъща. По 1 време му тече носът, но температура няма, кашлица няма, не е отпаднал, не е сънлив..Започнахме антибиотик от вчера.

# 608
  • София
Д-р Савова е специалист-офталмолог, и ние сме много доволни. Водила съм Бела с катаракта за преглед, а Балу и Лили за сертификат. Дори Балу има снимка с нея, някъде се мотае във фейса. Ако я изровя, ще я пусна.

# 609
  • У Диспансера ...♥♥♥
Трапезица и ние сме на диета, даже лакомствара спряхме, и сега сме на инжекции по схема. Аман значи, ма от къде дойде тая алергия упорита бе 🤦🏻♀

# 610
  • София
Къде ми се губи Anyyyone?

# 611
  • София
Мисля, че Балу е болен. Пие доста вода, а вече не е толкова горещо, съответно пишка като кон. Никога не ни се е случвало 20 минути след началото на разходката, той все още да препикава всичко срещнато, и действително да има какво да изпишка (не просто няколко капки, пуснати от зор). Ще го следя събота и неделя и евентуално в понеделник ще го водя на лекар.

# 612
Тук съм. Чета ви и се радвам на кучовците. ❤🤗

# 613
  • София
Коте, ти хубаво го наблюдавай, ама виж ида събереш пишко, ако ще го водиш впонеделник.
Те на кучетата пишкото изследват, нали?

# 614
Коте, вие сигурно си знаете, но следи струята на урината. Ако има промяна в струята води на лекар.
За урината - най добре стерилна, средна струя.
Такива сериозни проблеми имахме с нашето заради пропуск от наша страна, че само като чуя за промяна в уринирането и ми става зле.

Бях ви казала, че ще се наложи да оставим кучето да го гледа чужд човек срещу заплащане.
Вече си го взехме - всичко мина идеално. Гледаха го добре, прекарвал е часове на двора в игри Simple Smile Малко ни беше сърдит, че сме го оставили, но му мина за ден Simple Smile

Заради травма на крака му е паднал един нокът. Освен дезинфекция дали е хубаво да третирам с нещо друго? Боли го само когато докосна мястото на липсващия нокът. За съжаление ветеринарите са в отпуск до понеделник, а не искам да го водя на друго място. Пръсках с необацин за всеки случай.

Общи условия

Активация на акаунт