Любители на кучета - тема 83

 • 31 443
 • 764
 •   1
Отговори
 • София
 • Мнения: 9 850
Домашният любимец е същество,което безрезервно те обича,никога не те съди,не ти се сърди и никога не те обременява с това какво му се е случило през деня.Една тиха и предана любов.Чувството е невероятно.Кучето,освен че е доктор,заради любовта с която те зарежда,ти дава радост и спокойствие,подарява ти невероятни приятелства!

             
   

 
 ЛЕКСИКОН
за домашните любимци на участниците в темата

                            


ОТГОВОРИТЕ

 
             


   

Скрит текст:

    
1. Моят живот трае от 10 до 15 години. Всяка раздяла с теб ми причинява голяма тъга. Помисли за това преди да ме вземеш.

2. Обичай ме такова,каквото съм, защото ти си ме избрал. Аз нямам възможност да избирам приятелите и господарите си.

3. Дай ми време да разбера какво искаш от мен, когато ме възпитаваш. Преди да ми се скараш, изпитай себе си - може би аз не разбирам какво искаш от мен.

4. Обичаш ли ме аз живея от твоята любов.

5.Недей да ми се сърдиш и наказваш.Ти работиш, имаш приятели и развлечения, а аз имам само теб.

6. Говори ми. Може би си мислиш, че не те разбирам, но аз зная какво мислиш и чувстваш.

7. Не зная какво е отмъщение, но знай,че не забравям как постъпват с мен.

8. Помисли преди да ме удариш, защото аз мога и да те ухапя. Въпреки че няма да го направя.

9. Не ме взимай като играчка, докато съм малко и сладко кутре, а като порастна да ме изхвърлиш, защото моята любов към теб не зависи от възрастта ми.

10. Грижи се за мен като остарея, остана без зъби, оглушея, ослепея. Ако много страдам-изпрати ме ТИ да си ида достойно от живота.

11. Не казвай: ”Аз не мога да направя това”. С теб всичко ми е леко. Нека това бъде твоята отплата за моята вярност и нашата красива младост.

12. Когато вече ме няма, недей да тъгуваш, а си вземи друго куче и го обичай така, както си обичал мен.
Необходима и полезна информация преди да си вземете куче
Скрит текст:

                                        1. Преди да вземете домашен любимец , независимо какъв ще е той , помислете и се информирайте !  

Съжителство с домашни любимци
                                                                                          
                                     2. Домашни любимци от Зоомагазини или  по обяви  - решението е ваше , но преди това вижте какво подкрепяте :


http://www.humanesociety.org/issues/puppy_mills/

КУЧЕ ОТ ЗООМАГАЗИН

ИСТОРИИ НА КУЧЕТА РОДЕНИ ВЪВ ФЕРМИ И ПРОДАДЕНИ ОТ ЗООМАГАЗИНИ

СЪВЕТИ ПРИ ИЗБОР НА ДОМАШЕН ЛЮБИМЕЦ

ПОКУПКА НА КУЧЕНЦЕ-БЪДЕТЕ НАЩРЕК!

ПОТРЕСАВАЩИ СНИМКИ НА КУЧЕТА ОТГЛЕЖДАНИ В ЗООФЕРМИ

                                      3. Домашни любимци от лицензиран развъдник  :

!  Лицензирани развъдчици в България могат да бъдат открити, когато се свържете с представител на съответния клуб за породата.
Пълен списък и телефони за контакти има към сайта на
 Кученцето вече е при вас ?  Честито ! Цялата следваща информация е за вас    

Но като за начало малко хумор с голяма доза истина : ,

Пособие за начинаещи стопани

Скрит текст:
1. Ще живеете без почивни дни. Този цикъл никога не свършва. Вие никога няма да се отпуснете. Сутрин и вечер Ви чака разходка. Целогодишно и дори сутринта на 1-ви януари. Няма да можете да отидете в командировка и в отпуск. Животът Ви се превръща в две мероприятия: Разходка и Хранене. Разходка. Хранене. Разходка. Хранене. Разходка. Хранене. Разходка. Хранене. Разходка. При това се подразбира, че разходките ще са дълги и пълноценни, интересни и бодри, със задължителни енергични обследвания на околността, хората, кучетата, децата, котките, шумящите пакети и открити шахти. Ще си отработите реакция, ще намразите хората и кучетата

2. Ще намразите също и студа. Както и жегата. Да не говорим за дъжда и кишата. Целият календар ще Ви минава пред очите. Списание "Млад натуралист" ще бъде готово за много пари да купи вашите наблюдения върху природата. Армията на спасението за още повече пари ще бъде готова да купи вашите дрехи за разходка а-ла куртка и стари маратонки. И идиотските шапки! Вие ще се научите да се утешавате сами, че "затова пък ми е топло и не ми подухва, а в тъмното така или иначе нищо не се вижда".

3. Забравете за купоните, клубовете, нощните гуляи и спането до насита. Сега е по-важно, не кой коняк да купите, а в колко часа за последно е пишкало вашето куче. И ако стигнете до критичната точка от 12 часа, то вас няма да ви спаси дори и харакири. Затова имайте съвест. А пияни хора ние не обичаме. И от цигарения дим кихаме и гледаме със страдалчески поглед. А от предложението да излезем навън се отказваме тихо, но категорично. От рода на - аз съм си добре тук и тук ще постоя. И другият път ще се позамислите.

4. Пригответе се за нови кошмари. Най-ужасния ужас - в съня ви се привижда, че храната е свършила. Та нали буквално преди дни купихте тринадесеткилограмов чувал и го пренесохте на гърба си до петнадесетия етаж. А той внезапно се е свършил.

5. Научете се да разбирате от добавки и витамини; не слушайте всеки "как трябва да храните кучето, защото аз моето го храня така"; прогнозирайте, че от млякото кучето ще се разстрои, от яйцата ще го свива стомаха, а леген хляб + кофа храна + две консерви ще бъдат всеки път за вечеря.

6. Възможно е да напъхвате термометъра в дупето на кучето, да гледате как и какво изхожда, да избърсвате неговите пръски от кихане и очилата на непознати, ще станете специалист по премахване на слюнки от джинси и якета, по измиване след разходка на мръсни лапи и своите обувки от чужди изпражнения, по подрязване на нокти, чистене на уши, избърсване на стъкла и изваждане на всякакви гадости от устата, включително на такива лакомства като воняща рибка и разлагащи се котки. Мирисът на мокро куче ще предизвиква умиление. Но вашето палто и панталони ще имат същия мирис. Не пиша за това, че кучетата могат "вкусно" да пръцкат. Това е изненада. Случва се, когато имате гости. Като цяло, физиологичните радости са като за санитарки в старчески дом.
Не говоря ли твърде бързо? Успявате ли да запишете?.. Продължаваме нататък.

7. Да разбирам ли, че ужас като изложби вас не ви грози? Поне в едно ви е провървяло. Но ако има нужда - настройте се. Копринените панделки (вече намалени) - са в асортимента.

8. Очакват ви разходи. Аз за моето момиче изхарчвам на месец около 3-5 хиляди (рубли). А така или иначе, тя все ходи гладна! Както и аз.

9. Пригответе се за постоянно чувство за вина пред кучето. То по цял ден е само в къщи. С него никой не играе, не разговаря и не се разхожда. А вечер, когато се приберете, ви се иска само едно - да си полегнете. Или спокойно да седнете във фотьойла и да изпушите една цигара. На топло. На тишина. И целия свят да се пръждоса. А тук седи някой, гледа ви, маха с опашка и чака дълга разходка. Че и с бягане, с подаване на пръчка и гоненица. И похвални думи.

10. При това никога няма да ви упрекне, че това му е много противно. Дори и да полае, да си сложи лапата на масата! Така не! Сяда, боготвори. Рядко си позволява да укори, но само във вид на тихичко скимтене: "...искам да пИшкам, мамо... но мамо... моля те, бързичко..." Иска ви се да плачете и да си дърпате косите за издевателството над живо същество.

11. Между другото често ще се чувствате гузни. Гарантирам. Особено когато детето желае да се дърпа към други кучета, а не трябва.
Не изпускам ли нещо?... Остана още малко, потърпете.

12. Ще се научите да се карате с бабички, портиери и преминаващи хора, които смеят да се страхуват от вашето малко слонче. Ще се научите да ги пращате толкова далеко, че на Жеко ще му се наложи да извика втори портиер.

13. Ще ходите на тренировки и ще почервенявате от това, че вашето куче е толкова тъпо и вие също. След това ще забравите за тренировките, а после - за допълнително пари - ще ходите и повторно ще държите изпит да ходите редом с кучето.

14. Но да ходи редом, то ще го прави само на тренировките. Затова пък вие ще си "напомпате" лявата ръка.

15. Ще откриете в себе си рядката дарба да отгатвате, с какво се занимава кучето в тъмното. Защото в този момент кучето може: а) нещо да разкъсва б) да разравя в) мирно да се изхожда г) да следи самотните преминаващи д) вече отдавна да е тръгнало в неизвестна посока е) да е тръгнало към улицата, защото на два километра от вас идва някакво друго куче ж) да прави каквото му е угодно, особено това, което не трябва.

16. Вашият дом ще се превърне във филиал на дъскорезница. Вие ще добиете опит да прахосмукачите на колене, за да извадите от всеки милиметър на килима трески и нишки. Няма да ви се наложи да метете. Тъй като метлата отдавна е нагризана, а къде продават нови, вие изобщо не знаете.

17. Ще привикнете към лаенето, скимтенето и воя. Рядко, но затова пък сърцераздирателно. Или с ръмженето по гостите. Гостите скоро ще престанат да ви безпокоят, за разлика от съседите.

18. Много скоро ще си се представяте като вкусно парче за анатомичен театър: синини, цицини, драскотини, надъвкани уши и пръсти, или ще можете да се кандидатирате в армията за чин "водач на парада": ще се научите да викате команди така, че стъклата в околността за треперят от ужас.
Кураж, краят е близко.

19. Много скоро от душата на компанията ще се превърнете в саможив безумен кучкар, излизащ от кома само при думите "ваксина", "нашийник", "разходка". Ще станете неинтересен събеседник, всеки разговор ще измествате на тема бълхи и храна. Ще привикнете да си тръгвате от купони в самия им разгар, мърморейки: "Имам куче..." След няколко месеца вече никъде няма да ви канят, а ако отидете по своя инициатива, то със собствените си очи ще видите финалната сцена на гоголския "Ревизор".

20. Ще престанете да помните имена, затова пък отлично ще познавате всички кучета от околността, хвалейки се със знанието си за датата на тяхното последно заплождане и размера на нашийника им.

21. Настройте се за това, че кучето през цялото време ще ходи след вас в къщи. Дори в тоалетната. И положило глава на коленете ви, замечтано ще ви гледа право в очите, или не в очите. Замечтано ще души въздуха... Добре, това вече сме го правили.

22. Ще се научите да спите толкова, колкото вашето куче. И ще ставате без будилник. И ще заспивате без целувка за лека нощ. Защото любовници в този дует са излишни.

23. О господи! За малко да забравя! Ще прахосмукачите подстилката от косми! Каква беше тази опера «Йоланта» - където има оргазъм след оргазъм.

24. Ще откриете в себе си способност да фъфлите, да насъсквате, да повтаряте фрази по няколко пъти без промяна на интонацията, да измисляте невъобразими прозвища и изговаряте думите "Тлъст" и "Задник" с такава нежност, че сътрудниците от секс телефоните ще се записват при вас на тренировка.

25. При всичко това след няколко месеца ще започнат да ви се въртят неудобни мисли да си вземете второ куче.

Източник: Галка - http://www.k-9.ru
Превод от руски език Елена Нейчева
Кученцето в новия дом

Регистрация на куче

Сайт за доброволна и безплатна регистрация на номера на чипа на Вашето куче
/можете да направите справка по номера на чипа  и в Агенцията по безопасност на храните/

Схеми на ваксинация
Скрит текст:
Схеми на ваксинация
1. DHP - м/у 42 до 45 ден
2. DHP + LEPTO - 2 седмици след I-вата
3. DHPPi + LEPTO - на 3-тия месец
4. RABIES - на 6-тия месец
5. DHPPi + LEPTO + RABIES - всяка година +след 6 месеца LEPTO
DHP - гана (дистемпер), инфекциозен хепатит, парвовироза
DHPPi - гана (дистемпер), инфекциозен хепатит, парвовироза, параинфлуенца
LEPTO - лептоспироза (двувалентна)
RABIES - бяс
Ваксинацията за бяс е задължителна и според българското законодателство кучетата и котките трябва да се ваксинират всяка година.
При консултация с ветеринар, той може да предложи и друга схема на ваксинации.

Хранене и възпитание на вашето кученце  - събрана информация

Текстове от Наказателния Кодекс на Република България, отнасящи се до Насилие и проява на Жестокост към животноКак да подадем жалба срещу насилие над животно
Пътуване в чужбина с домашен любимец

Пътуване с куче извън ЕС

http://www.pets359.com/
Хотели,в които допускат домашни любимци
На море с куче?
                                                  
                                                  

Къде да отидем с куче на море и планина? /списъкът е в скрития текст/
Скрит текст:
Море
- Равда - хотел "Адмирал"
- Слънчев бряг - вилно селище "Зора"
- Къмпингите на Камчия - Рай, Качия, Романтика
- Къмпинг "Смокиня" до Созопол
- Къмпинг "Градина" На 6 км. от Созопол
- Хижи и Бунгала на Отманли - хижа Странджа (до Бургас)
- Вили Ропотамо - ММЦ Приморско
- Ваканционно селище "Елените" на 12км от Слънчев Бряг
- Вила ”Венета” в Синеморец
- Хотел "Джоя",гр. Варна, кв. Галата
- Гранд хотел "Варна"
- Хотел "Азалия" - Варна
- Бунгала на Цигов Чарк
- Бунгала на къмпинг "Юг" до Китен
- Бунгала "Алекто", Арапя
- бунгала Грудови и Щереви на къмпинг Арапя, край Царево
- Къмпинг "Арапя"
- Къмпинг "Камет", Царево
- Къмпинг "Китен"
- Вила-градина "Рина", къщи и бунгала, на 900 метра от Златни пяцъци
- Къмпинг "Лагуна", Златни Пясъци
- Апартамент в Черноморец -             0897 330 269      
- "Къща вила Ело", Синеморец
- Бунгала "При Зафо" - Синеморец
- Лятна вила "Морско конче", Приморско
- Вилно селище "Нимфа" - Камчия
- Къмпинга на Шабла
- Къмпинг "Златна рибка"
- Хотел Magic Palm, Равда
- Семейна къща Лагуна - Китен
- Хотел/къща Стаматови, Черноморец
- КЪЩА ЗА ГОСТИ АЛЕКСАНДЪР, Поморие
- Дуранколак, къмпинг "Космос
- Вила Алекс, Синеморец


Планина
- Еко хотел и SPA & Fitness център МАКРЕЛОВ***, Родопите - Смолян
- Хотел „ПОПИНИ ЛЪКИ”, Родопите, във Буйновското ждрело
- Семеен хотел Етерно, Цигов Чарк
- Доспат - почивна станция на ДЗИ
- Доспат - бунгалата от страната на Сърница
- Къмпингите на входа на Рибарица
- "Via Traiana" на Беклемето
- Вилно селище "Бор" в Ракитово
- хижа Левски - Карловски балкан
- хотел Рай (бивашата станция на КЗУ) на язовир Голям Бегли. тел-035532004
- До язовир Въча - хотел Чилингира (има клетки и боксове за кучета)
- Хижа "Скакавица" до 7те Рилски езера
- Хижа Ком, в Берковския балкан
- Вила Бабината къща, с.Бели Осъм в Троянския Балкан
- Копушевата къща, с.Давидково, Родопите
- Вилно селище „Романтика”, до язовир Ширка Лъка
- Бунгала Здравец, Берковица
- Еко-комплекс Стари Бистрилишки Къщи
- Вила "Джун"- Белоградчик
- Хотел "Евридика", Пампорово
- Вила "FoRest", 5км от с. Борино, Родопи
- Къща за гости "Орлец",с. Буйново в района на Триград - Ягодина.
- Цигов чарк - комплекс от вили "Баташки хан"
- Бунгала „Лъки”,с.Долни Марян, до град Елена
- Туристически комплекс - Нигованка, с.Емен, Велико Търново
- Вила Зорница - Чепеларе
- Вилно селище Малина, Пампорово
- Вилно селище Форест Нук, Пампорово
- Вилно селище Амампури, Пампорово
- Хотел "Замакът", Пампорово
- Вилно селище "Баташки хан", Цигов чарк
- Комплекс "Болярка", на брега на язовир "Кърджали"
- Вила Маджарови - Белоградчик
- Комплекс "Реденка"до Разлог
- Бунгала Алекс- Доспат
- Боровец, Вилно селище Малина (5 лв на ден за куче)
- Боровец, къща"ХРИМА"
- Боровец, Вилно селище - Ягода


Сайт с рецепти  : Кучешка кулинария  

Тайната на хармоничното съжителство с домашни любимци се крие в способността ви да разпознавате сигналите, които самите те ви подават.
И да им се отплащате подобаващо за всичката обич, която изразяват без думи.
От постовете на Фея Кръстница  
( BARF- хранене , възпитание на кучето /кликър трейнинг, правилно разхождане , корекция на нежелано поведение ,социализация след стрес  и др/ ; първа помощ за кучета )


Линкове към сайтовете на специалисти,  чиито подход и философия се основават на животинската психология и физиология:"Сизър Милън- водачът на глутницата" Нешънъл Джиографик – линк към серии на бг

[img width= height=]http://bg1.msrv.store.bg/prdimg/109842/kratyk-narychnik-za-shtastlivo-kuche-sizyr-milan.jpg[/img]

Полезна книга - Кратък наръчник за щастливо куче, Сизър Милан, издателство Егмонт

 откъс от книгата на тема : Новородено бебе

Скрит текст:

Понеже кучетата имат силно развита чувствителност към нашата енергия, те знаят, че се случва нещо необичайно, когато наближава раждането. Бъдещите родители са под напрежение и кучето прихваща същото състояние.

Много хора се тревожат за това как кучето им ще привикне към новороденото. И би трябвало даго правят. Често ми се е случвало да работя със семейства, които не са се справили добре с преходния период. Най-добрият съвет, който мога да ви дам е да си съставите план и да следвате тези правила при подготовката на вашето куче и на всички останали за новото попълнение на семейството:

1. Съсредоточете се върху водещата си позиция. Девет месеца са повече от достатъчно да работите за премахване на повечето съществуващи проблеми, както и да изградите нови правила, граници и ограничения, чиито цел е да защитават бебето. Така че използвайте това време да затвърдите позицията си на водач на глутницата. Помогнете на кучето да свикне да бъде предимно в спокойно състояние на подчиненост.

2. Обръщайте внимание на собствената си енергия. Бременността се отразява върху цялото семейство. Вероятно сте развълнувани, разтревожени или притеснени. Или комбинация от трите. Запомнете: кучето е огледало на вашите чувства.

3. Покажете, че аромата на бебето ви принадлежи. Преди да доведете бебето удома, донесете предмет, който е събрал аромата на бебето ви, например одеалце. По време на това упражнение е изключително важно да положите нови граници. Дръжте предмета и накарайте кучето да помирише от разстояние. По този начин показвате на кучето, че предметът ви принадлежи. След това може да позволите на кучето да се приближи и да помирише предмета. Така демонстрирате, че той е ваш и че кучето трябва да следва вашите правила, когато се намира около въпросния предмет. Това е началото на процеса, изграждащ уважение към бебето.

4. Поставете граници около стаята на бебето. Препоръчвам в началото тя да бъде забранена територия. Научете кучето си, че около стаята има невидима бариера, която не бива да бъде преминавана без ваше разрешение. Тъй като кучето ви вече ще е привикнало към аромата на бебето, вероятността правилото да бъде нарушено е по-малка. Накрая може да позволите на кучето да подуши някои от предметите в стаята, но само под ваше наблюдение. Повторете това упражнение няколко пъти, преди да доведете бебето удома.

5. Контролирайте представянето на бебето. Преди то да бъде доведено вкъщи, изведете кучето на дълга разходка, с която да изразходвате изцяло енергията. Когато се приберете, не пускайте кучето вътре, преди да сте видяли, че то е в състояние на спокойно подчинение. Човекът, държащ бебето трябва да е в състояние на напълно спокойна увереност. Позволете на кучето да помирише бебето, но при спазване на уважителна дистанция. По време на тази първа среща не доближавайте бебето твърде много до кучето. Разстоянието може да се скъсява постепенно, но само ако кучето е в състояние на спокойна подчиненост. Ако забележите дори най-малката превъзбуда, веднага прекратете представянето. Опитайте отново по-късно, когато кучето се е успокоило.

6. Не забравяйте за кучето. Новороденото бебе може да обсеби цялото семейство, затова не забравяйте кучето си. За да се чувства желано, то няма нужда от играчки или специално внимание. Просто спазвайте установения вече режим на ежедневни разходки и хранене. Това ще помогне на кучето ви да се чувства защитено. То ще се отпусне въпреки новото попълнение на семейството и цялото внимание, което се отделя на бебето.

За ползващите английски книгата може да се поръча :
тук ,но за Щатите.
За БГ , вариант може да е  ebay .

Книгата  на български може да се поръча :
http://www.book.store.bg/p109842/kratyk-narychnik-za-shtastlivo- … -sizyr-milan.html
Архив на старите темичкиТема 81 Тема 82
 

   За качването на снимки - обяснение в снимки: Grinning Hug

/благодарности на marta1/   
Скрит текст:
1.Избираме си сайт за качване на снимки, примерно http://prikachi.com/.Качваме снимката, чрез бутона Browse и натискаме бутона КАЧИ.
   
   
2.Копираме линка от сектор "Адрес на изображението" (червената стрелка)
   
3. В темата тук, кликваме върху иконата за качване на снимки и между двете скоби пействаме линка от Прикачи.ком, който копирахме в точка 2:
   
   
4. Трябва да видим този резултат:
   
   
5. В завършен вид снимката излиза така:
   

# 1
 • София - Рим и обратно
 • Мнения: 11 239
Първа!
Благодаря за новата темичка!

# 2
 • о`майна лунна нощ е
 • Мнения: 5 537
Много благодаря за темата!
Включвам се със снимка и ще се върна за още Wink

# 3
 • София
 • Мнения: 9 850
Нямаме си корица, защото не мога да избера снимка, която да не бъде изрязана от сайта по някакви много гротески начини. Предложете нещо и го мятам веднага Simple Smile
Може би да направим гласуване за следващата корица - примерно на 35та или 40та страница избираме куче, чиято снимка да се сложи на следващата тема?
Пускам и една снимка, която смятам, че ще е интересна за всички. Как се унаследяват генетичните болести при кучетата.
Скрит текст:
И малко усмивки от старите ленти - Балу и брат му Кори, ден преди да го вземат.
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 19 авг 2018, 13:29 от Малко Сладко Коте

# 4
 • Мнения: 448
Здравейте,ако позволите да се включа и аз с моята 7 годишна любов. Innocent Heart

Скрит текст:

Скрит текст:

Скрит текст:

# 5
 • sf
 • Мнения: 10 120
Благодаря за темата!
Данък-

# 6
 • Мнения: 5 589
Честита сватба,змия!

# 7
 • Bарна, морето, сините вълни
 • Мнения: 6 021
Благодаря за темичката! Flowers Hibiscus
Vanitaa, по написаното разбирам, че досега не си писала, нали така? А и не съм те виждала досега, не че пиша много отдавна. Разкажи за тази симпатяга повече, момченце ли е, момиченце ли е?
Много харесвам немските овчарки и като съм била малка през годините сме имали, но баща ми ги е взимал и когато му скимне ги е подарявал. Има някакви странни гадни разбирания, че кучето трябва да е пазач. Че не трябва да го лигавиш. Дори като бебета не ми е давал дс си играя с тях.
Аз не взимам куче с някаква определена цел. Взимам го, за да се обичаме.
И когато отидохме за нашето куче, бях сигурна, че ще вземем чистокръвна немска. (имаше един баща немец, две майки немски и една майка белгийка) и от всичките 30 кученца, 20 от които чистокръвни, ние избрахме наперения дебел пръдльо, дето от вратата ни лаеше нахъсано. Всъщност той си ни избра.
И е много интересно куче, защото е взело на двете породи и от характер и от белези.
Извинявам се, че стана толкова дълго...

Докато намествам 100 възглавници под големия си шкембак да ми е удобно, той си гледа неговия рахатлък Simple Smile

# 8
 • София
 • Мнения: 23 061
Благодаря за темата!

От мен Харли Чистофайника. Blush Оказа се, че това куче е родено да се къпе. Сърди се при опитите ми да го извадя от легена. Седи на една кълка като бей и примира от кеф!

# 9
 • Мнения: 448
Благодаря за темичката! Flowers Hibiscus
Vanitaa, по написаното разбирам, че досега не си писала, нали така? А и не съм те виждала досега, не че пиша много отдавна. Разкажи за тази симпатяга повече, момченце ли е, момиченце ли е?
Много харесвам немските овчарки и като съм била малка през годините сме имали, но баща ми ги е взимал и когато му скимне ги е подарявал. Има някакви странни гадни разбирания, че кучето трябва да е пазач. Че не трябва да го лигавиш. Дори като бебета не ми е давал дс си играя с тях.
Аз не взимам куче с някаква определена цел. Взимам го, за да се обичаме.
И когато отидохме за нашето куче, бях сигурна, че ще вземем чистокръвна немска. (имаше един баща немец, две майки немски и една майка белгийка) и от всичките 30 кученца, 20 от които чистокръвни, ние избрахме наперения дебел пръдльо, дето от вратата ни лаеше нахъсано. Всъщност той си ни избра.
И е много интересно куче, защото е взело на двете породи и от характер и от белези.
Извинявам се, че стана толкова дълго...

Докато намествам 100 възглавници под големия си шкембак да ми е удобно, той си гледа неговия рахатлък Simple Smile
Да,за първи път пиша.Просто не знам как не съм попаднала на тази тема преди.Страхотна муцуна между другото! Stuck Out Tongue Stuck Out Tongue
Моето е момиченце.Взехме го на 40 дни,т.е подариха ни я.Чистокръвна е,баща й беше комисар в полицията-голям красавец,но го пенсионираха след осмата година.Да кажа,че и да не беше чистокръвна пак бихме си я взели,ние не държахме на породата,искахме нещо да обичаме и то да ни обича.И да ти кажа такава любов раздава,че дори като направи беля не можем да й се скараме.Супер умна е,голяма чистница,много е възпитана,ама и много лесно можеш да я разсърдиш и започва да те избягва и демонстративно хвърля по някой предмет (много е смешна наистина) Satisfied Satisfied
7 години вече е с нас,има място на спалнята на нашите и на моята,нещо като кътче с възглавница чаршаф и играчка,не се отделя от нас на почивки я взимаме,а ако не можем. аз оставам да я гледам или родителите ми,за да не я оставяме на други хора (абсурд!!). В интерес на истината не е оставала за повече от час сама през целия си съзнателен живот.Тя е много тъжна,когато някой от нас го няма и дори отказва да яде.Много дълго стана Smiley
С няколко думи те са умни,добри,наистина добри,любвеобилни,отдадени,предани,за мен тяхната любов е най-истинската.И нямам предвид само немските овчарки!!
Твоето момченце на колко години е,има ли си някакви характерни за него си черти от характера?А в къща или апартамент живеете?Води ли сте го на море,защото нас малко ни притеснява да я заведем.До сега е ходила само на планина,поляни,реки,язовири,все места с по-малко хора и по прохладни.

# 10
 • София
 • Мнения: 8 348
Ех какви хубави кучовци.
Аз ще се върна после със снимки.

Коте, благодаря за темата.

# 11
 • Мнения: 3 248
Обичам първите страници на новите теми! 🤩

# 12
 • София
 • Мнения: 11 968
Записвам се, за да не ви изпусна.

Нашата вчера така преведе, че още диша тежко.

# 13
 • Bарна, морето, сините вълни
 • Мнения: 6 021
Епона, дааа, само сладки муцунки.
Vanitaa, нашия е малък, преди 4 дни направи годинка. Ходим с него на плаж, но ссмо веднъж сме го пускали, защото е избирателен към хора и понякога се озъбва. Но той и в радостта си е малко опасен, защото е много голям и задължително се изправя да гушка. Знам, че не е хубаво да пие морска вода, но докато се плицика пие, добре че нищо не му става.
 Иначе голям стойкаджия е. Ако ще му се дава кокал изпълнява на секундата всичко подмазвача.
В апартамент живеем. Ще ми се някой ден да сме в къща и да тича свободно из двора. Иначе апартамента е голям, има къде да се гоним като ни хванат лудите. Grinning
Още не сме ходили на почивка с него, но възнамеряваме началото на септември.
Права си, че всяко куче е способно на любов. За жалост не всеки човек е способен на това, за разлика от четириногите приятели...

# 14
 • Мнения: 448
И ние сме в апартамент,но е голям и има място.Ние имаме и сервиз за коли с автомивка и огромен паркинг няколко декара и тя по цял ден е там с нашите.Само вечер си я прибираме при нас и тя в повечето случай от игра през деня яде и направо си ляга.Тя също е избирателна към хората,явно някак ги усеща,не хапе,не напада,но ръмжи не дава да ме доближават,тези които не харесва.Ревнива е много не може друг човек да ме прегръща или пък аз да си позволя да погаля друго куче,абсурд!! Smile
Много хора все ни казваха да я оставим там на паркинга да пази,аз си мисля тея луди ли са?!Че тя е свикнала да спи с нас,върху нас,под нас,на мекичко в къщи-нямат акъл....Забравих да спомена нещо много важно-тя сигурно е единственото куче,или поне от тези,които аз познавам,което спи до обяд. Sweat Smile Sweat Smile Ако я оставиш може да откара до 11/12 часа.И е много внимателна когато някой спи,ходи тихо,не те закача дори и да й се пишка много,стои кротко и си чака да се събудиш,а събудиш ли си,в момента, който отвориш очи вече ти е ударила целувката за добро утро! Laughing Kiss

Общи условия

Активация на акаунт