Любители на кучета-12

 • 68 951
 • 738
 •   1
Отговори
# 645
 • Мнения: 2 175


Таблетките водят до ракови образувания.И при кучетата ,и при котките.

Верно ли?!

# 646
 • Мнения: 1 749


Таблетките водят до ракови образувания.И при кучетата ,и при котките.

Верно ли?!
Мда.Организма им се прецаква много повече от този на жената,когато взима такива неща(противозачатъчни).Много повече...Сравнението е мое.

Ардеа,изложбите ...не съм голям ентусиаст,но ще отидем поне на две-три,да видим как вървим.Имам амбициите за спорт .И ако кучето има добри работни качества,защо да не даде поколение ?Ако имаме възможността за това,разбира се.Защото това са много финансови средства и много време.Нямам желанието нито да мъча кучето си с раждания,нито да гледам кученца,но ....пак казвам-ако има потенциал момичето,защо да се губи гена?

# 647
 • Мнения: 1 335
Привет! Поизпуснах ви, но ще наваксам след малко.
Electra_, кастрацията има за цел превенция на ракови, туморни и др. патологични състояния. Женската на приятеля ти е направила рак защото не е била кастрирана навреме, операцията не би спряла вече налична патология. Наскоро имаше потребиталка с този проблем.

Ardea, поздравявам те за отговорното решение!  bouquet

Другото, което ме изуми е вета на magarence. magarence, кой е този садист, който препоръчва хапчета против разгонване? Бих обмислила, тутакси да си сменя ветеринаря. Добре, че Бела е малка още. По никакъв начин доброволно не бих дала на кучето си препарат против разгонване.

# 648
 • Мнения: 2 175
Досега е водена на при 3-ма лекари - и тримата това казаха.. Rolling Eyes

П.С - кога им идв апървото разгонване?

# 649
 • Мнения: 428
Досега е водена на при 3-ма лекари - и тримата това казаха.. Rolling Eyes

П.С - кога им идв апървото разгонване?


6-12месец.Различно.
А защо е водиш пру различни доктори?
Странно, че те съветват така....
Аз още от времето, в което имах котка знам, че таблетките водят сериозни

# 650
 • Мнения: 2 175
Ми първият беше във Вн, а тук - досега 2 квартални обходих - смевням ги, докато попадна на "правилния"..макар последната да ми се стори много приятна, грижовна и в час - тя ми маркира кучето..

# 651
 • София
 • Мнения: 1 675
Аз май няма да кастрирам Рая... ще и слагам гащички докато е на разходка и така Simple Smile

# 652
 • Мнения: 224
За сега съм твърдо против за моята кучка, Но нали може да се кастрират и като станат на 6-7 год

# 653
 • Мнения: 1 749
Мен много ме е страх да не я изпусна......Тогава..не знам.В един момент тази параноя може да вземе превес и да оставим на заден план всичко друго ... Confused А може да стане и обратното .Просто не съм гледала досега женско некастрирано куче и материята ми е Тъмна Индия.

# 654
 • Мнения: 428
За сега съм твърдо против за моята кучка, Но нали може да се кастрират и като станат на 6-7 год
стига да не стане твърде късно

# 655
 • София
 • Мнения: 1 675
Аз съм гледала некастрирано женско коли. Живя 15 години. Имаше си менструация, даже я пускахме на мъжко коли, но нищо не направиха, имаше лъжлива бременност и после не сме я пускали никога.
Никога не и е налитало чуждо куче докато е на разходка, не знам защо, никога не е излизала и със каишка навън, винаги е стояла близо до мен. Иначе като беше на 10-11 години получи възпаление на матката и се наложи да я оперират, махнаха и я, после нямаше проблеми с нея. Почина от естествена смърт.
Доктора каза, че или е трябвало да роди, или да бъде кастрирана за да се предотвратят проблемите с матката

# 656
 • Мнения: 1 335
... Но нали може да се кастрират и като станат на 6-7 год

Принципно може когато си поискаш или когато се наложи.

Колкото по-зряло куче (без особено значение мъжко или женско) се кастрира, толкова повече намалява процента на превенция от ракови, туморни и др. патологии.
За да съм по-ясна - ок. 85% е шанса дом. любимец да НЕ развие заболяване (най-често карциноми на млечната жлеза ако обсъждаме женските) при кастриране ПРЕДИ ПЪРВА разгонка.
При кастрация СЛЕД първото разгонване, процента пада на ок. 35%.
Нещата стават още по-зле при женските кучета на стопани, които са я пускали "да роди поне веднъж", щото било полезно. Това  е повече от пълна глупост!

Ракът на половите органи (пак говоря за женските, защото това ме касае пряко заради Атина и това съм чела) е хормонално зависим. За тези, които биха питали защо точно ПРЕДИ първата разгонка, отговарям - защото веднъж започнали да отделят естрогени, яйчниците няма как да бъдат спрени да ги произвеждат, освен чрез стерилизация.

...Иначе като беше на 10-11 години получи възпаление на матката и се наложи да я оперират, махнаха и я, после нямаше проблеми с нея. Почина от естествена смърт.
Доктора каза, че или е трябвало да роди, или да бъде кастрирана за да се предотвратят проблемите с матката


Фалшивата бременност, за която пишеш и последвалата пиометра са следствие на хормоналния дисбаланс, който е присъщ на нераждаща самка. И дребна  поправка: не трябвало да роДИ, а да РАЖДА.

# 657
 • Мнения: 11 310
Нора имаше едно раждане и тогава едно от бебетата се наложи да го извадат със секцио. Тогава ме питаха ще ражда ли вече, а аз казах : не и все още съм на това мнение. Питаха ме дали искам да и направят хистеректомия, но аз категорично отказах и сега съжалявам  Crossing Arms

# 658
 • Мнения: 428
Arcana, забелязала съм, че имаш доста богати познания по оношения на четериноготе другари. Peace

От къде ги имаш?
 И понеже , някак си, ти имам доверие на мнението, бих искала да те попитам, дали е удачно на 2-ву месечно кокерче да се дава кайма.
И ако да-как под каква форма и каква кайма- телешка или смес?
Започнах на Дара да й варя ориз с бяло пилешко месо.Бих искала да й правя и супичка с кайма, морков и ориз или попарка от тази супичка, като й дробя хляб.
Дали е правилно?

# 659
 • Мнения: 468
Здравейте. Извинявам се ако темата не е за тук , но не знам къде да питам.
Ние все още нямаме куче , но вече сме решили да вземем. Искаме Джак Ръсел .Това след дълго обмисляне. Но въпроса ми е от къде да закупим такова? Какво точно да изискваме и да гледаме като го взимаме? На каква възраст да е? Разбрах , че не е хубаво да е от магазин. А като го взема от човек , как да съм сигурна че кучето е добре, че се начетох на много неща из нета.
Ако може някой да помогне с нещо , благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт