Любители на кучета - тема 83

• 34 446
  • 764
  •   1
Отговори
# 645
Имам предвид треньор, който да ви каже къде сте сгрешили и как да се оправят нещата. В смисъл, да се установи, че във вашата глутница не е тя алфата, ами е най-долу в йерархията. Става въпрос за поведенчески проблем, който с треньор може да се оправи, всичко е поправимо, имай предвид, че половината пишещи в групата (такова впечатление имам) са търсили помощ от треньор по един или друг въпрос. Не е срамно да търсиш решение на проблема, лошо е като стане така, че хем не смееш да си пипнеш кучето, хем нямаш желание и да работиш по въпроса.
Пак казвам, това не е упрек, а реалната ситуация

пос, със служебния ти куч пак е било така, не е имало кой да му каже как да се държи, не знае кое е правилно, не е имал корекция и кара по спомен, с теб не минава номера, ще се държи прилично, с Гошо колегата не се познава, дава го агресор и така..

Последна редакция: пн, 17 сеп 2018, 16:21 от Хибискус

# 646
Иска да каже, че някъде има грешка във възпитанието и затвърждаване на позициите кой на кого е шеф.
За мен също не би било опция да ме е страх от собственото ми куче, нито пък да пази територия от мен.
И аз бих се обърнала към треньор.

# 647
Иска да каже, че някъде има грешка във възпитанието и затвърждаване на позициите кой на кого е шеф.
За мен също не би било опция да ме е страх от собственото ми куче, нито пък да пази територия от мен.
И аз бих се обърнала към треньор.
Подкрепям този и горните постове. И аз имам крайно териториално куче, но той си знае мястото. Алфа мъжкарят е мъжа ми, аз алфа женска, след това е женската кучка и той. Трябва много внимателно с такива кучета да се процедира и без насилие,защото то предизвиква именно агресивна реакция. Без крясъци и без страх. Ако стопанинът изпитва страх - кучето го усеща и знае, че в тоя случай то е шефа.

# 648
ok, и като се обърнем към треньор, няма как кучето да иде при него; ако той дойде у нас, кучето няма да спре да лае; какво се прави?

# 649
Избираш си треньор, въртиш му една шайба и му обясняваш какъв е проблема. Аз ако знаех как се процедира, щях да те таксувам за тези услуги Simple Smile)

п.с. да разбирам ли, че не я извеждате и на разходки?
И при неизразходена енергия като плюс към всичко, добре сте се наредили.

# 650
и какво искаш да кажеш с "Според мен трябва да работите с кучето си"?

Никой не те напада,не се настройвай.
Явна е нуждата от работа с животното,ако не знаеш как,или резултатите не са добри,потърси специалисти.
Всички тук даваме приятелски съвети на база страничен наблюдател.И от любов към животните.
За останалото си има професионалисти и много упорита работа на стопанина.
Успех!

# 651
  • София
Цитат
и какво искаш да кажеш с "Според мен трябва да работите с кучето си"?
Иска да каже, че кучето има нужда от социализация, за да не бъде опасно за вас или някой друг.

Аз, например, осъзнавам че съм направила някои грешки във възпитанието на Рея. И съм се насочила към треньор, за да се опитаме да ги изчистим, и да мога да я пускам по-свободно да тича.

Редактирам,
Азалия, те треньорите би трябвало да са именно за такива случай, тежки. Да научат куче да сяда могат повечето собственици.
Би следвало да знае как да се пребори с лаенето и агресията, иначе за какво ще му се плаща.

Последна редакция: пн, 17 сеп 2018, 16:38 от possessed

# 652
@azalia_me, кажи моля те кучето знае ли команди - легни, седни, ела, ако знае, кои са? Идва ли по име? Кой в семейството обича и чат пат слуша? Мога да ти дам някакви базисни съвети, от опит - две агресивни кучета съм превъзпитала покрай мен, макар да не съм треньор.Поне може да опитате някои неща, да стане по-пълноценно общуването ви с кучето.

# 653
ее аз приемам критика и съвети
ама познавам кучето и възможностите на шефа му (физически и психически - няма да обяснявам, защото е излишно и лично)
та не е възможно да се ползва треньор в случая
и да грешката не е в кучето, грешката винаги е в човека
за нерадост на всички това е положението и не може да се промени. не желая да коментирам повече

# 654
Като сме на въпроса с треньорите, аз също си търся, но в нашия град няма, има само един, който работи предимно с голдъни, но пък никакви отзиви не съм чувала.. а моята не е от най-схватливите, доста далече от голдънска възприемчивост.

Търся някой от район Враца, Монтана, ако някой е чувал? Докато беше малка бяхме в джаза с основен ремонт и съответно никой не ни идваше на гости, а сега ако някой дойде вкъщи се разцепва да го лае, безбожно трудно се успокоява, извеждам я на двора, извеждам и гостито на двора, запознават се, лае ги, накрая се предава и започва да им проси храна. Проблемът е, че не на всеки му е приятно да му се пени куче, а и никой не е длъжен да ми възпитава добитъка, но не знам как да подходя по друг начин.
Ако сме на разходка и срещна някоя приятелка, всичко е ок, прибираме се пеша до вкъщи барабар с приятелката, нищо, не се зъби като влизаме вкъщи с "чуждия човек", все едно си е живяла с нея до сега. Звънне ли някой на звънеца(вече забраних), отвори ли се входната врата от чужд човек.. лелее.. добре, че сме в къща...

# 655
  • София
Ох, имаше едни епизоди по не знам коя телевизия наскоро. Ама накратко - слагаха им повод и вкъщи и с него ги пренасочваха, като се втурнеха да лаят по вратата.
И пренасочване на интереса в секундата, когато реагира на звънец или гост.
Ама пак си иска тренировъчни гости.

Азалия, прочети, опитай, ако ти се занимава, може да постигнеш ти успех.

# 656
Това, което ги пише в нета съм го правила. Някак не става, или изпускам нещо.. ММ я хващаше и водеше в друга стая в началото, за да не ги посреща на вратата, но като я пусне тя пенясва като види непознат вкъщи и не млъква(хората се плашат, не всеки вярва, че само лае). Научих я да си ходи в клетката и да чака там, иначе не отварям входната врата, е, като отворя се спуска веднага на спринт към вратата, лай, вой и плюнки. 14кг гласни струни, по-гръмогласно от недоволен бигъл не съм чула..

Азалия, няма какво повече да те посъветвам, момичетата са ти казали, но ако не работите с кучето към правилно превъзпитание не мисля, че ще останете доволни от крайния резултат. Повечето се озовават на метър синджир и им сипват вода и манджа от разстояние..

# 657
  • София
ее аз приемам критика и съвети
ама познавам кучето и възможностите на шефа му (физически и психически - няма да обяснявам, защото е излишно и лично)
та не е възможно да се ползва треньор в случая
и да грешката не е в кучето, грешката винаги е в човека
за нерадост на всички това е положението и не може да се промени. не желая да коментирам повече

Кучето няма "шеф" в момента. Можеш ти да станеш "шеф", не е трудно с правилни насоки и треньор. Въпросът е да ти се занимава.
Извинявам се за грешката с породата, не знам защо съм останала с впечатлението, че кучето е НОК.
И аз няма да коментирам повече, но когато споделиш такова нещо в темата, очаквай съвети, защото това НЕ е нормалното поведение на едно куче.

# 658
Леле, глезня безбожна, ама и вие смели, с тъмни плочки!

# 659
Ей, някой път не мога да проумя някои неща. Куче прави фалшива бременност след всяко разгонване -> милион и една причини да не се кастрира. Куче агресира -> милион и една причини да не се потърси съвет от треньор или да се вземат мерки за обучение. А дали е успокоение, че е много вероятно кучето да получи рак или инфекция преди да е свършило на метър синджир и подаване на храната от далече??? Тъжно, тъжно, тъжно... SobSobSob

Малко Сладко Коте, лелелелел, лигоооооооч! LaughingLaughingLaughing

Снимката "Слънцето в моите УШИ" е много яка!

Общи условия

Активация на акаунт