Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 4

• 74 517
  • 776
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте, момичета,

предстои ми в понеделник пункция (за първи път) и искам да попитам по-опитните как протича.
Трябва ли да си направя клизма в къщи предварително (имам 12 фоликула, че четох, че бройката има значение), за да ми е по-комфортно или при всички случаи правят в клиниката?
Колко време ви държаха след пункцията?
След нея има ли някакъв дискомфорт и как се чувствахте физически?
Каква е процедурата в Щерев по отношение информация за качество на Я, които са извадили, както и кога информират за развитието по оплождането?

Предварително благодаря за отговорите и ви пожелавам успех! Simple Smile

# 691
там се прави задължително преди процедурата клизма. След нея ще ти кажат колко яйцеклетки са извадили, а на др ден ще ти прозванят, както и следв дни за да ти кажат колко са се оплодили, как се развиват и тн.

# 692
Здравей! Simple Smile На 10.12 ми беше 1вата пункция(в Щерев). Всичко мина чудесно - клизма правят там,няма нищо неприятно - отиваш си после в стаята и след около 4-5 мин. си отиваш до тоалетната.След пункцията се събудих бързо и лесно,след 2 часа и половина  си тръгнах(11 ми извадиха).Следобяд се появи дискомфорт. Никаква страшна болка-като по-силни менструални болки и тежест.Предвиди си 2-3 дни да си полежаваш повече. 1 седмица имах прорязвания в корема като ходя до тоалетна-и това беше. Като цяло всичко премина много спокойно,изобщо не съм се притеснявала и за самата пункция,спах си като заклана дните преди нея-изобщо не съм го мислила. Няма от какво да се притесняваш,а и в Щерев е толкова приятно и уютно,изобщо нямаш чувството,че си в болница.На следващия ден звънят да те информират колко са се оплодили,аз ще съм ЗЕТ - звъннаха ми и на 3ти и на 5ти ден.
Успех! 💕

# 693
Здравейте на всички, които следим темата. Дълго време се колебаех дали да пиша, тъй като не ми се иска да трупам негативизъм, но в крайна сметка реших отново да споделя недоволството си. По-рано в темата писах за втората ми ФМ при д-р Искилиева и повторният преглед, с 3 часа чакане при записан час, който се налагал заради ранен срок на бременността според нея 20 г.с. и висок ИТМ.
Е, ами оказа се, че този преглед не е добавен в картона ми, въпреки че докторката ме увери, че всичко е наред и ще допълни картона ми с необходимите данни. Сега следящият гинеколог ми препоръчва да направя нов преглед при друг специалист, тъй като съм на 40 г. и съм с ГД, което е се води рисков фактор за сърдечни малформации на плода. Естествено, че ще го направя, но все пак като съм се записала в тази клиника и си плащам пакет за проследяване разчитам на точност и коректност.
На поредният редовен преглед за проследяване отново се наложи да чакам повече от 1час, без обещание кога точно ще могат да ме прегледат. Докторката при която се бях записала беше повикана за трансфер... Както и да е, насочиха ме към друг лекар, който си свърши работата според мен както трябва.
Друг аспект от натрупващото се недоволство е фактът, че при платен пакет за проследяване отново искаха да си плащам за прегледа при гинеколог. След като повдигнах въпроса коригираха дължимата сума. За допълнителните изследвания невключени в пакета съм съгласна да плащам, но не и за редовните прегледи.

И не на последно място, лабораторията. При последното ми ходене никак не ми хареса отношението на сестрите. Докторът ми  беше обяснил да занеса 2 проби урина, стерилна и нестерилна. Сестрата без много да се церемони и да слуша какво и казвам нареди да оставя само стерилната проба. От нея можели да направят и нестерилна. Въобще не пожела да изслуша аргумента, че съм занесла двете проби по инструкция на лекаря. След това сестрата, която ми взе кръв явно не беше особено внимателна, защото почувствах силна болка от убождането. В други случаи почти не усещам нищо. Сложи ми памуче и се обърна на другата страна... Понеже имаше чакащи хора, попитах дали съм готова и мога ли да си тръгвам. Тя каза, да. Аз се огледах дали все пак няма да ми даде и лепенка. Взех лепенката и на излизане махнах памука за да сложа лепенката и да си взема чантата и якето. При махането на памука от вената ми бликна кръв и накапа по пода. Това беше абсолютно неочаквано за мен. Многократно съм давала кръв от вената и не съм имала подобни инциденти. Сестрата, която приема пациентите ми се разкрещя, че е трябвало да чакам 5 минути и да натискам силно... за което има право, но все пак е и тяхна работа да насочват пациентите и да напомнят правилата. Почувствах се виновна и унизена, точно както карат хората да се чувстват в държавните болници. Може би просто не съм имала късмет този ден...
Е, споделих си болката. Знам, че няма смисъл от оплакване. Все пак, може някой да намери информацията за полезна. Поздрави!

# 694
Много съжалявам за неприятните ситуации, които си имала:( Дано всичко нататък да е наред.
Аз също отидох в 19+5(по уз) на втора фм при Искилиева, но изобщо не ми е казвала, че е рано или от сорта. Не знам защо така се е отнесла с теб, много жалко.
Относно лабораторията, за втори път давам там, като първия мина съвсем нормално. Но сега вторият сестрата взимаща кръв беше различна от първия, вярно че постоянно ме питаше “лошо ли Ви е”, “как се чувствате” и тн.. явно съм била пребледняла😁абе любезна беше, но ми нарани вената и ръката ми посиня на следващия ден. Лепенка ми даде, те пък са ужасни, “оскубаха” ми кожата та по-добре да не ми беше давала..😁 Иначе съм забелязала, че винаги са много мили в лабораторията🤔

# 695
  • София
На 10-ти имам час за ФМ при д-р Искилиева и ще споделя мнение как е протекъл прегледа.
Относно лаборяторията мога да кажа, че съм много доволна от отношението на лаборантите и от работата им. Правих и изследване за обременяване с глюкоза, за което се взима 3 пъти венозно кръв - въобще не усетих нито едно от убожданията. По принцип на други места като ми взимат кръв не могат да намерят бързо вената или ми става след това голяма синка.

# 696
  • София
След болката от секциото, най-голямата друга болка беше породена от  нескопосаните им опити да ми сложат абокат. Казах им от самото начало къде да пробват и къде ще стане ( не ми беше обърнато внимание, като накрая беше поставен точно там). В резултат на безуспешните им опити ръцете ми бяха сини до лакътя в продължение на поне 2 седмици. Изглеждах  все едно някой ме е пребил.

# 697
Моите впечатления са, че лабораторията им е най-добре работещото звено в болницата и само за там не мога да намеря кусури. Заради ежемесечно проследяване на хормони на щитовидната жлеза, и миналата, и тази бременност, давам кръв през 4 седмици и съм адски доволна. Винаги са били много мили, а убождането почти не го усещам. Не мога и да не отбележа бързината, с която работят. Дори и да има опашка, тя минава за отрицателно време. Ходила съм в други клонове на Цибалаб, където е някакъв ад. Скоро се наложи да отида в централата, където чакането е убийствено и са ужасно бавни. Да не говорим, че преди време пак там, така ме убодоха, че една седмица ме боля. Друг плюс е, че в Щерев може да се дава кръв целодневно(за изследванията, които не изискват да са сутрин на гладно), докато в повечето лаборатории кръв взимат само до обяд.

# 698
Моите впечатления са, че лабораторията им е най-добре работещото звено в болницата и само за там не мога да намеря кусури. Заради ежемесечно проследяване на хормони на щитовидната жлеза, и миналата, и тази бременност, давам кръв през 4 седмици и съм адски доволна. Винаги са били много мили, а убождането почти не го усещам. Не мога и да не отбележа бързината, с която работят. Дори и да има опашка, тя минава за отрицателно време. Ходила съм в други клонове на Цибалаб, където е някакъв ад. Скоро се наложи да отида в централата, където чакането е убийствено и са ужасно бавни. Да не говорим, че преди време пак там, така ме убодоха, че една седмица ме боля. Друг плюс е, че в Щерев може да се дава кръв целодневно(за изследванията, които не изискват да са сутрин на гладно), докато в повечето лаборатории кръв взимат само до обяд.

Лабораторията не е клон на Цибалаб. Просто там си пращат изследванията за обработка. За информация просто. Wink

# 699
  • София
Не ги ли обработват на място? Имам спомен че в другата стая е самата лаборатория

# 700
Не ги ли обработват на място? Имам спомен че в другата стая е самата лаборатория

Доста изследвания правят на място. Затова и стават толкова бързо. Точно така е, другата стая е лаборатория.
Иначе и аз съм много доволна от тях.

# 701
Не всички изследвания се обработват на място, затова останалите ги пращат няколко пъти на ден в централата на Цибалаб.

# 702
  • София
При мен ги оплождаха 60% инвитро, 40% икси, тогава нямаше индикации да правят икси.

# 703
При мен ги оплождаха 60% инвитро, 40% икси, тогава нямаше индикации да правят икси.

Благодаря, Axenia. Само, за да не се чудиш, изтрих си въпроса от тук, че видях, че има друга тема за Щерев в секция Проблемно забременяване та реших, че сигурно съм объркала мястото за този въпрос и е по-добре да го задам там.

# 704
Lady04, да наясно съм. Лабораторията е самостоятелна и работи дори със свой ценоразпис, но явно точно заради това, че им пращат някои изследвания е посочено, че е Цибалаб.

Лабораторията не е клон на Цибалаб. Просто там си пращат изследванията за обработка. За информация просто. Wink

Общи условия

Активация на акаунт