Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 4

• 74 687
  • 776
  •   1
Отговори
# 465
Дали епидурална, или спинална, самата мисъл за игла/катетър в гърба ми, ми всява такъв страх, че не искам да ви казвам..😁 Моля се, всичко да е наред, защото имам опериран гръбначен стълб и дано невролог разреши нормално раждане и да не се налага секцио🤞🏼

# 466
Дали епидурална, или спинална, самата мисъл за игла/катетър в гърба ми, ми всява такъв страх, че не искам да ви казвам..😁 Моля се, всичко да е наред, защото имам опериран гръбначен стълб и дано невролог разреши нормално раждане и да не се налага секцио🤞🏼

Също имам 2 операции и поради тази причина не пожелах епидурална, в крайна сметка оживях. Това беше важното. Simple Smile

# 467
Аз си траех в къщи , за да имам хубави редовни контракции поне на 4-5 Мин. Отидох с 5 см разкритие докато се оправим и айдее минал момента. Не че се натисках имам фобия от игли. Не че не ми боцнаха доста неща и взеха доста кръв, но тогава май това беше най-малкия проблем. Иначе настройте се за раждането като за нещо положително. Аз се бях надъхала и си казах, майка ми и баба ми са раждали по две деца нормално, без упойка та аз ли няма да мога, ще успея и това е Grinning и така, навивайте се сами, не мислете като за болка и страх, а като за нещо ,което ще преминете и ще сте горди, че сте издържали Simple Smile Е накрая свърших със секцио, но си постоях 2 часа с 10 см разкритие Grinning та спиналната не я и усетих докато си лафехме и аз се чудя как да не мърдам на контракциите, че са през по малко от 20 сек и хоп, доктора ме пита топло ли ми е на краката, после се излегнах и започна почивката Grinning леко раждане на всички!

# 468
Аз също задължително искам епидурална упойка, защото първото ми раждане беше много болезнено, отидох с 3 см разкритие в Тина Киркова и чаках още 8 часа до пълно разкритие с ужасно болезнени контракции  и те не поискаха да ми сложат такава упойка, беше ужасно. За това сега в частна болница да си знам че ще ми дадат и всичко ще е наред. След като влиза в цената си я искам задължително!

# 469
С епидуралната ударих на камък.
Първото раждане в друга частна болница отидох с 5 см разкритие и родих за под 2 часа. С 300 зора нещо ми сложиха, но определено не съм усетила облекчение или обездвижване. При второто раждане, в Щерев, всички специалисти бяха уникалноооо мили, все едно раждах в Бурж Халифа 🤪 До последно бях с 2-3 см и добре че докторката разширяваше. Е такива болки изпитах с контракциите, че първото раждане беше като зъбобол в сравнение. Все пак ми сложиха 40-50 мин преди да родя нещо през кръста, но още беше многоооо болезнено и болки 30 сек, “почивка” 10-5 сек.
Благодаря на екипа, че ме изтрая, само мрънках и ходех, не можех да си намеря място. Но да ви кажа, 2 мин след като родих нямах никакво колебание, че си е заслужавало и че хората са знаели какво и защо правят!

Частната болница и раждане не означава, че ще ви хване упойка. Даже може до последно да няма елементарна система, както беше с мен. Но пък човек е по-спокоен и трудно ще съжалява за избора си!
Най-важното: не съм чувала да те оставят в коридора буквално, което често се случва в държавните!

Последна редакция: чт, 22 ное 2018, 15:53 от lady_fade

# 470
И мен не ме хвана изцяло упойката, а само от едната страна(беше много шантаво). Въпреки това, болката стана наполовина по-лека и успях малко да си почина преди напъването. От тази страна, от която ме хвана епидуралната, чувството беше като наркотик-болката изчезна изцяло и се усещаше само натискът от контракциите. Та си представям колко е готино като те хване изцяло... Grinning

Истината е, че когато едно раждане започне да се дирижира, всяка интервенция неминуемо води до следваща. Ужасно се дразня на тази практика в бг болниците. Както и по-рано бях написала, още с постъпването в предродилна, ми пуснаха окситоцин. До тогава контракциите бяха доста поносими, но след него станаха ужасно силни. От тогава ми се замъгли съзнанието, дори ми се губят моменти. От там се наложи да си изпрося епидурална, а от там нямах напъни и не напъвах ефективно, заради което ми направиха епизиотомия и ми натиснаха корема. А ако едно раждане бъде оставено да протече по-естествено, нещата могат да са съвсем различни, а медицинските интервенции да се правят само при истинска нужда. Затова с това раждане съм решила да остана по-дълго вкъщи, а в Щерев категорично ще откажа окситоцин. Дано и докторът да е на тази вълна', че хич нямам нерви да търся друг. Grinning

# 471
Ех, аз пък се молих да ме включат в система, мислех, че ще свърши по-бързо или поне ще има обезболяващо там, но уви. Определено при моето никакво разкритие не е било удачно.
Блазя ти за частичната епидурална Mask

# 472
  • София
Някой път може да се чака, някой път не. Изтекоха ми водите 36гс. Най-вероятната причина ще да е било стрес. Имах слаби контракции, 5-6 часа до 8 сутринта ме оставиха да видим как ще тръгнат нещата. После включиха окситоцин, но контракциите се прежалваха - с топката, с клякане... Но младежът не искаше да слиза, затова предполагам и нямаше как епидурална да ми сложат. На пълно разкритие нямах никакви позиви за напън. Включиха ми втора система, с много по-бърза капка - супер силни контракции, без да мога да си поема дъх между тях. В някакъв момент я намалиха, защото вече нямах сили за нищо. И мен ми помогнаха с малко натиск, но не беше кой знае какво, а и бебето не искаше да излиза, а аз така и не получих напъни... Та като чета, ако ми бяха били епидурална, сигурно със спешно секцио щях да свърша. То и така на косъм се размина. Най-важното е да имаш пълно доверие на лекаря си, за да правиш (или поне да се опитваш да правиш), това което иска от теб. Всички бяха много мили, за жалост не запомних много акушерките и сестрите.

# 473
  • София
Здравейте, момичета, изчетох цялата тема, не съм се връщала към предишните, така че извинете, ако вече сте го коментирали.
Обмислям тази болница, наред с други алтернативи за раждане. За цената - разбрах, че е 2100 и кусур лева твърдо за здравноосигурени пациенти. Някой има ли представа защо тогава този списък е на сайта им:
http://shterevhospital.com/docs/default-source/default-document- … 2018.pdf?sfvrsn=0

Да разбирам ли, че тези 700 лв. за раждане + 200 лева грижи за новородено не включват избор на екип и понеже изборът на екип е задължителен и е примерно към 1100 така стават 2100 лв.? Или има друга причина накрая да е 2100 и кусур? Как правят разбивката? Питам, защото имам фонд, който ще поеме малка част от разходите.

# 474
Фондът ще ви поеме 900лв. избор на екип. Те си знаят как да си направят разбивките, така че да са ясно написани във фактурата, която трябва да предадете заедно с касовия бон на застрахователя. Така че, 900лв избор на екип, всичко останало е включено за вас, за бебето в другите 1200лв.

# 475
Все се чудя един телефонен разговор дали е по-малко усилия от писането. Обади им се, кажи с коя компания се доосигуряваш и ще ти кажат конкретно. Някои фондове са по-кофти от други, даже не ти дават да избираш болнично заведение.

# 476
  • София
Благодаря ви, момичета. Аз знам колко ще ми поеме фондът. Въпросът ми беше за разбивките по фактурата, ако някоя скоро е раждала там. Ще им звънна, ако не ми дадат инфо по телефона ще питам на ден на отворените врати на място 🙂

# 477
  • София
По фонд ако си не плащаш като здравно осигурена. Разбивката на сайта е направена точно за фондовете, преди нямаше разбивка и фондовете не възтановяваха

# 478
  • София
По фонд ако си не плащаш като здравно осигурена. Разбивката на сайта е направена точно за фондовете, преди нямаше разбивка и фондовете не възтановяваха

Аха, а като съм здравно осигурена тази разбивка с пътеките ли да гледам или ценоразписа? Май по-логично е каквото го няма в пътеката да се гледа от ценоразписа. Явно просто някои неща от ценоразписа ги смятат задължителни и без тях няма как да минеш, но кои ли са тези услуги? Много ме дразнят като не обявяват нещата черно на бяло.

# 479
  • София

Аха, а като съм здравно осигурена тази разбивка с пътеките ли да гледам или ценоразписа? Май по-логично е каквото го няма в пътеката да се гледа от ценоразписа. Явно просто някои неща от ценоразписа ги смятат задължителни и без тях няма как да минеш, но кои ли са тези услуги? Много ме дразнят като не обявяват нещата черно на бяло.

Услугата е една и съща, няма разлика, крайната сума е различна само. Ако няма да възтановяваш по фонд избираш услугата за здравно осигурена и плащаш Х цена, ако искаш по фонд плащаш Х цена като за Не здравно  осигурена. Не гледай разбивките, те са за фондовете само.

Общи условия

Активация на акаунт