Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 4

• 74 660
  • 776
  •   1
Отговори
# 480
Аз януари имах проблем именно с разбивката. Възстановиха ми част от сумата, но писах писма молих се беше ужасна разправия. Бях информирана от коиниката че не правят индивидуални разбивки и това е. Документът, който ми издадоха пишеше само колко струва раждането и избор на екип 900. В него не можеше да се опише това което е на сайта. Моето допълнително здравно е булстрад. Съветвам те да се обадиш и да питаш какви документи искат. На една позната и искаха някакви приложения номер 3( ако не се бъркам). Успех.

# 481
От 2018 януари не правят подробни разбивки. Това, което може да прикачите е ценоразписа с подпис и печат на болницата. Аз раждах 2017 юли, направиха ми го. Моя колежка роди 12.2017г. Е, не искаха да й го направят, но в крайна сметка с това допълнение стана. И на мен, както и на нея преведоха от фонда по 2000 лв, колкото покриваха. Още по-сигурно : отиваш на Отворени врати, впди ги една дама от маркетинг отдела, дава си визитката и е отворена към въпроси. Питаш я там на място. После, ако ти се направят- свързваш се с нея и ще ти съдейства. Проверено и работи. Simple Smile Успех

# 482
  • София
Много ви благодаря!

Аз знам процедурата с фонда си, знам какви документи ми искат и до каква сума ще ми възстановят разходите. С тях нямам проблеми. Питането ми беше по-скоро по цените в това здравно заведение и линка, който пуснах с пътеките: http://shterevhospital.com/docs/default-source/default-document- … 2018.pdf?sfvrsn=0

От тук изглежда, че Щерев имат договор с касата за раждане и грижи за новородено и че жената, ако е здравноосигурена, си плаща само 700 + 200 лева. От това, което чета в темата обаче, цената е над 2100 лева и ми беше интересно като какво "водят" тази сума. Честно казано ми изглежда shady и сигурно ще се откажа от болницата още преди да съм я посетила, защото не разбирам как реномирано частно заведение в наши дни има такива "скрити" такси, които не са посочени на сайта им и дори не описват в документ при плащане. Създават погрешно впечатление, когато човек види този списък с пътеките.

Още веднъж благодаря за отговорите  Flowers Bouquet

# 483
Точно така. 2195 лв е раждането , независимо от факта, че си здравноосигурен пациент и си плащаш вноските всеки месец...

# 484
Цената е такава, защото това е частна болница. В другите частни болници в София цените са дори по-високи, например Токуда и Св. Лазар. В Надежда последно, като съм се интересувала, беше към 2000лв, но вероятно и техните цени ще се вдигнат още. В държавните болници цената за избор на екип е доста по-ниска, а като здравноосигурени пациентки, можем да родим и безплатно без избор на екип. Тоест имаме своите права, като осигурени, но засега условията в държавните болници не са такива каквито ни се иска да бъдат, и затова много бременни прибягват до услугите на частни болници. Но в крайна сметка, всеки сам си преценява какви условия за раждане го устройват.

# 485
Като чувам какви суми се дават под масата в държавните болници, накрая сумата може значително да надхвърли 2000лв, а кой би се оставил на случайността... в Щерев няма такава практика, нали?

# 486
  • София
Цената е такава, защото това е частна болница. В другите частни болници в София цените са дори по-високи, например Токуда и Св. Лазар. В Надежда последно, като съм се интересувала, беше към 2000лв, но вероятно и техните цени ще се вдигнат още. В държавните болници цената за избор на екип е доста по-ниска, а като здравноосигурени пациентки, можем да родим и безплатно без избор на екип. Тоест имаме своите права, като осигурени, но засега условията в държавните болници не са такива каквито ни се иска да бъдат, и затова много бременни прибягват до услугите на частни болници. Но в крайна сметка, всеки сам си преценява какви условия за раждане го устройват.

А защо в Токуда да е по-висока? Не е ли тази от сайта им - 1600 лв. без значение от родоразрешение, упойки и т.н.?

Пак казвам - не се възмущавам от сумата, а от това защо не е ясно обявено. Ако на сайта и на фактурата пише примерно "раждане" - 2195 лева, съм съгласна, всеки си преценява дали е по джоба му или не. Това обаче не е така, а пише какви ли не противоречиви неща, ценоразписи, клинични пътеки, даже на фактурата едва ли не нищо не пишело. Това ми е възмущението - от замазаната информация, а не от сумата. Сумите е нормално да са високи, но поне да имат топки да ги обявяват, пък било и да загубят клиенти, поне да не подвеждат.

# 487
Като чувам какви суми се дават под масата в държавните болници, накрая сумата може значително да надхвърли 2000лв, а кой би се оставил на случайността... в Щерев няма такава практика, нали?

Наскоро родиха две мои приятелки, едната в Щерев- платила е само цената за нормално раждане, без да дават “под масата”. Каза, че трудно са приели акушерките и почерпка от мъжа й.
Другата роди в Окръжна болница- страшно доволна е от всичко, не е платила абсолютно нищо..
Късметлийка ли е била, акушерките ли са били на ниво, не знам, но е факт, че е получила всичко, което трябва.
Сестра ми пък преди време в МД си спомням плати маса пари, като за частна болница и накрая беше потресена от отношението по време на раждането и след това.

# 488
stellc, имам прясна информация за Окръжна от преди 20 дни - ужасно отношение, като на бременна, не ми разказаха подробно, но много неприятно.
Явно е въпрос на късмет.
Информацията за Щерев ме радва - точно това търсим.

# 489
  • София
Алегра, 
в Токуда е 1600 раждане +600 задължителен пакет грижи за новородено+ още 100 и няколко лева такса за прием. Отделно (по желание)самостоятелни и ВИП стаи. Така , че не е по-евтино. Аз съм решила да избера Токуда ако тръгна да раждам преди 36г.с., иначе вероятно ще си остана в Щерев.

# 490
Алегра, 
в Токуда е 1600 раждане +600 задължителен пакет грижи за новородено+ още 100 и няколко лева такса за прием. Отделно (по желание)самостоятелни и ВИП стаи. Така , че не е по-евтино. Аз съм решила да избера Токуда ако тръгна да раждам преди 36г.с., иначе вероятно ще си остана в Щерев.

В Токуда излиза повече. Точно както е описано. С моя приятелка родихме през 2 седмици. Аз в Щерев, тя в Токуда. Тотала беше повече дори и да се бях доредила до Вип стаята в Щерев, пак щеше дс ми излезне по-евтино.

# 491
Алегра, да малко объркващо е написано, но сега отворих ценоразписа, където пише раждане: 1865лв и пакет грижи за новородено: 300лв. Това е по новия ценоразпис от тази година. За разбивките трябва да питаш на място, защото тук едва ли някой ще ти даде точен отговор. Иначе, и в други болници, както Хулиганката написа за Токуда, в ценоразписа грижите за новородено са посочени отделно и оттам човек може да се заблуди.

За Щерев, обаче, ми стана интересно, че за секцио е обявена по-висока цена. Може би се касае само за секцио по желание. Преди 2 години, когато раждах, цената беше една и съща и затова сега ми стана интересно дали има промяна.

По повод Токуда, скоро една АГ(не в Щерев) ми каза, че там раждането излизало към 3000лв. Цените били много вдигнати. Не знам колко е вярно, но тя ми даде инфо от нейните пациентки, които са раждали там, тъй като тя не изражда. Аз доста се шокирах, че цената е скочила толкова.

# 492
Аз миналата седмица бях в Щерев на консултация с анестезиолог и кардиолог и съответно си попълних документите. Тогава акушерката изрично ми поясни, че секциото е по-скъпо и ако в хода на раждането се наложи спешно секцио, то цената ще бъде по-висока.

# 493
  • София
Има логика секциото да е по-скъпо, все пак е операция, която зависи изцяло от лекари, не като нормалното, което в по-голямата част акушерката изкарва Simple Smile Благодаря ви за инфото момичета - значи навсякъде е така - обявено е нещо, но към него има задължителни допълнителни пакети. Ще го имам предвид Wink

# 494
Аз миналата седмица бях в Щерев на консултация с анестезиолог и кардиолог и съответно си попълних документите. Тогава акушерката изрично ми поясни, че секциото е по-скъпо и ако в хода на раждането се наложи спешно секцио, то цената ще бъде по-висока.

Ужас, значи ще почнат масово да режат, че да взимат повече пари............................... Sad

Общи условия

Активация на акаунт