Нямам желание

• 13 232
  • 200
  •   1
Отговори
# 90
Да се прежали е предателство спрямо себе си.
Случаят на авторката изглежда съвсем различен. Тя казва че е природно много сексуална и със съпруга и я свързва силно сексуално влечение. Просто временен ефект след раждането, ще мине. А междувременно е тъпо да се натрупва напрежение, отчуждение и недоразумения.

# 91
Случаят може би е различен, да. Но прежалването си е прежалване и има своите последици. Както кражбата си е кражба нищо че можеш да откраднеш за да се нахраниш или за да се облагодетелстваш. Както и убийството си е убийство, нищо че може да е при самозащита или нападение. Проституцията също си е проституция, нищо че може да е поради безизходица или други причини. Щом е временно, щом е имало преди това желание значи просто съпругът трябва да изчака и да разбере, че когато една жена има бебе се сменят приоритетите. Има фисксиране в майчинската роля. За мен това е дори биологично оправдано.Мисля и животните не се разгонват докато имат малки и кърмят.
Моят съвет е да отидат двамата на сексолог или психотерапевт.

# 92
Аз като цяло не разбирам този израз "да се прежалиш" да спиш с мъжа си... Не мисля,че ще е добре ако се стигне до тези мисли и действия.

# 93
  • София
Някакси слагаш всички случаи под общ знаменател.
Да си в двойка с човек, към когото не изпитваш нормално необходимото чувство като към мъж, сексуален обект, е първата проява на проституцията, по твоите критерии.
Ако пък и чувстваш човека като баща, още по- зле става и наистина трябва помощ- то, само мисълта, че правиш секс с "баща си", може да те разболее.

А, в нормалните отношения все имам момент, в който се разминават щенията и се налага единият, не е задължително да е жената, да направи компромис и да се напъне........

# 94
Хубаво, да сменим думата прежалване. Нека бъде просто малко нежност. Технически погледнато вариантите са безкрайни. Все пак това е любимият и човек - за какви убийства, предателства и изнасилвания говорим.

Пак казвам ако е на ръба на физическото и психическо изтощение и отвъд заради денобощните грижит за врещящото ангелче работата е съвсем друга.

# 95
Не, не ме разбираш. Проституцията това е "даване" на секс или "правене" на секс срещу нещо. Без значение какво.Не е задължително да е материално. Това нещо може да е дори алтруистично - желанието на другия да му е добре. Но това не променя същността му. Има значение само факта, че предаваш себе си и своята сексуалност в този момент заради нещо си, без значение какво. И мекото наричане на това нещо "компромис" е опит да се омаловажи  същността на този акт и да се възприеме едва ли не като нещо без което няма как...то си върви с брака, нормално е..... Много такива заобиколки има. Например хора, които се представят пред другите за това което не са наричат това "деликатност" и куп други омекотяващи думички за да се заобиколи същността и да не се назове нещото с точното му име.

# 96
Пандорина, трябвало е да потърсите психологическа помощ. Сигурно е ужасно да се чувстваш така. Може би имате някаква травма от детството. Но ето нагледния резултат - развели сте се и мъжа ви си е намерил друга.  Все пак мъжа ви не ви е виновен за травмите, не е и длъжен да живее с тях и да ги търпи.

# 97
Абе хорааа....каква нежност, когато мъжът ти тропа с крак, скърца със зъби, мръщи се, и претендира да си получи полагащото му се по право?! Ако прояви разбиране и човещина и внимание, да...може би ще се породи и желание за нежност.Аз лично бих била толкова благодарна ако моят поне веднъж за всички тези години бе постъпил по този начин, че съм сигурна, че сама щях да пожелая..Затова казвам, че в момента отношението на мъжа е решаващо, защото по него разбираш дали си имаш работа с мъж или с дете, дето си иска полагаемата закуска закуската и се мръщи че не му я дават.

# 98
Ако е за пари е проституция, ок. Но ако е за това на любимия да му е добре било пак проституция?! Хайде моля те. Правим какво ли не за любимия човек и това не е проституция. Другото е егоизъм.

# 99
Злодеида, права си за всичко което написа. Затова и казах, че не виня никого. Но аз предлагах да отидем на сексолог, на психотерапевт и всичко това бе категорично пренебрегвано. Той също имаше нужда някой да му обясни някои работи за секса. Не може детето НИ да е с 39 градуса до мен на леглото и аз притеснена и той да ме полазва за секс! И да не разбира какво толкова?!

# 100
Ако е за пари е проституция, ок. Но ако е за това на любимия да му е добре било пак проституция?! Хайде моля те. Правим какво ли не за любимия човек и това не е проституция. Другото е егоизъм.

Който казва, че прави нещото за любимия ако мноооого честно си сложи ръка на сърцето и се запита всъщност защо го прави, ще си даде сметка, че го прави пак за себе си. Защото не иска да загуби любимия, защото не иска любимия да тръгне по други жени, защото не иска да загуби някои постигнати удобства в брака, защото не иска да остане сама...и т.н. Защото ако наистина искаш да направиш нещо за любимия ще си наясно, че не му правиш добро като му пробутваш...имитация. Защото това не е секс. Това не е интимност, това не е взаимност и това не е общуване! Това е като една "чикия" с извинение, само дето не си я прави той, а му я правиш ти. Това е гадно и спрямо любимия.

# 101
Когато аз правя нещо, за да се чувства любимият ми човек добре, наричам това Любов, а не Прежалване.
Странен ми е такъв "поглед" върху отношенията....
Сега, ако няма ответен "отговор" насреща, за мен няма и причина да стоим цял живот заедно.
Но при авторката не прочетох нищо подобно....

# 102
Pandorina, донякъде се съгласявам с това. И все пак не свързвай напълно своя случай с този. Скърцане със зъби, тропане и мръщене е едно. Авторката само казва че той проявявал силно желание и толкова. Щеше а спомене ако имаше нещо по-неприятно.

# 103
И още нещо - мъж, който приема подобен "секс" не е достоен да носи това определение - мъж. Чикията със или без участие на жена си е чикия. Сексът е друго. Ама трябва да си дозрял дотам. Такъв мъж бих нарекла чекиджия, дори и да не се е доксавл сам по гениталиите.Не виждам нещо кой знае какво ужасно в чикията ако се налага. Но виждам нещо наистина ужасно в това сексът, която е висша форма на интимност и общуване да се приравнява /или бърка с/  чикията.

# 104
Pandorina, донякъде се съгласявам с това. И все пак не свързвай напълно своя случай с този. Скърцане със зъби, тропане и мръщене е едно. Авторката само казва че той проявявал силно желание и толкова. Щеше а спомене ако имаше нещо по-неприятно.

Пак ще кажа. Важно е кое какво е по своята същност. Един първичен тип може да я намлати и да и кресне "аз за кво съм се оженил мааа?!" Един по-малко първичен тип ще се начумери и ще спре да говори след отказ от нейна страна. Друг ще направи язвителна забележка - значи да си пскубеш веждите имаш време и желание, а за секс - не. Всеки ще реагира според възпитанието си и нивото си. Но по своята същност всички тези реакции са ИЗИСКВАНЕ ДА СИ ПОЛУЧИ ПОЛАГАЩОТО МУ СЕ И ПРИЕМАНЕ ЛИЧНО ОТКАЗЪТ.

Общи условия

Активация на акаунт