А нашите бебета МАЙ-ски чудесни, гушкаме, цункаме, пеем им песни!

• 18 535
  • 275
  •   1
Отговори
# 195
  • София, Младост 2
Притесненията дали кърмата е добра среда за развитие на бактерии и дали е безопасно да се ползва за лечение на възпаления на очите ги има отдавна.
Ето малко инфо относно кърмата, антителата и очните инфекции:
Цитат
Молекулите на секреторния IgA предпазват бебето по още един начин – за разлика от повечето други антитела, те предотвратяват болестта без да предизвикват възпаление – процес, при който различни химични вещества унищожават микробите, но потенциално засягат и здрави тъкани. В развиващия се стомах на бебето мукозната мембрана е изключително деликатна и  по-голямо количество от тези химични вещества могат да нанесат значителни вреди. Интересното е, че секреторният IgA вероятно предпазва мукозни повърхнини и извън стомаха. В много страни, особено в Средния Изток, западна Южна Америка и северна Африка, жените слагат кърма в очите на бебетата си при очни инфекции. Не знам дали този лек изобщо е тестван научно, но има теоретични основания да се вярва, че би действал. Вероятно действа поне в някои случаи, иначе тази практика би отмряла
Всъщност има и конкретно научно изследване по въпроса за приложението на кърма в очите - Pishva N, Mehryar M, Mahmoudi H, Farzan R. Application of Topical Breast Milk for Prevention of Neonatal Conjunctivitis. Irn J Med Sci 1998; 23(1&2):55. :
Цитат
“The effect of topical application of human breast milk in prevention of neonatal conjunctivitis was determined. Five hundred and sixty-five newborns were randomized into two groups, the first group consisting of 327 newborns, received topical breast milk prior to each breast feed for the first ten days of life. The second group of 238 babies received no treatment and served as control. Conjunctivitis appeared in 9.1% of babies in group 1 and 25.6% of newborns in the control group (p < 0.00001). The most common microbial cause of conjunctivitis in both groups was coagulase positive Staphylococcus. Regarding the predominance of environmental micro-organisms as etiology of conjunctivitis in newborns and anti-inflammatory and antimicrobial properties of human milk, topical application of breast milk as a prophylactic measure in neonatal conjunctivitis is recommended.
Аз лично успешно съм ползвала кърма във всички случаи, когато дребната е имала проблем с очичките, даже върху таткото също сме тествали с успех Peace От личен опит мога да потвърдя и още една употреба - пръскането на кърма върху рана от ожулване моментално спира кървенето и образува много интересен защитен филм върху раната Grinning

# 196
Добро утро!

Да се похваля - Килиан е наддал за 13 дни 660гр. и е пораснал с 2 см.
Тази нощ не спах много добре  Tired - бебо си искаше папото през 2 часа,а снощи беше нещо превъзбуден и го дондуркахме с мъжа ми, тамън заспа, аз седнах да вечерям и пак се събуди. И аз се сетих, че имам слинг. Сложих го в него и малко го полюшках. Заспа много бързо и спа доста време в него. на мен ми беше много удобно - хем си го гушках, хем ръцете ми бяха свободни.
Тук също препоръчват капане на кърма в окото, даже и в носа.

Хедра, и аз много се радвам, че ни хвърляш по едно око, благодаря за ценните съвети   bouquet!

Смайли, и тук много се интересуват дали кърмя. Още в болницата, когато моята докторка, която ме израждаше, идваше на визитация, винаги ме питаше как са ми гърдите и дали се справям. А последния ден в болницата ме посети консултант по кърмене. Също и здравната ми каса поема три консултации.

ЛаДиДа, аз сметнах, че на 17 ти твоята дъщеря става на 40 дни.

# 197
  • София
LaDiDA, и ние се родихме на 8-ми, и на 17-ти ще ни четат молитвата, тогава се падат 40 дни, няма съмнение.
Много интересно ни е станало форумчето покрай включването на Хедра! Още веднъж благодарности!!!  bouquet
Ние вчера бяхме ужасно мрънкави, тия колики ни разказаха играта... Толкова жално скимтя милото, та и аз по едно време се разкиснах ЯКО... Cry Но тази нощ поспахме - не мога да се оплача! Легнахме си в комбина в 22ч, после се събуди в 1ч, и после чак в 5,30! Истина е, че сами си създават някакъв режим и непрестанното висене на цица има край все някога! Въпреки, че вчера толкова го болеше коремчето, че и цица не го успокояваше - между скимтенето я изпускаше и пак рев. Crazy Направило ми е впечатление, че горе-долу през ден са тези кризи с коликите. Един ден е ангелче - само папка, спинка и е на кеф  Wink, а на другия... newsm48 smile3555 cry Някой друг с подобни "наблюдения"?
И пак да ви попитам, че предишния път не ме огря да ми отговори никой: Никой от вас ли не дава капки Бебинос? За останалите марки знам, че запичат, но тези май водят към "рядкото щастие" отвсякъде... Rolling Eyes Нормално ли е ВСЕКИ памперс да ни е насран и то СТАБИЛНО??? Даже сутрин ми зеленеят акитата /ама и аз подхванах една тема, само за закусващи пред компа сутрин.../, но каквито и да са, много течни ми се виждат... Sick То като всичко преработва какво ще качи това дете??? Sad От сега ми се е свило всичко, че утре на консултацията ще трябва да водя войни за даване на добавки и надбавки, така НЕ искааааааам!!! newsm45

# 198
  • В сърцето на любимите мъже!
Хм, абе явно по света хората се грижат майките да кърмят.

Аз да ви кажа за моята педиатърка. Готина ми се струва за сега, много е грижовна и сладка когато преглежда бебко - опипва го при всеки преглед, чука го с разни чукчета, преслушва го, мери, натиска, изобщо много се старае. Даже му откри леко разтягане на едно мускуче на шията - докато е бил в мен или докато са го вадили и ако до месец не се оправи ще ни праща на специално ЛФК.

По отношение на кърменето, обаче, още първия ден като дойде у нас, и като й казах, че искам да кърмя, но бебо е бил на бутилка цели 7 дни, тя ме погледна скептично и каза, че хубаво съм решила. Не ме попита, обаче как се справям, да пожелае да ми помогне или нещо такова. На второто посещение 3 дни по-късно пак ме пита дали още се кърмим, но пак не вярваше, че ще станат нещата.

Онзи ден, обаче, на кантара, направо се изуми - че сме успели само на кърма да качим толкова. Представяте ли си? А тя има 500 деца в практиката си в момента. Е, не всички са бебета, разбира се, но със сигурност има поне 100 бебета и нямало такова, дето да е само на кърма. И ми вика: "Е, браво на теб, много упорита излезе!"

Ама е жалко педиатърка така да се учудва от кърменето.

А за водата - понеже аз не давам вода на Момчо - всеки път ме пита колко вода пие, пък аз й казвам, че не пие, ама тя пак си пита...
Даже покрай това нейното питане, мъжът ми вече взе да ме юрка да давам вода и аз си изварявам и си я държа на шкафчето, ама пак не давам... Mr. Green

# 199
Здравейте май-чета.
Ладида изчислявах, преброявах...., ти си права - 17.06 е датата  Simple Smile
еЕе, плачем. По-късно ще допиша

# 200
  • София
Ladidda и аз като смятам 40 ден ви се пада на 17. Иначе аз за погачата знам, че се прави в събота или неделя, които са най близко до 40 ден. Ние правим 40 в края на другата седмица (четвъртък) и погачата ще ми е в съботата след това. За очистителната молитва незнам дали трябва да е точно на деня, защото аз не съм вярваща и няма да правя такова нещо. Ама като гледам 17.06 е в събота, така че при теб се пада екстра.
Ани и аз кърмя на 3-3и1/2 часа, но бебка суче максимум 15-20 мин., после 5 мин смяна на памперси и след това съм свободна. Само вечер като е по кисела търси някой да я гушка, но с това се занимава татито, защото е голям ентусиаст и не я дава на никой. Аз само храня и му поливам, докато я къпе.

# 201
Денит и ние сме само на АМ и ака само по 1 , много рядко 2 пъти на ден.

# 202
Слава богу че има още бебета и мами на АМ щото вече си мислех че всички кърмят!

# 203
  • Бургас
Благодаря ви много момичета, в 12 като се нахраним ще отскоча до църквата да запазя час за събота!Вече си и поканих приятлките нагости за светското представяне на моята дама на 17-ти! Simple Smile
И пак да ви попитам, че предишния път не ме огря да ми отговори никой: Никой от вас ли не дава капки Бебинос? За останалите марки знам, че запичат, но тези май водят към "рядкото щастие" отвсякъде... Rolling Eyes Нормално ли е ВСЕКИ памперс да ни е насран и то СТАБИЛНО??? Даже сутрин ми зеленеят акитата /ама и аз подхванах една тема, само за закусващи пред компа сутрин.../, но каквито и да са, много течни ми се виждат... Sick То като всичко преработва какво ще качи това дете??? Sad
Според мен е нормално всеки памперс да ти е насран- нас откакто са ни изписали от болницата я има 3 пъти да не ни е бил наакан памперса. При това всеки път е обилно. Ние сме само на кърма-изобщо не давам вода, сокове и т.н. Много рядко като плаче много едвам й давам чай- не иска и плюе биберона...
Иначе при нас коликите вече определено намаляха- на 3-4 дена се появяват за час-два и то не силни... до скоро давах Еспумизан- на всяко хранене сипвах в шишето 20 капки, но както споменах никога не се е запичала- ака си повече от редовно и акито и е течно (Леле, как се изразих само) От миналата седмица смених Еспумизана с Бебинос, давала съм 2 пъти и пак нямаме проблеми с отделителната система (дано като порасне пак да е така, пу-пу!)
Това е от мен, мили майчета! Изчезвам да се цедя, че скоро ще ревнем за храна! Simple Smile

# 204
Denit , и ние като при Desiiv  вършим " главната " работа по 1 път на ден , а понякога и пропуска . Два пъти на ден си е цяло събитие . Ние сме на смесено хранене -първо се кърмим 15-20 минути и като вземе да нервничи , че е празно се дохранваме . ние сме на Аптамил 1  , а вие ?
Само да питам Хедра / дано го прочете / - мога ли да смесвам изцедената кърма с АМ в шишето или не е редно ? 

# 205

правят правят и още как-като се напъне и почервенее като домат ми се доплаква и на мене..
Същата картинка! smile3514

# 206
  • София, Младост 2

Само да питам Хедра / дано го прочете / - мога ли да смесвам изцедената кърма с АМ в шишето или не е редно ?
По принцип може - но не е добра идея да се прави. Ако се смесва, може бебето да не изпие цялото количество и тогава едно, че няма да изпие цялата кърма, която иначе би поело, ами и ще трябва да хвърлиш кърма, която си се мъчила да цедиш. Затова е най-добре да се дава първо кърмата, после добавката от АМ (нея вече може да я забъркаш бързо в същото шише, след като бебето е изпило кърмата).
И още едно уточнение за мамите, които са на смесено хранене - по-добре е бебето на всяко хранене да получава кърма и АМ, отколкото да има няколко хранения само с кърма и няколко само с АМ. По този начин се осигуряват две неща - повече стимулация на гърдите (на всяко хранене), което позволява по-дълго време да се задържи някакво количество кърма. И второ - ензимите в кърмата подпомагат усвояването на АМ и бебето по-пълноценно извлича необходимото от него.

# 207
И още едно уточнение за мамите, които са на смесено хранене - по-добре е бебето на всяко хранене да получава кърма и АМ, отколкото да има няколко хранения само с кърма и няколко само с АМ. По този начин се осигуряват две неща - повече стимулация на гърдите (на всяко хранене), което позволява по-дълго време да се задържи някакво количество кърма. И второ - ензимите в кърмата подпомагат усвояването на АМ и бебето по-пълноценно извлича необходимото от него.
hedra, благодаря за ценната информация!
Ние също сме на смесено хранене. Не знам дали е възможно от този вариант да се мине само на кърмене?!? Много се надявам все пак да ми се увеличи количеството кърма - пия чайове за лактация, доизцеждам се, храня се предимно с белтъчини... ама все сме си на това дередже  Cry Вече зверски ме болят зърната! А пък да не говорим за неговото акане - без да му дам разхлабващ чай нищо не става!!!!!
Исках да питам и за стерилизацията на шишетата, че направо луднах - или вися да се кърмим или вися пред мивката да мия шишета след всяко дохаранване. Някои казват, че не е задължително да се стерилизира след всяко ползване, а просто да се измие с гореща вода, ама мен ме е шубе.... то по тръбите какви ли не микроби има!

Моля, мамите, дето дават АМ да напишат каква марка ползват и кое е най-доброто според тях. Аз давам NUTRILON 1, но не знам дали е най-добрия избор.

Вчера ходих на контролен преглед и яйцеклетките ми са вече на лице! След около 2 месеца ще слагам спирала - по съвет на моя гинеколог.... то не че ми остава време за секс, ама за всеки случай Simple Smile

Хайде, лек ден от нас   bouquet

# 208
tania ark ние сме на NAN HA, не знам дали е най-доброто, но се разтваря и с по-хладка вода и не се налага да го охлаждам.
 А шишетата мисля поне до 6-я месец ще ги стерилизирам, докато храня другите 2 шишета са в стерилизатора

# 209
  • София
Момичета днес направо ще откача #CrazyКърмих Иван час и петнадесет минути,цока и от двете гърди и като свърши продължи да мляска за още.Много ми стана жал и направих АМ 60мл,като нямах намерение да му го давам всичкото,но той и него изцока и продължи да иска и още #CrazyБибата я плюе и водата не го залъгва.Направо незнам какво да го правя,а на всичко отгоре от тогава спи и на пресекулки по 15-20мин и се събужда и иска да яде,но мен ме е страх да не преяде и да почне да повръща и затова чакам да стане поне 16,00 за да му дам да цока.
 Мами,а като сте на диета как имате кърма?Аз не съм на диета но имам страшна липса на апетит и онзи ден не бях яла почти нищо и нямах изобщо кърма.Сега се ям насила заради Иван,но основно кисело мляко и сокове и си мисля да не би кърмата ми да е нехранителна и затова да е вечно гладно горкото?
 А относно 40дни те не се ли броят от деня на раждането,като той се брои за първи ден?Ако е така 40 дни на бебетата  на ЛаДида и Олчето аз ги изкарвам на 16 юни,ако греша нещо моля да ме поправите,че по същия начин смятам и 40 дни на Иван и изкарвам че ще стане на 40 дни на 8 юли(роден е на 30 май)

Общи условия

Активация на акаунт