А нашите бебета МАЙ-ски чудесни, гушкаме, цункаме, пеем им песни!

• 18 511
  • 275
  •   1
Отговори
# 225
Кабранска, на нас слинга не ни беше удобен, малката също не го хареса и за това реших че нама нужда. Спомням си обаче, че една мама писа добри отзиви за същия модел. Аз имах ето този, беше дънков, много сладък:
http://cgi.ebay.com/Infantino-Slingrider-infant-carrier-Sling-NE … dZ1QQcmdZViewItem
  Ирка, за татковците имаше много хубави слингове, като раница, да носят бебо на гръб, бяха към 90$ обаче. Аз взех за подарък обикновенно кенгуру, поддържащо главичката, хем и аз да го ползвам smile3533 newsm47

# 226
Добър вечер!

Аз току що се върнах от курс. Таткото пак се е справил много добре, Килиан е поплакал малко, но татито е издържал геройски на гласа му, после го е изкъпал, дал му е изцедена кърма с шише и го е приспал.
Ира, аз няма да се връщам това лято в България за съжаление  Sad, но да се надявам другото да ме огрее. Дотогава ще стаат 4 годинни откакто не съм си била в Бг. Но затова пък ще прекараме ваканцията на Женевското езеро.
Това нервничене на гърдата при кърмене и ние го имаме, но мамите от кърмаческия ме успокоиха, че това е съвсем нормално на тази възраст и кърмата си му стига. Нямаме все още колики, дано и да нямаме заапред, само вечер е малко нервен и плачка, но се успокоява на цица.
Понеже моето майче си тръгна вчера, трябваше аз да поема домакинството в ръце и днес готвих, докато Килиан спеше в слинга. Много удобно нещо. Моят е от тези кърпите, които се вързват в най-различи варианти.

Ани, браво на теб! И аз искам вече да започвам с нещо, но джогинг не мога преди да минат 4 месеца - това ми го каза физиотерапевта в болницата, а упражненията мога да започна след 6 тата седмица. Сега ми остава само ходенето с количката като тренировка и упражненията за прибиране на таза.

Ох, аз отивам да спя, че направо ми се затварят очите  Tired

# 227
  • Пловдив
Добро утро мамита     bouquet
 Използвам момента докато бебока спи да драсна 2-3 реда. Чета ви всеки ден ама като сме все на ръчички та немога да напиша нищо.  Naughty .
ira_d идвай си по скоро много ще се радваме да се видим а и да знаеш колко са готини другите мами Peace направо няма да ти се връща. Ние открихме сезона на разходките със Змейковица и Кабранска  Party и сега чакаме по малките бебоци и те да започнат да излизат  Hug.
Спомням си обаче, че една мама писа добри отзиви за същия модел. Аз имах ето този, беше дънков, много сладък:
http://cgi.ebay.com/Infantino-Slingrider-infant-carrier-Sling-NE … dZ1QQcmdZViewItem

smily_5q ние сме с такъв слинг и като има колики го слагам вътре само това помага и така се разнасяме. Освен това ако ходим до магазин в квартала не ми се дрънка да свалям 3 eтажа количка и после пак да я качвам  Blush. В началото си мислех  че никак няма да му е удобно на бебето ама той спи та се къса #Crazy.  Прилагам снимков материал хехе как го носи татито.
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=803634

# 228
Честит рожден ден на Крейзи! Желая ти много здраве, щастие и радост!

# 229
ЕЙЙЙЙЙЙЙЙ КРЕЙЗИ ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!
Да си жива и здрава! Бебчо много да те радва, да папка и слушка!!![/b]

# 230
  • Бургас
така ли стана работата...!!!
Честито, майче Crazy! Всичкото щастие на земята да ти се стовари върху главата!!!

# 231
  • В сърцето на любимите мъже!
Честит Рожден ден Крейзи!

Жива здрава, млечна, и грижовна мама - много щастие!

Аз пък да ви кажа ние с тоя моя слинг се родихме. Не е от най-удобните, защото мъжа ми го уши, а моделът е такъв, че предполага еластична материя, а моят е от обикновена басма, но Момчо вътре си е като в корема на мама и спинка непрекъснато.
Вчера бяхме цял ден навън, че и на гости вечерта, а той си спа цял ден с малки паузи само за манджене.

Момичета, вие давате ли Вигнатол вече на бебетата. На нас ни изписаха по 1 капка на ден, ама то с тоя капкомер не мога да отброя само една капка, винаги излизат поне две наведнъж.... Confused

# 232
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН КРЕЙЗИ!!!!!!!!!!!Да си жива и здрава и все така весела и забавна..Много щастие на теб и цялото ти семейство! smile3525 newsm67
Мрънчо кажи от къде тоя страхотен слинг??????Блазе ти много ми хареса искам и аз.. Heart Eyes

Хедра благодаря за отзивчивостта!Наглеждай ни още и не ни оставяй!!

# 233
  • Бургас
честит рожден ден крейзи! желая ти много здраве, щастие и късмет!
Ани, и аз ти се възхищавам за упоритостта и желанието за фитнеса.
Мрънчо, слинга е страхотен!

# 234
  • Пловдив
Честит рожден ден на мама Крейзи! Желая ти да си много щастлива и обичана!

Честит първи месец на Жулиана на Мимозата! Да порасне здрава и послушна хубавица!

Иги, ние давахме доскоро по 1 капка, обаче ни ги увеличиха по 2 капки и казаха, че дори на новородените в родилното се дават по 2 - 1 капка била много малка доза  Peace А и още нещо за Вигантола - трябвало да се дава 10 мин. преди първото сутрешно хранене, иначе не се усвоявал добре.
Разходките наистина са много забавни с Мрънчо и Кабранска  Hug дано се присъединят скоро към нас и другите пловдивски мами с малки зетьове  hahaha че ние сме единствена мома и ще сме много ухажвани  newsm47 smile3534
Мрънчо, и на мен много ми харесва слинга, изглежда удобен  Peace

# 235
  • София
 hbdtu ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН КРЕЙЗИ! ЖЕЛАЯ ТИ МНОГО ЛЮБОВ И ЩАСТИЕ, ДА СИ ОСТАНЕШ СЪЩИЯ ОБРАЗ  Wink, А НАЙ - ХУБАВИЯ ПОДАРЪК ВЕЧЕ СИ ГО ГУШКАШ!  newsm30

Мамита, като прочетох постинга на Ани, а преди това и на ЛаДиДа, не можах да се сдържа да не ви препоръчам горещо да прочетете тази СТАТИЯ, в кърмаческия. Малко е дълга, но си струва, определено. Мен ме разчувства много и ме накара отново да затвърдя за кой ли път възгледите си, колко ВАЖНО е да се гушка бебето и че такова нещо като манипулативност и глезене при него на този етап не съществува!!! Naughty Горещо препоръчвам на тези, които не са я прочели вече! Peace

# 236
Честит Рожден ден, Crazy!
Бъди много щастлива и много обичана. Пожелавам ти много късмет, радост и здраве. 

Добро утро.
Как сте след пороя, който се изля сутринта? Криси спеше и изобщо не му обърна внимание. Аз си мислих, че сме в тропическа страна. Изля се порой, а след 30 мин все едно нищо не е станало.
Сега се чудя дали става за излизане или е много влажно.

# 237
Не мога да се стърпя да не кажа и тук..Понеже съм щъркел    stork-girl
ДАНИДЖИ от юнските мами си има момиченце- МИРА .Родено е днес в 3 и 40 сутринта,нормално без шевове и много бързо..
Да са живи и здрави и много щастливи!!

# 238
Здравейте, май-ски мами!
Отдавна не съм писала, имам доста да разказвам, но първо да честитя бебетата на всички, нека растат здрави и щастливи, да ви носят много радост и гордост!  bouquet

Ох, от къде да почна? newsm78
Та, значи, веднага щом се роди бебшора, започнах да го кърмя, всичко беше наред, ядеше си нормално. Обаче, една вечер докато го къпехме, взе, че повърна много лошо, беше на масата за преобличане /легнал/ и се задави. Очевидно започна да се задушава, гърдичките му хлътнаха и започна да посинява. Обърнах го надолу с главата /дабре, че докато висях навремето в поликлиниката с големия син, прочетох някаква брошура за първа помощ при поглъщане на предмет или задушаване/ и като че ли започна да диша, но толкова слабо, че не усещах дали въобще диша. По съвет на педиатърката, веднага тръгнахме към Пирогов. Само увих голото бебе в едно одеало и изхвърчахме. Никога няма да забравя това пътуване...стисках вързопчето и гледах в една точка, без въобще да мога да обеля дума или да заплача. В болницата му преслушаха гърдичките, казаха, че така на слушалка, няма проблем, но все пак трябва да направят и рентгенова снимка за да е сигурно, че белите дробове са чисти. След снимката докторът се начумери и каза, че трябва да поговори с друг специалист, защото не можел да даде категоричен отговор в момента. Аз вече не знаех на кой свят съм. Чакахме още 2 часа, докато категорично казаха, че бебето няма проблем, разминало ни се е.
От тук нататък почва другата драма. След този случай със задавянето, започнах да се страхувам докато къпем или преобличам бебето. В момента, в който стане време за баня, смяна на памперс или каквото и да било, започваше да ми прилошава от притеснение и тичах в тоалетната. При първата консултация, се оказа, че бебето е наддало само 200 гр., направих пробно кърмене и се оказа, че има-няма по 30гр. изяжда на хранене. Всъщност, след преживения стрес и ежедневния страх, се оказа, че кърмата ми  никаква я няма. Няма начин, купих адаптирано мляко, започнах да го храня така. Да, ама не! Бебето почна да повръща на фонтан, да се дави, да хрипа - абе такива звуци от 20-дневно телце излизаха, че косата ми настръхва. Ааайййде пак на доктор - гастроентеролог. Ами, казва, не мога да поставя диагноза в момента. Наблюдавайте го още няколко дни и ако продължава да повръща елате пак. Е, наложи се да отидем пак. Питам: "Докторе, може би млякото не му понася, дали да не го сменя?" Той ме увери, че Фризолака е много качествено мляко и няма нужда да се сменя, а да почна да го сгъстявам с оризово брашно и да слагам бебето  да спи под 45градусов наклон. Минаха още ден-два, след поредното повръщане пак отидохме в Пирогов, бебето беше дехидратирано и не изглеждаше хич добре. На следващата сутрин ни приеха в болницата  и след рентгеново изследване, съмненията за стеноза на пилора отпаднаха. Сложиха бебето на системи, аз ни жива ни умряла докато му взимат кръв, бодат, абе  ужас!!! После седях до него докато спеше и го гледах. С един такъв голям абокат и маркуча на системата... абокатът беше почти колкото юмручето му...  Лекарката препоръча да сменим тъпото мляко и да вземем NAN AR. След смяната на млякото нещата определено започнаха да се оправят. Бебето вече не повръща, започна да наддава доста. Мен все още си ме тресе шубето, макар и  по-малко, храня го със свито сърце, защото все предишните гледки са ми пред очите, но бебето си е добре. Спи под наклон, пие NAN , пръцка, усмихва се вече, заприлича на човек  Laughing
А е толкова спокойно бебе! Няма колики, реве само като е гладен и гледа с едни огрооомни очи един такъв намръщен... Офффф, много дълго стана, айде разказах ви малко патила, вече сме ОК, ще се включвам по-често  Laughing

# 239
  • София
Cacadu, мила много ме натъжи написаното от теб... Sad Много сте преживели, прекалено много за толкова малко бебче и "прясна" мама... Ще ви стискам палци на всички ръце и крака нещата оттук насетне да тръгнат по - вода, и твоето ангелче да растее, хубавее, да пълни пампите и дано наистина се разминете без колики, че аз изтрещях вече съвсем, много ми е мъчно да го слушам да плаче...
Днес сме на консултация и ще го боцкат зайчето ми, за първа ваксина, а като прибавим и събличане - мерене - обличане, какъв рев ще е настръхвам отсега...  #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт