А нашите бебета МАЙ-ски чудесни, гушкаме, цункаме, пеем им песни!

• 18 532
  • 275
  •   1
Отговори
# 210
imar, ми че на нас почти всяко кърмене ни отива към час.. То същинското цокане си е 15-20 миутки и после започва едно похапване и поглезване на гърдата, ама си го оствям да прави каквото си иска  Peace  Бебче е много малко, за да му се меся  Wink
Изобщо не се притеснявай, че ще преяде Simple Smile И аз се бях запитала същото нещо, само дето няма как да стане.. с кърма не се преяжда  Mr. Green
А и няма такова животно като "нехранителна кърма".. не си мисли такива неща изобщо! Само че малко забрави за диетите де! Имаш време да си оправиш фигурата! Изчакай малко да ти се регулира кърмата и да си свикнете с дребното  Whistling
Аз също откак съм родила нямам почти никакъв апетит и ям почти машинално.. Важно е да поемаш достатъчно течности Simple Smile
А за АМ.. аз досега не съм давала.. даже не съм купила  newsm78.. Като мрънка го слагам на цица.. и си стои там докато заспи или почне да се хили и да я изпуска съответно  Joy .. И залъгалки изобщо не давам..
Пък и 2-3 седмица си е идеална за "скок в растежа"... и ние сме на същото дередже - почти постоянно висим на мама.. особено вечер.. ама докато ака и пишка детето стабилно, мама е спокойна  Hug
Карам я първобитната, да видим докъде ще я откараме  Blush

crazybrat, как го правите тоя номер с кърменето легнали  newsm78.. на мен нещо не ми се отдава  Rolling Eyes Или са ми нестандартни циците  hahaha

# 211
Духи-пухи голям сладур ти е твоя Антон  Heart Eyes а за кърменето легнали- лягаш на 1 страна и бебето на 1 страна ,устата да му се пада пред зърното и то си знае работата  Joy baby_neutral
Аз не събирам кърма и после ще съжалявма сигурно ...Ох дано имам по-дълго време..

# 212
Ани и аз нямам много инфо за лепенките ще разуча въпроса обаче. Мисля че хормоните се предават по кожата и така те предпазват от забременяване.
  Моята бебка взе да папа много бързо и се чудя дали не остава гладна. За 10 мин максимум е готова и огладнява след 2,5 часа newsm78 А понякога и 5 мин и стигат #Crazy Иначе почти на всяко хранене ака, но по малко. Кърмата ми доста бързо се смъква и направо си шурти на струйки, дали за това се наяжда по-бързо? При вас как е?
  Днес смятам да отидем до един магазин, да видим дали Йоана ще ме остави да пазарувам Joy Мисля да сменя слинга, който купих за кенгуро за таткото. На 18-ти юни е деня на бащата тук и това мисля да е подаръка за нашия тати  loveuuu

# 213
Моля, мамите, дето дават АМ да напишат каква марка ползват и кое е най-доброто според тях. Аз давам NUTRILON 1, но не знам дали е най-добрия избор.

Ми ние сме на ФРИЗОВОМ и сега от 2 дена му взех и ФРИЗОЛАК.Сега ги смесвам и така.Иначе не мога да ти кажа кое АМ е най-хубаво.Бебчето ти само ще ти покаже кое млекце му харесва най-много.Чувала съм много добри отзиви за АПТАМИЛа изобщо на Милупа млеката били добри.

# 214
Смаили,тук също е на 18 деня на бащата и аз се чудя какво да му купя? newsm78.Аз пак почнах с въпросите-от мен отърване няма!Понякога малката суче известно време,пуска и започва да мрънка.Търси с уста и аз и давам пак-тя се хвърля лакомо,но изобщо не създава вакуум,не се и старае и пак започва да мрънка.чудя се дали това означава,че се е наяла или че няма вече кърма.Имар,твоя постинг все едно аз съм го писала-и за яденето на малкото днес,и за храненето.Едно ядене да пропусна-кърмата ми веднага намалява.Не се мъча да спазвам диета,но понякога нямам време.Не че не ми се иска да съм слабичка,но някои ден.С раждането свалих 5 кг и после още 6 първата седмица от зор.Но имам още 5 и коремът ми не е приказка.Моят мъж вчера ме пита дали съм чула изказването на министъра на културата.И аз:не,кога да го чуя?А тои ми вика:ми слушаи де-сега се изказва.Накрая загрях,че е кръстил малката така,защото била много невъзпитана и се оригала и пърдяла/извинявам се/ когато си иска.Та мини вече стои за министър,не за миниатюра. Joy И последно,че се олях.Някои да знае дали в България продават козе ам?Защото аз съм твърдо решена само такова да давам,а не ми се мъкне от тук лятото.

# 215
  • София
Здравейте,мами!Тези дни нямах никакво време да пиша,въпреки че малкият е малко по-спокоен;две нощи спахме малко повече и през деня имах сили да свърша и нещо в къщи.
Ние в неделя правихме погача и беше много хубаво;дойдоха много гости,получихме много подаръци и внимание, и аз се видях с приятели и роднини.Доволна съм,даже малкият се държа повече от прилично.Спазихме всички ритуали и много се забавлявахме.
Да се похваля-смених педито и съм страшно доволна от новата;това се казва лекар-40 минути внимание.Не сме наддали много,но се надявам да удържим фронта и другия път,когато ще е решаващо дали му стига кърмата,да е всичко ОК.
Честито на всички бебчета,които тия дни са навършили месец.
СТИСКАМ ПАЛЦИ за малкото невинно сладуранче с болното сърчице;надявам се като всички мислим с добро за него да се оправи бързо и лесно,както като си пращахме добри енергии като бяхме бременни и всичко завърши добре.
ДОБРЕ ДОШЛА НА ВЕРЧЕТО,и последната ни мама се присъедини,пак сме голям екип.Надявам се след месец-два и при хубаво време да се съберем някъде и да запознаем бебоците.
Иначе и мен много ме боцкат гърдите,дано да е на мляко Joy
Коликите са ни мааалко по-добре,имаме и почивки.Аз давам и САБ и Бейби нос,като ги редувам и съм забелязала,че така поне не се запича,както само със САБ;продължава да ака по веднъж,но било съвсем нормално,щом пишка много-значи папа,а кърмата усвоява добре и няма какво толкова да изака.
Сега е открил въртележката над леглото-слуша и следи играчките/голям напредък/и само така успях да попиша;разбира се станах да я навия точно 21 пъти #Crazyнарочно ги преброих.

# 216
mimozata, бе то ясно как.. ама нещо не ни се отдава.. Обаче мама е зодия овен и упорита колко си не ще  Mr. Green Та ще го докараме надявам се  Rolling Eyes

А как се разбира кога са почнали коликите  newsm78 Или като почнат сама ще разбера..  Crazy

ira_d, и ние понякога правим такива мурафети - това от скоро тоз номер.. ама като го подметна малко от едната на другата гърда или малко го вдигна.. и се осеферва.. Пробвай и с компресията на гърдата.. и да масажираш докато кърмиш. Аз от време на време като усетя, че почва да се плюнчи му изцеждам лекичко в устата с ръка и пак засмуква.. Е, не винаги се получва.. Понякога си го оставям да се лигави цял час.. сега му се е паднало  Mr. Green

# 217
  • Бургас
Здравейте сладурки,
Ние днес скиторихме цял ден, хубаво беше, но останах без крака. Ходихме на доктор / на частно /, че дребната се скъса да реве 3-4 дни и се бях видяла в чудо. Оказа се, че коликите са се завърнали с пълна сила. И сега ще давам капки пак и чай. Вие какъв чай давате? Препоръчаха ми на Хип или на Блевит, кой от двата да взема?
Увеличиха ми и Вигантол-а на 4 капки - много бързо растяла и имала липса на витамин Д. Казаха ми да я извеждам колкото се може повече. И предупредих таткото, че ще ставам уличница вече, хич да не ме търси за манджи, пране и други такива. Изписаха  и калций 2 пъти по 2 кубика, пак заради бързия растеж.
АМ още не съм купила, но мисля да взема Аптамил, че не запича и е най-близо до майчината кърма.
Моят гинеколог ми препоръча спирала като противозачатъчно, но трябвало да минат 6 месеца от раждането. Иначе ми показа 2 вида, като каза ,че тази на хормонална основа е по-добра и се понася по-добре.
Мацки, ходихте ли на купона на БГ Радио? Как беше?

# 218
Здравейте и от нас със Ивайло!Днес се включваме по-късно щото пак мерихме улиците-трябваше да наваксваме заради вчерашното седене вкъщи-но днес поне беше хубаво времето и от обиколки сега направо ми треперят крачката...Иначе,поне се видяхме със Змейковица и Мрънчо и със техните слънчица-и Стефчо и Калина са големи сладури....хайде и другите Пловдивчанки-чакаме Ви вече -да се видим докато не е станало пък прекалено топло.....
Лошото е,че като се прибрах моята си работа си ме чакаше-та сега използвам паузите по трасето м/у кухнята и пералнята да ви изчета.А ,и исках да ви питам-кажете как мина купона на Ретрорадио-да не би никой да не ходи???
Иги-и нашата педи си е от тоя модел,но аз я харесвам,защото поне не се налага-а и вече доста време се познаваме и явно е разбрала че с мен на глава не се излиза-та не прави и усилия...А иначе аз се убеждавам,че много трудно ще намерим педиатър,дето на 100% да споделя възгледите от форумската библиотека...Но дано да почнат и те да четат тук-определено ще са повече от помощ на мамите.
Хедра,ако пак надникнеш-да те питам нещо:моят гладник от вчера нещо се понаяжда от едната гърда-и определено му стига,защото след това си спи и си изчаква поне 3часа докато се сети пак за манджата...но ако намалем стимулацията на гърдите,да не ми намалее кърмата/или да почна да поизцеждам по малко?/иначе снощи и повече издъра-да се похваля спа от 2 почти до 8часа./пак след кърмене само от едната гърда/
Ирка,не ти отговорихза козето АМ,защото мислех,че някой друг ще го направи,но да ти кажа-аз поне не съм виждала-обещавам ти да питам по магазините,но май ще трябва да си носите....
smily_5q ,защо ще го връщате слинга-не ви ли е удобен-питам защото на мен такъв май ще ми изпращат,защото не са намерили от другите.
tania_ark,аз шишетата си ги стерилизирам в микровълновата-така,че ако имате ги слагай там-пълня ги с вода и включвам на една-две минути,но гледам през прозорчето-като заври да я спра,че всичко вътре става... Sick,а иначе и аз скоро /след първия-втрия месец ще спирам да го правя/
ve4erniza,аз нещо съм пропуснала-но защо сте на смесено хранене-малко ти е кърмата или по друга причина?Вкарвай хомеопатичните си познания в действие....хаайде,че и ние те чакаме за съвети...
Е,на мен манджата ми е готова и прането е за простиране-така,че ви оставям малко на мира...дано не съм ви досадила,че май пак се поулях....

# 219
  • София
Ira,  и на нас ни се случва постоянно тъй както го описваш лакомо засукване и после отказване и пак засукване и пак отказване. В Waht to Expect the First Year пише, че това бил един от признаците за колики  newsm78 сигурно е така. Нашият вампирчо снощи след като 2 хранения му бях заменила с АМ, за да ми заздравее най-после тая проклета рана на едната гърда /и тя доста сериозно се беше подобрила в нитерес на истината/, та по същата тая метода със засукването така я изсука, че след яденето гърдата си беше на изходно положение - жива рана  newsm45
И днес пак - цял ден цедене и още 2 заместени хранения, уф вече не знам дали да посмея да му я дам тая нощ или да изчакам още едно-две хранения... разката ми фамилията тая гадна раничка, що рев изревах от болка за 3 седмици...

Май-чета как беше в Софияленд? Ние не стигнахме, че героите бяха уморени  Confused

LaDida, чакаме малко отзиви за концерта, аз слушах Стинг на концерт 2000-ти и беше невероятно добро шоу, със страхотни ефекти, за музиката няма какво да коментирам  Simple Smile

# 220
Здравейте МАЙ-ски мами и МАЙ-ски слънчеви бебоци!
Най-накрая ви изчетох (от 5 дена се мъча)........ и сега може да се каже, че съм в час с вас.
Нямах интернет (по технически причини) и от изписването до сега само за вас си мислех, така ми липсвахте, да не ви обяснявам.
И тук да пожелая още веднъж много здраве, щастие, късмет и най-прекрасното детство на наште АПРИл-ско-МАЙ-ски-ЮН-ски бебоци!
Ние днес ходихме в Софияленд - това ни беше първото излизане с Никол,( че това гадно време досега)(още не бях прочела за угтоворката за среща тук), но там се видяхме с Даниеле, Недка Михайлова, Лале и Гвездолин и съответно техните малки сладурчета! Купона беше готин, но ние повече си говорихме и не обръщахме много внимание на сцената. Шоуто беше като си тръгнахме с мъжа ми (ние се храним по режим така да се каже на 3 часа)  и в колата аз установих, че не съм чула кой спечели голямата награда (така се бяхме захласнали с мамите, пък и толкова време не се бяхме виждали, цял ден няма да ни стигне). Мъжа ми пуска Ретро радио и там съобщават за купона и честито на малката Никол и майка й за голямата награда, и ние  #Crazy! Ама не казват фамилията на Никол. И аз викам егати майтапа, ако ние сме спечелили и не сме разбрали, а на всичкото отгоре сме били и на купона! После се обадих на Ретро радио да питам за коя Никол става въпрос, но уви не сме ние, а адашка на нашта Никол! Да са ни живи и здрави бебоците, по купони да ги водим, пък наградите - не е чак толкова важно. Относно подаръците от Нивеа - не си мислете, че са кой знае какви - шампоан и две тестерчета крем и душ гел.
Руми, относно твоя проблем с гърдите - една моя позната ми каза една "бабешка" рецепта, но каза че е много ефикасна. Аз нямам тоя проблем и не съм я пробвала, защото още в болницата се усетих, че това яко смучене ще ме разрани и на прага на разраняването вече ползвах силиконовите зърна на Чико (на Авент са по-големи и като че ли им е по-твърд и дебел силикона) и до момента съм с тях и нямам никакъв проблем и не мисля да ги махам докато кърмя. Рецептата е следната: брашно се запича във фурната, да се препече и след това като пудра си го нанасяш на гърдите и така го оставяш да постои. Пак казвам не съм я пробвала лично, но тя каза че е много ефикасна. Руми, получих ти съобщението на личния, ще ти отговоря, но сега отивам да се къпем!
Лека вечер за сега и  Hug по пухкавите дупета!

# 221
Сега видях, че не съм си сменила лентичката, но сега нямам време, извинете ме!

# 222
Пак съм тукааа.Дано не я хващат колики,че само това остава.Притеснявам се,защото започна да се буди с крясъци.Но пък като я гушна се успокоява сравнително бързо.Ако бяха колики,нямаше ли да продължи да крещи независимо от всичко? newsm78 Кате,все забравям да ти кажа,че много точно си описала чувството като ти слиза кърмата-точно като ток е.Кабранска,мерси все пак-ако трябва ще нося.Аз да не би да съм питала в два постинга?че моят мозък не помни чак толкова дълго. Mr. Green Аиде ще се видим лятото живот и здраве!Румиа,аз имах точно такава раничка.Направо ми се ревеше като доидеше време за кърмене.А и колко страшно изглеждаше...Мазах се много упорито с Лансинох и веднага се усети разликата.Имам и крема на Авент,но тои  не ми помогна толкова.Мажеш се след всяко ядене и ходиш по цял ден гола.Не спрях да кърмя и  въпреки това съм по-добре.Но ако можеш според мен спри за ден -два.По-бързо ще мине,а нищо няма да му стане на хлапето.Само си помисли,че това е отворена рана и е много лесно да проникнат инфекции.А за твоят мъж/беше писала/-ми те много мъже минават през пубертетска фаза в такива моменти.Това им е защитният механизъм.Доста гадно от тяхна страна,но не забравяи,че те са по-слабия пол в краина сметка.

# 223
Здравейте мами
Аз днес голямо хайманене му одарих. Успях да се вдигна към 8-9 от леглото. Отметнах доста работа и изкочихме навън. Обикалях по магазините, пазарих някои неща да се поглезя и след като минаха 3 часа от последното кърмене ( у нас), седнах в една градинка да го нахраня. Но той милия като е навън и не му се чува за ядене. Мъчих го, мъчих го , цокна малко и това беше. А идеята ми беше да го нахраня , че да ида на фитнес, докато майка го доразходи и да не би да огладнее. Имам чувството че ако изляза от сутринта до вечерта нявън няма да се сети да яде. Как му действа въздуха на това дете  ooooh! ЕЕ, днес ми беше първия ден в залата  Party Ама не са ме забравили. Програмката ми беше супер лека, но пак си понатоварих краката, сигурно мускулна треска ще имам утре, ама не може да се пият хапчета.  Naughty За тази седмица един път стига , само малко въвеждащо.От следващия път увеличаваме натоварванията. Нямам търпение да се стегна , а и още повече че мъжа ми предложи в края на лятото да отидем тримата на море   grinning039 След фитнеса си търсих бебока по тел и се оказа че е отишъл на гости на свекърите (мъжа ми го е взел от майка и го закарал при майак си). И да ви се оплача: през цялото време докато бяхме у тях го държаха на ръце.  Scream То бива радост ама чак толкова. Първо го кърмих , после докато вечеряхме свекър ми не седна с нас на масата за да го държи, а после докато той се наяде го държа свекърва ми. Сякаш ако го оставят в портбебето и ще гръмне. Сега нищо не казах , но ако пак се повтори просто детето няма да се води там.  smile3513 Добре че ми е кротичък и не плаче за още. Но лесно може да се научи така. Само мама и тати могат да гушкат колкото си искат  smile3508

Духи пухи не се притеснявай че не можеш да кърмиш легнала, -  и аз не мога  newsm53 Мъчих се мъчих се , ама нещо не ми се отдава. Не си ли седна удобно  - не мога. Нито легнала , нито пред компа , пробвах.

Таня, аз давам чай на Хип, но за този Блевит не съм чувала дори и не знам разликата.

Руми , много кофти за тази случка раничката. Все си мисля че ще напишеш че ти минава, но като гледам май все по-лошо става. Дано рецептата на Бубилина да помогне  newsm17 А какво става с мъжа ти? Вразуми ли се вече, премина  ли му увлечението! Сега трябва да те подкрепя най-вече и да се чувстваш горда мама на сина му.  newsm10

# 224
  • София
E, приспахме се и сега цедене  Sick чак не ми се почва  Sad, ама няма как...

Ани, направо мешашкаш с тоя фитнес, ти май сериозно си го решила. Искарено ти се възхищавам!!!
За моичкият - ами нещата се оправят, днес му прилагам "трудова" терапия - след като вчера бях спала за цялото денонощие 3 часа, днес си взе почивен ден и цял ден гледа бебчо - води ми го само за хранене. Даже успях да изляза сама за 3 часа!!! Елате го вижте сега дали му идва на ум да виси в Интернет по цяла нощ - заспа още в 9 ч и аз нали си го обичкам се смилих над него и сама къпах Косьо/колко го окъпах не знам, ама за един път нищо няма да му стане/. Та такива ми ти работи с мъж ми - истината е, че доверието много трудно се връща и за съжаление от неговите глупости аз започнах да го губя по малко...

Ох, почвам да се цедя!

Общи условия

Активация на акаунт