Второ няма нито в правото, нито в етиката, нито в рационалното мислене на разумен човек някаква логика, според която някой си бил губел правата, щото не си бил вършел задълженията. Може да е най-безотговорния човек на света, може да е най-неприятния за общуване, за подобно нещо права не се отнемат. И най-ужасният убиец и терорист на света има права, не му се отнемат. Може да го изпържат на ел. стол на определени места, но до тогава примерно няма право никой да го бие, измъчва и т.н. и т.н. Същото и с биологичния баща - отнемат се правата му, само ако застрашава благоденствието на детето.
Второ няма нито в правото, нито в етиката, нито в рационалното мислене на разумен човек някаква логика, според която някой си бил губел правата, щото не си бил вършел задълженията. Може да е най-безотговорния човек на света, може да е най-неприятния за общуване, за подобно нещо права не се отнемат. И най-ужасният убиец и терорист на света има права, не му се отнемат. Може да го изпържат на ел. стол на определени места, но до тогава примерно няма право никой да го бие, измъчва и т.н. и т.н. Същото и с биологичния баща - отнемат се правата му, само ако застрашава благоденствието на детето.

Малко се съмнявам, но не ми се губи време в търсене на доказателства за противното. Естествено, че ако един мъж, който си държи на детето, попадне в подобна ситуация, ще се консултира с адвокат (че и с няколко адвоката), аз лично не бих се консултирал с юрист като EmmaT обаче (ако е юрист изобщо), която е от хората, които пишат по 100 пъти колко са глупави думите на другите, но така и не прочиташ нещо умно от тях, което да придаде тежест на твърденията за глупостите
За мен не са глупави нагласите и идеите на майки, които се чудят как да лишат бащите от родителските им права - показват дълбок проблем в мисленето, който в определени ситуации може да довете до съвсем реална дискриминация спрямо бащите. Препоръчани теми