(Био) зеленчукова градина - нашето райско кътче (тема 37)

• 59 006
  • 758
  •   1
Отговори
# 255
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
два са тук - Сортови семена център и Сортови семена Агроцентър
а тук са другите два - Сортови семена София АД и Сортови семена - Агросвят
един от последните два беше празен последния път като минахме. ако имаме път натам ще проверя кой точно беше.

Simple Smile не знам кой е от соца Simple Smile късно се заинтересувах от семена Simple Smile

и да се похваля Simple Smile в Кауфланд има смена за зеленчуци и цветя от 0,59, 0,99, 1,50 и 2,50 - снабдих се с краставички - парижки корнишон, два вида боб за зелено - Екатерина (жълт) и Процесор (зелен кръгъл), нови са за мен, скъпият си хареса някакви извънземни домати - Руксандра и рио гранде, моркови - нантски 2,  Simple Smile
имаше тиквички обикновени и черна красавица, боб за зелено с черна шушулка, но беше каскаден. саксийни домати и боб.. още 3-4 вида краставички - дълги - гергана, средната дължина и корнишони, чушки... и китки всякакви Simple Smile

# 256
  • Варна
За много години! Чета ви от известно време, но все не се престрашавах да пиша. Миналата година си купих много хубави български семена от един агроинститут в Пловдив (онлайн поръчка). Доматите бяха Розово и Алено сърце, краставиците бяха Гергана, а тиквичките -Горнооряховски. Тази година планирам да засадя от доматите само Розово сърце - хубави, сладки, плътни градински домати с малко зелено пръстенче.

# 257
и защо така се пУашиш? ние не хапем Simple Smile

Simple Smile добре дошла в темата.

# 258
Честита нова година, момичета и момчета  bouquet Да е по-здрава и по-плодородна, пък аз дано съм по-организирана  Embarassed Няма сняг, вече ми е пролетно.

# 259
Добри, обърна ли внимание на семената в Кауфланд да не са стари и затова така евтини?
Ще ги огледам и аз следващият път като отида.

# 260
Добри, обърна ли внимание на семената в Кауфланд да не са стари и затова така евтини?
Ще ги огледам и аз следващият път като отида.

само на доматите рио гранде пише 'пакетирани 08/2018 - срок на годност 3 години" - другите се виждат.

Simple Smile каква хвалба е, ако виждате само дупетата Simple Smile

Последна редакция: чт, 03 яну 2019, 17:57 от st. Dobri

# 261
Здравейте и от мен, от време на време ви чета, реших да пиша. От 3 години имаме къща с градина в гр. Стамболийски до Пловдив. Започнах покрай 84 годишната си съседка и да захранвам дъщеричката си с качествени продукти. Мястото ми е малко, около 90 кв. Последната година направих повдигнати лехи и капково, защото работя и нямам много време.Не пръскам с препарати. Семената гинпоръчвам по интернет от gardenshop и сортови семена. Първата година още бях в майчинство и експерементирах с артишок, броколи, лилав карфиол. Сега съм свела до домати, краставици, фасул, тиквички патладжан, като най-много домати, подправки.

Последна редакция: пт, 04 яну 2019, 15:23 от Stefisisi

# 262
  • Пазете Гор
Както казваше един познат поет-тракторист - там, край Стамболийски и "х*я си да боднеш - върба ще изкара", много хубава почвата е, демек. Верно, той го твърдеше за района на Съединение, но условията са сходни. Много се радвам за градина в такива хубави места и още повече - че ще имаме представител оттам в темата. Добре дошла!

Как му е оригиналното име на вашия град, преди да стане Стамболийски?

90 кв.м не са хич малко за дворна градинка. Аз от сходна площ си осигурявам домати, пипер, фасул, краставици, малини, къпини, спанак, марули, лук и някои други благини. Е, аз ползвам доста интензивно (в момента 2/3 от лехите ми са засети със разни ранни пролетни).

Притеснявам се за овошките ми - дали ще устоят на студа толкова прясно засадени - от 10 -17 декември.

Не ща да гледам семена. Не успявам да се сдържам, па поръчвам, поръчвам, после се чудя къде да садя.

# 263
Както казваше един познат поет-тракторист - там, край Стамболийски и "х*я си да боднеш - върба ще изкара", много хубава почвата е, демек. Верно, той го твърдеше за района на Съединение, но условията са сходни. Много се радвам за градина в такива хубави места и още повече - че ще имаме представител оттам в темата. Добре дошла!

Как му е оригиналното име на вашия град, преди да стане Стамболийски?

90 кв.м не са хич малко за дворна градинка. Аз от сходна площ си осигурявам домати, пипер, фасул, краставици, малини, къпини, спанак, марули, лук и някои други благини. Е, аз ползвам доста интензивно (в момента 2/3 от лехите ми са засети със разни ранни пролетни).

Притеснявам се за овошките ми - дали ще устоят на студа толкова прясно засадени - от 10 -17 декември.

Не ща да гледам семена. Не успявам да се сдържам, па поръчвам, поръчвам, после се чудя къде да садя.
Преди се е казвало гара Кричим. В близост е Куртово Конаре с ивестния розов домат и капия. Било е земеделски район, имало е консервна фабрика Витамина. Имам комшии, които се занимават със земеделие, но сега всичко е в малки мащаби. Доматите и капията ми ги дава моята съседка, тя си събира семена и прави разсади. Но тази година съм си купила и аз домати Рома и някакви розови и ще се провам сама да си направя разсадите

# 264
Тази година и аз ще правя разсад за първи път. Насъбрала съм си семена - къде купешки, къде измолени от майстори градинари,  здраво съм се навила. Дръж се, земьо!

# 265
като почнете да правите разсадите - свиркайте в темата Simple Smile
да не изпусна сроковете като миналата година. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 266
  • Пазете Гор
Аз - между 20 февруари и 5 март.

# 267
Благодаря,  ще го имам предвид.  Парник още не съм купила. Тия дни ще го свърша.

# 268
миналага година сях всичко на 8 март.
за чушките ми беше късно - те по-тегаво тръгват и по-бавничко вървят.
и семена трябва да намеря. такива, с много кратък вегетационен период, че не ми стига лятото... Sad

# 269
  • Пазете Гор
Пиперът върви по-бавничко при мен, но няман за къде да го бързам.

Различните градини и сортове искат различни срокове. За засаждане на открито аз смятам така: коя е датата на последните пролетни слани? При мен - 2-5 май. Значи на 1 май трябва да имам готов седемседмичен пикиран разсад. Броя 7 седмици назад от 30 април и получавам датите, които посочих.

Ако последните  пролетни слани са да речем - на 20 април, може да изместим датите на засяване.

Общи условия

Активация на акаунт