(Био) зеленчукова градина - нашето райско кътче (тема 37)

• 58 579
  • 758
  •   1
Отговори
# 525
Добри, добре, че спомена за тоз плоскорез. Погледнах го в нета, че идея нямах какво е. Установих, че съм имала Stuck Out Tongue Winking Eye ще го пробам като почна да влизам в градината. Подари ми го миналата година една приятелка Simple Smile

Аз сега се готвя за новия сезон. Извадих си тарелките за разсада. До петък ще купя пръст и семена за домати, краставици и чушки. Градината ми е малка, но мерака гооолям Simple Smile

Ние вече купихме половината семена и 20 литра универсална торопочвена смес, сега в четвъртък ще получим и другата половина семена. Тази година, ще сеем 11 сорта домат , 7 сорта пипер , и 4 сорта краставици. А риквите само три сорта . Минялата година сяхме 4 сорта домат и толкова пипер, от тези засадихме 140 кола домат, а чушки нямаше защото пипера не порасна остана малък

# 526
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Рея, я питай откъде са го взели.
че аз не намирам като моя и сега страдам повече от Многострадалната Геновева.
мръъъъннннн.

# 527
ismailyk, ехе вие много нещо засаждате! Дано тази година всичко да ви стане.
На мен миналата година царевицата и лютите чушлета не ми станаха.
Тази година ще садя царевица за пуканки. Пазя си 3 куленчета и се надявам да нямам проблем Simple Smile

Добри, ще питам.

# 528
ismailyk, ехе вие много нещо засаждате! Дано тази година всичко да ви стане.
На мен миналата година царевицата и лютите чушлета не ми станаха.
Тази година ще садя царевица за пуканки. Пазя си 3 куленчета и се надявам да нямам проблем Simple Smile

Добри, ще питам.

Благодаря ти. Миналата година много, защото правихме експеримент с различни сортове, но освен вкъщи, аз имам и още три други имоти и там също засаждаме. Лютите всяка година садим бяла шипка , и за нея лоша година няма винаги си става, тая година обаче за първи път ще сеем лют и каена, надявам се да стане. Още веднъж благодаря за пожеланията, и аз пожелавам на всички ви тази година да имате много много много успехи в градината.

# 529
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Ася, кажи за зелето кьосе, моля. Кога да го сложа, че да е готово октомври-ноември?

аз в моята градина влизам края на април и зелето е вече на около 5-10см.
миналата година го откъснах точно октомври да го сложа за кисело, т.е. през цялото време си беше на къра.
за кьосето незнам точно как стои въпроса, сложих сега за разсад, за да го махна дървеното немско, както и wirsing, когато влезна в градината, че не го ядем и да сложа кьосето, което вече да е набрало малко на височина. градината е наполовина засята със зеленчуци и от миналата година имам вече опит кое ми е вкусно и кое - не. ерго дървеното зеле, wirsing, хибридни домати смятам да не слагам.
ако остане място може пак да сложа по-късно разсад да стане по-късно и да го сложа за кисело.
иначе края на август, септ. можеш да сложиш китайско зеле, то също бързо покарва и расте. ако е топло обаче, изкласява (1/2 от моето цъфна даже посред зима...). Peace

asyalein, за разсад става дума, нали?

не разбирам какво точно ме питаш  newsm78

# 530
Добри, отскоро съм в темата и затова не съм видяла снимките на плоскореза ти. И аз се нуждая от такъв инстумент, че имам годен само един- мотика осми номер, да ми пази сянка, до каря на лятото бицепса ми става като на Шварца с нея.
И аз уж четох в нета, за какво служи, но не разбрах много. Може ли някой да ми обясни? А също и подходяща ли е за глинесто- песъчлива почва, която тепърва ще се обработва?

# 531

asyalein, за разсад става дума, нали?

не разбирам какво точно ме питаш  newsm78
Имах предвид дали зелето, което се е показало за 4 дни е разсад 🙂

# 532
Имах предвид дали зелето, което се е показало за 4 дни е разсад 🙂

сложих семена и след 4 дена покараха.

# 533
Добри, отскоро съм в темата и затова не съм видяла снимките на плоскореза ти. И аз се нуждая от такъв инстумент, че имам годен само един- мотика осми номер, да ми пази сянка, до каря на лятото бицепса ми става като на Шварца с нея.
И аз уж четох в нета, за какво служи, но не разбрах много. Може ли някой да ми обясни? А също и подходяща ли е за глинесто- песъчлива почва, която тепърва ще се обработва?

предишният беше куче марка за 12 лева с дръжката.
сега намирам или 16-17 лева без дръжка. има и по стотина лева Sad Sad Sad
тези харесах ценово, остава и да вършат работа. поръчах вече Simple Smile пролетта идва и няма за кога да се ослушвам.

с него не можеш да копаеш, представи си го като самобръсначка и "бръснеш" тревата Simple Smile Simple Smile Simple Smile
в тази връзка е все тая каква е почвата, той работа в нея няма. Simple Smile

да не се приема за реклама. намерих наличности в два магазина, един в Асеновград и един в Ловеч. аз нямам избор - ще ги видя като дойдат, но може да е полезна информация за някой.

# 534

предишният беше куче марка за 12 лева с дръжката.
сега намирам или 16-17 лева без дръжка. има и по стотина лева Sad Sad Sad
тези харесах ценово, остава и да вършат работа. поръчах вече Simple Smile пролетта идва и няма за кога да се ослушвам.

с него не можеш да копаеш, представи си го като самобръсначка и "бръснеш" тревата Simple Smile Simple Smile Simple Smile

да не се приема за реклама. намерих наличности в два магазина, един в Асеновград и един в Ловеч. аз нямам избор - ще ги видя като дойдат, но може да е полезна информация за някой.
[/quote]

Може ли координати на магазина в Асеноград

# 535
...
Може ли координати на магазина в Асеноград

https://arva.bg/sawshop/za-nas

Цитат
"АРВА-2008" ЕООД
адрес: гр. Първомай, ул. Братя Миладинови-Север 17а, област Пловдив
телефон: 0888 45 29 11

предишното ни дворче беше на брега на Дунав Simple Smile пясък и льос Simple Smile поливаш, а то все сухо.

# 536

тъкмо се зарадвах, че научих как се казва това на български, но сега започвам да се съмнявам... newsm78
значи аз копая с него, но много повърхностно. с него "бръсна" (много точно казано), но не тревата, а корените й Peace ако само отгоре я отрежа и ще порастне отново за часове...
супер е за премахване на нежеланите растения.
при нас почвата е доста песъчлива и може би затова става  Peace

# 537
не знам какво имаш ти. може би малка мотичка (каластирка) Simple Smile

# 538
  • на пъпа на Златията
==тъкмо се зарадвах, че научих как се казва това на български, но сега започвам да се съмнявам...==
На български - тесачка?? Аз накарах един комшия да ми направи . Направих го от стара тесачка и глава от счупена мотика . . Не го направи  както трябва . Дръжката трябваше да е по дълга. 
С мотика трудно се теса- 3 сантиметра,  .

# 539
  • Перник
не знам какво имаш ти. може би малка мотичка (каластирка) Simple Smile

И при нас е мотичка това, а за най-старите баби - "прашулькя" Grinning

Плоскорез за пръв път виждам - и днес научих нещо ново от форума Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт