За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 68

• 39 020
  • 754
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Аз съм купила седалка и се чудя дали да не го пробвам и там скоро. Ама като го знам каква ми е Мара подробната ще почне да се върти да оглежда банята
Пробвай Simple Smile
От каката имах и стъпало за баня.

Кога се сменят шишетата на бебета, стъклените сменят ли се въобще или само биберона, а пластмасовите на 3 месеца или...??
Стъклените не се сменят, стигане да не е счупено.
Аз използвах каучукови биберони на Чико и сменях на месец.
Пластмасовите при нарушена повърхност, издраскване,...

# 196
  • Германия
Teo, ти обаче не си в БГ. Тук знаеш ли как те гледат ако до 2 не си свалила памперса. Като някаква крайно некадърна майка. Същото и за количката, ако го возиш до към 2 започват едни въпроси “Ама това дете няма да се научи да ходи” и т.н.

Ариа,(ох, винаги ми е весело като ти чета коментарите, дъщеря ми се казва Ария) знам и аз това забелязах. И във ФБ групите гледам редовно майки, които се хвалят че децата вече са без памперс, а като знам че ходят по цял ден след тях да питат има ли чиш.. ами не, благодаря! А и нямам време

А количката е удобство по ред показатели, въпреки че аз я ползвам все по-рядко

Последна редакция: сб, 25 авг 2018, 18:07 от TeoM83

# 197
Тео, 🌺🤗 много готино име сте избрали. Аз си го харесах от един сериал.

Аз голямата я возих в количка до към две години. Много обикалях, не знам как се държи още тая количка. Питали са ме защо още я возя, питали са ме защо е с биберон. Абе безкрайни въпроси, добре че съм перде.

# 198
Мен ми направи впечатление,че в Англия памперсите имат и 7 номер...явно там е нещо обичайно до късно децата да ползват такъв Grinning
С каката стана супер лесно...за 1 седмица,ама това диване малкото...сигурно ще ми стопи лагерите Joy

# 199
Сигурно много лошо гледам ама на мен никой нищо не ми казва. Не че и да ми каже ще го отразя. Откакто чета тук разбрах, че някъде си в обществото на майките имало неписани стандарти. Ама ми изглеждат малко като неписани стандарти по бързане или да се похвалим кой е по- по- най-. Не ми пречат такива майки, но се чудя и защо има други, които се връзват. Правете нещата спрямо вашия усет, какво значение има кой какво коментира, как успявате да де трогнете изобщо.

# 200
Майка ми разказа,че нас на година ни е научила на гърне.Бързането е било,защото не им са се перяли пелените на времето.Всичко си е до подход...и до характер на бебето според мен.

# 201
  • Варна
И на мен ми писва да се обяснявам защо още не го слагам в проходилка, защо още не съм дала нещо да яде все още, но подминавам. Преди доста време бях чела Изкуството да бъдеш родител и там обясняваха, че ако детето се насилва рано да сяда на гърне, това води до нощно напишкване на по-късна възраст, сега се каня да си я опресня тази книга, сякаш полезни неща имаше вътре.
Да споделя ужаса, който изживях предната вечер, ако случайно на някой му се случи, да си спомни и да не се панира като мен.  Детето спи и тръгвам да го галя по главичката в прилив на майчина любов. Simple Smile И напипвам бучка с големина на орех на главата отзад, пипам, пипам, не е така главата от другата страна. Изпаднах в ужас, но беше 2 през нощта. Какви ли не глупости ми минаха през главата. Днес се свързахме с педиатърката, за щастие успяхме, изпратихме снимки и тя каза, че е ухапано от насекомо, понеже има кост отдолу изглежда така плашещо. Реално си е много подуто и има форма на орех, никак не прилича на пъпка, но е зачервено. Каза да мажем 3 пъти на ден с фусикорт крем, който се оказа, че съдържа кортикостероид, това пък защо. Но важното е, че не е нищо сериозно, ето че от ухапване може да се получи нещо много плашещо на вид. Тези дни комарите станаха много свирепи, целите сме нахапани по време на разходките.

Последна редакция: нд, 26 авг 2018, 08:38 от Priqtelka

# 202
  • София
Аз с коментарите съм ОК, пускам ги покрай ушите си. Само ако можеше да не ми надничат в количката през рамото. Но знам, че това е нещо, което никога няма да се промени, особено при по-възрастните хора. Да, всеки иска да види бебенце, те са сладки и невинни, но буквално да си навираш главата в количката ми идва в повече.
И нас с бебето ни хапят комари, баща му е пощаден. На сина ми му стават червени точици, махат се след 2-3 дена. Мажа само с чиста розова вода ( родом съм от Казанлък и имаме достъп),  розова вода помогна и за гънките на вратлето. Като ги мина няколко пъти с памуче и червенината минава.

# 203
Мен ме дразни да целуват ръцете на детето.

# 204
Мен ме дразни да целуват ръцете на детето.
И мен. И не разрешавам, който иска да се сърди..наскоро не позволих и на близка, която беше цялата в кучешки косми, да гушне едното бебе. Сега е обидена. Много мразя въобще да се навират всякакви в количката, да питат еднояйчни ли са близнаците и всякакви неща, дето не ги касаят. Особено мразя и да се оставят пари до главите в количката, беше се случило и после я прах...

# 205
Да, това с парите....така се правело.

# 206
Мен ме дразни да му дават парите в ръката, която после е нон-стоп в устата му. А навирането в количката не знам дали има някой, който да не го дразни. Пресен случай от вчера няква гадна дебела баба в магазина "Ауу какво малко бебе" и си навря ръката в количката да го пипа, а аз леееко и тактично се отместих в противоположната посока и я подминах. Как може дори да не пита?!

# 207
  • София
Имам по-фрапиращ случай от преди три седмици. Звънни ми съседката на вратата, за да търси парацетамол, защото дъщеря й изгаря от температура. Няколко часа по-късно излизам с каката и бебето и какво да видя!? болното дете играе пред блока. Имаше още едно бебе и четири деца около него. Не останахме при тях и сега всички са ни сърдити. После се оказа, че било на АБ, но на никого не казали. Бясна бях!

# 208
И аз не давам да пипат роцете на бебето. Ппавя направо строги забележки и педупреждавам.
Ако непознат понечи да докосне бебето, реагирам ппеди да го е пипнало - Не пипай бебето!

# 209
Като го целунат по ръцете,все едно са го целунали по устата.Ръцете му са постоянно в устата.Основно бабите така правят и все им се карам.

Общи условия

Активация на акаунт