Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 7

• 53 163
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
Добре де, кой беше в Италия?  newsm78

Сетих кой, Barbabeau. Но май не е писала скоро.

Последна редакция: чт, 23 авг 2018, 21:41 от Бледолилава

# 136
Елора, много ти се радвам и ме срам, че не съм дисциплинирана, колкото си ти  Peace  Hug
Барбабю е в Италия и на ВМ

# 137
  • Sofia
Галя, колко са ти големи децата?
Стана ми интересно, защото моето едното сега е на ВМНВХ. И за сега много добре му се отразява. Сваля доста бързо и което е най-важно я издържа. И преди сме се опитвали да прави диета, но беше зверско мрънкане. А сега я спазва съвсем стриктно и изобщо не се оплаква. Което ме изненада много.

# 138

След като го пише във вестникОт, че
Цитат
все пак има пациенти, които cа постигнали много добри резултати с хранителен режим и спорт, и cлед 6 месеца или година не просто са отслабнали, но са подобрили и кръвните си изследвания.

можем ли вече да го пишем и тук? Или още е табу? Сериозно питам. Че станахме по-големи католици в тази тема от папата. Да не вземел някой да не си пие хапчетата. А за останалите, които искат да опитат без лекарства, шанс да няма ли?

Или да звъннем да им обясним на 168 часа, че те тия въпросните пациенти не са били болни.

Нищо не разбрах за тълкуването на резултатите от ОГТТ. Едни специалисти казвали едно, други второ, трето, пето... Някой разбра ли какво е в крайна сметка?

Освен НВ ВМ и "Зоната" споменават, винаги ми е било интересно как действа при ИР. Дотук само Елора е споделяла, а ми се иска да науча повече. Че това мерене на грамове, пресмятане и пр. не мога да си го причиня, ако не съм сигурна, че ще има смисъл. По едно време се интересувах, много вкусни ми изглеждаха рецептите им, но ме стреснаха тия блокове на всяко хранене.

Ох, да ти кажа нямам спомен. На око мерих всичко. Малко В, малко Н, малко П. Така и пишеше в книгата. Че може и на око. Правих я лятото. Но тогава е лесно. Вече не помня и какво ядох.
Може да прочетеш книгата.
Има и група във ФБ, там може да черпиш от някое меню. Хора с ИР също я правят.
Но НВ ми е по-лесна и е близка със Зоната.
Но когато е на око може да не се улучи процентното съотношение и да има по-малък ефект.

Аз скоро смятам да ги спирам тез пусти лекарства. Да пробвам. Смисъл не виждам да съм на нв и на хапове. Даже и с двойно намалена доза, пак мога да изпадна в хипогликемия.
Имам два блистера от 500 - 50 хапчета. Мисля да пия още няколко дни по 2 и после да кажем 20 дни да мина на едно вечер и спирам. И октомври да се боцна и да видим какво ще стане.
Какво мислите? Аз съм решила вече, ама питам.
Реших го заради вчерашната случка с млякото и силния глад, който предизвика. ИР няма да я излекувам никога. Само ще я контролирам с качество храна. До живот. Така че лекарствата трябва да пробвам да ги махна. А после, каквото сабя покаже.

Елора, много ти се радвам и ме срам, че не съм дисциплинирана, колкото си ти  Peace  Hug
Барбабю е в Италия и на ВМ

Кат се сетя за коремчето и талийката ти ме учудва, че викаш как ти липсвала дисциплината  Laughing
Няма да се спра. Виждам резултата. А мислех коремните преси за най-хубаво упражнение за корем. Трънци
Планка е деветото чудо на света. Точка  Sunglasses
До живот ще съм ти благодарна, че си сложи снимките и ми даде стимул. Едно е да прочетеш как някой просто пише - помага за корем. Друго е да го видиш. Grinning

# 139
Пропуснала съм снимките. Може ли повторение за мотивация?

# 140
Момичета, килограмите ми са 80 при ръст 163, така, че едни 15 кила ПОНЕ трябва да махна. Имах хиперактивност на щитовидната преди 3 години, бях на лекарства 18 месеца и оттогава всичко е в норма. Обременяването с глюкоза беше със 75 гр глюкоза и вземане на кръв на гладно, на 60 мин и на 120 мин. Забравих си резултатите в България, а живея в чужбина и написах тия които помня от ендокринолога. Каза да пробваме с Глюколевел ( хранителната добавка) за да не минавам веднага на лекарства и останах с впечатление, че съм на границата или резултата е съвсем леко завишен. Каза ми след 6 мес пак да пусна едни изследвания, но да мина на диета и да включа спорт малко за да сваля кг. Наистина преди това хапвах повече въглехидрати, но се учудих, че досега толкова малко съм свалила, а на см няма разлика в талията. М..ка му голям зор ще ми даде тоя инсулин Grinning

# 141
Значи аз се придържам към това, което написах по-напред. Увеличи ежедневните физически упражнения.

Храненето изглежда добре. Друга причина за неотслабване може и да са много ниски калории. Ако е така, увеличи ги малко, но увеличи и движението. Да се задвижи метаболизмът. Може да е блокирал, ако тялото усеща глад. Поне при мен е така, при нередовно ядене и глад задържам, само с хранене отслабвам. Е, не много ядене разбира се, защото то пък от много калории... знаем какво става.

Не се шашкай, инсулинът на гладно не ти е чак толкова висок. Жалко, че не знаем при ОГТТ какво се случва, но сигурно не е било фрапантно, щом лекарят ти е изписал добавка, а не лекарство. Преценил е, че имаш шансове.

И още: спиш ли достатъчно? Да не си под стрес?

# 142
Момичета, килограмите ми са 80 при ръст 163, така, че едни 15 кила ПОНЕ трябва да махна. Имах хиперактивност на щитовидната преди 3 години, бях на лекарства 18 месеца и оттогава всичко е в норма. Обременяването с глюкоза беше със 75 гр глюкоза и вземане на кръв на гладно, на 60 мин и на 120 мин. Забравих си резултатите в България, а живея в чужбина и написах тия които помня от ендокринолога. Каза да пробваме с Глюколевел ( хранителната добавка) за да не минавам веднага на лекарства и останах с впечатление, че съм на границата или резултата е съвсем леко завишен. Каза ми след 6 мес пак да пусна едни изследвания, но да мина на диета и да включа спорт малко за да сваля кг. Наистина преди това хапвах повече въглехидрати, но се учудих, че досега толкова малко съм свалила, а на см няма разлика в талията. М..ка му голям зор ще ми даде тоя инсулин Grinning

Ще има резултати. При някои хора започва по-бързо отслабване, при други бавно.
При хора с ИР отслабването в корем и талия е по-бавно.
На пръв поглед се храниш добре. Друг е въпросът за честотата на хранене и количествата.

А да. И ПОЧВАЙ ПЛАНК  Laughing

# 143
Не влизам често , но явно постът с мнението ми  , че балансираното хранене е по-добро, вместо вискомазнинно с много нисък процент въглехидрати и изпадане в кето режим е предизвикало интерес и има въпроси относно рака  отговарям веднага. Имаше съмнения за близък мой роднина ,че има раково образувание в окото и много четох тогава за кето режима тъй като в интернет има доста положителна информация как раковите клетки отслабват като не ги храниш с глюкоза която те обичат. Ако имаш  тумор , забавяш за известно време развитието с този режим и има шанс да изчезне , ако тумора е много малък единствено и само тогава. Но дълго време в кето означава дълго време с доста киселинна кръв , което води само по себе си до увреждане на клетките на организма и образуването на рак.( Киселинна кръв  също се получава и от употреба на доста въглехидрати).
Ако искате доказателства- това го гледах в един филм за рака, но тъй като бях доста под стрес и изгледах доста филми в момента не мога да го открия.
Поствам няколко статии , който обясняват същото. И повтарям , за моят организъм мен нито една крайност не е добра за метаболизма и здравето . Продължавам да твърдя и аз като ендо др , че балансирано хранене е по -добре от всякакви крайности особено като се прилагат дълго време.
Нямам намерение да споря с никой, всеки знае собствения си организъм.
Ето и статиите:

http://edin.bg/w-97005-%D0%A4%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B8_%D0%B7%D0% … D0%B5%D1%82%D0%B5

https://www.spisanie8.bg/%D0%B7%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B5/20 … %D1%8F%D1%82.html

http://lubomirivanov.com/3075/

В последното не пише за рак ,но на мен ми допада и за това я споделям. Все пак идеята е да си излекуваме ИР , а не да я поддържаме цял живот.

# 144
Мерси за линковете.
Сайта на Любомир Иванов винаги ми е харесвал. Много добре обяснява и поднася информацията.

# 145
Елица, аз си започнах режима с ниско pH и такова си остана с месеци - 5, всеки път, без никаква промяна. На последното изследване, когато и инсулинът беше паднал значително, най-после и pH се повиши на 6. А съм си все още на същия режим.

Признавам си чистосърдечно, че линковете няма да ги прочета, защото съм чела, чела... Затова благодаря за резюмето. И обръщам внимание, напред писах, не ги бъркайте двете неща. НВ ВМХ не е задължително кето.

На Любомир Иванов му харесвам статиите, затова само тази отворих. Ами да ме прощава за калорийния дефицит. Може да работи, но за здрави и млади хора. Аз съм писала, като по-млада отслабвах и с плодове, и с глад. Сега не става. Е аз на написаното ли да вярвам или на опита си?

Балансираното хранене ми е мечта и със сигурност ще опитам да го въведа когато постигна нужното тегло и стабилни, ниски нива на инсулина. Задължително, но само тогава. Или пък "Зоната". Рано ми е още, сама виждам. Увеличих въглехидратите с 20 грама и отслабването се забави двойно.

Затова често казваме: всички сме различни и всеки трябва да намери своя начин. При един работи едно, при друг друго. Нещо може да е по-добро, както подчертаваш, но за един човек. За друг - друго.

# 146

Ще има резултати. При някои хора започва по-бързо отслабване, при други бавно.
При хора с ИР отслабването в корем и талия е по-бавно.
На пръв поглед се храниш добре. Друг е въпросът за честотата на хранене и количествата.

А да. И ПОЧВАЙ ПЛАНК  Laughing
[/quote]

Закусвам към 8;30, после обяд към 15;00 и вечеря. Проблема е, че ям късно. До 19;00ч съм на работа, после на фитнес и докато се прибера да си взема душ и става 21;00.
Планк правя, но засега повече от 1 минута трудно издържам.
Стрес имах и то голям, свързан със загуба на любими и близки хора от лоши болести в много кратък период от време.
Ще се постарая да не гледам кантара, а само как се чувствам. Все още си имам глад за сладко, или може да е навик. Пиете ли нещо за подтискане на глада за захар? Чувала съм за хром, имате ли мнения?

# 147

Закусвам към 8;30, после обяд към 15;00 и вечеря. Проблема е, че ям късно. До 19;00ч съм на работа, после на фитнес и докато се прибера да си взема душ и става 21;00.
Планк правя, но засега повече от 1 минута трудно издържам.
Стрес имах и то голям, свързан със загуба на любими и близки хора от лоши болести в много кратък период от време.
Ще се постарая да не гледам кантара, а само как се чувствам. Все още си имам глад за сладко, или може да е навик. Пиете ли нещо за подтискане на глада за захар? Чувала съм за хром, имате ли мнения?

Това с късното ядене наистина е лошо.
Няма ли как да промениш нещата? Наистина ядене в 22 часа е кофти.
Стресът наистина оказва влияние. Понякога за да се успокоим точно той освен, че ни вреди физически и психически ни кара да посягаме за успокоение към сладки неща.
Наистина не гледай често кантара. Не се вманиачава. Прави го да кажем 3 пъти в месеца. 1-во, 10 и 20- число да кажем. Като се мериш на кантар, мери и обиколките на бедро, талия и ханш и си ги записвай.
Едно време пиех хром. Сега вече не. С режима, нямам нужда да подтискам глада.
Яденето на сладко идва от високия инсулин. Затова се ядат повече протеини и мазнини. За да се намали инсулина. Но и навика го има. Това вече сама ще трябва да бориш. Но се свиква и след година може би ще се чудиш как си яла боклуци.
Майка ми е купила една кутия от любимите ми бисквити с крем. Седят в кухнята от една седмица. Купила ги е за подарък на роднина. Аз не знаех. Преди години в момента в който видя такова нещо - веднага отварям и изяждам много от съдържанието. А сега вика, че е спокойна, че няма да изям подаръка  Laughing

# 148
Бледолилава , ти постигна завидни резултати за няколко месеца. Адмирации. Не мога да ти давам съвети, но аз ако бях на теб щях да се дам почивка с дължина каквато ми е бил отслабващия период с по балансирано хранене и след това ако реша, мога да повтарям схемата за кратко. Така ми се вижда по-здравословно, но ти най- добре си се познаваш и можеш да си прецениш
.

# 149
Чай от Ройбос може да пробваш, докато ти се прияжда все още сладко. Водят го че е полезен за нас, а пък има и леко сладникав вкус, в случай че си търсиш вкуса. Лятото си го правя студен, всякак е вкусен.

Общи условия

Активация на акаунт