Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 7

• 53 171
  • 741
  •   2
Отговори
# 120
Здравейте. Преди два месеца ми откриха инсулинова резистентност( случайно, защото сама реших да си пусна обременяването с глюкоза) Резултата е глюкоза на гладно 5, инсулин на гладно 16,14 и после след изчисляване и делене излиза 3.58. Ендокринолога ми предписа Глюколевел за 6 мес. Започнах диета, спорт 3 пъти в седмицата, но макар да съм стриктна според мен, няма резултат. За 45 дни съм свалила 1,5 кг а на см особено в областта на талията не мърдам изобщо. Обиколката е 98см, което е много. Кога започнахте да виждате резултати и в теглото и в резултатите от изследванията? Започвам да се отчайвам Sad
Рано е за отчайване.Както и за много резултати.
Каква диета спазваш?
При някои става по-бързо, при други не толкова.ВАжното е, че имаш резултат.

# 121
  • София
Защото ти е изписана хранителна добавка, а не лекарство, със същия успех може да си похапваш повечко канела.

Намери си истински ендокринолог и диетолог (последния мога да препоръчам, д-р Ригов). Моята роднина от април досега е на свалила 20 кг. А дори не се движи много (има тежки проблеми с кожата на стъпалата и дланите).

# 122
  • Пловдив
Кога започнахте да виждате резултати и в теглото и в резултатите от изследванията? Започвам да се отчайвам Sad
Веднага след като минах на НВ диета, но аз пия метформин. Без него ще трябва доста повече време, за да ти падне инсулина, а докато той е висок отслабването е много трудна работа. На каква диета си?

за КГ резултати кой знае какви не съм видяла /но аз нямам и много за сваляне /
но корема ми определено не прелива от всякъде /тук разликата е 5-6 см НО от Януари до сега - спорт и диета , а хапчента от 2 месеца
КГ пак -5,6 последните 2кг са след хапчетата /последните два месеца

в следствие на хапчетата  обаче и то с почти незабавен след започване на приема им ефект ;

Главата не ми се мота/не съм перманентно в мозъчна мъгла /и не виждам замъглено
Психически съм доста по устойчива на стрес и напрежение
Спя супер събуждам се с енергия и настроение
Спряха да ме болят бъбреците  и какво ли още не почти постоянно
Като цяло  -  Живея доста по пълноценно

За мен КГ не са главния показател за ефективност /защото ако свялаш тлъстини , а правиш мускул няма да видиш разлика в кантара /, а цялостното физическо и психическо сътояние
Аз както съм казвала  физическите симтоми ги имам от мнооооооооооого дълго време
Повече ме притесняваха  новопоявилите  се последните години психически дефекти , които ми пречеха на работа ,  общуване и т.н

Яснота за проблема получих може би 5  месеца след като почнах диета+спорт и видях че нещо здраво  ми куца от към енергия и резултати в сравнение с другите в залата
Тръгнах да изследвам хормони и между другото КЗ /беше 6,1/
и от там ми светна лапичката .............

# 123
Здравейте. Преди два месеца ми откриха инсулинова резистентност( случайно, защото сама реших да си пусна обременяването с глюкоза) Резултата е глюкоза на гладно 5, инсулин на гладно 16,14 и после след изчисляване и делене излиза 3.58. Ендокринолога ми предписа Глюколевел за 6 мес. Започнах диета, спорт 3 пъти в седмицата, но макар да съм стриктна според мен, няма резултат. За 45 дни съм свалила 1,5 кг а на см особено в областта на талията не мърдам изобщо. Обиколката е 98см, което е много. Кога започнахте да виждате резултати и в теглото и в резултатите от изследванията? Започвам да се отчайвам Sad
Резултатите, които споменаваш, не ми изглеждат от обременяване, а май са само на гладно. Трябва да има поне 3 стойности на инсулина и КЗ, ако е било обременяване.

# 124
  • Far away from here...

Здравей,
при мен резултатите също идват изключително бавно: за четири месеца - едва около 6 кг.
Не знаех, че имам инсулинова резистентност, когато започнах режим, а след изследванията се оказа, че съм и с Хашимото. Чела съм, че последното също забавя отслабването, освен това заради него не ограничавам въглехидратите тотално, което сигурно е другата причина да не свалям бързо.
Лекарства все още не приемам и не съм правила повторни изследвания, за да проследя има ли промяна в показателите...
Ти изследвала ли си щитовидна жлеза?

# 125
  • Пловдив
Според мен при наличие на проблем е нормално да стават бавно нещата със свалянето на КГ
Аз сравнявам моите резултати с тези на децата ми
При същата диета ,но не чак толкова стриктно спазвана те свалиха по около 10кг вече и ТО за доста по кратък период , но нямат Инсулинова резистентност/ те са с КЗ 4,7 и 5 на гладно , което ги спаси от водене в лабораторията и тестване /

Здравия организъм си е здрав и даже и последните две, три години да си го тормозил яко  /преместиха се в Лондон, там в началото набиваха само мак- доналдс, шоколадови десерти и други подобни тъпотии/  - пак бързо влизаш в ритъм

# 126
Момичета, изчакайте Pam_uk да отговори. Нека не гадаем. На какъв режим е, има ли други заболявания, колко килограма има да сваля (аз само по размера на талията не мога да отгатна) - всичко това има значение. На първо четене щях да напиша, че спорт 3 пъти седмично е много хубаво нещо, но според мен е по-важно всеки ден да има достатъчно движение. Ако поема повече въглехидрати, те няма да стоят да чакат да ги изразходи 3 пъти седмично, всеки ден трябва да се изразходват. Аз съм на мнение, че всекидневна разходка от поне 5 км е по-добре от интензивно блъскане 3 часа седмично в зала. Толкова години съм се чудила на личната ми лекарка, като я гледам, че навсякъде пеша ходи - на работа, от работа, по посещения по домовете. Ама жената вече гони 60-те и е като фиданка. Та тя ми каза в началото - всеки ден ходене минимум 3 км.

# 127
  • София
Бледолилава, 3 км на ден се "навърнат"  без никакво движение: аз днес само съм се движила из къщи и из офиса, т.е. изобщо не съм се движила, а вече съм навъртяла 2.630 км спред часовника ми. На ден трябва да се минават поне 5-6 км, за да има изразходване на достатъчно калории.

# 128
Бледолилава, 3 км на ден се "навърнат"  без никакво движение: аз днес само съм се движила из къщи и из офиса, т.е. изобщо не съм се движила, а вече съм навъртяла 2.630 км спред часовника ми. На ден трябва да се минават поне 5-6 км, за да има изразходване на достатъчно калории.
Навъртат се, така е, но аз тях не ги броя. Излизам си на бързо ходене всеки ден по определен маршрут. Първите месеци беше всеки ден де, признавам, че сега взех да пропускам. И говоря за темп, дето аха-аха още малко ако вдигнеш и вече ще тичаш. Задъхвах се в началото много, повишаваше ми се пулса, зор беше. Т.е. не говоря като за някакво ходене на разходка. И гледам да са над 3 км, маршрутът ми беше около 5. Почнах с 3, но постепенно ги вдигах.

Ха-ха, и забравих да кажа, ако хапнех някой В в повече излизах и на "наказателна обиколка" Grinning

Последна редакция: чт, 23 авг 2018, 16:27 от Бледолилава

# 129

А къде са резултатите от второ и трето боцкане след като си пуснала обременяване?
Не съм запозната с лекарството ти.
Каква диета спазваш? Спортът е хубаво, че си почнала.
Хубаво е и ЩЖ да изследваш.
И много бързо искаш резултати. Това не е настинка, че да чакаш отслабване и излекуване.

Момичета, добре че напомняте за тези планкове, все ги забравям Wink
Иначе като се сетя вече задържам и почти по минута. В началото 15-20 секунди ми се струваха вечност.

След снимките на Херзен, пропускам само като съм в цикъл.
Ден нямам без планк. 2 минути общо издържам. Ама 4 по 30.

# 130
# 131

След като го пише във вестникОт, че
Цитат
все пак има пациенти, които cа постигнали много добри резултати с хранителен режим и спорт, и cлед 6 месеца или година не просто са отслабнали, но са подобрили и кръвните си изследвания.

можем ли вече да го пишем и тук? Или още е табу? Сериозно питам. Че станахме по-големи католици в тази тема от папата. Да не вземел някой да не си пие хапчетата. А за останалите, които искат да опитат без лекарства, шанс да няма ли?

Или да звъннем да им обясним на 168 часа, че те тия въпросните пациенти не са били болни.

Нищо не разбрах за тълкуването на резултатите от ОГТТ. Едни специалисти казвали едно, други второ, трето, пето... Някой разбра ли какво е в крайна сметка?

Освен НВ ВМ и "Зоната" споменават, винаги ми е било интересно как действа при ИР. Дотук само Елора е споделяла, а ми се иска да науча повече. Че това мерене на грамове, пресмятане и пр. не мога да си го причиня, ако не съм сигурна, че ще има смисъл. По едно време се интересувах, много вкусни ми изглеждаха рецептите им, но ме стреснаха тия блокове на всяко хранене.

Последна редакция: чт, 23 авг 2018, 21:16 от Бледолилава

# 132
О, Бледолилава, не знам. Аз слушам ендокринолога си и започнах с Метформина веднага след диагнозата.
 Не съм опитвала иначе. Просто в групата във Фейса я пуснаха статията и реших да ви я пусна и на вас, ако ви е интересно.

# 133
О, Бледолилава, не знам. Аз слушам ендокринолога си и започнах с Метформина веднага след диагнозата.
 Не съм опитвала иначе. Просто в групата във Фейса я пуснаха статията и реших да ви я пусна и на вас, ако ви е интересно.
Твоят ендокринолог и аз бих го слушала Grinning Даже беше ендокриноложка, нали? Ти беше в Италия, с предписания от лекар НВ ВМХ, нали не бъркам?

Моят, ако си спомняш, ми каза "диети ние тук не предписваме", изписа ми глюкофаж и чао.

# 134
Бледолилава, бъркаш ме с някого Simple Smile
В Канада, мъж ендокринолог пакистанец Simple Smile

И моят ми каза, да мина на нискомазнинен режим, да включа спорт повече и да си пия хапчетата по схема като ми изписа и инжекции за отслабване, които само една ми би на място той и като й прочетох листовката със страничните ефекти и не ги бих повече.

Общи условия

Активация на акаунт