Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 7

• 53 123
  • 741
  •   2
Отговори
# 345
Samt, а с диапрела какво стана? Нали ти го пиеше и всъщност той май предизвикваше отделяне на инсулин, което е кофти. Махна ли го или още си на него.
Прави ли си изследвания на кз и инсулин в лаборатория поне на гладно да видиш?
Радвам се, че си по-добре.  Hug

# 346
Наистина няма как човек, дето е прекомерно пълен да спортува с подскоци и тичане, макар че и такива съм виждала да опитват... нататък се сещате - травми, не се получава и спират съвсем.
Обаче пък за нас всякаква физическа активност е много важна, понеже колкото по-малко си използваме мускулите, толкова повече се задълбочава инсулиновата резистентност. Та спорт или който каквото движение му позволява състоянието са ни задължителни не само заради теглото. Тибетци, разходки, каквото и да е, но да не сме заседнали.

# 347

Щях да пропусна да те питам - как прецениха, че не ставаш за метформин? Питам, защото аз наистина не ставах, черният ми дроб беше зле.

Не съм ставала за метформин, защото показателите на щитовидната били в норма. Ако не били в норма, тогава трябвало да се изпише.

# 348
Бледолилава,

мисля тези дни да ходя до Рамус да си пусна пак пълния пакет Мега. Данните ми са от миналия месец, 16.07.
Холестерол общ 6.21
Триглицериди 0.90
HDL 1.32
LDL 4.48
VLDL 0.41
Пик. киселина 345
АСАТ и АЛАТ - в норма
ГГТ 179 при норма до 38
Ето това ГГТ ме подлудява. Уж беше зле заради силно омазнен черен дроб. Сега черния дроб би трябвало да е много по-добре, но ГГТ си стои високо. Беше спаднало до 140, а сега пак е тръгнало нагоре. Другата седмица ще видя с новите резултати накъде са нещата.

Аз вдигнах въглехидратите докъм 50-55гр. Просто не мога иначе, то сини сливи, то грозде, то праскови. Верно, ям по 4 сливи или по половин праскова, ама като хапна и домат на салата и те въглехидратите чукнат 55. Ще е още месец, докато свършат пресните плодове. После ще го давам по-кротко. Лошото е, че КЗ също се качва, хем толкова малко завишение на Вх имам.

# 349
Какво е ГГТ?

Щях да пропусна да те питам - как прецениха, че не ставаш за метформин? Питам, защото аз наистина не ставах, черният ми дроб беше зле.

Не съм ставала за метформин, защото показателите на щитовидната били в норма. Ако не били в норма, тогава трябвало да се изпише.

Това пък за пръв път го чувам  newsm78

# 350

Брех, че чудо! Такова нещо не бях чувала. При мен пък искаха да ми дадат метформин, но черния ми дроб категорично го отказа. Чак като свалих около 10кг, нещата потръгнаха. Но при мен ситуацията е друга, аз си имам диабет и метформинът е най-лекото лекарство като за мен. Въпросът беше да успея да го пия. Вече го пия от 3 месеца, обаче не виждам да ми носи някаква полза. В общи  линии - и с него, и без него, все тая. Кръвната ми захар си е все на горната граница на нормата от 5.3 до 6.3. Пия го повече за успокоение, отколкото да ми е помогнал. Ако искам кр.захар да ми е в норма, тогава ми помага единствено въглехидратите да са под 30г/дневно, да си лягам навреме и да спя добър сън, без ядове и много движение. Понеже мога да си позволя през лятото да съм повече на село - тук определено ми е по-добре.

# 351
Ехее, къде 29, къде 5,3. Имаш напредък.
Може да пробваш сутрин на гладно малко пектин на прах, разтворен във вода от вечерта.
Примерно 10 дни пиеш, после 10 почиваш от пектина.

# 352
Samt, а с диапрела какво стана? Нали ти го пиеше и всъщност той май предизвикваше отделяне на инсулин, което е кофти. Махна ли го или още си на него.
Прави ли си изследвания на кз и инсулин в лаборатория поне на гладно да видиш?
Радвам се, че си по-добре.  Hug

Диапрела го спрях още преди 4 месеца. Една седмица почивах и после почнах метформин. Сама, на своя глава. Той верно ми беше изписан, ама не можех да го пия, много зле ми ставаше най-напред от него. Диапрел обаче не щях. За нищо на света не исках сама да си доизтощя панкреаса. То все едно да налееш самолетно гориво на москвич. Ще му стопи ламарините за нула време. Та така и с диапрела. Та, се върнах на метформина когато си видях кръвните изследвания, където АСАТ и АЛАТ бяха вече в норма, а ГГТ беше паднало от 332 на 168. Реших, че ако почна лека-полека от 500мг вечер, ще се спогодим с него. Така и стана. Сега пия вечер 850мг, сутрин 500мг. опитах да го повиша, обаче почват неразположенията. Ям и тичам в тоалетната. Забелязах обаче и друго. Бях малко из страната и забравих 2 вечери да пия метформин. Каква изненада - на другата сутрин КЗ на гладно беше по-ниска, отколкото с него. Пък ям почти едно и също. Не знам вече и аз. Пия го, но не му вярвам особено.

# 353
Щом ти действа така, не го повишавай.
Браво че си успяла да го спреш.
И инсулина да си изследваш следващия път.

# 354
Дъщеря ми мина току що набързо през къщи. Понеже се виждаме рядко, тя ми е контрольора по качеството - свалям дрехи за проверка Joy

Подмишниците увисването наистина се е прибрало, не ми се струва само на мен така. Определено каза, че се е прибрало. Само с гирички засега, но ги засилвам постепенно всеки ден упражненията. Коремът се бил поприбрал също. Ама ми били увиснали гърдите Rolling Eyes Е няма пълно щастие.

Сега за гърди казвайте упражнения Laughing

# 355
Дъщеря ми мина току що набързо през къщи. Понеже се виждаме рядко, тя ми е контрольора по качеството - свалям дрехи за проверка Joy

Подмишниците увисването наистина се е прибрало, не ми се струва само на мен така. Определено каза, че се е прибрало. Само с гирички засега, но ги засилвам постепенно всеки ден упражненията. Коремът се бил поприбрал също. Ама ми били увиснали гърдите Rolling Eyes Е няма пълно щастие.

Колко пъти да го давам тоя клип? Колко?
https://www.fitnessblender.com/videos/kellis-upper-body-workout- … ulders-upper-back
 Naughty Laughing

+ кофички на пейка. Без оправдания че нямаш пейка. Имаш легло.
И лицеви опори.
Планк. Освен корема и гърдите се натоварват.

# 356
Там и аз се нареждам Grinning Поражения ще има със сигурност, но поне да ги минимизирам... 
Хич ме няма със спортуването, гледам или да ходя по няколко километра на ден, или на кростренажора мятам крачоли, но и там е малко, пак по няколко километра само, за сега. Доволна съм да установя че почти нямам видим целулит вече, бях завъдила доста, а това не е типично за мен по принцип. За сега се радвам на това като резултат, макар и да не съм се смалила с много. И талията съм поизчистила, макар и предимно отстрани, отпред коремче си имам. Другите също ми се радват като ме видят, значи всичко е точно и продължавам.

# 357
За клипа да кажа.
Почти всички упражнения правя.
Като го гледате то си пише горе в левия ъгъл следващото упражнение за коя част е.

# 358
  • Sofia
Аз пък не съм съгласна, че хора над 100 кг не бива да спортуват. Просто трябва да се избере подходящ спорт. Разбира се не е добре да скачат на въже или да тичат 10 км. Но има подходящи спортове. Аз на 115 кг, когато ходех на фитнес редовно се чувствах прекрасно. Бодра, енергична, нищо не ме болеше. После спрях, обездвижих се и започнаха купища оплаквания. На същите кг. А издържливостта е много повече въпрос на тренинг на сърцето, отколкото на кг. Не бях ходила на Витоша години. Миналата година се качихме с децата от Княжево до Златните мостове (10км баир, на места сериозен). Щях да си изплюя всички вътрешности, боля ме сърцето, лошо ми стана. Децата бяха още по-зле (хем тренират баскетбол уж). Започнахме да ходим всеки уикенд. Сега качваме Черни връх без особени неразположения. Така че всичко е въпрос на тренинг и постоянство. Не се отказвайте от спорта заради кг. Просто си намерете вашия спорт, който ви доставя удоволствие. Не трябва да е на сила. Колело, плуване, разумен фитнес, планини, дълго ходене.... каквото и да е. Важното е да се движим, защото е това, което най-силно подобрява инсулиновата чувствителност. Да не говорим, че спортът е най-доброто известно антистресово средство, а в днешно време стресът е най-силния патоген.

# 359
Страхотни сте, момичета! Като чета личните ви истории и се припознавам в много от тях и се мотивирам да продължа. На моменти ми е много трудно, но няма да се отказвам.

Общи условия

Активация на акаунт