Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 7

• 53 087
  • 741
  •   1
Отговори
# 360
savina_33, пак наблягам на лееекия нюанс, за който писах. Ето, и ти споменаваш ходене, ама повечето хора ще кажат - това не е спорт! Пък да ходи всеки може, в края на краищата. Ама не се сеща. Поне много от хората, не казвам всички. Моята ЛЛ като ми каза ходене, много добре си ме познаваше. Аз писах, че от години я гледах тази жена как не спира да ходи и каква чудесна фигура има. Ама от къде я гледах и си махахме, познай? От колата Grinning Стресирах се като ми кажеше някой с високите килограми - спорт! Виж друго си е да ти кажат върви пеша толко и толко километра. Пък то после като се тренираш постепенно и спорт ще ти се прииска. Въпросът е да почнеш отнякъде.

# 361
С ходене ръцете няма да стегнеш, нито корема  Grinning
Сега попрегледах клипа. Някои упражнения съм пропуснала да ги правя скоро.
Утре си пускам клипа и правя всички. Така няколко пъти докато не запаметя всички упражнения.
Иначе наистина от ходене се отслабва. Ама в краката.
Намерих клипче и за планка.Установих, че съм правила грешка с него. Нищо де, ще я поправя.

# 362
Елора, ама то нали преди да стегнеш първо трябва да отслабнеш Grinning Ходенето за отслабването ми помогна. Вече мога да дишам, леко ми е, не се умарям - спортът вече не е някакъв Торбалан да ме изяде. Сега просто ме мързи понякога, а преди си беше ужас ужасен дори да си го помисля само да го направя. И други такива жени познавам.

Плуването не го подценявай също. Аз съм си морско чедо и доста интензивно плувам, в няколко стила. "Гръб" наприме е страхотен за подмишниците, усещам как точно там напряга. Редувам ги, брус, кроул, гръб, не се плацикам само у водата Wink Кроул от доста години бях спряла да плувам, нямах въздух. Сега ми е песен. Толкова засега, по-нататък още. Ще му се престраша накрая и на фитнеса. Април месец като бяхме на почивка в хотела имаше, пробвах. Честно казано беше ми скучно Sad Не знаех и какво да правя. Няма инструктури при нас, споменавала съм. Няколко зали, ама всеки влиза и си прави каквото сам се сети.

# 363

Искам и малко уреди да си взема у нас и да тренирам с гири, ластици и на йога постелка за разтягане, но мисля и за крос-тренажор също.

Последна редакция: пн, 27 авг 2018, 07:27 от Анонимен

# 364
Баирите са си трудни, когато килцата са множко. В началото маршрута ми беше само по равни улици. Изменях го постоянно и включвах нагорнища, стълби. Голяма мъка бяха, точно те ми повишаваха пулса и почваха да ми бият барабани в ушите. Вече не ги усещам изобщо, все ми е едно по равно ли ще ходя или ще се катеря по хълм. В един момент си дадох сметка, че изкачвайки се по стръмна улица си дишам през носа и то бавно и равномерно. Изумих се. Неусетно стана някак това преоделяване.

Така че ходенето доста тренира тялото според мен. Или може би както ти го каза - сърцето.

Последна редакция: нд, 26 авг 2018, 23:47 от Бледолилава

# 365
Ходенето дава издържливост, ако не друго. Ако човек е в много лоша форма, пак е добър вариант, за начало. А и в долната част на тялото са най-големите мускули, те се отразяват доста на метаболизма като цяло.

Контеса, кростренажорът е много хубаво нещо, няма да сбъркаш - щадящ е към коленете, понеже не се сгъват под остър ъгъл, по-лесно държи човек добра стойка, което е щадящо за гърба и кръста, а и не натоварва само краката, понеже има и бутане и дърпане с ръцете, особено с по-голямо съпротивление, като понапредне човек. Преди да се омързеливя толкова, интервална тренировка също ми се получаваше добре на него, това пък е идеално за човек без много свободно време.

# 366
5 км дневно подобряват инсулиновата чувствителност.
Това е задължително. И подходящо за всички, без значение кг.

# 367
Елора, ама то нали преди да стегнеш първо трябва да отслабнеш Grinning Ходенето за отслабването ми помогна. Вече мога да дишам, леко ми е, не се умарям - спортът вече не е някакъв Торбалан да ме изяде. Сега просто ме мързи понякога, а преди си беше ужас ужасен дори да си го помисля само да го направя. И други такива жени познавам.

Плуването не го подценявай също. Аз съм си морско чедо и доста интензивно плувам, в няколко стила. "Гръб" наприме е страхотен за подмишниците, усещам как точно там напряга. Редувам ги, брус, кроул, гръб, не се плацикам само у водата Wink Кроул от доста години бях спряла да плувам, нямах въздух. Сега ми е песен. Толкова засега, по-нататък още. Ще му се престраша накрая и на фитнеса. Април месец като бяхме на почивка в хотела имаше, пробвах. Честно казано беше ми скучно Sad Не знаех и какво да правя. Няма инструктури при нас, споменавала съм. Няколко зали, ама всеки влиза и си прави каквото сам се сети.

А щом ги владееш тия плувания е много хубаво.
Аз не ги знам. Знам само едно. Даже се научих преди 2 години да плувам. Плувам 3 метра и почивам  Laughing
Май само жабешкото знам. Или май е нещо между бруст и жабешко.
Ама клипчето го изгледай. И докато гледаш - ги прави. Laughing
И на мен във фитнеса ми е скука.
Пък като си пусна някое сериалче и като яхна кростренажора ми е много интересно  Laughing
Аз въобще не отричам, че ходенето е полезно. Особено пък по планини. Но не е достатъчно. Особено пък ако целта е оформяне на корем, ръце и гърди.

# 368
  • Sofia
Как да не е спорт ходенето? Я ходи по 10 км на ден да видиш дали не е спорт.  Laughing Еле пък по баир. Е, ние олимпийци няма да ставаме, важното е да се движим. На мен пък ходенето (освен ако не е в планината) ми е ужасно скучно. Предпочитам колело. Пролетта си купих колело, освен това имам късмета да живея до велоалеята на цар Борис и гледам да карам поне 3-4 пъти седмично по 15 км, половината по баир. Лошото е, че идва зима. Но смятам да тръгна на фитнес съвсем скоро, много го обичам. А това с домашните уреди съм го играла няколко пъти. Купувах велоергометър, кростренажор, даже гладиатор имахме по едно време, че мъжът ми е фитнес маниак. Нищо от това не се ползва. Точно по 10 пъти ползваме и после само прах събира и заема място. Нечовешки отегчително ми е в къщи. А и по принцип тези аеробните по 30-40-60 мин са ми ужасно отегчителни. Предпочитам колело на улицата.
Нещо много странно ми се случва на мен. Последните 3 дни, според кантара, качвам по кило на ден. Не съм променила храненето, количествата не са големи, не съм нарушавала. Не съм в овулация, нито пред МЦ. А талията намалява. Нямам обяснение, освен кантарът да се е бъгнал нещо...  newsm78

# 369
Аз пък съм в голяма чуденка. По- назад в темата бях писала за моята история.С хашимото съм, с много наднормени килограми и доста диабетици в рода си а едното освен кръвна захар на гладно и ТСХ нищо друго не ми е гледала.След разговор с един доктор, който ни е семеен приятел си пуснах кръвна захар, инсулин на гладно, но не съм разбрала, че и гликиран хемоглобин е било хубаво да пусна.Кръвната захар на гладно е 4.76 а инсулина е 6.39.Чудя се дали да си правя обременяване, за да знам имам ИР и ако си направя на какъв доктор ще отида да ми ги разчете? Или да си остана само със съмненията за ИР и да си карам НВХ режим като гледам да не са ми прекалено ниски въглехидратите заради щитовидната? Не, че някой от вас може да вземе решение вместо мен, но ми е интересно на мое място как бихте постъпили?

# 370
  • Пловдив
Скрит текст:
Как да не е спорт ходенето? Я ходи по 10 км на ден да видиш дали не е спорт.  Laughing Еле пък по баир. Е, ние олимпийци няма да ставаме, важното е да се движим. На мен пък ходенето (освен ако не е в планината) ми е ужасно скучно. Предпочитам колело. Пролетта си купих колело, освен това имам късмета да живея до велоалеята на цар Борис и гледам да карам поне 3-4 пъти седмично по 15 км, половината по баир. Лошото е, че идва зима. Но смятам да тръгна на фитнес съвсем скоро, много го обичам.
А това с домашните уреди съм го играла няколко пъти. Купувах велоергометър, кростренажор, даже гладиатор имахме по едно време, че мъжът ми е фитнес маниак. Нищо от това не се ползва. Точно по 10 пъти ползваме и после само прах събира и заема място. Нечовешки отегчително ми е в къщи.
Скрит текст:
А и по принцип тези аеробните по 30-40-60 мин са ми ужасно отегчителни. Предпочитам колело на улицата.
Нещо много странно ми се случва на мен. Последните 3 дни, според кантара, качвам по кило на ден. Не съм променила храненето, количествата не са големи, не съм нарушавала. Не съм в овулация, нито пред МЦ. А талията намалява. Нямам обяснение, освен кантарът да се е бъгнал нещо...  newsm78

да и на мен най скъпата закачалка ми е кростренажора на Krttler , отделно имам и вибро масажор - пак закачалка
Ми вкъщи винаги има какво друго да се прави , а в залата отиваш точно това да правиш
Въпреки,  че сега лятото и аз предпочитам разходките на открито , а не да се забуча в залата

# 371
Скрит текст:
Има и дебели и слаби хора с ИР, както и много дебели без. Ето мойта кума на 160см е не по-малко от 110кг., изследва се и е пушка, а е и на 58 г освен всичко. Ама тя, както говорихме тук шкембе няма, всичко се трупа отзад. Сега кой имал ИР и кой нямал, не сме ние тук капацитетите дето ще поставим диагнози, всеки е посетил лекар и си знае положението. А и не мисля, че някой който е понатрупал килца от чисто хапване ще идва в темата да се прави на болен и да обяснява как се е излекувал, освен ако не продава чудодеен лек за това Wink
С Amour* се отказвам да споря повече, имам чуството че споря с радиоточка.  ooooh!
Amour* , съгласих се с теб. Аз съм глупава и не знам какво ям или поне не знам това дето го ям какво съдържа и затова ВМ не работи при мен.
От утре почвам да ям по 4000кал пържоли, мас, сланина и кафе с половин буркан масло и направо фиданка за 10 дена  .....
Ако това разбираш под ВМ НВХ , ясно защо при теб "не работи".
Както писах, вече Неведнъж, тези, при които ВМХ не работи, грешат някъде.....
Ама нито тук е мястото, нито на мен ми се занимава....който има истинско желание да отслабне и да оздравее, го прави.
Който не иска, си търси оправдания.
Нищо ново под Слънцето.Не ме учудва, и аз често го правя......за маловажните неща.
---------------------------------------------------------------------
Във фитнес посмъртно не могат да ме затворят.Виж, ако искат да ме уморят бързо-бързо, това е начина....   Smiley
На мен ми трябва простор, свобода, слънце, въздух, не мога да се затворя с часове между 4 стени, "яхнала" уреди за инквизиция.

# 372
Аз пък съм в голяма чуденка. По- назад в темата бях писала за моята история.С хашимото съм, с много наднормени килограми и доста диабетици в рода си а едното освен кръвна захар на гладно и ТСХ нищо друго не ми е гледала.След разговор с един доктор, който ни е семеен приятел си пуснах кръвна захар, инсулин на гладно, но не съм разбрала, че и гликиран хемоглобин е било хубаво да пусна.Кръвната захар на гладно е 4.76 а инсулина е 6.39.Чудя се дали да си правя обременяване, за да знам имам ИР и ако си направя на какъв доктор ще отида да ми ги разчете? Или да си остана само със съмненията за ИР и да си карам НВХ режим като гледам да не са ми прекалено ниски въглехидратите заради щитовидната? Не, че някой от вас може да вземе решение вместо мен, но ми е интересно на мое място как бихте постъпили?

Това че си почнала режим е много хубаво и бих те посъветвала за обременяване да помислиш в случай че не вървят нещата с отслабването. В такъв случай може да се помисли дали наистина няма по-сериозен проблем с инсулина и дали не би трябвало да се включат и лекарства. Но ако си отслабваш и така не виждам смисъл от обременяване. Отслабването е може би най-хубавото нещо, което един пълен човек може да направи за да си повишиш инсулиновата чувствителност. И другото хубаво нещо - двигателния режим. Така или иначе си на прав път, килограмите при всяко едно положение трябва да се свалят.

# 373

Гликираният хемоглобин показва какво е било нивото на кръвната ти захар през последните 3 месеца. Това е много добър индикатор за хората, които имат диабет, за да видят дали са успели да си държат кръвната захар в норма. По гликирания хемоглобин ендокринолозите съдят доколко ефективна е била и предписаната от тях терапия и я коригират, ако се налага. По същия начин "лъсва" и дали няма сериозни прегрешения със силно въглехидратни храни. Това знам за диабетиците. А при теб ми се струва, че няма нужда да си правиш подобно изследване, тъй като и КЗ на гладно и инсулина на гладно са идеални.

Ако не знаеш, един от най-добрите индикатори за това, че черния ти дроб не е резистентен към инсулина, е добрата сутрешна кръвна захар.

Що се отнася до обременяването с глюкоза и измерването на КЗ и инсулин трикратно, не съм компетентна, защото за мен това не се отнася вече.

# 374
Samt, сутрешната КЗ не е достатъчен критерий за чувствителността към инсулина. Моята винаги е ОК, инсулин на гладно също, гликиран също, но след теста стават зле нещата.

Аз да се оплача от моята сестра. Щяла да кара 20 дни на плодове, чай и мед?! Rolling Eyes
Казвам ѝ, че изобщо не е добре, не е съгласна. Тя се чувствала добре и било за пречистване? По Лидия Ковачева?! ooooh!
А панкреаса??? Shocked
Тя винаги е била закръглена, има си 5-6 кг+. Не е фатално да ги свали или не, тя не искала, обаче за здравето ѝ хич не е добре това... Tired
Вегетарианка е. И без това храната ѝ е основно тестени, ориз, картофи. Tired

Общи условия

Активация на акаунт