Априлските мами добрички бутат във парка колички

• 13 797
  • 285
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте майчета!
Честито на всички "рожденици", да са много здрави и усмихнати!!!

Rossi  - относно Дуфалак- ние с бебо имахме проблем и педито ни го предписа- 5 мл. еднократно сутрин. Аз обикновено го давам разреден с вода, за да го изпие барзо. Според педитата може да се дава всеки ден в продължение на месеци, защото не се усвоява от организма, а действа единствено на перисталтиката. При нас понякога се получава обратния ефект, но не е силно изразено и аз не се притеснявам. При нас помага определено!

Филипа- стискам палци и за теб- да е всичко ОК newsm10

Мами, някой имал ли е проблем с пъпчето? Извинявайте, че ви питам пак, но аз вече изкуках с тези доктори. Утре пак сме в Пирогов, но в кърмаческо отделение. При нас се появи и секрет- жълтеникав и с неприятен мирис. А така се притеснявам и да не излезе някоя херния и ние да не я установим.

Относно ваксините, на нас ни предстои на 15.06 да си бием Полио и ДТК. Малко сам затрупана с инфо. Педито ми препоръчва Инфарикс. Тя включва ли и полио или е само ДТК?

Благодаря Ви предварително!!!

Спокойни сънища на всички ангелчета, мами и татковци.

# 211
[Зъбките - как така ги виждате през венците...!?  newsm78 Вярно е , че венците побеляват, но това не е защото под тях прозират зъбите. Поне аз така смятам, де.
Данче, аз също пробвам с натиск - усеща се едно втвърдяване. А за пробиването определено трябва време - не става за един ден! Rolling Eyes
Aми да, това не са зъбите, ами е калцирането на челюстите. Прозира леко бяло, аз също помислих, че са зъбки, но една приятелка каза, че са костите. То и зъбки има на тях, но ако бяха точно тези бели неща зъби, то съвсем скоро  кърмейки  Тони той  щеше да похапва мезенце вече hahaha

# 212
Добро утро, мамчета и бебоци! Laughing
Хайде чакам ви на  newsm38  food010 и ви черпя виртуално за 2рия месец на Алекс (Данче, биричката по-късно ще ти я сервирам Hug)

Честит втори месец и на Ивелин на muni и на Дениз на tsachi! baloni

# 213
  • Sofia
Добро утро майчета на сладки зайчета. Simple Smile
Честит 3ти месец на малката Рая на мама Жени и 2ри месец на сладурчетата на мама tsachi и мама sminsho да са здравички и много много добрички!
Май се разминахме със Дуфалака, забелязах, че когато ям череши и бебо после ака, дали съм си въобразила незнам но преди 4 дни ядох и бебо ака, вчера пак ядох и снощи бебко свърши чудесна работааа, та чак ни се наложи да си сменим дрехите после ама така е като го правим един път на два дни.  Simple SmileАма сега всеки ден ли да ям череши, решила съм да опитам и днес и ако е от черешите, то май ще трябва да се запася с известно количество черешки. Simple Smile

# 214
Филипче, с теб сме Hug Сигурна съм, че всичко ще мине наред Peace

Heart Eyes Честито на празнуващите днес бебоци и техните мамчета и татковци Heart Eyes

За лапането на юмручетата и Калоян го прави много усилено напоследък, даже по някое време се опитва да си налапа и двете hahaha

Вода давам Девин с розов етикет, като я преварявам.

Янче, според мен най-добре е сутрин да изцеждаш и двете гърди след като Симонка е яла, тогава обикновено има най-много (поне при мен е така)

# 215
  • софия
добро утро момичета Hug
аз бързам бързам значи да се включа по-рано и да ви почерпя а то вече ме изпреварили Laughing Rossi мила благодаря ти много
но все пак дайте да ви черпна макар и през нета  newsm38 кака ви Рая днес навършва 3 месеца и подхваща четвъртия!
ние май ще се окажем и с алергия към белтъка на кравето мляко...от 3 дена пием едно отвратително горчиво мляко Алфаре което обаче ни действа добре...и съм се замислила да се свържа с банката за майчина кърма да разпитам и ако разреши докторката ще взема да и купувам кърма от там...вчера ни хрумна тоя вариант с мъжо и ако стане ще е супер...та по тоз повод да ви попитам дали някой е ползвал тази банка?

# 216
Филипче, ще чакам да кажеш кога ще идваш, с теб сме Hug

водата - или Девин с розов етикет, или Банкя, че са ниско минерализирани, но задължително 5 мин я преварявам в микровълновата, а от чешмата -  Naughty, то ние от там не пием...не помня от кога Crossing Arms

# 217
Имам питанка - досега не съм кърмила извън вкъщи и незнам дали ще мога да направя премиера в СофияЛенд. Ще му взема на малчо манджа за едно ядене, но ако ни се седи повече мога ли да взема още една порцийка? Колко време може да стои кърмата в шишенце и в чантата?
Абе ти колко млекодайна си? Joy Peace Mr. Green Аз ако го накърмя и излезнем, то нямам за следващо папо, камо ли за още едно следващо!
Ние с Вени кърмим навън, Нуни също, така че ако се съберем отбор няма да имаме никакви притеснения!

# 218
Здравейте,
Данче-кво ти пука къде ще папа Стаси,нали на теб като ти се прияде взимаш сандвича и манджиш.Е,и той така.Сядаш на кафенцето и си мяташ едно Худялце.Никой нищо няма да разбере.Кво ще се петлявиш с шишета,па дали няма да се пресече нещо туй мляко толкоз време Thinking...Чиста работа си е да си го накърмиш на място.
Аз да ви кажа вчера какво сторих hahahaКърмих бебето на  една приятелка и един познат като ни видя каза,че сме извършвали грях #CrazyИ те сега били брат и сестра.Паднахме от коня(както се казва).
Този Дуфалак не е  ли за запек?Защото ми казаха при запек да се дава Ленено семе.Действало много добре и все паки си е билчица newsm78
Черепахова-Капките се казват Вомитусхил и се дават 3 пъти по 3 когато не става въпрос за заболяване.Струват 9 лв.
Абе мами аз моя бебе хич и не държа да се уригва...Не го дундуркам по 10-15 минути всеки път newsm78Много ли е грешно?
Татянче-Ама тя много папа тази твоята Миленка.Ние макс 10-15 минути и сме готови newsm78.Иначе наиситна може и от 2те,но ако се наяжда от едната  според мен няма смисъл да я местиш.Ти си знаеш де Peace

# 219
От тази нощ правим опити - 30 мл АМ, после цица, за да видя дали ще спи. Очаквайте резултати от проучването!Давам Аптамил. Дано да помогне и да нямаме проблемации, че ще ходя на РД в събота и ще му дадат порция АМ. На 15.7 съм на сватба, само такъв е варианта и аз да видя свят и хора - да е на АМ бебето половин ден.

Утре, в София Ленд кой ще ходи?Да знаем кой да търсим с Вени* Simple Smile)) Моят телефон е 0888 58 56 90.

# 220
Здравейте и от нас,  Hug

За водата - давам преварена вода от кана "Брита"

В колко часа е срещата в София ленд? Аз смятам да дойда и без друго съм на 5 мин. пеша. Единствено се притеснявам, че сме много малки. Не е ли опасно толкова много хора и бебета на едно място newsm78 ?

# 221
Здравейте,

Аз да ви кажа вчера какво сторих hahahaКърмих бебето на  една приятелка и един познат като ни видя каза,че сме извършвали грях #CrazyИ те сега били брат и сестра.Паднахме от коня(както се казва).
Няма лошо, че си го кърмила, на лекар не казвай само, че ще те беси! В болницата имах толкова кърма и майките се трушкаха защо не можело да им кърмя бебетата, а лекарката като чу каза, че е недопустимо в днешно време. Тази твоя приятелка ти има не само доверие, ами е малко рискувала. Не знаеш от какво може да си болна, без дори да подозираш. Стискам палци всичко да са само страхове.
 Hug

Аз одеяло не слагам, ами показвам цици направо! Че одеялата не са сюнгер, а то направи сюнгер си трябва! Ей да ви каже Вени каква картинка сме с Тони, той я захапе веднага, я си близва като сладолед ей така, за настройка и кеф, а те гърдите ми пръскат по плочките направо! Е, този рефлекс на слизането на млякото как да го овладея? Някой знае ли?

# 222
Здравейте и от мен.
За уригването-не винаги уригвам.
Вода давам чешмяна преварена, наплашиха ме с тези минерализации и т.н. ама май ще се престраша да давам Девин розов.
Ако е хубаво времето утре и аз съм в София Ленд с една приятелка.
Утре пък следобяда съм на доктор дано всичко мине наред, че ми е прегледа след операцията.
Правихте ли си изследване на микробиологията??? аз мисля да пусна едно, че с тези гъбички през бремеността newsm78
На какви противозачатъчни се спряхте??
Някой да има повече инфо за лепенките, където се лепят на ръката всяка седмица newsm78 newsm78

# 223
DG, както казах няколко пъти Симона има пъпна херния. Ето снимка как изглежда при нас -
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=746798 .
 Засега лепим и я наблюдава хирург. Ако не се прибере, след година се прави хирургическа интервенция, която е рутинна, но все пак се слага пълна упойка, за детето си е болка, а за родителя - притеснение.

Честит празник на тримесечната ни дама и двумесечните кавалери.

Цвети, преди 30 и няколко години и майка ми е кърмила друго бебе и брат ми си има млечна сестра. Но сега нуждаещите се ползват банка за кърма и едва ли ги информират с кой се сродяват, да не вземат някой ден като пораснат да съгрешат WinkМерси за инфото за хапчетата. Ще направя аз една консултация с хомеопат, но незнам кога Confused

И ние сме в Софияленд утре. Само ние ли ще сме с таткото, да не вземе да се почувства не намясто.

Мимка, ние засега сме на презервативи. А после мисля да си направя хормонални изследвания и  да мина на хапчета.

# 224
При нас днес няма да става времето за разходки... cry

Филипка, горе главата и мисли позитивно! Важното е, че си предприела нещо по въпроса! Всичко ще бъде наред!!! smile3521 newsm51

Колани на количката не слагам. Засега мисля, че не са необходими. Когато започне да се вози седнало детето, тогава.

Вода давам преварена розова на Девин, макар че лекарят ми каза, че дори не било необходимо преваряване на тази вода.

Дуфалак давахме на Пепи, че имаше страхотен запек по 5-6 дни, но никак не му помагаше. Забравила съм, по колко точно сме давали.

Юмруче лапаме, когато сме неспокойни или гладни. Понякога дори само го допира до устничките и се успокоява. Биберон иска изключително рядко. Но с лапането на ръчичките изключително внимаваме, т.к. батко й все още не можем да го отучим от цокането на палеца... smile3511

Чаено момиче, какво става с Вени? Защо така ни изостави тя?  Thinking Понякога я "срещам" само в кърмаческия...

Някои мами се притесняват, че бебетата им наддават малко, а аз обратното - мисля, че нашата бухтичка наддава прекалено... Мерим я на домашния кантар. На 25.05. беше 4,5 кг, а днес е 6,1 кг  Shocked, при това само на кърма, но на поискване. Това не е ли прекалено, как мислите? Да не му докарам някаква беля на детето с това кърмене на поискване!? newsm78

От два дни Вили си премахна едното нощно хранене и сега 6-часовата й почивка ни се огразява много добре! newsm44

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ ДНЕС БЕБЕШОЦИ! ДА СА ЗДРАВИ, УСМИХНАТИ И ДОБРИ! newsm67 Gift  party002

Общи условия

Активация на акаунт