Априлските мами добрички бутат във парка колички

• 13 857
  • 285
  •   1
Отговори
# 195
Много ви благодаря zа отговорите  Hug  Тъй като гледам май много я кърмя, всеки път двете цици zа по 15 минути  Thinking  Май наистина идва множко zаЩото в даден момент по4ва да се върти около zърното. Ще пробвам да намаля малко.

Енвиа, мисля 4е на вси4ки нас ни се е слу4ило да не полу4аваме отговор на даден въпрос. Уверявам те 4е не е наро4но. Питай пак и готово  Wink

Бюти, 4естит праzник, да ти е жив и zдрав мъжът   bouquet

Дан4е, радвам се 4е сте по добре със Ст  Hug 

Филипка, силно ти стискаме палци, а ти кажи бърzо как е минало  Praynig

Рина, представям си как ти е писнало  Sad  И аz се бях от4аяла и си бях zамислила zа АМ, но бебка вzе 4е свикна с гърдата. Пожелявам ви съЩия успех  Praynig  Между другото и при нас коликите бяха най zле преz 6тата седмица а акуШерката вика 4е тогава има и криzа на растеж. При нас адът продължи цяла седмица  ooooh!

След като стана въпрос zа хеликоптери  Mr. Green  да ви кажа какъв номер ми спретна Милена днес. Сменях памперсите и тъкмо й подсуШих дупенцето със сеШоара, и тя вzе да пръцка....и вси4ко отиде директно в сеШоара  ooooh!  Добре 4е не е давало на късо. Не успях да го иz4истя напълно  Sad, та сега мириШе на иzгоряло ако  Mr. Green

# 196
Благодарим за честитките, ние днес нали сме на 2 месеца. Леле не мога да повярвам, колко бързо минава времето. Честито и на всички останали.

Бурка, и на вас с малко закъснение, вчера не можах да вляза да ви честитя.

Ние днес бяхме на ваксина, удариха и 3. Таткото каза, че малката се е представила много добре само минутка е плакала. От снощи и даваме обезболяващо профилактично, че много се притеснявах за днес. Много ми беже жал как така 3 пъти ще я боцкат, ама е минало добре. Бурка, вие ходихте ли вече за втория път?

Добре дошли на новите мами  bouquet

Филипа, стискам палци всичко да е наред с теб.

# 197
  • 2 етажа над тавана
Ами добре тогава, няма да се обаждам да я питам и няма да давам нищо превантивно, ще видя как ще понесе ваксината организъмчето му.След малко отивам на ехограф за гърдата, вкочанясала съм се от страх, стискайте ми палци Praynig
Филипче, с теб сме, да кажеш после как са нещата Praynig Hug

Ей, много съм отплесната - добре дошли на новите ни попълнения - DG  и Inochka  bouquet

# 198
  • Sofia
Здравейте майчета, честито на всички празнуващи бебчета.  Simple Smile
Имма два въпроса:
Някой давал ли е на бебо Дуфалак, пише че трябва да се даде 2.5мл. но аз нещо не смея да му дам толкова, някой беше писал, че са давали и след това бебо е бил с разстройство, но ако някой има вече опит нека ми каже ?
Каква вода пият бебчетата ви - обикновенна или минерална, тъй като скоро ще си ходим на село, а там водата е отвратителна, като се превари плуват някакви парцали в нея, а пък за шишетата да не ви говоря - побеляха, та после се наложи пак да ги мием, няма как да нося обикновенна вода от тук, а минерална каква може да ползва, посъветвайте ме моля ви?

За уригването, понякога се уригва понякога не, но когато го прави, го прави доста силничко и звучно,  Simple Smile когато беше само на кърма въобще не съм го изправяла да се уригне, а сега с добавката го държа по 5мин. но ако не го направи, задължително после повръща.

# 199
  • 2 етажа над тавана
Някой давал ли е на бебо Дуфалак, пише че трябва да се даде 2.5мл. но аз нещо не смея да му дам толкова, някой беше писал, че са давали и след това бебо е бил с разстройство, но ако някой има вече опит нека ми каже ?
Каква вода пият бебчетата ви - обикновенна или минерална, тъй като скоро ще си ходим на село, а там водата е отвратителна, като се превари плуват някакви парцали в нея, а пък за шишетата да не ви говоря - побеляха, та после се наложи пак да ги мием, няма как да нося обикновенна вода от тук, а минерална каква може да ползва, посъветвайте ме моля ви?

Аз Дуфалак не съм давала и не мога да дам мнение, но за водата - тук сега редувам чешмяна и изворните води на Девин и ThornSring - и на двете пише, че са подходящи за кърмачета, имат розово на етикетите и май и двете са с розови капачки - но не са минерални, а изворни. Преварявам ги, разбира се..

# 200
Добре дошли на Inochka и DG! Hug
 Татянче-аз до сега Ицето го храня на хранене от цица.Т.е единия път лява ,другия -дясна.Като папаше на много често давах по 2 пъти от една и съща.Ако и даваш на Миленка на папане от 2те не приема ли много от предното мляко? newsm78
Днес ходих на доктор за повръщането на Ицака,ама тя каза,че е от незпирното му шаване и ритане,аукане и гукане и напъни за акане hahaha.Сега взехме някакви хомео капки,но тя каза ,че ги преписва за успокоение на защото са нужни (т.е. нямаме проблем)
Филипка-Стискаме палци с Ицето да си  ок  Hug Hug Hug
Аз вода не давам  Naughtyи бебо е наистина по-добре.
А за фасулааааа #Cussing outНЕ ЯЖТЕ! дори само за проба.2 пъти ядох от как съм родила и двато пъти бебо с адски газове(колики ние нямаме вече месец)и напъни да ака,а се чува само пръццц след много зор Naughty
За плюнченето-и аз знам ,че сега се развиват слюнните жлези и това е причината за това плюнчене Naughty
А някой да е забелязал бебчето му упорито да си лапа юмручето?Това е номерът на малчо от близо 10 дни.Давам биба,ама неще ...плюе я и пак юмручето newsm78бебе с характер!Преди това го правише с въртене на глава ,когато огладнееше,но спря,а сега умишлено си отваря муцката и се мъчи да намуши юмручето newsm78

# 201
Роси, не давай минерална вода. По-добре трапезна, аз ползвам бутилирана бебешка, че хич не ми се занимава с преваряване.

Цвети и ние си ядем юмрука, ама само като сме гладни, то е най вече вечер докато я изкъпя и е зверски огладняла.

# 202
  • София
Филипка, стискаме много силно палци всичко да е наред!  Praynig

За уригването - Стаси го прави мнооого рядко, даже не си правя труда да го изправям като се наяде,  ако имам късмета да заспи ядейки въобще не го разбутвам. Всъщност какво може да се случи ако не се уригва?  newsm78

Роси, аз доскоро преварявах само чешмяна вода чак като почнах да чета редовно форума и прочетох, че всички дават изворна взех такава на Девин. Голяма патица съм ама  ooooh! ПО селото ви освен чешмяната вода няма ли помпи, чешми някъде откъдето можеш да налееш по-хубава вода? На моето село пием вода от помпата като искаме ледено студена водица през лятото.

Имам питанка - досега не съм кърмила извън вкъщи и незнам дали ще мога да направя премиера в СофияЛенд. Ще му взема на малчо манджа за едно ядене, но ако ни се седи повече мога ли да взема още една порцийка? Колко време може да стои кърмата в шишенце и в чантата?

# 203
Момичета, благодаря на всички за загрижеността  bouquet
Нещата при мен не са цветущи, налага се бързо да се отреагира, "операция по спешност"както се изразиха тукашните доктори, но няма да ви натоварвам с подробности.Вероятно ще ме оперират във Варна, аз на русенските лекари не се давам, нали затова и не родих тук.Ще направя всичко възможно да продължа да кърмя, четох в кърмаческия преди дни за анестезията и кърменето.Ами това е за сега, ще ви пиша утре след като се върнем от консултация колко тежи моят малък мъж и как е понесъл ваксинацията.

# 204
  • 2 етажа над тавана
Филипа, стискам палци всичко да се размине по възможно най-лекия начин и бързо да се оправяш Hug

Цвети, Маги също много упорито си лапа юмручето - плюе бибата и си навира ръката в устата. Всеки опит да й задържа бибата на муцунката е напълно безрезултатен, когато си е наумила да си кльопа ръката.

# 205
Филипче, с теб сме  Hug Hug Hug  bouquet  bouquet  bouquet

# 206
Филипка, с теб сме мила  Praynig  За упойката да ти кажа, на ли и мен ме оперираха 3 дена след раждането с пълна упойка. Преди операцията zдравата се иzцедих (то4но в тоzи ден ми беШе доШло млякото) и ми каzаха, 4е след раждането трябва веднъж да се иzцедя и да го хвърлям, и после можело да се кърми. Аz оба4е zа по сигурно иz4аках 8 4аса докато я кърмих пак, наложи се да й дадат АМ, но по добре АМ отколкото да й се натовари органиzма с остатъци на упойката.

Цвети, аz давам първо едната цица, там цока по 20 минути минимум, и след това втората колкото Ще (обикновенно 10 минути някъде). На следваЩото хранене по4вам с втората гърда и т.н. Така го препоръ4ват тук.

Всъщност какво може да се случи ако не се уригва?  newsm78

Ами с уригването се освобождава от въzдуха, който е нагълтал по време на яденето. Ако не се освобождава по тоzи на4ин, полу4ава гаzове.

# 207
Филипа, имаш и моята подкрепа Hug
Лапаме юмрук май не само като е гладна. А бибата само един ден я излъгах и беше хубаво, но кратко. Днес се пробвах пак да и я дам и открихме нова игра - не я плюем, а бутаме на мама ръката.

Уригването при нас е задължително - заради повръщането. Няколко пъти решавам да не я вдигна, защото е заспала и си връща и разсънва. А като я вдигна пак връща, но не върху себе си. Лоша работа е с това повръщане. Днес едновременно докато цокаше се изака и повърна - мултифункционално бебе. Цвети я кажи какви са тези хомео капки.  

И ние сме на Девин изворна - само я кипвам в микровълновата.

Данче, аз мисля да кърмя в колата на партито. Срещу наем от една усмивка ще ви уредим със Ст.

Аз трябва да започна да се цедя тия дни, че нямам никакви запаси, а след седмица съм на концерт ( Мойте хора днес бяха на Стинг и ми се обадиха да му чуя гласчето Cry )
Посъветвайте ме нещо кога да го правя - може би нощната пауза е най-подходяща. Или да изцеждам по-малко каквото е останало след всяко ядене.

# 208
Филипа, какво ти е?
Какво е фиброаденом? Не влизам редовно /очевидно/ и надникнах в профила ти да видя какво става с теб. Thinking Това не е ли една бучица, която се маха с едно малко разрезче и напълно безопасна?
На моя приятелка лятото й мхнаха някакъв аденом, но не знам фибро ли какво беше - нищо особено, дори не личи къде са я резнали, съвсем мъничко разрезче с месна упойка.
Дано да е същата дреболия и нищо по-сериозно и при теб! Praynig

Крис вече ми е много съмнителен... Май на зъби отиват нещата, защото като изпадна в поредния рев без причина му бутнах кутрето в устата и почна да го стиска с венците здраво и май му хареса Shocked - а езичето не го включваше почти, което значи, че не иска да суче, а само да джвака. Странно, а не се плюнчи изобщо.

# 209
  • София
Филипка "натоварвай ни" с подробностите. Сигурна съм, че всичко ще мине бързо и успешно  Hug Чакам новини за килцата и въобще мерките на Преси  Hug

Янчеее, пиши ми един наем на колата  Mr. Green

Мисти, откакто каза за зъбките го дебна малчо какво прави и сега ми прави впечатление, че си лапа чаршафчето и мисля, че си чеша венците  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт