Априлските мами добрички бутат във парка колички

• 13 788
  • 285
  •   1
Отговори
# 225
Относно ваксините, на нас ни предстои на 15.06 да си бием Полио и ДТК. Малко сам затрупана с инфо. Педито ми препоръчва Инфарикс. Тя включва ли и полио или е само ДТК?

Само ДТК е, полиото се слага отделно.

Цвети, твоя Ицо вече си има млечна сестра! Това също е вид родство.

Аз снощи ядох малко зелева салата и резултатът е налице - от седем Иво като е почнал да се напъва и не е спрял. Юмручетата си ги лапа точно като се напъва, иначе много-много не се сеща за тях и не може да си улучва устата. Ама като е на зор много добре се справя  Laughing

Е, този рефлекс на слизането на млякото как да го овладея? Някой знае ли?

Не, ама ако разбереш, моля те сподели тайната!

Вода не давам, но ако давах, не бих давала чешмяна. Нашата в Пловдив е много гадна на вкус.

Филипа, надявам се операцията ти да мине добре и да нямаш повече проблеми!

Честит навършен трети месец на кака Рая!

Някои мами се притесняват, че бебетата им наддават малко, а аз обратното - мисля, че нашата бухтичка наддава прекалено... Мерим я на домашния кантар. На 25.05. беше 4,5 кг, а днес е 6,1 кг  Shocked, при това само на кърма, но на поискване. Това не е ли прекалено, как мислите? Да не му докарам някаква беля на детето с това кърмене на поискване!? newsm78

От два дни Вили си премахна едното нощно хранене и сега 6-часовата й почивка ни се огразява много добре! newsm44

Няма начин да прекали с кърма, споко! Ето - сама си е намалила броя на храненетата. Бебетата са умни същества, щом яде и расте толкова- значи така трябва, генетически й е заложено по този начин и ограничаването би й нарушило нормалното развитие. След един-два месеца ще намали темповете. 

# 226
  • София
Честито на празнуващите бебоци, и специално на кака Рая! smile3560 TadaЕй,как минава времето newsm78
Чаено момиче, мисля, че рефлекса за слизане на млякото няма как да се спре, а и защо ти е да го спираш...Но ако искаш от другата гърда да не капе или тече струйка, можеш да стиснеш зърното, точно когато усетиш, че млякото слиза.
За боба-и аз не близвам нито боб, нито леща, и почти не вкусвам зеле.
Ягодите ги спрях, но вкъщи има едни страхотни черешилллл Flushed Ям по мъничко, но Давид се скъса от пръцкане цяла нощ.
На 25.05. беше 4,5 кг, а днес е 6,1 кг  Shocked, при това само на кърма, но на поискване. Това не е ли прекалено, как мислите? Да не му докарам някаква беля на детето с това кърмене на поискване!? newsm78

Ами аз по принцип не съм привърженичка на това ядене на поискване. Все ми се струва, че бебчетата са мънички и не могат да си регулират яденето и трябва да им помагаме. Аз, например, храня Давид не повече от 15 минути. Само вечер му позволявам да яде повече. През деня, обаче, го ограничавам, защото съм забелязала, че когато яде дори и малко повече време, после му е тежко, връща мляко и т.н.
Така че, може би другите момичета, които хранят на поискване, ще бъдат по-полезни.
Но на мен ми се струва множко това качване, въпреки че ние бяхме качили също много в началото -за 19 дни 1100 грама.

# 227
Здравейте и от нас с Дими!
Честито на празнуващите малчовци!

Относно юмрука - ами Дими така си се роди, с юмрук в устата, та продължаваме с навика и сега. Гледам да и давам биба, но от 2 дни взе да не я иска.

Коликите са ни ужасниии - направо не издържам вече. По цял ден съм сама и като откара някой рев от сутринта и откачам докато се върне мъжът ми. Давам вече Еспумизан. Да питам (помня, че Данчето даваше): Аз давам по 20 или 25 капки преди всяко ядене и има що годе някакъв ефект. Колко дълго мога да продължам в този дух? Има ли вероятност организма й да привикне към капките?

За водата - давам чай на ХИП ама не виждам резултати, та мисля да го спра. Иначе преварявам чешмяна вода в термокана, но мноого рядко й давам.
За боба - хич и не опитвам. Като има боб, аз папкам пържолки, защото съм специална Laughing Веднъж ядох леща и малката се скъса от рев. И не съм повторила вече. А и желание нямам.

И още един въпрос: понеже аз се изцеждам и давам на бебката кърма, та се случва някой път да изяде по 160-190мл, което много ме притеснява като количество (просто ако и махна шишето преди да се е наяла и започва да писка за още, а което ми е по-интересно НЕ повръща след такива количества. Къде го слага незнам.) Притесняваме, че много яде да не й разширя коремчето? И си мисля, че ако сучеше от цицките никога нямаше да изяжда по толкова.

# 228
Чаено момиче-абсолютно си права ,че трябва да се внимава.Аз до сега май на 2 майки съм давала мляко,пък да не говорим ,че с едната не се и познаваме. newsm78А за рефлекса да ти кажа аз какво помага.Преди да му дадеш на бебо,си притисни зърното за 2-3 секунди,за да не му пръска и цвърка по лицето PeaceТака спира хвърченето на мляко ,а бебо ато си захапе пак тръгва:)

# 229
Момичета ако и утре вали така ще ходите ли в Софияленд?

# 230
Ако даваш с шише си го изцоква като добро дете и ти е по-спокойно, защото виждаш колко е изяло. Обаче на такава възраст мисля, че не е редно толкова много кърма да пие. Би трябвало да е 130-140 мл. Не прекалявай с шишето и му давай да се труди за прехраната си Joy, така ще се зори и ще се засища с по-малко.

За София Ленд: Ами ние с Вени се праскаме на едно такси, понеже нямаме транспорт, на маршрутка не става да се качим!Ще търсим комби.
С кошници...не знам дали ще е удобно толкова часове там с кошниците да висим. А и багаж няма къде да държим с кошниците.

Мога само да завиждам за таткото. Нашият е на работа както обикновено през седмицата. Ама защо да не дойде, това е неговото бебе!

# 231
  • 2 етажа над тавана
Здрасти, мамета.
Честито на празнуващите малчовци!

Ех, пропадна ни днес разходката Sad

Аз колани в количката не слагам - рано ми се струва все още.
Да питам (помня, че Данчето даваше): Аз давам по 20 или 25 капки преди всяко ядене и има що годе някакъв ефект. Колко дълго мога да продължам в този дух? Има ли вероятност организма й да привикне към капките?
Доколкото знам е напълно възможно да привикне към едни капки и ефекта им да спре. Аз затова редувам със Саб.

Чаено момиче, ако искаш да не ти тече другата гърда, докато кърмиш, това което са ти писали Бюти и Цвети върши работа - притискай зърното навътре, четох и в кърмаческия за този трик, а и на мен ми помогна в началото, когато още не ми се беше регулирала кърмата и цвъртях на струйки Mr. Green

# 232
Дапочерпим както си му е реда:    party023 Wine Glass Drunk beer cheers
Честито на каката и аверите!
Само да споделя информацийка: май някой се беше оплакал от контракцийки. Та да ви светна че не са нито от кърменето нито от коремни преси. Щото аз не кърмя и преси не правя /мързи ме Embarassed/ ама имам доста яки контракции от време на време #Crazy
Та явно са си от самото раждане и тн.
Матката още се свива Sick

# 233
Бюти, аз се замислях да ограничавам броя на кърменията в денонощието /макар, че трудно бих се решила/, но не и ограничаване времетраенето на кърменето. Ако се ограничава времетраенето, ще се изсуква само предното мляко, а задното по-масленото ще остава в гърдата. Освен това, възможно е на 90% детето да изсуква всичко в първите минути, а след това да задоволява нуждата си от гушкане, близост и пр. Така, ако системно му се прекъсва сукането, може да му се създаде трайна нервност и неспокойствие. newsm78

Но пък всяко дете си е различно, и всяка майка най-добре си преценя за своето си дете! Hug

# 234
ЧАКАЙТЕ МАЛКО!
АБЕ КАТО СЕ ИЗСУКВА ПРЕДНОТО МЛЯКО, ЗАДНОТО ОСТАВА! НА СЛЕДВАЩОТО КЪРМЕНЕ КВО СЕ СУЧЕ?ТВА, ЗАДНОТО ВСЕ ТАМ ЛИ СИ СЕДИ? ИЛИ СЕ ОБЕЗМАСЛЯВА??? #Crazy #Crazy #Crazy

# 235
  • София
не съм ви забравила, ама се заплесвам по другите форуми! писах и за срещата!
Чаената предлага да се срешнем утре в 11 в София ленд

# 236
за млякото предполагам ,че се изсуква задното и след него пак идва по-редичко newsm78нали затова ако бебо суче на често и има колики(както бяхме ние)се препоръчва сученето от една и съща гърда поне в период от 3 часа.за да може да изсуче и задното маслено мялко.В този контекс ми се струва ,че трябва да има някакво количество,което се събира за определен интервал от време в гърдата.След като се изконсумира примерно 100мл,гърдата произвежда нови 100 newsm78.Незнам дали е така,но аз също съм мислила в/у този въпрос и така си го обяснявам Naughty

# 237
Привет, банда!
Честито на всички! [/color] [/b]
 И при нас вали и не става за разходки.
Филипа - и аз съм с теб. Всичко е поправимо, когато се вземат мерки на време - затова действай.

Като ви утешавам, хайде и аз да се оплача /все се каня и все отлагам, да не ви обременявам/ - Вили се роди с хемангиом /малиново-червено грапаво петно/ на палеца на лявата ръчичка. Направихме една консултация, която ни поуспокои, но искаме поне още една с друг специалист. Като навърши 6 мес. - ще започваме лечение. Доста сме си притеснени и са ни свити сърчицата, но се надяваме всичко да е наред!!!! newsm17

Леси, добре сте решили, да празнувате РД на Люси навън. И аз мисля за нещо такова да именния ден на Пепи, но се чудя, как ще го направим и с бебето...  newsm78 Вие детски празник ли ще правите или и с възрастни?
А познавам 2 деца, които имаха хемангиоми - на едното беше на главичката и растеше  и го оперираха, а на другото на крака - не са го пипали изобщо и с времето изчезва.
Така, че само лекар може да прецени какво да се прави.
На РД на Люси сме поканили деца, но те ще дойдат с родителите си, защото повечето са на неговата възраст. Йоан и той ще е там, но ще го гледат бабите.

# 238
Мами, утре в 11 на входа на СофияЛенд ще ви чакам Grinning Янче, аз няма да взимам таткото, на работа е, нали трябва  някой да ни храни Mr. Green

Цвети, да ти кажа аз какво направих. В деня на изписването, когато още имах ужасяващо много кърма и се чудех какво да я направя, защото Яна ядеше по много малко, взех Макси - племенника ми, и си го накърмих, за да освободи той малко напрежението в циците ми  Joy Обаче той не е малък, на 8 месеца беше и малко странно ме гледаше, чудеше се как така аз го храня, а не майка му. Голям смях беше и със сестра ми ни обявиха за ненормални и извратени Laughing

Филипа, Hug успех Hug

Вода не й давам, тя не иска. Иначе си има едно шише с чешмяна преварена вода, но много рядко пие.
Много  Hug Hug Hug на празнуващите бебета!

# 239
Чаено момиче, не подозираш колко си права, наистина при престой в гърдата млякото се обезмаслява!  [/color] Обяснението - тук (сайта на Ла Лече)

http://www.lalecheleague.org/FAQ/foremilk.html

Накратко, по време на самото производство на мляко мазнината се залепва за произвеждащите млякото клетки, а воднистата част богата на лактоза слиза надолу и се складира. При кърмене първо бебето изтегля воднистата част, която служи за утоляване на жадата (затова в горещо време бебетата може да си посукват по мъничко и да спират, много пъти през деня - бележката е моя). После клетките произвеждащи млякото се свиват и изтласкват мазната част навън.  Ако в гърдата остане мляко, се разрежда всеки път от спускащата се нова водниста част и така. Колкото по-дълго стои млякото, толкова по-разредено е.

Оттук идва проблема с лактозния дисбаланс при жени, които имат много мляко - то престоява повече в гърдите и точно тези жени трябва да са особено съвестни при оставянето на бебето да изсуче гърдата докрай. С регулиране на свръхпроизводството нещата се балансират. А кърмата се регулира най-бързо и точно с кърмене на поискване и без цедене.

Един признак че бебето изсуква предимно предно мляко са зелените акита, ако не му се дава друга храна освен кърма. Друг признак с асилните колики и газове. Т.е. детето има газове и ака зелено от гореспоменатия дисбаланс, а не "ака зелено щото има газове", както "дълбокомъдро" обясняват болшинството български педиатри.

Общи условия

Активация на акаунт