Априлските мами добрички бутат във парка колички

• 13 796
  • 285
  •   1
Отговори
# 240
Аз да ви кажа вчера какво сторих hahahaКърмих бебето на  една приятелка и един познат като ни видя каза,че сме извършвали грях #CrazyИ те сега били брат и сестра.Паднахме от коня(както се казва).

Цвети, тоя твой познат изби рибата, и понеже не знам дали си виждала тази темичка:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=39604.0

-твоя познат ще го номинирам аз  Joy

# 241
Мамо меца 1 въпрос-Аз до сега не съм изсуквана(така да се каже )докрай newsm78
Ицето яде от едната гърда на ядене и ако след него се пробвам да изцедя ,в най-лошия случай ще излезнат 20-30 грама newsm78.Това означава ли ,че той яде само предно мляко?А и щом задното мляко се превръща в предно,какъв е смисъла да се кърми няколко пъти от една и съща гърда?нали уж ,за да може да се приеме и задното мляко,а то излиза ,че така се приема само воднисто newsm78Нещо немога да загрея.А с английския не съм добре Blush
а за този познат да ви кажа,че той е арабин и може в неговата страна това да е наистина грях.Знам ли newsm78Ама беше шокиран #Crazy #Crazy #Crazy Joy
А тази тема е относно кърменето,ама не на чужди бебета hahaha newsm78
Нуни-племенника да не почне мамо да ти вика hahaha

# 242
  • София
Здравейте!

Утре ще се видим в София ленд, само не знам дали ще успеем за 11 ч. че обикновено точно тогава ядем Laughing

За водата- пие преварена от чешмата. Вече съм решила и шишетата да не и изварявам. Има ли някой друг, който да е решил толкова рано да не изварява?

На мен нещо взе да не ми достига кърмата за последното хранене вечер. Вече 2 вечери дадох добавка по 30 мл. и Соня ваднага заспа. Но от вчера практикувам друго - след яденето сутрин когато имам най-много кърма изцяждам и и я давам вечерта на последното хранане. Снощи направих така и се разминахме с добавката и спа до 7 сутринта.

Заради запека и ние сме на Дуфалак - по 5 мл. на ден, но не и давам всеки ден. понякога я изаквам и с термометър. Скъсах се от ядене на череши и никак не и подейства. Единия ден изядох даже 1 кг.  Embarassed

При нас кърменето е доста дълго -30-40 мин. и въобще не се замислям за предно/задно мляко. Нали казват, че за 15 мин. сукане от гърда се стига до задното мляко.
Някой питаше за привикването към Еспумизан- а. Ние вече пием трето шише. Но не и давам на всяко ядене, сутрин и на обед не и давам. давам около 20 капки. Доколкото знам няма опасност от привикване към какпите, защото съставката не се усвоява от организма.

# 243
При нас кърменето е доста дълго -30-40 мин. и въобще не се замислям за предно/задно мляко. Нали казват, че за 15 мин. сукане от гърда се стига до задното мляко.
Някой питаше за привикването към Еспумизан- а. Ние вече пием трето шише. Но не и давам на всяко ядене, сутрин и на обед не и давам. давам около 20 капки. Доколкото знам няма опасност от привикване към какпите, защото съставката не се усвоява от организма.
Рени-То не зависи ли и колко мляко се произвежда а и изтича,а и как дърпа бебо?Ние за 10минути сме нахранени newsm78Всеки произвежда различно количество мляко и няма логика тояно за 15 мин да се стига до задното мляко newsm78Да кажат по-вещите де...щото аз се обърквам вече.То идва от всичко написано днес ,че моето детенце е само на предно мляко Thinking,а как така качва незнам newsm78
Иначе за запек пробвай с ленено семе.Прави се чайче

# 244
здравейте мацки
за капките Еспумизам и аз не давам на всяко хранене сутрин и вечер
За водата си преваярявам от чешмата още е рано за изворната вода поне за нас
скапано време цял ден тука ще си седим

# 245
Цвети, "задното" мляко се превръща в "предно" с течение на времето, а не изведнъж. От тук съвета - едната гърда на всяко кърмене в течение на три часа, т.е. престоя на млякото в тази гърда ще бъде колко, 1 час? часи половина? между две кърмения, и млякото не се разрежда толкова. Същия ефект се получава и ако кърмиш от двеет гърди на всяко кърмене, но първо да го оставяш да си изсуче първата и после да предложиш втората. И двата начина са широко разпространени.

От друга страна, по същите причини се отрича кърменето на режим - 3 часа (ако бебето само си го прави така, и ако наддава при това - добре, но повечето кърмени бебета огладняват максимум на два часа) и то едновременно с редуване на гърдите. Иначе става много дълъг престоя на млякото в гърдата - 6 часа.

После, всичко е много индивидуално - може да са ти малки "резервоарите" (имам предвид каналите къзето се складира млякото, а не гърдите) и да се складира малко предно мляко, а всичко останало да идва от млечните жлези след това, т.е. да е задно.

По принцип се приема, че ако майката не съкращава по никакъв начин времетраенето на едно кърмене, т.е. ако оставя бебето да се пусне само, да заспи (ама не веднага от изтощение ако преди това дълго е ревало да кажем), или да спре да суче а само да си държи гърдата в устата за успокоение (трябва наистина да спре, а не да е само почивка след която би сукало пак). Също вариант е като го накърмиш, да го уригнеш или да му смениш памперса и да предложиш пак тази гърда, ако имаш съмнения че е изсукало малко. Ако е сукало дълго можеш спокойно да му предложиш втората гърда.

До дисбаланс не се стига толкова лесно, ако си организираш кърменето правилно - на поискване, и без да махаш бебето от гърдата насила.

# 246
Мецанке-ами аз до сега никога не съм прекъсвала папането на ицето.той сам си пука цицата(яде само от едната както казах вече),та даже и връща newsm78Понякога огладнява след 2 часа друг път след 2.5-3...тогава давам другата цица.Искам просто да получава най-доброто възможно  от млякото...затова нищя темата Mr. GreenПък и ти си една малка енциклопедия

# 247
  • Пловдив
Филипа, стискам палци и те подкрепям, макар и виртуално newsm17.

Честито на празнуващите бебчовци  bouquet!

И аз направих "премиера" (браво Данче  Peace Mr. Green) с кърменето навън Grinning. То не беше баш навън, ами в колата, ама тя пък беше паркирана на главен път до гара ..... и естествено докато кърмих се изсипа един влак хора, които хубаво си ни заглеждаха (сигурно колата де, не нас  smile3532). Цвети, това се случи в Асеновград, след като ти се обадих ..... явно А-д предразполага към кърмене навън  Mr. Green.

Относно кърменето - аз се въздържам да чета цялата неизчерпаема информация  Rolling Eyes. Просто, според мен, ако детенцето изглежда доволно по всички показатели, върви в норми и няма някакви изрични проблеми, не мисля че нужно да си вкарвам допълнителни притеснения колко изяжда, какво изяжда и т.н.  Peace.
Пример: бях се притеснила, че бебо не яде достатъчно и че кърмата ми е намаляла. Изцедих се преди едното хранене - 125 мл. и реших, че докато не изяде 110 мл. няма да го оставя. Да но той реши, че са му достатъчни 80-90 мл. и от там нататък беше голям зор - въртене, нервничене, бутане на шишето  Tired.... В крайна сметка аз надделях де (нали съм овен), но чак на мъжът ми му стана жал и вика "Добре, че си суче от циците, че иначе ще го сдертчиш отвсякъде това дете  Whistling" А може просто предишния път да си е хапнал повечко и затова сега да не е искал. Факт е, че 3 часа си ги откарва без проблем между храненията, а от 2-3 вечери вече спим от 22,30 ч. до към 5,30ч., дано така и да си остане  Praynig.

# 248
Шансче-сетих се аз ,че е в моя роден край.Ако бях дошла на кафенце щях да ти покажа как се прави тази работа на кафе.М/у другото в това кафе съм кърмила 3 пъти вече JoyТо е малко ресторант де,ама карай hahahaБраво на вас за тази пауза.За мен е още мит или т.е. случва се,но немое да се предвиди кога Thinking

# 249
Шансче-на тази снимчица ,която е първа май Ицето ви подражава по прическа,а hahaha Joy hahaha

# 250
Цвети то си личи че момъка е добре гледан  Simple Smile Харесала съм си го за зет, ама сигурно е вече запазен, а? Защото ако не е, с Вени май добре ще си паснат Simple Smile

# 251
ама че съм и аз - пропуснах - ЧЕСТИТ ПРАЗНИК И НА КАКА РАЯ Heart Eyes

забравих да ви се оплача - снощи ни спряха тока в 8 часа  - аварийка #Crazy - та чакахме аварийната група от Енергото да си изгледа мача и тогава да тръгне да оправя
И то като няма ток, какво да правиш, тъкмо бях накърмила Алекс и хапвахме и ние...и после на свещи се излежавахме тримата на голямото легло, беше много яко, чак ми идва да разцелувам тия от Енергото, че се забавиха....супер беше, но както се смеехме и тримата, така сме и отнесли и по едно време Алекс почна да мърка - гледам 0.30 часа и тока дошъл...кога са го пуснали - не съм разбрала, днес ми казаха, че е било в 22.30 Peace

мимка, засега сме на презервативи, но после ще слагам спирала Peace

енвиа, споко за качването на килограми, ние за 1вия месец качихме 2 кг!! утре ще видим колко сме нашишкавяли за 2рия, но ние се храним под режим - то в началото го наложих, сега бебо си го следва и съм доволна от това Peace

мама меца, хиляди благодарности за инфото Hug

Цвети, много яка снимка на Ицката Party

# 252
Хайде честито на Жени, Сминчо и Тсачи днес и техните бебоци  bouquet от нас!

Малее мен направо ме е срам вече да си казвам колко наддаваме като гледам вас, ще помислят хората че гладна я държим наща госпожица. Ама сигурно на мен се е метнала, добре хапва пък не и се лепи отгоре.

Мимка, аз нямам намерение да минавам на трайни противозачатъчни само за година време. На хапчета определено не ми се връща, ще караме на презервативи докато се наканим за второ.

Бурка, вчера забравих да кажа че и аз ползвам на Нивея за стягане, не мога дакажа още дали действа ( щото от скоро го ползвам), ама ако откриеш нещо ефикасно викай. Аз преди да забременея се взех на Лореал дневен и нощен, май за целулит беше и бях много доволна. Ама сега него не мога да го ползвам докато сме на кърма.

# 253
Мама Меца, и аз ти благодаря за инфото! Както винаги си много полезна и много навреме!!!!!  bouquet Heart Eyes  bouquet

Цвети, ама Ицко наистина на теб прилича! Grinning

При нас, Пепи като бебе категорично приличаше на баща си и аз се надявах, второто да прилича повече на мен.  Rolling Eyes Ноооо Вили и тя пак повече на баща си прилича... Що така...!?  Thinking Носиш ги, раждаш ги, кърмиш ги, а накрая все на баща си приличат...
Шегувам се  Wink - здрави да са, пък другото няма голямо значение!!! Joy

# 254
Сминшо, я като отвори въпроса да питам дали си разучила за спиралите - какви видове има и дали си се спряла вече на марка, предимствата какви са и цени абе каквото можеш да кажеш, пък и някой друг ако е разпитвал. Благодарности предварителнооооо  bouquet Hug

Общи условия

Активация на акаунт