На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 17

• 132 979
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
  • Бургас
Къде е тази фабрика в Инесе?

# 121
В предната тема е  посочено подробно. Но,  след Лозенград, на 14 км, в посока Одрин, преди Инесе, от дясната страна има табела Дона, карате 30 метра по един тесен път и достигате до фабриката и по - точно до магазина,  по едни стълбището. Има нещо като дворче, и пак табела с марката Дона и нарисувана обувка отляво.  Дано ме разбрахте. А като идвате  от Одрин, следете табелата за излизане от Инесе, тогава се пада отляво.

# 122
Знаете ли дали работи в събота тази фабрика?

# 123
В предната тема е  посочено подробно. Но,  след Лозенград, на 14 км, в посока Одрин, преди Инесе, от дясната страна има табела Дона, карате 30 метра по един тесен път и достигате до фабриката и по - точно до магазина,  по едни стълбището. Има нещо като дворче, и пак табела с марката Дона и нарисувана обувка отляво.  Дано ме разбрахте. А като идвате  от Одрин, следете табелата за излизане от Инесе, тогава се пада отляво.

Само малка поправка ще си позволя - името на градчето на турски се изговаря Инедже ( Inece). Ние, потомците на тракийските бежанци, си го наричаме Ениджия, така, както го знаем от дядовците и прадядовците си, които са родом от това селище.

Elito K, не обърнах внимание на работното време на фабриката  на място, но намерих инфо в нета:

Работно време:
петък                                                   8:30ч.–19:00ч.
(Курбан байрам (празнува се)) Работното време може да е различно
събота                                                 9:00ч.–19:00ч.
неделя                                                 9:00ч.–19:00ч.
понеделник                                         8:30ч.–19:00ч.
вторник                                         8:30ч.–19:00ч.
сряда                                                 8:30ч.–19:00ч.
четвъртък                                          8:30ч.–19:00ч.
(  Victory day) Работното време може да е различно

Последна редакция: пт, 24 авг 2018, 22:56 от daniela.qnkova

# 124
Много благодаря за уточнението,  ще запомня правилно името на селцето.  Уважавам миналото,  то е по- достойно от настоящето. И родата на мъжа ми е от Беломорска Тракия. Сега прочетох две изключителни книги - " Граница " на Капка Касабова и "Отлъчване" на Николай Терзийски, и двете са потресаващи,  много български.  И разказват за битките по тези земи, не само за войните,  а и за тези, които човек води сам,  със себе си и против себе си,  всъщност те са отвъд човешкото,  трябва да се прочете и осмисли. Нямат нещо общо с набедените писателчета, графоманчета. Отплеснах се, не  по темата.

# 125
  • Стара Загора
Много благодаря за уточнението,  ще запомня правилно името на селцето.  Уважавам миналото,  то е по- достойно от настоящето. И родата на мъжа ми е от Беломорска Тракия. Сега прочетох две изключителни книги - " Граница " на Капка Касабова и "Отлъчване" на Николай Терзийски, и двете са потресаващи,  много български.  И разказват за битките по тези земи, не само за войните,  а и за тези, които човек води сам,  със себе си и против себе си,  всъщност те са отвъд човешкото,  трябва да се прочете и осмисли. Нямат нещо общо с набедените писателчета, графоманчета. Отплеснах се, не  по темата.

Я, моите прадядо и прабаба са от Беломорска Тракия.

# 126
Това е пътя от Одрин до магазина за обувки
https://www.google.com/maps/dir/E%D0%B4%D0%B8%D1%80%D0%BD%D0%B5, … 1003599,14z/data=!4m8!4m7!1m2!1m1!1s0x14b32f77a26304e1:0xa0cfc0ca431c30bc!1m2!1m1!1s0x14b354b3cd7fbd33:0x2617ba0d32e50ab6!3e0

# 127
  • вкъщи
Вчера пътувахме през Малко Търново до Лозенград. На отиване 2 часа чакахме,  на връщане от 3 следобяд до 12,30 през нощта. Няма такъв кошмар. Буквално се утрепахме от стоене. Половината магазини в Лозенград не работеха, явно още заради Байряма. На км  опашка имаше линейка, полиция и тяхния червен кръст няколко пъти раздава храна, вода и сок. По едно време на метри от бариерата колата ни изгасна и не може да запали. Българите ни подминаваха, никой не спря. Няколко турски гастарбайтера и един румънец зарязаха техните коли и семейства и 20 минути се занимаваха с нас за да ни помогнат. Изключително любезни и добри. Комуникирахме на немски. Впечатлена съм !!! Но техническия проблем ни забави поне още един час. На бг граница нашите митничари бяха супер бавни, проверяваха турските коли и багажи. Нашият дори не погледнаха.

Последна редакция: сб, 25 авг 2018, 11:25 от лелка

# 128
  • вкъщи
През нощта и опашката за влизане беше с км, много след бензиностанцията преди границата. Моят съвет е -не си го причинявайте! Иначе есенните колекции в Уайкики и Де факто са заредени, особено за деца. Накупих предоволно дрехи за сина ми. За 60 лв в двата магазина 2 огромни торби.

# 129
  • Варна
Ужас!
Почти 10 часа в генгерлика... Аз се изнервих за 3 часа, а 3х3...
Това за подминаващите българи е толкова... срамно. Но, за жалост, не и неочаквано. Добре, че се е оправила колата. Толкова часове спри - тръгни, при това там е баир нагоре. Нищо чудно, че е възникнал проблем.
И аз съм впечатлена от разказа ти за помощта и провизиите, които са раздавали. Разбира се, че не е направено за нас, а заради техните граждани, но това е още по-показателно. А и са давали на всички, не избирателно. Човешко отношение, което тук, за съжаление, е рядкост.

Предполагам, че са проверявали колите, защото след Байрама често се носи месце...

Не сте успели много да напазарувате, при тази ситуация, но добре, че поне от Уайкики си доволна. Караш ме сега да се замисля от какво имаме нужда за есента...

Много се надявам, че след две седмици тази лудница ще е поприключила.

# 130
  ужасно,  а на капитана андреево  как  е ,знаете ли? В момента сме на пазаркуле, целта е Софлу и Орестиада.  Утре връщане,  ама откъде? Миналата година си отвисяхме от 19 ч. до 10 ч.сутринта,май и повече, не помня.

# 131
  • Варна
Трябва ли пак да е през Турция?
Не че на гръцко-българската е много розово положението, но май засега натоварването е по-поносимо.

# 132
  • вкъщи
Аз се подведох по мнения тук и в един друг форум, че на Малко Търново нямало гастарбайтери и ставало бързо. Еми- поне 90 процента от колите бяха с немски и холандски регистрации. Явно са се пренасочили към тази граница, защото уж е по-спокойно и в момента там е ад. Съжалих семействата с малки деца и бебета. Много е трудно да висиш толкова часа с децата. Няма тоалетна, няма течаща вода. Пътят е осеян с боклуци от чакащите хора . А двама предприемчиви търговеца продаваха мекици в един леген. Пържеха ги на газов котлон на пътя. Обаче търговията им здраво вървеше.

Последна редакция: сб, 25 авг 2018, 11:24 от лелка

# 133
наплаших се от гръцката граница,  да не ни конфискуват турските стоки.

# 134
Здравейте.Искам да попитам в неделя освен хранителните магазини какво друго работи?Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт