На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 17

• 132 987
  • 743
  •   1
Отговори
# 180
  • Пловдив
Момичета (и момчета) със следващо ходене до Одрин искаме да закупим колело на малката? Виждала съм такива в Кипа и Марги. Правилно ли съм се ориентирала?

# 181
Малееее, ама сте писалииии. Това чудо няма изчитане....

# 182
  • Бургас / UK
Някой ,който е купувал обувки от тази фабрика ДОНА,обърнахте ли внимание дали може да се плаща с карта?...Разгледах снимки на обувките,нямаше кой знае какви модели,но все пак може да се хвърли едно око.

# 183
Относно онова, дето Белята сподели, и е извън темата- за опашките и тарикатите в магазина...Правя коментари и  ако ме засекат с просташка реплика, скачам с подигравка/иронична забележка, изсмивам се високо и така показвам превъзходство над простака. Обикновено той/тя  се сепва от реакцията ми/смеха/ и се изнизва. В никакъв случай не показвам, че ме е ядосал/а , осмивам поведението и не се давам. Моят мъж в такива случаи ме дърпа и иска да се изнижем ние, защото той не е с моя характер. И все ме възпира да не съм се обаждала, че някъде можело и да ме набият... От годините ли е, от професията ли е, от зодията ли  е, но много трудно се въздържам.

Спомних си, че в Лозенград на кръговото ми продадоха халва с шам фъстък за 40 лири /кг при лира 35 стотинки, това не ли прецакване или така вървят цените?

# 184
  • гр. Бургас
Някой ,който е купувал обувки от тази фабрика ДОНА,обърнахте ли внимание дали може да се плаща с карта?...Разгледах снимки на обувките,нямаше кой знае какви модели,но все пак може да се хвърли едно око.
Чефи, ако може да дадеш линк към фабриката, че я турся от два часа Simple Smile

# 185
  • гр. Бургас
Решихме с приятелка да ходим края на септември в Чорлу с тур.агенция m&g турс. Някой ще ми каже ли дали не е по - изгодно да ходим на шопинг в Одрин, перилни препарати няма да купим.

# 186
  • Бургас / UK
Роси158 виж на стр.9 в тази тема,пост #126 на beff .

За мен в Чорлу е много по-добре да се ходи на шопинг за дрехи,ако това имаш предвид.

Последна редакция: нд, 26 авг 2018, 16:04 от *Чефи*

# 187
  • гр. Бургас
Роси158 виж на стр.9 в тази тема,пост #126 на beff .
Благодаря! Исках линк, за сайт на фабриката, явно нямат.
За мен в Чорлу е много по-добре да се ходи на шопинг за дрехи,ако това имаш предвид.

# 188
А да попитам къде е тази аптека която работи и в неделя в Одрин ?

# 189
  • у нас
А да попитам къде е тази аптека която работи и в неделя в Одрин ?

Всеки път е различна дежурната аптека.

# 190
  • Русе
Беличке, някои нагледци като видят разстояние между колите, веднага се наместват там. Особено, когато си отишъл до тоалетната и колоната се измести напред, а дадена кола няма кой да я премести. И хоп някой тарикат отзад се появява и се намества и се мисли за голям герой. Astonished Много дразнещо.
Миналата вечер на колоната бяхме между две истанбулски коли. ММ искаше да зареди на Лукойл, но се притесняваше, че влезем ли там, после няма излизане. Навих го с думите, че може да се случат хора. В края ва краищата всички чакаме там с часове. Докато заредим опашката се беше преместила така, че колите между които бяхме се бяха изтеглили на изхода на бензиностанцията. Спряхме и чакахме да се включим. Шофьорът на колата, която беше преди нас не тръгна и дори ни отстъпи мястото си. А беше младо момче около 25 годишно. Едва ли ако беше някой от нашите наперени младежи щеше да ни пусне.

# 191
Здравейте и от мен Simple Smile Чета ви сравнително редовно, давате много полезна информация. Да споделя и аз за моето пътуване.
Вчера ходихме с компания до Одрин през Лесово. На отиване пристигнахме към 08:40 на границата и успешно преминахме към 11:20 ч. Не беше никак малко чакането, но аз се бях настроила, че може и повече време да ни отнеме, та като цяло емоцията покрай престоящото пазаруване допринесе за доброто ни настроение.
В Одрин по центъра пазарувахме главно от Уайкики. Направи ми впечатление в сравнение с предходните ми посещения, че като цяло са уравновесили курса на лирата с техните цени и не беше нито по-евтино, нито по-скъпо от предни пъти. За 130 лв купих сума ти дрехи за детето, за мъжа и за мен, много съм доволна. Има есенна стока, въпреки, че очаквах да е по-заредено.
Пазарувах в Уайкики изцяло с карта. За едно момиче от моята компания обаче стана проблем. На касата се оказа, че системата не й приема картата, опита се да изтегли лири в брой от банкоматите пред магазина, но и оттам не се получи. Една българка като видя затруднението й, я попита да не би в тази карта да й превеждат детските помощи. Според нея от там идвало проблема. Хубаво е това да се има предвид от майките, които пазаруват с карти. Не знам дали това е постоянен проблем, но е факт, че се получи при нас. Още повече, че моята приятелка си беше взела само 100 лири в брой и разчиташе основно на картата.
В складовете отново беше пълно с хора, но и със стока. Взехме много полезни неща /шампоани, балсами, мокри кърпи, почистващи препарати, ароматизатори, пакетирани стоки и др./, но не запомних конкретни цени. За първи път си купих от големите готови кори, които се продават на бройка /1 кора за 1,50 лира/.
На връщане преминаването на границата /пак през Лесово/ ни отне около 1 час и 40 мин. Случихме предаването на смяната на митничарите на българската граница, която като цяло премина за около 5-10 мин, и после се ядосвахме на "късмета" си, защото застъпилите смяна явно бяха пресни, росни, та започнаха да проверяват всяка кола сравнително подробно. При нас мина сравнително бързо, но ние бяхме с бус, не знам дали просто не им се проверяваше повече хора с багаж.
Иначе станахме свидетели как прибиращи се от България в Турция с кола с турска регистрация бяха накарани да свалят абсолютно всичкия си багаж на един тротоар /а те бяха с наистина много багаж/, след което шофьора заедно с един митничар закара колата някъде, предполагам за още по-щателно претърсване, и остави две жени и малко детенце там да го чакат. Много неприятно беше, особено за детенцето ми стана много тъжно. Знам, че си вършат работата митничарите, но пък и когато има малки деца, е наистина много неприятно.

Последна редакция: нд, 26 авг 2018, 18:11 от ~Karina~

# 192
  • Бургас

В петък платихме с карта. Пообрано е от към най-масовите номера, но обувките са основно от естествена кожа и има какво да се купи от към комфортни обувки за вървене. Елегантни обувки няма, но пък има страхотни мъжки обувки. За мен спирането е оправдано.

# 193
Здравейте,  рекорд, минахме на Малко Търново турска граница за 5 минути, а българската за 10. Добри забравихме от  бързане да минем през фри шопа.  Но не съжаляваме, по бързо от това, никога не е било. Бях се настроила за полунощ. Минахме към 13,30 часа, бяхме само български коли, нямаше гастербайтери. Пак спряхме и на обувкарницата,  взехме за сина, брат ми и майка ми. Има, макар че в сравнение с петък, са пообрани. Плаща се с карта безпроблемно, даже на един чифт ни смениха сделките с ортопедични. 

# 194
От къде си обменяте лири,че в София на 3 места нямаше.

Общи условия

Активация на акаунт