На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 17

• 133 057
  • 743
  •   1
Отговори
# 165
Забравих да кажа, че пътят е хубав, като нашата магистрала до Пловдив, хахаха,  но една идея по - добър.  Гърците карат като луди, чак мъжо ми, наричан... Лауда беше стъписан, та спазваше ограниченията от 100, или 110км.  Догодина ще навлезем през турско  от Ипсала и ще пообиколим и там. Имало хубави кедрови гори.

# 166
  • вкъщи
Flo в Лозенград е перпендикулярно в улицата преди Уайкики. Като идваш от улицата с часовника, надолу малко преди Уайкики, в пешеходна улица с много магазини. Обаче обувките там не са маркови, неизвестни за мен бяха. Бях се нагласила да купувам на децата Найк, но въобще от известните марки няма. В Инстанбул и  Одрин е десетки пъти по-зареден и голям магазина.

# 167
Ето ме пак,  върнахме се от Гърция. Минахме сутринта през Пазаркуле за 3 часа и половина почти. Отидохме до Софлу,  разгледаахме музея на коприната,  забърсах само 2 шала,  хапнахме сувлаки и кьофтета, салата и бяло вино местно за 13 евро в едно кръчме. Бяха много любезни и гостоприемни,  п о пътя пак се набутахме в една силкарница, там се разправях и пазарих с гъркиня за синьо зелени чаши, а бе цирк,  тя ме лъже,  аз я лъжа,  а мъжете пушат и ни се смеят.  Оттам в Димотико,  старата джамия Мустафа паша още я реставрират, видяхме кулата на принцесата,  крепост римска,  останки от скални светилища тракийски, до тях манастир от 14 век,  Свети Атанасий.  Нова църква, много красива,  и кръщене на детенце. Оттам газ пак към границата, минахме за по 5 минути и двете, бяхме им съмнителни защо за един ден само пътуваме и се обяснявахме на глухо немски.  Пристигнахме си в Одрин, през Ераста да докупя чаршафи, възглавници и хавлии От Линенс,  и право в хотела.  Сега умуваме утре кога и откъде да се прибираме.
Може ли цени на чаршафи,възглавници ,хавлии които сте купили?

# 168
Здравейте,немога да ви насмогна с писането днес се регистрирах в букинг и резервирах стая в Unisite | 6th Floor за средата на септември и понеже ми е за първи път,сетих се че в картата ми има половината от сумата която е резервацията ще има ли проблем или да бягам да внасям в понеделник още.Друго питане,имали ли сте случай да пристигнете на място и да нямате резерваци,че и език незнам как ще се справяме,от хотела зънят ли по телефон да се обясняват RelaxedHands PrayBlush

# 169
Няма да теглят пари от картата ти, не се притеснявай. Унисите е първият хотел в който съм отсядала в Одрин. Тогава беше и с най-великолепната закуска. Вече обаче откъм закуска са по-скромни, предлагат сет меню. Но за цената си е много добре.

# 170
Хавлия зелена,  пухкава,  май 40лева,  възглавници  с калъфи от сатенен котон 98 лири,  чаршафи комплект сатен на размазани цветя и пеперуди,  с 4 калъфки,  към 380 лири.

# 171
  • гр. Бургас
Здравейте, реших да споделя и аз за пътуването си до Одрин и Лозенград миналата събота(18.08). Купих си ТЛ от центъра на града за 0,3300лв. Тръгнахме с фирма организирано в 6 от Бургас , на МТ чакахме 15-20 мин. и минахме в турско. Коли имаше, но за автобуса бяха отворили друг коридор и чакането беше колкото за проверят документите. На турската граница също не сме чакали много (имаше 10-тина коли пред нас).На турската граница продаваха лирата на 0,31лв. В обратната посока гастърбайтерите бяха направили километричка опашка, което ни стресна за връщането ни. И така... тъгнахме към Одрин. Пътя по който мина автобуса е онзи, който се разтапя. С ММ се чудехме какво е това черното по пътя( като си дойдох и от тук разбрах). Спряха ни на един платен паркинг до голямата  джамия, от там ние се пуснахме към центъра. Влязахме в няколко магазина и си купихме това - онова (раница за училище на детето - 79ТЛ, гуменки за детето- 15 ТЛ, дамска чанта за през рамо- 10 ТЛ, тениски за ММ -10-20 ТЛ), от един магазин си накупихме доста дрехи и платихме с карта (216ТЛ=62лв).От центъра си купихме храна и дондурмаци за 13 ТЛ/кг. Времето там ни беше недостатъчно само 2 часа, а имаше още доста за разглеждане. След това с автобуса ни отведоха на складовете, където цените бяха същите като от разказа на lorito89 (предната тема стр.36  #528). Купихме си баклава на 15 TL/kg, маслина на 20ТЛ/кг и всякакви други следки изкушения и лимонада. За интересуващите се как се носи всичко това- автобуса беше спрял в близка уличка и всеки път разтоварвахме в него и пак обратно, за около 1 ч. успяхме да си напазарим предоволно.
Тръгнахме към Ераста Мол, където времето също беше много малко, има чудесни магазини, навсякъде имаше намаления, но времето ни стигна да пазарим само в Лайкики. Предварително бях проучила какво и на какви цени е . Шокът беше голям, когато влязъх не открих нищо от набелязаното. Всичко беше с главата на долу , имаше страшно много хора и беше чак неприятно да се пазари. Но въпреки това направихме сметка за близо 300ТЛ (296ТЛ= 85лв.) Бях се запознала отблизо със сайта на ЕРАСТА МОЛ и знаех, че ако направиш сметка над 200ТЛ имаш право да участваш в "кабинката на късмета". Записахме ММ и той си  спечели голямо меню с пилешко от KFC. Доволен остана! Влизах в DE FACTO, COLIN’S, KOTON,  MAVI и други но не успях да си купя нищо. Имаше голями опашки на касите, нямаше номера, беше разхвърлено, зимно не видях никъде. Само в един единствен магазин за чанти о обувки видях 2 чифта дамски ботуши( вероятно от минал сезон). Есенни дрехи тук -там видях. Пазарих в Мигрос, като предварително също си бях набелязала от каталога им какво ще ми е изгодно. Оказа се обаче, че цените важат само ако имаш карта за намаленията. Ние извадихме късмет, че едно момиче от нашите ни услужи. Там също пазарихме с карта (118ТЛ=34лв).
В Лозенград ни спряха срешу баклавата, купихме и от там на 25ТЛ (все пак е "KOZA"), пихме чай и следки неща от BIM. Бяхме предупредени, а и на българката граница имаше големи табели , че е забранено внасянето на животински продукти. Непосмях да купя сирене, кис. мляко и др. Оказа се, че има хора който не се съобразили с предупреждението и бяха купили подобни продукти. На турската границата опашката беше намаляла, но на българската имаше много коли. Проверяваха всяка една и от време на време сваляха и багажи. Извадихме късмет, защото минахме и дойде смяната, часът беше 20.00ч.
Доволна съм от покупките си , но времето беше малко. За първи път ходя организирано с автобус. Миналата година ходихме с кола на приятели. Беше петък и основната цел беше пазара.  Добре ни се получи и тогава, но почти цял ден прекарахме там и пак не го обходихме.
Дано съм била полезна!
Аз също съм ходила с автобус на M&G турс и съм много доволна. Бързо преминаване на граници и без проблеми!

# 172
  • Варна
Да напомня за незнам си кой път. Има уеб камери на границите. Погледнете какво е положението в момента. Аз надничам от любопитство. Снощи имаше кошмарни опашки за влизане в БГ на Кап. Андреево. След едни отвисени 4 часа с 5 годишно в колата косата ми настръхва като видя повече от 20 коли.
Много ми се ходи на мен, амаа няма да е скоро вероятно. Колата не я пускат, защото е регистрирана като товарна, а с организирана екскурзия казвате времето е малко по магазините, пък аз искам основно за децата да напазарувам дрехи.

За съжаление камерата на Малко Търново не работи, има някакво зелено петно. В нета има няколко телефона на пункта, но не знам , ако се звъни дали някой ще вдигне  да даде актуална информация за трафика.

# 173
  • гр. Бургас
някакъв магазин за акумулатори в Одрин
Срещу Марги Аутлет, четох някъде из постовете, че имало складче за акумулатори, авточасти и автоаксесоари, ако нещо няма в момента го доставят след мслко изчакване. Виж в темата за Одрин.

# 174
  • Варна
Моля ви, не цитирайте излишно, особено такива дълги постове. Едно обръщение към автора би било достатъчно.

Бързината при преминаване на границите не зависи от фирмата-организатор. Освен ако не сравняваме с някои лаици (подходящата дума е друга), които не знаят какво да носят и къде да го покажат.

Да, камерата на МТ не работи, но и последно бе така позиционирана, че видяното не можеше да даде ясна представа за това, което ни интересува.

# 175
  • Русе
Ако сте с автобус трафика на границата не ви вълнува толкова. Автобусите минават на друг коридор.Миналата вечер на Лесово минаха 5-6 автобуса и заминаха, а ние си отвисяхме 5 часа. Микробусите също чакаха наравно с колите.

# 176
  • Варна
Тъй, де. Ама и това се отнася за по-големите ГКПП. По принцип на МТ също пускат автобусите (уж) на отделен коридор, ама там е толкова тясно (от нашата страна, особено), че е трудно понякога автобусът да стигне до този отделен коридор. И това пак не е в зависимост от превозвача, а спрямо ситуацията и организацията на пункта в дадения момент.
Миналата седмица от българска страна ако трябваше да се пусне автобус напред, щеше да се загуби доста време само за провирането му между плътно подредените автомобили.
И като си спомням опашките от тогава, пак се питам...
Скрит текст:
Защо някои хора си мислят, че ако се преместваш напред при всяко изтегляне на кола към пункта (а не примерно когато се отвори място за 3-4 коли), ще минат по-бързо? Пред нас имаше една-две коли, които се бавеха, докато запалят, за да се преместят 3 метра напред и отзад следваше нервно натискане на клаксоните...
Нали пред теб има N на брой коли?! Дали са подредени броня до броня, или през 5, 7 или 12 метра, те  пак са си N на брой.

# 177
  • у нас
Беличке, някои нагледци като видят разстояние между колите, веднага се наместват там. Особено, когато си отишъл до тоалетната и колоната се измести напред, а дадена кола няма кой да я премести. И хоп някой тарикат отзад се появява и се намества и се мисли за голям герой. Astonished Много дразнещо.

# 178
  • Varna
Много тарикат, много нещо има и нас това много ни дразни.
Значи останалите сме будалите, а те хитреците по-бързо да приключат #Cussing out
Никакво уважение към останалите Sad

# 179
  • Варна
Синарче, това залягане върху клаксоните ставаше на момента, в който се забележеше вдигане на бариерата за пропускане на 1, 2 или 3 коли към пункта (когато вече имахме видимост към нея). В нито един от тези моменти нямаше мераклии да изпреварват (от турска страна, предвид трите платна, е възможно). Същите тези "храбреци - борци за ред" бяха много мълчаливи и незнайно защо "не видяха" колата и микробуса, които при плътно подредена опашка просто си изпревариха всички и отидоха директно на бариерата. Понеже знаят, че щом онези имат смелост да минат така, няма да им е лесно да се оправят с тях. То друго се иска за тая работа, ама не е за писане.
Същото се наблюдава и на други граници... и не само.

Съвсем извън темата, но...
Скрит текст:
Предпразнично дълга опашка в магазин. Чакат поне 20 човека. Чинно стоя на опашката, нищо че малкият е пуснал барбаронските ръце и пипа вляво и вдясно каквото докопа. В един момент отварят втората каса. Двете са в един "коридор", не са разделени от парапет или друго. Един нагъл чичка изпреварва цялата опашка, на която е единствения мъж (от физиологична гледна точка) и застава първи на току-що отворената каса. Всички мълчат! Аз казвам учтиво две приказки. Получавам просташки отговор. Сменям тона, но не и речника... Онзи омърмори на висок глас, обиждайки ме. Вече не помня махна ли се. Помня обаче ясно овчите погледи наоколо и мълчанието... Обаче ако не си опрян в гърба на предишния и не навлизаш в личното му пространство, ще те питат "Вие на опашката ли сте?" или ще ти напомнят да минеш напред, побутвайки те.

Та и на границата така. Избирателно "съблюдаваме" реда.

Общи условия

Активация на акаунт