На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 17

• 133 046
  • 743
  •   1
Отговори
# 150
Момичета, да дам отчет - пазара ми е доста слаб. От Мигроса в мол Ераста  прах запране Ариел 7 кг,  за цветно и бяло, бяло за леке,  по 44,90 лири,  с 15 процента бедава.  От пазара сирене ималки моцарелки по 30 лири кило, в Кипа бяха по евтини.  От пазара хубави големи маслини,  вернел също и си доста изгодно.  От Карака синя паничка единствената,  сини чашки за чай или кафе,  зелено червило от мак за 30 лева,  синьо за 15 лв на Лореал новите с Балмен.  Синя памучна много фенска блузка отМарги за 24, 90 лири.  Спряхме и на обувкарницата - фабриката в Инесе,  страхотни зелени мокасини мъжки и жълти за мен, всичко уж за 120 и 80,  но накрая платихме 180 лири, не разбрахме откъде е отстъпката. Там имаше безумни мъжки тъмносини чепици , пак за 120 лири , тип крокодилска кожа, но нямаше номера на мъжа ми.  Същите видяхме в Одрин в Ераста, намалени на 330 от 990 лири.  Бясна бях,  много щяха да са му тамън. Нооооо, важното е, че направихме и тази пътечка. Разочарована съм откъм Поло магазина, слаба колекция, няма номера на тениски,  няма къси панталон, няма и хубави дънки.  Чудя се на една хавлия в Линенс за 120 лири, ама няма качулка. Друго не се сещам. А,  в Ераста ни объркаха поръчката, вместо телешко дадоха пилешко, и не си признаха. Чушките бяха изгорели, абе изложиха се,но пък спагетите им бяха страхотни. Пак там лирата се продава за 0,315, иначе днес обменихме при един златар 100 лева за 300 лири от немай къде.  Ох,много дълго стана, извинявайте.

hoхохо
Как се казва фабриката за обувки? Можеш ли да ми изпратиш локация?

Извинявай, видях по-надолу цялата информация !

# 151
  • Димитровград
Не разбирам на кого е нужно това цитиране на големи постове! Cry

# 152
  • Варна
pospalancho този проблем с малкото време сьм го решила отдавна. 2-3 пьти годишно ходим семейно и тогава зареждам стабилно  перилни. През другото време организирано, но се разбирам  с дамата- слизам 10 часа на Марги , и знам в 17.00 пред Кипа/примерно/. Избягвам цялата вакханалия по борси. Всякакво разстояние с такси е 10 лири, но се затварям в Ераста /Марги основно. Така имам поне 5 часа за магазини, кафе. Но пазаря дрехи и не се товаря като катьр с прахове и тоал.хартия:)

# 153
  • Varna
Отчет за  граничен пункт Ипсала: Чакахме 2 часа и половина за да влезем в Гърция.  Багажника изобщо не го отвориха. Ще се яде кашкавал😀

# 154
  • Варна
Така и така става въпрос за преминаване от Гърция в Турция и обратно... Моля минавалите да ме посъветвате... На връщане от Гърция кое е за предпочитане като път - през Ипсала и към Одрин по турския път или да караме в Гръцко до Пазаркуле и от там да влезем в Турция?

Камея*, малко е това време, малкооо. Тези, които успявате ефективно да пазарувате за толкова кратко сте герои.

# 155
  • Varna
Турския път беше супер ( от  Ипсала до Одрин ).С две платна като магистрала и много спокоен. Друго предимство е че е безплатен, не че магистралата в Гърция е много скъпа, но едни 3-5 евро сигурно ще отидат. От Комотини до Александрополис е 1,7 евро.

# 156
  • гр. Бургас
Здравейте,попрочетох доста от полезната информаци,която са написали всички и само искам да уточня дали съм разбрала това,което ме интересува🙂.Пазарите за дрехи в Лозенград са сряда и петък,а синият пазар в Одрин в събота.Дали съм разбрала правилно🤔

Пазарите в Лозенград са в сряда и в събота. И не са за дрехи. По-голямата част са плодове и зеленчуци, има и дрехи, и други стоки. В сряда всичко е повече, защото и пазарът е по-голям.

Синият пазар в Одрин е в събота, но там почти няма дрехи и други промишлени стоки. Най-много дрехи има на петъчния пазар в Одри.  В сряда е големият пазар в  Лозенград и има всичко и дрехи, обувки..., но аз от пазара купувам плодове и зеленчуци, понякога и риба.

# 157
  • Пловдив
Белята,това е пътят за Гелиболу и Чанаккале,с две платна в двете посоки,след Одрин не минава през никой друг град,спокоен път е,безплатен е.

# 158
  • Варна
Роси, макар да не се разбира откъде започва твоята реплика, тя потвърждава казаното от мен. Пазарите в Лозенград не са за дрехи,  както е формулирано във питането, на което отговарям. Има дрехи и други стоки, но са основно за плодове и зеленчуци. Може да се купи някоя и друга дреха, но да се разчита на голям избор и качество, е трудно. И няма нищо общо като количество и разнообразие на облекло и обувки с одринския петъчен пазар.

Благодаря за отговорите за пътя. Магистралата няма да я избегнем в Гърция, защото досега сме минавали по крайбрежния път, който е много живописен, но се губи време. Аз по-скоро се интересувах след края на Егнатия одос дали да отидем към Ипсала и по турския път да караме към Одрин или да завием на север на гръцка територия и чак на Пазаркуле да влезем в Турция. Ако правилно разбирам, препоръчвате първото.

# 159
  • Varna
Втория вариант през Пазаркуле не съм го минавала  и не знам как е.

# 160
Да се включа и аз в темата. Днес ходих до Одрин. На отиване минах през КА за 1 час. За влизане в България имаше опашка от автомобили поне 3 км.На връщане реших да мина през Лесово и чаках  1 час, даже хванах смяната на митничарите!

# 161
  • Пловдив
И аз не знам как е втория вариант,но аз лично бих избрала турския път-хубав и спокоен път е,не отнема време.

# 162
  • Където морето целува небето...
Здравейте, може ли да ме насочите къде точно е магазинът за обувки Flo в Лозенград. Гледах сайтът, но нещо не се ориентирам къде са адресите на магазините.

# 163
Ето ме пак,  върнахме се от Гърция. Минахме сутринта през Пазаркуле за 3 часа и половина почти. Отидохме до Софлу,  разгледаахме музея на коприната,  забърсах само 2 шала,  хапнахме сувлаки и кьофтета, салата и бяло вино местно за 13 евро в едно кръчме. Бяха много любезни и гостоприемни,  п о пътя пак се набутахме в една силкарница, там се разправях и пазарих с гъркиня за синьо зелени чаши, а бе цирк,  тя ме лъже,  аз я лъжа,  а мъжете пушат и ни се смеят.  Оттам в Димотико,  старата джамия Мустафа паша още я реставрират, видяхме кулата на принцесата,  крепост римска,  останки от скални светилища тракийски, до тях манастир от 14 век,  Свети Атанасий.  Нова църква, много красива,  и кръщене на детенце. Оттам газ пак към границата, минахме за по 5 минути и двете, бяхме им съмнителни защо за един ден само пътуваме и се обяснявахме на глухо немски.  Пристигнахме си в Одрин, през Ераста да докупя чаршафи, възглавници и хавлии От Линенс,  и право в хотела.  Сега умуваме утре кога и откъде да се прибираме.

# 164
  • Димитровград
Пункта на Пазаркуле е много малък и 10 коли да има се чака. По пътя от Александрополи до БГ граница има ремонти. Мисля, че през Ипсала ще е по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт