На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 17

• 133 049
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
всичко работи, молове ,магазини.

# 136
  • до едно тепе
Да напомня за незнам си кой път. Има уеб камери на границите. Погледнете какво е положението в момента. Аз надничам от любопитство. Снощи имаше кошмарни опашки за влизане в БГ на Кап. Андреево. След едни отвисени 4 часа с 5 годишно в колата косата ми настръхва като видя повече от 20 коли.
Много ми се ходи на мен, амаа няма да е скоро вероятно. Колата не я пускат, защото е регистрирана като товарна, а с организирана екскурзия казвате времето е малко по магазините, пък аз искам основно за децата да напазарувам дрехи.

# 137
  • Varna
И, на мене ми се ходи, че и ми се налага, обаче ще изчакам тарапаната да се
оттече, че като чета момичетата и на мене ми настръхват косите.

# 138
всичко работи, молове ,магазини.
А складовете знаеш ли дали работят?

# 139
  • ...живея на последния етаж...
Мол Ераста и Марги аутлета работят в неделя. В Марги няма хранителен магазин, само дрехи, обувки, кафета и т.н.

# 140
  • Стара Загора
Дами, четете! Едни и същи въпроси на всяка страница! В неделя само от аптеките работи една дежурна!

# 141
Дами, четЬете! Едни и същи въпроси на всяка страница! В неделя само от аптеките работи една дежурна!
Аз не питам за аптеките а за складовете ако някой е ходил и знае

# 142
  • Стара Загора
Не стана ясно май от изказването ми, което значеше че работи всичко!

# 143
  • Варна
Лелка, твърде е възможно да съм те подвела и лично аз, защото само преди два-три дни написах, че на МТ гастарбайтери няма. Наистина, минавала съм тази граница сигурно 50-тина пъти и колите със западноевропейска регистрация, които съм виждала, се броят на пръсти, по двата направления.  Миналия август няколко пъти влизахме през КА в Турция, а се връщахме през МТ. Е, никога не се е случвало да оставаме след бариерата.
За пръв път миналата седмица чакахме толкова дълга опашка и както казах, на нея също гастарбайтери нямаше.

Та, каквото и да си чела, то е било достоверно, спрямо нашия опит. Друг е въпросът, че с това постоянно повтаряне за опашките на КА и факта, че традиционно те се заобикалят през Лесово, явно този път някои са се пренасочили към МТ.
За висенето... Те си висят всяка година и няколко часа чакане не е нещо необичайно. След като са в състояние да пътуват толкова много километри и да чакат на доста граници по пътя, при това в пълни автомобили и с малки деца, значи са готови за тези неща. Което не ги прави по-поносими.

hoxoxo, ако правилно съм разбрала, отивате в Гърция и питаш откъде да се върнеш след това. Проблемът е на турско-гръцката, а ако се върнете от Гърция направо в България, не виждам какво те притеснява.

Последна редакция: сб, 25 авг 2018, 14:38 от beljata

# 144
А и е толкова динамично. Преди 7 дни е било едно, сега е друго положението. Аз ходих преди месец - точно седмица преди лирата да стане 29 стотинки, и минах за 30 мин. А и виждате колко много нови хора се появиха в темата и още колко четат, а и този Байрям, а и румънците, освен българите, които също са хукнали към Турция кой на почивка, кой на шопинг... ... Много причини ГП МТ да се напълни с опашки от коли!

За екскурзиите - 1 час на Кипа, 1 час на борсите, 1,30 ч на Марги, 2 ч в центъра, но има вървене от Селимие надолу и после обратно, тоест, губи се време, докато стигнеш стратегическите магазини на главната ул. Сарачлар и на ключовата ул. Чилингилер. Ако искаш да не се върнеш с малки торбички, трябва да си подготвен и организиран. Simple Smile А и да нямаш"ремарке", което да не знае защо е отишло там.

А и когато си с още 50 човека, никой не ти осигурява комфорт и липса на опашки.

# 145
  • все тук
Като говорите за плащане с карти - може ли да се плаща с дебитни, или само с кредитни се извършват плащанията?
Ако може с дебитни - какви трябва да са - Visa, MasterCard...

# 146
С каквото плащаш в България. Тоест, и с дебитна, и с кредитна.
Моята е дебитна Мастер Карт.

# 147
Като говорите за плащане с карти - може ли да се плаща с дебитни, или само с кредитни се извършват плащанията?
Ако може с дебитни - какви трябва да са - Visa, MasterCard...
Плащам с дебитна и от двата вида.

# 148
Момичета, да дам отчет - пазара ми е доста слаб. От Мигроса в мол Ераста  прах запране Ариел 7 кг,  за цветно и бяло, бяло за леке,  по 44,90 лири,  с 15 процента бедава.  От пазара сирене ималки моцарелки по 30 лири кило, в Кипа бяха по евтини.  От пазара хубави големи маслини,  вернел също и си доста изгодно.  От Карака синя паничка единствената,  сини чашки за чай или кафе,  зелено червило от мак за 30 лева,  синьо за 15 лв на Лореал новите с Балмен.  Синя памучна много фенска блузка отМарги за 24, 90 лири.  Спряхме и на обувкарницата - фабриката в Инесе,  страхотни зелени мокасини мъжки и жълти за мен, всичко уж за 120 и 80,  но накрая платихме 180 лири, не разбрахме откъде е отстъпката. Там имаше безумни мъжки тъмносини чепици , пак за 120 лири , тип крокодилска кожа, но нямаше номера на мъжа ми.  Същите видяхме в Одрин в Ераста, намалени на 330 от 990 лири.  Бясна бях,  много щяха да са му тамън. Нооооо, важното е, че направихме и тази пътечка. Разочарована съм откъм Поло магазина, слаба колекция, няма номера на тениски,  няма къси панталон, няма и хубави дънки.  Чудя се на една хавлия в Линенс за 120 лири, ама няма качулка. Друго не се сещам. А,  в Ераста ни объркаха поръчката, вместо телешко дадоха пилешко, и не си признаха. Чушките бяха изгорели, абе изложиха се,но пък спагетите им бяха страхотни. Пак там лирата се продава за 0,315, иначе днес обменихме при един златар 100 лева за 300 лири от немай къде.  Ох,много дълго стана, извинявайте.

hoхохо
Как се казва фабриката за обувки? Можеш ли да ми изпратиш локация?

# 149
  • у нас
Лелка, кошмарно пътуване сте имали. Голямо чакане се изкарали. След толкова  висене по границата, едва ли ще ви се ходи скоро. На Лазаровден мин.година висяхме на влизане на МТ около три часа. Нямаше чужди коли, само бг, всички тръгнали на пазар. Много изнервящо е. Хич не ми харесва този пункт.

Соломон 24, в предните постове има дадена локацията.

Общи условия

Активация на акаунт