На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 17

• 132 180
  • 743
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте, планираме пътуване до Одрин и бих искала освен масовите стоки, като перилни и почистващи препарати да си купя и кафе на капсули, по конкретно Dolce gusto. В прочетените теми не съм попадала на коментари за закупуване на кафе, въпросът ми е среща ли се кафе на капсули, защото по брошурите има и нес кафе, което означава, че не се пие само кафе на джезве.
И аз съм търсила такива капсули до сега без успех. Виждала съм да продават такива машини, което значи, че ги има, но за сега не съм намерила капсули. Simple Smile

# 211
  • Regensburg
Добро утро!
Извинявам се, ако въпросът ми вече е бил задаван, но да попитам, като плащате с карта, има ли допълнетелна такса, за обмяна на валута?
Приятен ден на всички ☀

# 212
Vermont всяка банка си има такава такса. Аз съм на ПИБ таксата е 0.25% от сумата.

# 213
  • Русе
Добро утро!
Извинявам се, ако въпросът ми вече е бил задаван, но да попитам, като плащате с карта, има ли допълнетелна такса, за обмяна на валута?
Приятен ден на всички ☀
Отваряте тарифата на банката. Там всичко си пише.

# 214
Здравейте, имате ли информация къде има големи разсадници за цветя в региона около Одрин или Чорлу.Тези който са до Синия пазар в Одрин ги знам , питам за други дали знаете.

# 215
  • Пловдив
Никой не ме отрази за детско колело Disappointed Не сте ли виждали или купували? 

# 216
  • Варна
Синарче, аз за картите с детски по тях не съм писала.
Скрит текст:
Детски не взимам (дали пък не трябва да си сметна великия доход от последните месеци...). Еднократната помощ си я получих по моята дебитна на ДСК.
Други момичета коментираха темата.

А иначе с дебитни карти може да се плаща. Уточнявам, че като се има предвид как се чете, може изречението, което си написала, да се изтълкува превратно. Важно е не какъв е видът на картата (кредитна или дебитна), а дали става за международни разплащания. Същото се отнася и за тегленето от банкомат.
Който иска да плаща и тегли от картата си в чужбина, вместо да задава въпросите си тук, трябва да ги отправи към банката, която му е издала картата и да научи отговорите на всичките си питания - такси за теглене, превалутиране и пр.
И не е вярно, че всяка банка има такса за превалутиране. Последно и миналата седмица аз такава нямам. Никога не е късно да я въведат, естествено.

Краси, и аз съм виждала в споменатите в теб магазини в Лозенград и Одрин. Сигурно и другите така и затова не ти отговарят - няма какво.
Миналата седмица обаче в лозенградската Кипа нямаше. Поне не отпред, където обичайно ги редят.
Виж, ако тръгнете към Истанбул, ще те пратя на място, където ще избирате сигурно половин ден.

# 217
  • Пловдив
Благодаря, beljata , дано имаме късмет тогава като отидем и да намерим в Одрин, че и малката ще е с нас и от доста време го говори това колелце Wink Засега нямаме път към Истанбул, въпреки че много искам да го посетя за няколко дни, ще му дойде реда и на него Stuck Out Tongue

# 218
Колелата и ние ги гледахме в Кипа,  доста евтини ми се сториха.
Относно картите - в Бургас детските ги плащат по карти на Инвестбанк и не са за международни разплащания.  Аз още имам някакви останали пари в картата, но е Vpay и явно заради това не ми я приеха в Одрин. Бях решила да пробвам дали ще стане,  но нямах успех (не че имаше някакво значение за мен ). Иначе съм Visa и Mastercard на Уникредит и винаги си плащам с тях.
Вижте си условията по картата на сайта на вашата банка, за да разберете дали ще ви вземат такси при плащането, за превалутиране и т.н. Условията не са универсални за всички банки.  И ако имате въпроси дали конкретната карта става или не става за плащания в чужбина,  всяка банка си има национален телефон, на който може да си зададете  въпросите (аз лично така процедирам).
Сега да питам и аз нещо - в миналата тема имаше коментар, че някой се е опитал да мине от гръцко в турско, но гърците са искали преведена декларация  и се е наложило да се връщат отново към бг. Обаче нещо не мога да го намеря поста. Интересува ме дали става въпрос за декларация за дете или пълномощно за кола. Ще сме на почивка в Гърция и евентуално може на връщане да минем през Турция,  но ме интересува дали трябва да е преведено и съответно нотариално заверено преведеното пълномощно.  Декларация на Бг имам и редовно излизам с нея, но не съм минавала от страна в ЕС към трета страна и затова се чудя. Май въпроса не ми е много по темата,  но си спомням , че се коментираше тук и затова питам.  

Последна редакция: пн, 27 авг 2018, 11:46 от tova-onova

# 219
Моята карта е  Vpay на Уникредит и плащам в Турция и Европа, без проблеми, единствено на една бензиностанция в Германия не можах да платя с нея, но според мен не им се занимаваше и искаха само кеш.

# 220
И аз съм плащала с Vpay на Уникредит на доста места (преди имах такава), но и понякога  не се е получавало. Онлайн също не я приемат навсякъде. Но специално Vpay на Инвестбанк с детските надбавки не са за международни разплащания.

# 221
  • В светлината на слънцето
Чух, че в Чорлу в началото на септември има традиционен голям панаир. Дали знаете кога е това? Питам, защото се предполага, че тогава отново ще има повече коли по границите и вероятно чакането ще е по-дълго.

# 222
  • Пловдив
tova-onova Ние имахме проблем на гръцко -турската граница, но ставаше въпрос за нотариално пълномощно за дете от единия родител Relaxed Пътувах с голямата си дъщеря и ни върнаха заради това, че пълномощното от баща и не било на английски, или гръцки каза гърка, а само на Турски и Български. После от нашата митница казаха, че се е заял с мен, защото това пълномощно касае българските митничари ... ама знам ли. Факт е че нямахме избор и се върнахме да минем през Капитан Андреево.

# 223
Krasi1982, явно точно твоя пост съм чела.  Явно трябва да преведа декларацията и да заверя и преведената за всеки случай.
Благодаря,  че се включи 🤗

# 224
Здравейте и то мен!От много отдавна искам да отида в Одрин на пазар и ето ,че може би сега ми се отдава възможност.Аз съм от Русе и ми попадна  оферта с една нощувка в Одрин на 15 септември.Тръгваме от Русе в 2 през нощта .Хотелът ни е Сарай 3* . Чета отдавна темата  , но все пак искам да попитам няколко въпроса.От туристическата фирма ми казаха , че спират на борси за перилни препарати , но бихте ли ми казали къде точно се намират или може би са доста на брой , защото малко трудно се ориентирам с имената на турски.Много искам да отида и до мол Ераста. Прикачвам снимка ,за да видите къде се намира хотела.Според Вас на хубаво място ли е и близо ли е до центъра и местата , които мога да посетя , за да си напазарувам?
Скрит текст:
Следващата ми молба е да ми препоръчате хубаво местенце да хапнем вечерта.През деня мисля да ядем в мол Ераста , видях че предлагат много неща за хапване и да посетим сладкарницата Мадо , която Ивчето от темата много я хвали.Видях в нейния блог за пътуването й до там и , че е посетила магазина Madame Coco за спално бельо.Не можах да се ориентирам къде се намира точно , та бихте ли ми казали дали е по пътя за мол Ераста?Така или иначе искам да си взема някакъв спален комплект , гледах магазините Linens , Тач  , но и този ми прикова вниманието.Искам да купя баклава и за подаряване.В темата попаднах на няколко магазина за баклава - Хафъз Мустафа  , Гюллюолу  .Те на главната улица ли се намират , понеже се опитах да търся на карта , но не успях ...Въпросите ми за сега са това.Ако има още нещо бих питала пак , дано не съм нахална.Постарах се да почета темите и да запомня главните неща , но ми е трудно с имената на турски.

Общи условия

Активация на акаунт