"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 39

• 57 599
  • 740
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте!

МЦ по принцип ми е редовен +- 1-2 дни. Вчера усетих болка и леко кръвотечение (преди това не съм имала полов контакт). Тъй като с дните кръвотечението се усилва, вчера с приятеля ми правихме секс. В последствие установихме, че презервативът беше скъсан, до 1 час взех хапче. Проблемът е, че МЦ все още не идва, усещам само лека болка и малко кръвотечение със светъл цвят. Имам тест за бременност, който все още не съм направила.
Имате ли подобен опит? Моля, за съвет!

# 511
Яни , доколкото разбирам , цикълът ти е дошъл на време и сте правили секс на първия ден . Пила си хапче и сега имаш само зацапване . По принцип и други момичета са споделяли , че имат закъснение или промяна в МЦ след употребата на такова хапче , така че предполагам и при теб може да повлияе . Според мен е било излишно хапчето в случая . А тест може да направиш , за да отхвърлиш вероятна бременност , която обаче не може да е от сега .

# 512
Yanu, няма как да забременееш на първия ден от МЦ(или непосредствено преди него).Хапчето наистина е било излишно и е съвсем нормално след него да има аномалии в менструацията.

# 513
Здравейте,поже първата бременност която имах по мои бледи спомени след като направи тест в къщи и видях 2 чертички отидох до личния и той ме прати директно на кръв и урина за да установим,днес след много чакане отново видях 2 чертички, но новата ми лична лекарка каза на кръвни изследвания само след 3 седмици закъснение а аз имам едва 3 дена. Вие кога ги правихте кръвните изследвания?
Най - вероятно говорите за различни кръвни тестове.
Едното е кръвен за установяване на бременност, а другото - обикновена ПКК, която се прави във всеки триместър на БРЕМЕННАТА жена. ✌️

# 514
Здравейте! Аз отново ви пиша понеже ми се случи нещо странно, но несмея да се самонавивам затова искам и вашето мнение. На 12.09 беше първата дата на последния ми цикъл, този месец несъм следила О ( реших да оставя нещата на случайността) в понеделник обаче на 08.10 имах леко розово зацапване и рещих , че цикълът ми е подранил , но за моя изненада не беше така няма и следа сред това . Имам доста голямо напрежение в гърдите ,но така е преди всеки цикъл и от време на време болки в кръста . Кажите ми какво мислите, объркана съм , а не смея да се навивам за да не остана отново разочарована.

# 515
  • София
Здравейте! Аз отново ви пиша понеже ми се случи нещо странно, но несмея да се самонавивам затова искам и вашето мнение. На 12.09 беше първата дата на последния ми цикъл, този месец несъм следила О ( реших да оставя нещата на случайността) в понеделник обаче на 08.10 имах леко розово зацапване и рещих , че цикълът ми е подранил , но за моя изненада не беше така няма и следа сред това . Имам доста голямо напрежение в гърдите ,но така е преди всеки цикъл и от време на време болки в кръста . Кажите ми какво мислите, объркана съм , а не смея да се навивам за да не остана отново разочарована.
Доколкото си спомням вие сте с дълъг цикъл. Изчакайте още 3,4 дена закъснение и направете тест. Симптомите не могат нищо да подскажат в този момент.

# 516
Така е цикълът ми е по дълък и се предполага да е на 16.10 . Ще изчакам да видим какво ще се случи. Дано този път имаме успех. Благодаря за бързия отговор.

# 517
Здравейте, ще използвам темата, за да не пускам нова, за да питам по - компетентните от мен.  Последните 2 месеца менструацията ми е на 31 дни.  Този месец се скъси на 27 и ми дойде на 07.10, като 2 дни беше нормално кръвотечението, на 3-тия ден имах съвсем малко кръв, и на 4тия ден само зацапване и спря. Като цяло не съм с обилен цикъл, но определено този месец беше още по - осъден. И сега след цикъла усещам лека болка ниско в корема и имам някакво безцветно вагинално течение, досега не ми е правило впечатление да съм имала такова след цикъл. Преди самия цикъл имах болки в гърдите и зърната, корема ме болеше ниско 4 дни преди цикъла, като с настъпването на цикъла моментално спряха да ме болят зърната, болка в гърдите си имам. Отделно с настъпването на цикъла ме хвана една хрема /кашлица, болки в гръдния кош и гърба при кашлица, мускулни болки /, и каквато съм паника и си мисля, че всеки месец съм бременна, реших, че тоя цикъл не е нормален и че пак има възможност да съм бременна. Отидох днес и си купих тест за бременност на Шъур чек, резултата е отрицателен, заедно с теста си взех и тест за овулация /заради странното вагинално течение, сякаш имах такова или много подобно течение и преди цикъла/, теста за овулация, той е на Certain /, показа 2 чертички, прикачвам снимка за по - компетентните, понеже никога до сега не съм правила тест за овулация, и не знам какво точно значат двете черти, в момента в овулация ли съм, нормално ли е преди 2 дни да ми е свършил цикъла и вече да съм в овулация, има ли някакъв шанс да съм бременна? Ще бъда благодарна за всеки отговор. Благодаря ви.

# 518
Габи , щом Шуър чека е отрицателен не си бременна . Не съм използвала тестове за овулация на тази марка , но по принцип , за да е положителен теста , чертите трябва да са еднакво наситени или тестовата да е по-наситена от контролната , което при теб не е така . Хормона , който засичат го има през целия месец . Когато теста покаже две ярки черти означава , че това е пика на хормона и следователно се очаква да настъпи овулация до няколко часа/обикновено от 12 до 48 часа/ . Така , че според мен , нито си бременна , нито си в овулация .

Последна редакция: пт, 12 окт 2018, 12:18 от *Мери*

# 519
А на какво може да се дължи това странно вагинално течение? Както съм написала този месец ми дойде на 7-ми, теста е отрицателен, предполагам теста трябва да е отчел правилен резултат?

# 520
Ако течението не е обичайно и те притеснява , е хубаво да отидеш на преглед . Има различни причини ...хормонални , гъбички и др. Кога ти беше последния цикъл ? Овулацията знаеш ли кога е била ? Ти си правила теста днес на 12 , което значи , че резултата трябва да е коректен .

# 521
Миналия месец цикъла ми беше на 10.09, последния този месец на 07.10. Това ми беше интересно дали за тези 5 дни от началото на цикъла до сега резултата ще е верен. Защото все пак броя и първия ден от цикъла. Иначе овулация не съм засичала

# 522
Теста трябваше да е отчел до сега . Дори да си имала късна овулация , са минали достатъчно дни .

# 523
Значи да приемам, че резултатът от теста за бременност е правилен и, че бременност няма. Предполагам тогава оскъдния цикъл може да е от промяната на времето, или от настинката

# 524
Да и , ако все пак си убедена , че си бременна , което съдя по постовете ти , направи си кръвен тест за бременност . Цената му е до 20 лв. , в нашия град е 12 лв. Резултата излиза до няколко часа . Така ще се убедиш със сигурност .

Общи условия

Активация на акаунт