1 юЛи - ПРОТЕСТ ЗА ДЕТСКИТЕ И МАЙЧИНСТВОТО ПРЕД ПАРЛАМЕНТА-ПРОДЪЛЖЕНИЕ

• 25 187
  • 483
  •   1
Отговори
# 465
Ine, Animimi, напълно ви подкрепям! Моля модераторките да изнесат въпросите за неосигурените, за купоните, за бъдещи искания и за формиране на сдружението в отделна тема!
и ако обичаш първо се допитвай до момичетата, които пишат в темата преди да се обръщаш към модераторките Naughty

# 466
И докато не изнесете тези въпроси в отделна тема - аз пак да си кажа за купоните - ако само големи вериги и определени търговци действат с тях - как жените от провинциите и селата, където няма такива магазини ще ги ползват? А именно по такива места има повече неосигурени жени/като изключим студентките/ А някой да е виждал ромка, от тези по-бедните, за които ги мислите толкова тия купони, в Billa, Metro, Fantastiko? В София да, аз в Плевен и Стара Загора, от където съм пазарувала в такива вериги не съм засичала... И как ще се замъкне майчица, била тя и ромка от Горно Нанадолнище до Пловдив, Сф или Плевен, че да си оползотвори купоните?!

# 467
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 mishlentze и аз мисля така! (това е защото не съм вишистка сигурно)
Момичета, хайде да мислим за организацията на протеста, а исканията да ги доизкусуряваме в отделна тема! Така от 3-4 страници си спорим за едно и също и нищо съществено не правим!
Все пак според мен и неосигурените трябва да включим в исканията - и те са майки, иначе организацията трябва да се казва " Осигурени майчини сърца", "Осигурени бъдещи и настоящи майки", че да не стават гафове. Mr. Green

# 468
Момичета, престанете!

В момента организираме протеста за 1-ви юли!
Това също няма да е последната ни инициатива, а 2-рата от много.
Сега започваме, не можем да намерим решения на всички проблеми наведнъж.

Концентрирайте се върху това, което в момента предстои, след това продължаваме нататък.
Нали затова и сдружение ще правим, за да е ясно, че няма да се откажем да работим в защита на интересите на децата и майките в тази страна!

bouquet

Ще го повтарям, докато не престанете!
Всички са прави, но не е сега времето ...

# 469
kleo, аз достатъчно се аргументирах и достатъчно досаждах с аргументите си против купонната система и не съм плюла никой, явно ти имаш проблем, ако някой не е съгласен с предложението ти. Права си, за това за модераторките и се извинявам, защото не знам как стоят нещата с процедурите във форума...така че, моля, който не се чувства засегнат от това, че не съм се допитала до него - да ме подкрепи и наистина да изнесем тези спорове в отделна тема.

прочетохте ли ми предложението за "балона се надува" и подобни? Как мислите?

# 470
mishlentze, осигурителният доход не се формира на база образование! Аз имам висше и много съм работила, но все само със здравни осигуровки. нима съм по-долу от осигурените?

Знам, Дес, аз не казвам, че осигурителния се формира на база образование  bouquet

# 471
Момичета, престанете!

Концентрирайте се върху това, което в момента предстои, след това продължаваме нататък.
Нали затова и сдружение ще правим, за да е ясно, че няма да се откажем да работим в защита на интересите на децата и майките в тази страна!

bouquet

Е хайде от мен да мине- няма вече да обсъждам неосигурените в тази тема, ако има друга там! Peace
сега отивам да изхвърляме със сина ми 1101 гърне за днес

# 472
Момичета, престанете!

bouquet

Е хайде от мен да мине- няма вече да обсъждам неосигурените в тази тема, ако има друга там! Peace
сега отивам да изхвърляме със сина ми 1101 гърне за днес

Ще има! Нали четеш написаното?!

# 473
Здравейте момичета! Да се включа и аз към спора с неосигурените. Тъй като живеем в XXI век, съвсем нормално е всеки първо да мисли. Та колкото до неосигурените майки..... как да мисли държавата за тях, като те сами преди да станат майки не са помислили за себе си и за бъдещите си деца. Стига сме разчитали на държавата....... тя нищо не ни е дала, няма и да ни даде. Всичките тези приказки за увеличаване на прираста.... ами как да си позволи една работеща жена да стане майка, като излизайки по майчинство губи заплата за сметка на някакви смешни пари за майчинство. А те явно няма как да са повече. В същото време от другата страна стоят неосигурените, безработни и... сциално слаби, самотни майки, някои от които по на 14-15 години.... Кой е за подпомагане според вас? Този който мисли преди да стане родител или този който става родител за да се издържа от месечните помощи за деца? Оставям коментара на всички вас и искрено се надявам да сте гледали последното предаване на Карбовски по Нова ТВ "Отечествен фронт".

# 474
Извинявайте , ако сте го обсъждали вече - не можах да изчета всичко, но какво ще кажете, ако подканим на протеста да присъстват не само майките и бащите, а и баби, дядовци, приятели. Тъкмо ще се съберем повече хора. Макар някои да казват, че числеността на протеста не е от голямо значение, друго си е да видиш порой от хора по улиците - като на митинг.
Всяка от нас може да доведе със себе си поне още 5 души.
Peace

# 475
  • на кой му пука, майна
А защо трябва да има друга тема, точно тука е мястото за обсъждане на тези проблеми, а не да се разпокъсваме в хиляда такива. Нали тази тема е продължение от предишната, а не само за протеста на 1 юЛи  Wink

# 476

Говорейки си за новите искания, току-що ми се обади един човек от Стара Загора, жена му била в изпитателен срок на работа и забременяла, шефа като научил я уволнил. Търси ме за помощ, аз му казах, че ще обмислим и такава точка в исканията. Не знам човека какво очакваше от мен , как мога да помогна в случая newsm78 Казах му да пише на `Искрено и лично`, защото искаше медиен шум да вдигне около случая.

Нещо против да включим и такова искане?

И, момичета, нали вече на всички ни е ясно, че едно решение за протеста се взима с мнозинство? Това какво мисля аз, Пенка или Драганка срещу всички останали мисля, че не е важно в случая.  И аз имах много колебания по някои от точките, но в крайна сметка сме тук за компромисен вариант. Всичко се обсъжда и после решаваме ОБЩО. Предложенията на всяка са добре дошли, но нека не се нападаме една друга заради идеите си, всяка е права за себе си и ако някоя мисли нещо различно нека да обясни гледната си точка и да дискутираме спокойно и безпристрастно и да видим всички гледни точки. Това, че е дадено едно предложение не значи, че то автоматично е прието. Каква организация ще правим, ако се джавкаме така за щяло и нещяло newsm78

Хайде сега да успокоим страстите и да ви черпя един виц Wink

Едно ромче се прибира от училище и баща му го пита:
- Сине, как мина деня?
-Тате, имам двойка - казало ромчето.
- По какво, сине?
- По български.
- Добре, сине, каазал бащата и потупал сина по рамото.

На следващия ден пак:
- Сине, как мина деня?
- Тате, имам двойка - казало ромчето.
- По какво, сине?
- По математика.
- Добре, сине, каазал бащата и потупал сина по рамото.

На третия ден:
- Сине, как мина деня?
-Тате, имам двойка - казало ромчето.
- По какво, сине?
- По история.
Бащата му теглил як пердах и ромчето изненадано попитало защо.
- Защото, сине, скоро ще останем само ние в тази държава и ако не друго, то поне историята трябва да знаем.

Cry и  Laughing Сълза и смях отвсякъде Mr. Green

# 477
Абсолютно съм съгласна с doniboni newsm74

# 478
Чета, затова го казвам.
Като гледам от спорове съвсем спряхме да мислим за поканата- как да изглежда, какво да пише и тн. Моля момичетата които имат въображение и престава от тези неща да се включат с идеи.Не е задължително да са перфектни, ще ги доизкусуряваме с общи усилия. Важното е посланието да е кратко, ясно, добре формулирано (с възможно най-малко думи да казва най-важното), основните неща да са написани с големи букви (като "протест", "бъдещи и настоящи български майки" и др.) и да се събира на лист формат А4

# 479
Майките са огромна сила и мнозинство,честно мисля ,че не сме решили, не сме катурнали правителството!Това е дискриминационна политика, политиката, която се провежда до момента!Трябва много неща да се променят.Едното е с майчинските, другото социалните помощи,отпуските ако имаш деца,кредити и заеми подпомагащи семействата,специални намаления за деца до 3,5 и 7 годинки!Данъчни облекчения за семейства с деца.Ами какво да кажем за политиката на държавата спрямо бременните в момента или онези, които искат да забременеят?Няма никакви пътеки  на тъпата здравна каса за цветна снимка или ехография или хормоно-терапия и изследване, ин витро процедури,лапароскопия знаете ли колко хора са в латентна безплодност и правят всичко за да забременеят?Аз седем години се мъчих да имам детенце!Минах най-различни процедури , и колко скъпо е всичко как се молиш и унижаваш навсякъде,никой не ти помага нито ти съчувства!А после като забременях същото бездушно отношение как може да си бременен и безработен!Ами обратната монета- децата от домовете?Защо не се направи нещо за хора, които искат да бъдат приемни или да осиновят да има някакви финасови валенции за тях или облекчения,някаква помощ?Честно мога още да пиша ама като Ви пиша и си мисля че става твърде сериозно и глобално и май Ви обърквам!

Общи условия

Активация на акаунт