1 юЛи - ПРОТЕСТ ЗА ДЕТСКИТЕ И МАЙЧИНСТВОТО ПРЕД ПАРЛАМЕНТА-ПРОДЪЛЖЕНИЕ

• 25 191
  • 483
  •   1
Отговори
# 450
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
И наистина, хайде стига сме се занимавали с ромите (те тъй или иначе са раждали, раждат и ще продължат да раждат), дайте да мислим за себе си и какво нас ни устройва! Аз като неосигурена и тн. (при това не ромка) намирам идеята за купоните за добра, стига да се направи като хората, а не като за циганите. Не забравяйте, че повечето студенти са в моето положение (лично имам няколко такива приятелки)

# 451
  • на кой му пука, майна
Момичета, честно да си кажа малко се разочаровах от вас. Ще продължа да Ви подкрепям естествено и ще действам и по протеста в Плевен, но ми писна да слушам как ромките ще ни превземат и как само осигурените трябва да получават незнам си какви пари. Пълно е със майки студентки и бащи студенти, които даже не са и женени и няма как да им се изчисли процент от т.н "семеен доход", по дълбоките провинции има ученички, които раждат след като завършат училище...Пак ще спомена майките със "свободни професии", в гражданските им договори осигуровките са основно здравни. НЕ САМО ромките взимат тези сто лева и то една година. И не говоря конкретно за себе си, има много такива майки. Вие мислите от собствената си гледна точка само! А това за купоните просто ме разби! Майчинството е помощ за майката - нека тя реши как да го харчи, за да бъде тя здрава и кърмеща и обгрижваща детето си, за да се чувства то добре! Да не говорим каква корупция ще настане и фирмите ще се избият да се докопат до това те да са разпространители на памперсите да речем. Така и майките ще са ограничени в избора само на продуктите, които тези фирми предлагат!!! И какво ще кажете за това, че в провинцията доходите са по-ниски, а разходите по децата еднакви!? Моля Ви, не бъдете тесногръди и не мислете само от собствената си позиция, ние може да живеем в София и големите градове и да си пазим топличките работни места по офисчета и насам-натам, но не сме само ние в тази държава нали?!!!

Какво общо имат доходите в провинциите и разходите на децата. Ако сега са 100лв., тогава ще са 100лв във вид на купони, разлика няма да има.
Тези пари се отпускат за гледане на дете, и ти сигурно си наясно, че е така, нали са помощи за отглеждане на дете ?
Когато майката е осигурена тогава е болничен по майчинство, а именно включва двама човека ! Но когато са помощи за неосигурен това значи, че се отпускат за детето само, нали така ? Е какъв е проблема тогава с купоните, които са за отглеждане на детето ???

# 452
Момичета, честно да си кажа малко се разочаровах от вас. Ще продължа да Ви подкрепям естествено и ще действам и по протеста в Плевен, но ми писна да слушам как ромките ще ни превземат и как само осигурените трябва да получават незнам си какви пари. Пълно е със майки студентки и бащи студенти, които даже не са и женени и няма как да им се изчисли процент от т.н "семеен доход", по дълбоките провинции има ученички, които раждат след като завършат училище...Пак ще спомена майките със "свободни професии", в гражданските им договори осигуровките са основно здравни. НЕ САМО ромките взимат тези сто лева и то една година. И не говоря конкретно за себе си, има много такива майки. Вие мислите от собствената си гледна точка само! А това за купоните просто ме разби! Майчинството е помощ за майката - нека тя реши как да го харчи, за да бъде тя здрава и кърмеща и обгрижваща детето си, за да се чувства то добре! Да не говорим каква корупция ще настане и фирмите ще се избият да се докопат до това те да са разпространители на памперсите да речем. Така и майките ще са ограничени в избора само на продуктите, които тези фирми предлагат!!! И какво ще кажете за това, че в провинцията доходите са по-ниски, а разходите по децата еднакви!? Моля Ви, не бъдете тесногръди и не мислете само от собствената си позиция, ние може да живеем в София и големите градове и да си пазим топличките работни места по офисчета и насам-натам, но не сме само ние в тази държава нали?!!!

И аз мисля като теб за повечето неща. Мацки, помислете, има памперси по 20 стотинки, които се продават на бройка. Някой от неосигурените мами със сигурност предпочитат да си купят от тях, вместо от тези на Памперс или Либеро, които се предлагат в повечето магазини. Помислете ако се приеме това за купоните, то тогава кои ще бъдат магазините от които ще трябва да се пазарува - най-големите и най-скъпите Rolling Eyes Никой няма да одобри магазинчето от пазара, което продава насипно памперси по 20 ст. bowuu

Аз лично смятам, че на неосигурените не трябва да им се бъркаме. Нека си помислим за осигурените, за които държавата досега нехае, за неосигурените държавата мисли постоянно кое и как Peace
  Не знам как е в Пловдив, но тук в София, знаеш ли колко хора не си дупчат билетче в градския транспорт, а търсят да използват оставеното от някой друг. И това не са пенсионерите. Същото ще е и с купоните.

Аз не дупча билетче! Mr. Green(в общия случай), а когато дупча го оставям на седалката или до вратата да го ползва някой друг. Това е мълчалив протест срещу безумните цени на билетите и отвратителните условия в рейсовете. Добре, че много рядко ми се налага да го ползвам гр. транспорт.
 А винаги ще намерят начин братята роми да продадат помощите. Представете си само как отварят сергийка на някоя спирка и продават евтини памперси, пюренца и тн. Знаете ли колко майки с удоволствие биха давали по-малко пари за тези неща? И защо да ходят до Метро като на спирката пред блока една циганка продава евтини, качествени памперси?

Аз не бих купила нищо за детето си от циганка на сергия. От хигиенна гледна точка.

Хайде да не се караме за тези купони. Нали исканията ни са за осигурените, защо да намесваме неосигурените и да искаме санкции за тях newsm78 Държавата да си ги мисли тези неща, ние не сме политици  bouquet

# 453
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Ами аз съм неосигурена и смятам, че държавата трябва да мисли и за моето дете! И не съм само аз, а и много студенти и голяма част от младите майки, и такива които са работили, но не са били осигурявани (като мен наприпер) и тн. Нека се мисли за всички, а не всеки да си гледа неговата си паница. Така както аз мога да се боря за доброто на другите, смятам, че и другите могат да се борят за моето добро!  Peace

# 454
Момичета, нали в писмото просто нищо не писахме за неосигурените? Защо сега спорим за тях? Ние просто не взимаме отношение, нали така? И то именно заради тези спорове в миналата тема се отказахме да коментираме неосигурените... Пак ли ще дъвчем едно и също? Който го интересува какво сме обсъждали - да прочете предишната тема от 83 страници ето тук Mr. Green Пък ако има ново конструктивно предложение - няма проблеми да се включи в писмото Peace Но нека не повтаряме едно и също  Praynig

Lss, ние ще ходим заедно нали? Само да се разберем колко време преди самия притест и с теб ще се уговорим нещо.
Ренци, дала съм дума - заедно ще ходим Peace Само нека да не е утре-други ден, че малкият се разболя Sad Вчера следобед ми вдигна 39.1 Т и аз хукнах по лекари... Ей сега се прибирам от поредния лекар... Надявам се бързо да оздравее и ще съм на линия Peace

# 455
Ами връзката с доходите е, че трябва да се изчислява майчинството като процент от "семейните доходи", а доходите в провинцията са по-ниски! Аз може да работя същото нещо като теб и да взимам по-малко заплата, съответно и майчинство, но разходите ни по детето ще са еднакви, защото цените на пюрета и памперси са еднакви навсякъде. С каква тогава моето дете е по-различно от твоето и защо трябва да се грижа за него с по-малко средства?!

# 456
Значи неосигурените майки подкрепят вашите искания, а Вие не желаете да чуете нашите,, Не е ли малко странно?! Нека си останат така исканията, нека спрем да говорим сега за купони, а за по нататъшни протести да обсъдим и неосигурените, даже защо не ги изкараме тези неща, които са за "бъдещи" искания в отделна тема, за да не се караме и спорим тук и да не пилеем енергия?! Дайте за протеста по същество! peace

# 457
Мдаааааам, това с купоните не е лошо, но е недообмислено...Ако ще се прокарва идеята zа нещо такова, по_добре да са купони zа стойността на детските, а майчинството да е в пари...а и неzнам дали сте чували  zа центровете zа семейно планиране(от там се отпускат беzплатни/или на ниски цени преzервативи и противоzачатъчни на zаинтересованите и им се осигуряват гинекологични прегледи)...така няма кой да претендира с "Ауууу случи се случка" пък ......

# 458
Извинявайте, ако вече съм досадна, но и тези купони ще са в полза на толемите супермаркети, чиято печалба основно отива в чужбина по корпорациите. Нека всеки си купува каквото и от където иска..Аз лично предпочитам да си подкрепя българските търговци и техните малки магазинчета. Ще се чувствам ограничена, ако някой друг вместо мен направи избора за продукти за грижа на детето ми!

# 459
Момичета, престанете!

В момента организираме протеста за 1-ви юли!
Това също няма да е последната ни инициатива, а 2-рата от много.
Сега започваме, не можем да намерим решения на всички проблеми наведнъж.

Концентрирайте се върху това, което в момента предстои, след това продължаваме нататък.
Нали затова и сдружение ще правим, за да е ясно, че няма да се откажем да работим в защита на интересите на децата и майките в тази страна!

bouquet

# 460
Мили мами,недейте така!Doniboni,Деби,Евелина какво сте се хванали с тази купонна система.ама как не разбирате бе хора, парите са си пари!Аз не съм за купонна система, защото това дискриминира жените в неравностойно социално положение и не си мислете, че като не сте бездомници сте застраховани от това, да не дава господ!ама има жени, които изцяло разчитат на тези пари.Това значи, че издържат и себе си и бебето си с тази помощ.Ето давам пример със себе си-аз не съм от малцинството с висше образование с квалификации итн.т и съм безработна и точно в тоз момент забременявам ,мъжа ми остана без работа малко преди мен.Аз без усигуровки,той се хвана без договор на частно да спасява положението та в началото всичко си плащах, понеже съм благоденстваща.И хубаво че съм здрава, ами ако бях с някаква болест или имам тежко-болен в къщи?! Има къде по-тежки случаи от мен!Напуснати от половинките си по време на бременността,или смърт, нещастие итн.т...да не изброявам.Аз сериозно Ви казвам,че това не са пари но и без тях е направо трагично!Ами в малките селца и градчета 100лв.не са малка сума никак.Аз купувах всичко от втора употреба.Бебо си подновяваше гардеробчето с 20-30лв.а долното бельо се износва до последно и се купува от най евтини места като следях да са памучни материи.Чаршафчета,възглавнички,одеялца всичко от втора употреба.Колко пъти лекарства,ваксини плащам,друг път нещо друго се налага,хранички,памперси,вообще всичко е индивидуално.Пак казвам образованието!Отиваш при социалните с диплома за средно или висше това е начина!Няма образовани от малцинствата с малки изключения...така мисля.

# 461
Ine, Animimi, напълно ви подкрепям! Моля модераторките да изнесат въпросите за неосигурените, за купоните, за бъдещи искания и за формиране на сдружението в отделна тема!

Имам предложение за протестите! Сещате ли се за играта "балона се надува" и "пусни пусни кърпа"?  Може на протеста да си поиграем! Освен ако не и се струва инфантилно...Но ще е забавно и ще привлечем внимание! Протест под формата на игра, защото играта е основното, което формира детето и го прави щастливо... А и ще е впечатляващо едно голямо хоро с "балона се надува" Така и ще се отпуснем да пеем и викаме, ако се наложи Wink Може да наредим колечките в средата...

# 462
Извинявайте, ако вече съм досадна, но и тези купони ще са в полза на толемите супермаркети, чиято печалба основно отива в чужбина по корпорациите. Нека всеки си купува каквото и от където иска..Аз лично предпочитам да си подкрепя българските търговци и техните малки магазинчета. Ще се чувствам ограничена, ако някой друг вместо мен направи избора за продукти за грижа на детето ми!

Това писах и аз по-горе Flutter

Мили мами,недейте така!Doniboni,Деби,Евелина какво сте се хванали с тази купонна система.ама как не разбирате бе хора, парите са си пари!Аз не съм за купонна система, защото това дискриминира жените в неравностойно социално положение и не си мислете, че като не сте бездомници сте застраховани от това, да не дава господ!ама има жени, които изцяло разчитат на тези пари.Това значи, че издържат и себе си и бебето си с тази помощ.Ето давам пример със себе си-аз не съм от малцинството с висше образование с квалификации итн.т и съм безработна и точно в тоз момент забременявам ,мъжа ми остана без работа малко преди мен.Аз без усигуровки,той се хвана без договор на частно да спасява положението та в началото всичко си плащах, понеже съм благоденстваща.И хубаво че съм здрава, ами ако бях с някаква болест или имам тежко-болен в къщи?! Има къде по-тежки случаи от мен!Напуснати от половинките си по време на бременността,или смърт, нещастие итн.т...да не изброявам.Аз сериозно Ви казвам,че това не са пари но и без тях е направо трагично!Ами в малките селца и градчета 100лв.не са малка сума никак.Аз купувах всичко от втора употреба.Бебо си подновяваше гардеробчето с 20-30лв.а долното бельо се износва до последно и се купува от най евтини места като следях да са памучни материи.Чаршафчета,възглавнички,одеялца всичко от втора употреба.Колко пъти лекарства,ваксини плащам,друг път нещо друго се налага,хранички,памперси,вообще всичко е индивидуално.Пак казвам образованието!Отиваш при социалните с диплома за средно или висше това е начина!Няма образовани от малцинствата с малки изключения...така мисля.

И аз смятам, че трябва под формата на пари да са си, но това с различното образование си е малко пак нож с 2 остриета и го обсъждахме в предната тема.  Какво майчинство трябва да вземе една жена, която работи тежък физически труд и се осигурява на максимума, но е без висше образование. Аз твърдо смятам, че трябва да е процент от осигурителния доход, тъй като осигуровките пълнят фонда за майчинството, а не капки дъждовна вода. Това че аз имам 2 висши, а Пенка, която работи същата работа и получава същите пари, а няма нито едно висше не смятам, че трябва да е показател за това колко пари да получава, за да си гледа детето. И за да няма изказвания от рода, че една висшистка ще си възпита по-добре детето от една със средно образование, предварително смятам да кажа, че това е пълна глупост Peace

# 463
mishlentze, осигурителният доход не се формира на база образование! Аз имам висше и много съм работила, но все само със здравни осигуровки. нима съм по-долу от осигурените?

# 464
Моля Ви - Вие сте осигурени - не говорете от името на неосигурените, защото е нахално...Пак Ви казвам - не само роми са неосигурените в тази държава! Peace
Меко казано съм възмутена от изказванията ти, ти прочете ли въобще какво съм написала:
какво ще кажете за това като идея - тези които не взимате майчниство, а 100 лв. бихте ли имали нещо против такава система?
Ако не си разбрала сме тук за да обсъждаме идеи, ако не си съгласна с нещо напиши го и се аргументирай, а не плюй по хората позвилили си да мислят на глас. Спирам по темата Stop
А по отношение на неосигурените - адара 100 пъти повтори че е от тях, а ето че има и други момичета, които пишат в темата и са неосигурени. Това че не сме ги включили не значи че не се интересуваме от тях и че не бива да разискваме проблемите им. За гражданските договори вече писах по горе, ми вземи се поинтересувай и предложи нещо, тук не сме специалисти по всичко, то е много лесно само да се оплакваш
Много ви моля разберете , че нищо няма да постигнем, ако се нападаме една друга, нали теза тема е за обсъждане идеи и различни гледни точки, желая ви на всички лек ден    bouquet  

Общи условия

Активация на акаунт