1 юЛи - ПРОТЕСТ ЗА ДЕТСКИТЕ И МАЙЧИНСТВОТО ПРЕД ПАРЛАМЕНТА-ПРОДЪЛЖЕНИЕ

• 25 207
  • 483
  •   1
Отговори
# 420
Никой не е казал, че съвсем ще спрат да раждат, но наистина има такива, които раждат само за да получават тия пари и после  оставят децата в домове - знаете ли че само 1.8 % от децата в домове са кръгли сираци #Crazy
Адара - аз говоря за свестни магазни - Била, Метро, Хит, Кауфланд, Фантастико и т.н. зависи какво има на разположение в града.
Мисля си че е трудно да ги продават, а и все пак ще взимат по-малко пари ако го направят

Деби, според мен не трябва да пише майчинство 250 лв, това изкривява нещата

# 421
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Не забравяйте, че всичко в поканата трябва да се събира на обикновен лист (мисля че бяха формат А4 за принтера). Затова предложих писмото да лепим отдолу или до поканата. Когато събирах подписите много малко хора ги интересуваше какво точно искаме. Казвах че събирам подписи в подкрепа на исканията на бъдещите и настоящи български майки за увеличение на майчинството и детските и тов им стигаше.

# 422
Никой не е казал, че съвсем ще спрат да раждат, но наистина има такива, които раждат само за да получават тия пари и после  оставят децата в домове - знаете ли че само 1.8 % от децата в домове са кръгли сираци #Crazy
Адара - аз говоря за свестни магазни - Била, Метро, Хит, Кауфланд, Фантастико и т.н. зависи какво има на разположение в града.
Мисля си че е трудно да ги продават, а и все пак ще взимат по-малко пари ако го направят

Знам, но предизвиква любопитство, надолу естествено, че ще напишем за подоходното облагане, но няма как да стане с няколко думи, а всеки иска макар и малко, но да е по-високо майчинството и ако го интересува вече ще се зачете за повече инфо. И според мен ще въздейства.

П.П. Тази тема вече я разисквахме за купоните. Аз все още съм на мнение, че за всяко трето, четвърто и т. н. дете трябва да се въведат крути мерки, поне половината от парите да са за децата независимо как, дали с купони, дали за детска кухня, но не бива да продължава така. Сега целенасочено се ражда за майчинство, ако се спрат тези пари "от небето" продължавам да мисля, че нещата ще се променят и според мен разликата ще е драстична.

Последна редакция: вт, 13 юни 2006, 01:10 от деби

# 423
Не забравяйте, че всичко в поканата трябва да се събира на обикновен лист (мисля че бяха формат А4 за принтера). Затова предложих писмото да лепим отдолу или до поканата. Когато събирах подписите много малко хора ги интересуваше какво точно искаме. Казвах че събирам подписи в подкрепа на исканията на бъдещите и настоящи български майки за увеличение на майчинството и детските и тов им стигаше.

Да, но това са били хора които имт съвсем други доходи. А ако една майка незапозната с нашите действия види на фона на сегашните 160 лв. които получава, възможност да станат  250   #Crazy

# 424

Е в свестните магазини става Mr. Green, там и е малка вероятноста да се редя със "любимите" на всички ни роми.

# 425

Да, но това са били хора които имт съвсем други доходи. А ако една майка незапозната с нашите действия види на фона на сегашните 160 лв. които получава, възможност да станат  250   #Crazy
Ами те си бяха най-обикновенни хора с най-различно положение. Не съм ги избирала- спирах всички наред. Може би трябва да се напише "минимум 250 лева" или нещо от сорта. Важното е да е кратко, ясно, да може някои неща да се напишат с големи букви и да се събира на формат А4 (ако не се лъжа), та затова пак казвам, нека писмото да се лепи до или под поканата!

И лека ви нощ!

# 426
Аз предлагам да се толерира образователния ценз.Гимназия,специализирано,
средно,висше...и да има разлика в социалната помощ за вишиска и социалната помощ на циганката дето ги харчи за цигари,ракия и дозички...
или ражда по пет за да се издържа с помощи. Не знам , но аз лично много пъти съм опирала до 100-те лева и ако ги нямаше не си представям първата година,а сега ми е трудно да си представя втората след като няма да имам и тези пари, а разходите се покачват.Само с поощрение на образоваността може да се постигне някакво разграничаване без да се приема за расиско сексиско или някакъв предразсъдък.Нещо като точкова система на принципа за кандидатската листа, за емиграция в някои известни държави,а нали има и точки за пенсиониране.
Аз предлагам точки за образование,средно,висше.Точки за трудов стаж,женени,свободно съжителстващи и допълнително точки ако бащата също е с образование и ценз.
Освен това в Чехия например има намаление на всички детски дрехи и обувки до определени годинки и това е дългогодишна държавна политика за насърчаване на раждаемостта.В Австрия доколкото си спомням мисля майчинството беше 1000 евро на месец за дете.това есвързано с факта, че много съжителстват без брак или просто имат деца от случайни партньори ,или осиновяват или донори или както дойде,но така държавата се грижи за прираста и узаконява процентите растеж.Сега от известни години поради многото емигрантски вълни има някакви расистки стегнации и около Хайдер преди 2-3години та са въвели нещо с бащинството ако бащата е австриец и тн.т само тогава получаваш някакви екстри пак в парично изражение,ама не съм добре запозната, или не слушах внимателно като ми обясняваха.ОТНОСНО името аз бих използвала МАЙЧИНО СЪРЦЕ защото то е
нещо и бъдещо и настоящо и предишно...а и видях колко сте сплотени и милосърдни когато трябва да се помогне,въздейства и се запомня и не звучи така декларативно и сухо като онова дългото - от всички страни съединявайте се!!!Лесно би станало и за запазен знак!Междувпрочем трябва ни и Слоуган - Сърцето ни са нашите деца. Децата ни,са вашето бъдеще!
Относно организацията смятам, че липсва медиен шум.Трябват ни известни личности, които да изразят съпричастност и да се появят около протеста-нещо като Джейн Фонда за каузата!-давам я като пример щото е безупречна като репутация.Става известна актриса или телевизионно лице или известна спортистка, писателка,поетеса,общественичка,художничка,певица-оперна,естрадна,народна,прима-балерина, политик-жена ами незнам...богородица би свършила чудесна работа ако слезне на земята но уви...май почва да ми се спи, а сега обикновенно ми идват идеите.
Но имам доста добри, например поредица изяви свързани с името на организацията ,като концерти или изложби, или пакетчета захар, а защо не и представител в парламента,ох дотук съм...
ето нещо което може да стане листовки на ксерокс от едната страна събитие-искания от другата страна известни майки,майки Нобелистки,носителки на мирни награди,строфи от стихове или молитва на богородица.Вижте какво аз като художник ще гледам с какво мога да помогна,освен това съм и с три литературни награди и мога да помагам и за текстове ама с правната терминология и познания съм назад...Е хайде до скоро!!!че и аз съм човек недоспал...

# 427
А кога мислите да се депозират молбите за протест?
При полоожение, че първо трябва да имаме разрешение и след това да лепим апела не е ли най-добре по-раничко да депозираме молбите в общините? Примерно вместо седмица преди протеста да ги направим две седмици, за да имаме време за разлепяне на апела пък и да има време повече хора да го видят и отзоват.

Lss, ние ще ходим заедно нали? Само да се разберем колко време преди самия притест и с теб ще се уговорим нещо.

# 428
ОТНОСНО името аз бих използвала МАЙЧИНО СЪРЦЕ защото то е
нещо и бъдещо и настоящо и предишно...

Страшно ми хареса "Майчино сърце"!  Hug Символиката... раздаващо обич,но и страдащо за детето си майчино сърце...кратко и запомнящо се!

# 429
Ине предаването по ББТ в сряда в 20:00ч. ли е ?

20:45 ч, предаването се казва "Без упойка"

АААА, да не би водещата да се казва Аглая Laughing Бивша колежка манекенка Wink Много готина мацка, но не задава от най-забиващите въпроси, ще трябва да разчитаме предимно на себе си, ако е тя водещата bowuu

# 430
ОТНОСНО името аз бих използвала МАЙЧИНО СЪРЦЕ защото то е
нещо и бъдещо и настоящо и предишно...

Страшно ми хареса "Майчино сърце"!  Hug Символиката... раздаващо обич,но и страдащо за детето си майчино сърце...кратко и запомнящо се!

Animimi, добре дошла и   bouquet!

Настръхнах!

Хайде, пуснете анкета тук и в Крюкарника с 3-те имена и да гласуваме:
- Майчино сърце
- Бъдещи и настоящи майки
- Детство мое

И да действаме, че може именцето "мистериозно" да се окаже вече запазено.

Renci, предлагам да пуснем молбите за протестите на 15.06. Така ще имаме време.

Аз предлагам да се толерира образователния ценз. Нещо като точкова система на принципа за кандидатската листа, за емиграция в някои известни държави,а нали има и точки за пенсиониране. Аз предлагам точки за образование,средно,висше.Точки за трудов стаж,женени,свободно съжителстващи и допълнително точки ако бащата също е с образование и ценз.

Принципно е добра идея, но доста сложна за разработване и прилагане. Ефективната в момента по отношение на трудовия стаж и пенсиите го доказа.

... за запазен знак! Междувпрочем трябва ни и Слоуган - Сърцето ни са нашите деца. Децата ни,са вашето бъдеще!

Ще разчитаме на теб, в качеството ти на художник и литератор. Ние ще бъдем критиците  Wink

Относно организацията смятам, че липсва медиен шум.Трябват ни известни личности, които да изразят съпричастност и да се появят около протеста-нещо като Джейн Фонда за каузата!-давам я като пример щото е безупречна като репутация.Става известна актриса или телевизионно лице или известна спортистка, писателка,поетеса,общественичка,художничка,певица-оперна,естрадна,народна,прима-балерина, политик-жена ами незнам...богородица би свършила чудесна работа ако слезне на земята но уви....

Ами, опитваме се да работим в тази посока, но едва ли ще има някой да каже, че е лесно в днешно време да накараш някой известен да се посвети на такава кауза без корист. Давайте идеи.

... ето нещо което може да стане листовки на ксерокс от едната страна събитие-искания от другата страна .... строфи от стихове или молитва на богородица...

Също много ми харесва!

Последна редакция: вт, 13 юни 2006, 08:57 от Ineto

# 431
Мале Мацки ама вие колко сте изписали,  не мога да смогна да ви изчета. Само за портокола - завърнах се починала и заредена с хъс, давайте задачки за изпълнение. Сега се връщам назад да родължавам с опитите да ви изчета.

# 432

Да, но това са били хора които имт съвсем други доходи. А ако една майка незапозната с нашите действия види на фона на сегашните 160 лв. които получава, възможност да станат  250   #Crazy
Ами те си бяха най-обикновенни хора с най-различно положение. Не съм ги избирала- спирах всички наред. Може би трябва да се напише "минимум 250 лева" или нещо от сорта. Важното е да е кратко, ясно, да може някои неща да се напишат с големи букви и да се събира на формат А4 (ако не се лъжа), та затова пак казвам, нека писмото да се лепи до или под поканата!

И лека ви нощ!

Да, ама за ОСИГУРЕНИТЕ bowuu Не за всички 250, ако пишем 250 ромките ще са първа писта на протеста Laughing Ще вземат и да ни окрадат като видят толкоз народ на 1 място Rolling Eyes

Добрутро на всички  bouquet

# 433
средно,висше...и да има разлика в социалната помощ за вишиска и социалната помощ на циганката дето ги харчи за цигари,ракия и дозички...
или ражда по пет за да се издържа с помощи. Не знам , но аз лично много пъти съм опирала до 100-те лева и ако ги нямаше не си представям първата година,а сега ми е трудно да си представя втората след като няма да имам и тези пари, а разходите се покачват.Само с поощрение на образоваността може да се постигне някакво разграничаване без да се приема за расиско сексиско или някакъв предразсъдък.Нещо като точкова система на принципа за кандидатската листа, за емиграция в някои известни държави,а нали има и точки за пенсиониране.
Аз предлагам точки за образование,средно,висше.Точки за трудов стаж,женени,свободно съжителстващи и допълнително точки ако бащата също е с образование и ценз.
Освен това в Чехия например има намаление на всички детски дрехи и обувки до определени годинки и това е дългогодишна държавна политика за насърчаване на раждаемостта.В Австрия доколкото си спомням мисля майчинството беше 1000 евро на месец за дете.това есвързано с факта, че много съжителстват без брак или просто имат деца от случайни партньори ,или осиновяват или донори или както дойде,но така държавата се грижи за прираста и узаконява процентите растеж.Сега от известни години поради многото емигрантски вълни има някакви расистки стегнации и около Хайдер преди 2-3години та са въвели нещо с бащинството ако бащата е австриец и тн.т само тогава получаваш някакви екстри пак в парично изражение,ама не съм добре запозната, или не слушах внимателно като ми обясняваха.ОТНОСНО името аз бих използвала МАЙЧИНО СЪРЦЕ защото то е
нещо и бъдещо и настоящо и предишно...а и видях колко сте сплотени и милосърдни когато трябва да се помогне,въздейства и се запомня и не звучи така декларативно и сухо като онова дългото - от всички страни съединявайте се!!!Лесно би станало и за запазен знак!Междувпрочем трябва ни и Слоуган - Сърцето ни са нашите деца. Децата ни,са вашето бъдеще!
Относно организацията смятам, че липсва медиен шум.Трябват ни известни личности, които да изразят съпричастност и да се появят около протеста-нещо като Джейн Фонда за каузата!-давам я като пример щото е безупречна като репутация.Става известна актриса или телевизионно лице или известна спортистка, писателка,поетеса,общественичка,художничка,певица-оперна,естрадна,народна,прима-балерина, политик-жена ами незнам...богородица би свършила чудесна работа ако слезне на земята но уви...май почва да ми се спи, а сега обикновенно ми идват идеите.
Но имам доста добри, например поредица изяви свързани с името на организацията ,като концерти или изложби, или пакетчета захар, а защо не и представител в парламента,ох дотук съм...
ето нещо което може да стане листовки на ксерокс от едната страна събитие-искания от другата страна известни майки,майки Нобелистки,носителки на мирни награди,строфи от стихове или молитва на богородица.Вижте какво аз като художник ще гледам с какво мога да помогна,освен това съм и с три литературни награди и мога да помагам и за текстове ама с правната терминология и познания съм назад...Е хайде до скоро!!!че и аз съм човек недоспал...

Брилянт, къде се кри досега  bouquet Страхотни идеи даде и аз съм ЗА `майчино сърце` и слоугана си го бива. Евала  bouquet

Така, каква точно роля предвиждаме за известните личности?

И друго, познавам Ирен Онтева, има дете на 1 година и като й казах за протеста ме пита защо не съм й се обадила досега. Дайте да помислим кои личности биха могли да ни бъдат полезни в случая и да говорим с тях, все някой ще се съгласи. Гала, както вече споменах, също я познавам, но тя е доста заета жена и не ми се вярва да се навие на постоянни изяви за нашата кауза. Иначе подкрепя протеста и си сложи автографа в подписката Wink

Давайте да мислим за жени с деца, които са по-известни и подходящи.

Последна редакция: вт, 13 юни 2006, 09:15 от mishlentze

# 434
animimi  имаш много добри идеи!  bouquet Ще разчитаме на помоща ти!

mishlentze, сетих се още вчера, ама минимум 250лв. за осигурените лица направо си звучи дискриминационно. Можеби става и "майчинство - 80% от семейния доход" или нещо от сорта. Нека още момичета се включат, все някоя ще измисли нещо подходящо.

Хайде и от мен добро утро на всички!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт