1 юЛи - ПРОТЕСТ ЗА ДЕТСКИТЕ И МАЙЧИНСТВОТО ПРЕД ПАРЛАМЕНТА-ПРОДЪЛЖЕНИЕ

• 25 206
  • 483
  •   1
Отговори
# 405
Мерси много Ine! Не помня кой питаше за маршрутите за другите градове - за Плевен е от театъра по главната улица до сградата на общината. Може да кажете и че ще излезем и с конкретни искания и към нашия си кмет...Вие писали ли сте такива към кварталните кметове на Сф? Интересува ме ако публикуваме в местните вестниц отворено писмо до кмета/с исканията ни/ трябва ли вече да сме му го връчили официално в общината /което смятаме да направим на протеста или слид него/== Тоест може ле да разлепим и публикуваме обръщението към него преди да сме го уведомили официално?как се практикува по тези въпроси?мисля, че ако плевенските мами прочетат конкретните искания ще са по-склонни да дойдат, отколкото само ако напишем, че се борим за увеличаване на детски и майчинство Thinking как мислите?

# 406
Аз май чак сега чатнах - нали можем да му връчим исканията още седмица преди протеста, а на събитието само ще ги прочетем пак и ще чакаме отговор от него...Така ще може да го публикуваме и четем по вестници и медии...

# 407
Аз май чак сега чатнах - нали можем да му връчим исканията още седмица преди протеста, а на събитието само ще ги прочетем пак и ще чакаме отговор от него...Така ще може да го публикуваме и четем по вестници и медии...

Ние направихме следното: 5 дни преди протеста изпратихме по мейл писмото до всички институции, които касае и до медиите, и на следващия ден внесохме писмото официално, с вх.№ в МТСП. В текста имаше покана за присъствие от тяхна страна и от НС на самия протест, където да връчим подписката.

Забравих да добавя нещо много важно - предварително (мин. седмица) трябва да депозирате молба до Общината за провеждане на протеста, с упоменати времетраене, място и цел.

# 408
Може би съм пропуснала някои страници,но кажете ,ако трябва да събираме парички за всички необходими неща за протеста-само кажете!

Благодаря! Засега нищо не събираме. Ако се наложи, ще се чуе  Wink

# 409
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
протест на 1 юли     

в подкрепа на исканията на
 бъдещите и настоящи български майки   
за увеличение на деските надбавки и майчинството, увеличаване на детските градини и ясли, разширяване на семейното подоходно облагане и тн. (тук каквото още решим)
каним   всички които подкрепят исканията ни на мирно шествие което ще се състои на 1 юли с начало "часа" от "еди къде си" през "еди къде си" до "еди къде си"

Май нещо подобно трябва да е  newsm78. Моля мамите да се включват с предложения за призива, че на мен нищо умно не можа да ми роди главата! И няма да е зле под призива да лепим и писмото май.  

Последна редакция: пн, 12 юни 2006, 23:12 от adara

# 410
  • София и там където не се пуши
:
второ да ви питам - някоя от вас да е гледала вчера Мартин Карбовски по Нова телевизия newsm78. Има някакво предаване от 6 и нещо и е било май на тема за бизнеса с деца, който въртят братята роми, моля ви разпитайте, ако някой го е гледал да каже за какво става въпрос
Наси, 

Темата беше за изоставеното дете пред св Георги на Великден. Показаха майката, бащата и бебето Христинка. Интересното беше, че оплю майката, че само обикаля и ражда трето дете и трите не са при нея и показа бащата, който е 40 годишен безработен. Попита я за това ли го ражда за да осигури издръжка от 130 лв и накрая заяви, че нашата държава е длъжна да осигури средства на бащата - безработен, на майката-безработна и на детето в дом майка и дете, а след някоя и друга година и на децата на Христинка, защото ако се се върне в ръцете на майката ще бъде със същото съзнание, че трябва да роди дете или деца за да се издържа.

# 411
  • София
Поканата, която ще разпространяваме е до майките, които не използват интернет или не пишат тук. Така че трябва по-подробно да им обясним за какво става въпрос.

1 ЮЛИ 2006 Г. – МИРНО ШЕСТВИЕ

В подкрепа на исканията, които ние Настоящите и бъдещи български майки на 1 юни  изразихме в откритото писмо до Народното събрание, Министерския съвет, МТСП ... ,
за:
- увеличаване на обезщетенията за гледане на дете
- увеличаване на детските надбавки
- разширяване на семейното подоходно облагане
- увеличаване броя на детските градини и ясли
- увеличаване броя на детските площадки

Каним всички които подкрепят искания ни да се присъединят към мирното шествие, което ще се проведе на 1 юли от 10 до 12 ч по маршрут ....

Или в самата покана да цитираме изцяло писмото, за да знаят за какво се борим.
Още един въпрос - какво се реши за снимките? Защото ако ще лепим такива на плакат трябва да го напишем в поканата, за да могат всички, които дойдат да носят снимка. А колко голяма да бъде?

Аз се ангажирам да разлепя поканата (когато се уточни текста) пред Втора МБАЛ, Пета МБАЛ, Детската градина зад нея, Детска градина № 51, Детската кухня в "Банишора", Градинката на "Ботев" и "Клокотница", 7 ДКЦ. Не познавам много добре района, така че ако се сещате и за друго подходящо място тук - моля пишете ми. Да слагам ли и по спирките на градския транспорт?
Другата седмица ще водя детето на ваксинация в МЦ 4, така че мога да сложа и там.

# 412
Момичета, някоя от вас беше предложила вместо пари на неосигурените да се дават памперси, и т.н., за да не могат сещате се кои да се издържат от тях , а децата да не виждат и лев от тях. #2gunfire
Говорих с майка ми по този въпрос и тя предложи следното :
вместо да получават 100 лв всеки месец от Агенцията за социално подпомагане, да им се дават 100 лв във вид на купони, Агеницията ще сключи договори с определни магазини, в които ще може  да се пазарува с тях (както някои фирми правят), НО само бебешки стоки - ко от каквото има нужда - пампеси, АМ, пюрета, мокри кърпи и т.н.
какво ще кажете за това като идея - тези които не взимате майчниство, а 100 лв. бихте ли имали нещо против такава система? Rolling Eyes

# 413
Момичета,

Мислете за текста на поканата, но не правете нищо засега.
Трябва първо да получим разрешение за протеста, маршрута, времето и едва тогава можем да започнем с разпространяването.

# 414
Момичета, някоя от вас беше предложила вместо пари на неосигурените да се дават памперси, и т.н., за да не могат сещате се кои да се издържат от тях , а децата да не виждат и лев от тях. #2gunfire
вместо да получават 100 лв всеки месец от Агенцията за социално подпомагане, да им се дават 100 лв във вид на купони, Агеницията ще сключи договори с определни магазини, в които ще може  да се пазарува с тях (както някои фирми правят), НО само бебешки стоки - ко от каквото има нужда - пампеси, АМ, пюрета, мокри кърпи и т.н.
какво ще кажете за това като идея - тези които не взимате майчниство, а 100 лв. бихте ли имали нещо против такава система? Rolling Eyes

Аз не бих имала, но зависи и от фирмите с които се сключва този договор (стоката трябва да е качествена и да имам избор, а не да ми прелагат разни китайски стоки) единствения проблем за мен би било реденето по опашки заедно с мургавите ни събратя.

# 415
Аз не бих имала, но зависи и от фирмите с които се сключва този договор (стоката трябва да е качествена и да имам избор, а не да ми прелагат разни китайски стоки) единствения проблем за мен би било реденето по опашки заедно с мургавите ни събратя.

ей, долетя за миг и разби на пух и прах идеята на майката на Клео  hahaha

# 416
  • София

kleo, тези майки, които биха прочели въпроса ти не използват тези пари, за да се издържат и това може би ще ги устройва, но няма да спре другите.
Преди няколко дни имаше едно такова предложение на Деби. Тогава и написах следното (и още го мисля):

"Ако почнат да се раздават купони за памперси, за бебешка храна, за дрешки, както предлагаш не само няма да се спре раждането от определени социални групи, но и това ще превърнат в бизнес. Нали в момента така им дават част от помощите за отопление. И какво правят те - продават бележката за дърва или въглища на половин цена и после пак отиват и крадат дърва от гората или се топлят на ток, който не плащат. Същото ще е и с купоните за памперси и винаги ще се намери някой, който да им ги купи."

# 417
Поканата, която ще разпространяваме е до майките, които не използват интернет или не пишат тук. Така че трябва по-подробно да им обясним за какво става въпрос.

В подкрепа на исканията, които ние Настоящите и бъдещи български майки на 1 юни  изразихме в откритото писмо до Народното събрание, Министерския съвет, МТСП ... ,
за:

Каним всички които подкрепят искания ни да се присъединят към мирното шествие, което ще се проведе на 1 юли от 10 до 12 ч по маршрут ....

Или в самата покана да цитираме изцяло писмото, за да знаят за какво се борим.
Още един въпрос - какво се реши за снимките? Защото ако ще лепим такива на плакат трябва да го напишем в поканата, за да могат всички, които дойдат да носят снимка. А колко голяма да бъде?

Аз се ангажирам да разлепя поканата (когато се уточни текста) пред Втора МБАЛ, Пета МБАЛ, Детската градина зад нея, Детска градина № 51, Детската кухня в "Банишора", Градинката на "Ботев" и "Клокотница", 7 ДКЦ. Не познавам много добре района, така че ако се сещате и за друго подходящо място тук - моля пишете ми. Да слагам ли и по спирките на градския транспорт?
Другата седмица ще водя детето на ваксинация в МЦ 4, така че мога да сложа и там.

Според мен самата покана (плакат) трябва да е кратка и ясна (в най-общи линии да казва за какво се борим), а под нея да лепим копия на писмото за тези които желаят да разберат за какво точно иде реч. Иначе ще стане много дълго, с много ситни букви и хората няма да обърнат внимание особено ако нямат половин час за да седят и да се дзверят в някакъв си лист залепен на спирката или където и да е.
  А вие само го измислете този призив и аз ще го разлепя из целия квартал Mr. Green

# 418

kleo, тези майки, които биха прочели въпроса ти не използват тези пари, за да се издържат и това може би ще ги устройва, но няма да спре другите.
Преди няколко дни имаше едно такова предложение на Деби. Тогава и написах следното (и още го мисля):

"Ако почнат да се раздават купони за памперси, за бебешка храна, за дрешки, както предлагаш не само няма да се спре раждането от определени социални групи, но и това ще превърнат в бизнес. Нали в момента така им дават част от помощите за отопление. И какво правят те - продават бележката за дърва или въглища на половин цена и после пак отиват и крадат дърва от гората или се топлят на ток, който не плащат. Същото ще е и с купоните за памперси и винаги ще се намери някой, който да им ги купи."
Peace И това ми мина през акъла, ама ние каквото и да измислим те пак ще си раждат. Дори нищо да не им се дава ще раждат и ще просят, и пак няма да работят.

# 419

за:

К'во напра'ихте бе, няма ме един ден после един ден чета  Whistling

Много се радвам, че има присъединили се  Hug
 Ето и моето преложение за основа на обявите:

1 юЛи

МАЙКИ БЪДЕЩИ И НАСТОЯЩИ ПОДКРЕПЕТЕ НИ

В ИСКАНИЯТА ЗА МАЙЧИНСТВО 250 лв, ДЕТСКИ 50 лв

бла-бла-бла-бла като към това бла предлагам да се включи пълния текст с исканията ни там всеки ще може да се запознае със предложението за семейното подоходно облагане и бегли подробности за "незаинтересоваността" на властимащите

МАРШРУТ............ ОТ....ч ДО....ч МОЛЯ НОСЕТЕ СНИМКА

НА ДЕЦАТА ЗА ИЗГОТВЯНЕТО НА МЯСТО НА ПЛАКАТ
(или постер)

Общи условия

Активация на акаунт