1 юЛи - ПРОТЕСТ ЗА ДЕТСКИТЕ И МАЙЧИНСТВОТО ПРЕД ПАРЛАМЕНТА-ПРОДЪЛЖЕНИЕ

• 25 215
  • 483
  •   1
Отговори
# 270
Деби, ще има организация. Нали Мишленце писа за това. Но все още нямаме име, а и то трябва да се провери и запази предварително....
Да де и на мен това ми беше мисълта. Да измислим името и да се изчака с пускането на писмото, докато то се запази. Така действията ни ще са под логото на една и съща организация така повече ще си тежим на мястото. Уф дали се разбра какво имам предвид, че нещо днес съм блокирала и не мига да се изразявам   ooooh!  Така е който по нощите вместо да спи се мота из форума.   Embarassed

# 271
- За по-голяма прозрачност при отчитане на извършени разходи от ръководствата на отделните детски заведения, е необходимо в тях да бъдат създадени учителски комитети.

Може би се има предвид родитело-учителсти комитети?

Проверих в закона и се оказа, че уч. настоятелства (както първонач. предложи) са регламентирани  като частни юридически лица с нестоп. цел. Затова търсех друго наименование. И това става.

# 272
Инче, писмото е много добре така, можеш ли само да обяснишм това не го разбирам

В София функционират 84 ОДЗ и 108 ЦДГ, като по данни на Общината броят на децата в тях в момента е 38983, разпределени в 1366 групи. Това прави средно 29 деца в група, което значително надвишава допустимия максимален брой и предвидения съгласно Правилника за прилагане на Закона за народната просвета учителски състав.
какво значи предивдения съгласно Правилника за прилагане на Закона учителски състав newsm78

- Да се въведе единна информационна система за прием и свободните места в детските ясли и градините, която да бъде достъпна чрез интернет и районните общини. 
тук да добавим и кухните Rolling Eyes

- За по-голяма прозрачност при отчитане на извършени разходи от ръководствата на отделните детски заведения, е необходимо в тях да бъдат създадени учителски комитети.

Наистина защо учителски, не трябва ли да са родителски Rolling Eyes

# 273
  • София
Може би адресирането трябва да е до

ГОСПОДИН БОЙКО БОРИСОВ

КМЕТ НА ГРАД СОФИЯ

все пак в тази си длъжност той е цивилно лице.

Също така предлагаме:

- Да се въведе единна информационна система за прием и свободните места в детските ясли и градините, която да бъде достъпна чрез интернет и районните общини.

- Молбите за записване на деца да се приемат по набори, два пъти годишно, в строго фиксирани срокове и при приемане на децата в съответното заведение да се следват стриктно реда и номера на приемане на молбите.

Просто разсъждения и някакви въпроси ми се мотаят из главата.

Единна информационна система - чудесно.
Молба - два пъти годишно, в строго фиксирани срокове и при приемане на децата в съответното заведение да се следват стриктно реда и номера на приемане на молбите - някои ще се заредят да си пазят мястото още от предишния ден, ако не и по-рано. И какво става ако молбата ти е с № 35, а приемат 28 деца (примерно, нали толкова са средно в група) и това в най-близката детска градина. Правиш справка в информационната система и се оказва, че има свободно място в "Надежда", а ти живееш в "Дружба" и работиш в "Княжево" (пак само хипотетично). Дали ще можеш да използваш това място в детска градина.

# 274
Инче, писмото е много добре така, можеш ли само да обяснишм това не го разбирам

В София функционират 84 ОДЗ и 108 ЦДГ, като по данни на Общината броят на децата в тях в момента е 38983, разпределени в 1366 групи. Това прави средно 29 деца в група, което значително надвишава допустимия максимален брой и предвидения съгласно Правилника за прилагане на Закона за народната просвета учителски състав.
какво значи предивдения съгласно Правилника за прилагане на Закона учителски състав newsm78

тук да добавим и кухните Rolling Eyes

Наистина защо учителски, не трябва ли да са родителски Rolling Eyes

В Приложение № 5 към цитирания Правилник за ..... и т.н. пише, че групите в детските градини са от 11 до 22 деца и за тях се предвижда Х бр персонал. При среден брой 29, персоналът не е увеличен доколкото знам.

Да, Коала вече писа, по-добре е родителски или родитело-учителски комитети. А защо комитети - виж по-горе.

# 275
На въпросите на Евелин:

Решението е в писмото - нови детски градини и ясли. Имаше много постинги против районирането на детските заведения, доколкото си спомням.

Бодливата (за което благодаря!) току-що ме светна, че Бат Бойко по новите военни стандарти не бил генерал. Тъй че май ще трябва да се примирим с г-н.

# 276
Момичета, след това цялото това обсъждане имаме ли някакъв план за действие, към който да се стремим да реализираме, за да може на 01.07 всичко да е ОК и да мине по вода.
Че иначе времето си лети........

# 277
Момичета, първо да ви кажа че по новините били казали че Бойко Борисов поискал справка от всички районни кметове за бро и състоянието на детските площадки hahaha
второ да ви питам - някоя от вас да е гледала вчера Мартин Карбовски по Нова телевизия newsm78. Има някакво предаване от 6 и нещо и е било май на тема за бизнеса с деца, който въртят братята роми, моля ви разпитайте, ако някой го е гледал да каже за какво става въпрос
Наси, план още няма - трябва да се спрем окончтелно на маршрут и да оформим някакъв текст който да лепим насам натам

# 278
Момичета, първо да ви кажа че по новините били казали че Бойко Борисов поискал справка от всички районни кметове за бро и състоянието на детските площадки hahaha
второ да ви питам - някоя от вас да е гледала вчера Мартин Карбовски по Нова телевизия newsm78. Има някакво предаване от 6 и нещо и е било май на тема за бизнеса с деца, който въртят братята роми, моля ви разпитайте, ако някой го е гледал да каже за какво става въпрос
Наси, план още няма - трябва да се спрем окончтелно на маршрут и да оформим някакъв текст който да лепим насам натам
Ами моето предложение за маршрут - е тръгване от НДК, през Витошка и до Народното Събрание!
Съгласни ли сте всички  - девойките, които са от други градове и живеят в София да има отделни плакати. Така мисля, че ще им замажем очите и на медии и на парламентаристи, че организирана по-голяма масовост.

# 279
Ами моето предложение за маршрут - е тръгване от НДК, през Витошка и до Народното Събрание!
Съгласни ли сте всички  - девойките, които са от други градове и живеят в София да има отделни плакати. Така мисля, че ще им замажем очите и на медии и на парламентаристи, че организирана по-голяма масовост.

Много е дълго за минаване с малки деца и колички. От НДК до МТСП (зад МС) или от МТСП (или Св. Неделя) до НС?
Освен това идеята за паното с много детски снимки също е супер

# 280

Много е дълго за минаване с малки деца и колички. От НДК до МТСП (зад МС) или от МТСП (или Св. Неделя) до НС?
Освен това идеята за паното с много детски снимки също е супер

Да това с паното си е отделно. За него също съм съгласна....
Ако пък не здраве да е каквото се реши.....

# 281
трябва да се спрем окончтелно на маршрут и да оформим някакъв текст който да лепим насам натам

Маршрута пак предлагам да е от МТСП. Т.е. отстрани на Шератон, през Президентството и до Парламента. А за малки "плакатчета" наистина трябва да измислим текст и да започнем да лепим, аз се ангажирам да открия къде има детски кухни в нашия квартал и да се опитам да склоня персонала там да разлепя наоколо няколко "афиша". Също така и в градинката до която живея ще налепя и на стълбовете за осветление които я опасват. Давайте други предложения. Къде има места с голям поток от бременни и майки.

# 282
Поликлиниките, за съжаление !

# 283
Детските градини и ясли!

# 284
Поликлиниките, за съжаление !
Да до нас е 3-градска вътре няма да стане, но наоколо мога да разлепя.

Общи условия

Активация на акаунт