1 юЛи - ПРОТЕСТ ЗА ДЕТСКИТЕ И МАЙЧИНСТВОТО ПРЕД ПАРЛАМЕНТА-ПРОДЪЛЖЕНИЕ

• 25 228
  • 483
  •   1
Отговори
# 255
Мдаааа, Шарки, с теб направо за пенсия ще мислим Laughing И аз съм на 36, а сякаш вчера бях на 20 ooooh!

# 256
Мдаааа, Шарки, с теб направо за пенсия ще мислим Laughing И аз съм на 36, а сякаш вчера бях на 20 ooooh!
Ама ти вече си изпълнила дълга свещен-а аз само един запетайчо имам.
Апропо, мацки, лично съм мотивирана да действам още по-яко и мощно с вас, защото мъжото каза-без да знае за исканията ни-АКО НАПРАВЯТ МАЙЧИНСТВОТО 250-ЩЕ СЕ ЗАМИСЛИМ ЗА ВТОРО.
Така че-давайте ми работа, аз ще търся с търсачката, както снощи, ще превеждам, що, е за каузата.
Снощи по поръка на Инето например открих интересните факти за Румънско, както и едни проценти, които нея я интересуваха.

# 257
Апропо, мацки, лично съм мотивирана да действам още по-яко и мощно с вас, защото мъжото каза-без да знае за исканията ни-АКО НАПРАВЯТ МАЙЧИНСТВОТО 250-ЩЕ СЕ ЗАМИСЛИМ ЗА ВТОРО.
Така че-давайте ми работа, аз ще търся с търсачката, както снощи, ще превеждам, що, е за каузата.
Снощи по поръка на Инето например открих интересните факти за Румънско, както и едни проценти, които нея я интересуваха.

Бо, благодаря!

Можеш ли да копнеш линковете към инфото за Румънското майчинство?

# 258

Бо, благодаря!

Можеш ли да копнеш линковете към инфото за Румънското майчинство?
trebe pak da poroviq, ama shte.

# 259
Тази идея ми харесва   bouquet
По-добре е така със снимките, защото телефоните могат да се изключат.
И освен с писмо до МТСГ можем да закачим отделно снимки на децата върху един огромен плакат и да го оставим пред Народното събрание. Още не съм се отказала от идеята да им оставим нещо символично там. Така не могат да се направят, че не са ни забелязали особено ако го снимат и от медиите и го покажат. А и ако го направим дори и майките, които въпреки всичко не са разбрали за протеста или по някаква причина не са дошли могат също да изпратят снимки на децата си и да ги затрупаме с писма със снимки.

Аз пък си мисля, че не е така просто едно министерство да си изключи телефоните. Даже и да е така, по-лесно ще им е като видят писмо, вместо да го отворят направо в коша да го хвърлят. Така че, трябва да се обмисли хубаво. А иначе моята идея беше, всички които ходим на протеста носим по 1 снимка на хлапетата, на място всеки си лепи снимките на, ако можем да немерим някакво голямо руло хартия, после стигаме до Парламента носейки снимките и го "полагаме" отпред. И ще бъде супер, ако снимките са повече и обхванат целия вход. Така вече ще има какво да снимат медиите. А в понеделник, който не е дошъл на протеста включая всички мами от малките градове които няма да организират протест, а ни подкрепят, се обажда по телефона и им казва, че е съпричастен (и по-скоро призива ни трябва да е към всички хора не само към мамите). Със сигурност ще ги подлудим и все си мисля, че нямат да си позволят да си изключат телефоните нали с тях работа вършат. Ама сме в България де, всичко е възможно  newsm78 Хайде сега сте вие за мнение   bowuu

# 260
Аз съм ЗА идеята! Деби, smile3501 !

# 261
Здравейте и от мен!
Да си кажа и аз моето мнение и моето предложение.
Аз малко не съм съгласна да звънят по телефона в МТСП, майките от другите градове. По-скоро като сме на протестта -  шествие, тези майки, които са от други градове, а не от София, но пък живеят тук да направят плакати в подкрепа на техния град. Например аз съм от Сандански - бих направила плакат в подкрепа на всички майки от Сандански.....с някакъв текст. Така освен протестите в големите градове паралелно с този в София медиите ще видят, че имаме подкрепа и от други по-малки градове...
Нали все пак се борим от името на всички...
А колкото до снимките подкрепям идеята.....

# 262
По-скоро като сме на протестта -  шествие, тези майки, които са от други градове, а не от София, но пък живеят тук да направят плакати в подкрепа на техния град. Например аз съм от Сандански - бих направила плакат в подкрепа на всички майки от Сандански.....с някакъв текст. Така освен протестите в големите градове паралелно с този в София медиите ще видят, че имаме подкрепа и от други по-малки градове...

И това е добра идея!
Нищо не пречи да се осъществят и 2-те.

# 263
Какво правим сега? newsm78

1. 1 юли - протест в София и в градовете, които успеят да се мобилизират
2. Снимки - лично и препоръчано до Масларова - кога започваме да ги пращаме заедно с отвореното писмо или ново ще пишем нещо
3. Телефонни обаждания - до кого обаче, трябва да помислим
4. Какво правим с писмата до кметовете за градини и ясли? Дайте да насрочим дата за едновременното им пускане
5. Да помислим за стратегия с медиите - колко дни по-рано да ги уведомим, какво точно да им съобщим - това май ще изчака до получаване на отговор на Отвореното писмо

# 264
Трябва да напишем официално писмо - покана за среща с Емилия Масларова, за да разговаряме с нея лично. Да я поканим да се срещне с наши представители на 1 юли. Това е неработен ден, няма да може да се изплъзне с някакви предварителни ангажименти.  Същевременно започваме да пращаме снимки на децата. Пак по същото време уведомяваме медиите за поканата към Масларова и кампанията със снимките

# 265
Тази идея ми харесва   bouquet
По-добре е така със снимките, защото телефоните могат да се изключат.
И освен с писмо до МТСГ можем да закачим отделно снимки на децата върху един огромен плакат и да го оставим пред Народното събрание. Още не съм се отказала от идеята да им оставим нещо символично там. Така не могат да се направят, че не са ни забелязали особено ако го снимат и от медиите и го покажат. А и ако го направим дори и майките, които въпреки всичко не са разбрали за протеста или по някаква причина не са дошли могат също да изпратят снимки на децата си и да ги затрупаме с писма със снимки.

Аз пък си мисля, че не е така просто едно министерство да си изключи телефоните. Даже и да е така, по-лесно ще им е като видят писмо, вместо да го отворят направо в коша да го хвърлят. Така че, трябва да се обмисли хубаво. А иначе моята идея беше, всички които ходим на протеста носим по 1 снимка на хлапетата, на място всеки си лепи снимките на, ако можем да немерим някакво голямо руло хартия, после стигаме до Парламента носейки снимките и го "полагаме" отпред. И ще бъде супер, ако снимките са повече и обхванат целия вход. Така вече ще има какво да снимат медиите. А в понеделник, който не е дошъл на протеста включая всички мами от малките градове които няма да организират протест, а ни подкрепят, се обажда по телефона и им казва, че е съпричастен (и по-скоро призива ни трябва да е към всички хора не само към мамите). Със сигурност ще ги подлудим и все си мисля, че нямат да си позволят да си изключат телефоните нали с тях работа вършат. Ама сме в България де, всичко е възможно  newsm78 Хайде сега сте вие за мнение   bowuu

Гениална идея ! Много ми хареса !  Hug

# 266
Момичета, ето отново текст на писмото до общините.
Предварително се извинявам, че са попълнени данните за София, но спокойно могат да бъдат заместени с тези, в другите градове:

ДО

ГЕНЕРАЛ БОЙКО БОРИСОВ

КМЕТ НА ГРАД СОФИЯ

ОТВОРЕНО ПИСМО

От
Инициативен комитет на
НАСТОЯЩИТЕ И БЪДЕЩИ БЪЛГАРСКИ МАЙКИ

Град София - 1124, ул. “Н. В. Гогол” № 9
лица за контакт:   Христина Пендичева
                                    Калина Тошева
                                    Ина Игнатова
                                    Влади (пак забравих имената)

ОТНОСНО:      Недостатъчният брой на детските ясли и кухни, детските градини, 
                  и недоброто състояние на площадките за игра и парковете.

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН БОРИСОВ,

Приканваме ви да обърнете внимание на наболелите проблеми, които ние, майките от София, срещаме при отглеждането на децата си и записването им в детските заведения и кухни. Поради недостатъчния им брой, най-често документите на детето трябва да се подадат в няколко детски заведения и веднага след раждането на детето, за да е гарантирано включването му в съответната възрастова група.

В София функционират 84 ОДЗ и 108 ЦДГ, като по данни на Общината броят на децата в тях в момента е 38983, разпределени в 1366 групи. Това прави средно 29 деца в група, което значително надвишава допустимия максимален брой и предвидения съгласно Правилника за прилагане на Закона за народната просвета учителски състав.

Водени от стремежа си да осигурим спокойно и щастливо детство, социална среда и добро възпитание на децата си, и въз основа на горепосоченото, се обръщаме към вас с молба за разбиране, съпричастност и предприемане на необходимите мерки за увеличаване броя на детските заведения и кухни в града и по райони.

Също така предлагаме:

- Да се въведе единна информационна система за прием и свободните места в детските ясли и градините, която да бъде достъпна чрез интернет и районните общини.

- Молбите за записване на деца да се приемат по набори, два пъти годишно, в строго фиксирани срокове и при приемане на децата в съответното заведение да се следват стриктно реда и номера на приемане на молбите.

- За по-голяма прозрачност при отчитане на извършени разходи от ръководствата на отделните детски заведения, е необходимо в тях да бъдат създадени учителски комитети.

В условията на непрекъснато застрояване все повече намаляват междублоковите пространства, местата за безопасна игра и занимания на децата ни. Считаме, че е необходимо увеличаване на броя на детските площадки и запазване и регулярна поддръжка на съществуващите такива, както и на градините и парковете.

София, 15.06.06 г.         С УВАЖЕНИЕ:

# 267
От
Инициативен комитет на

Ине, имам въпрос. Как ще се казва организацията, ако въобще се прави такава? Имаше различни предложения за името и и аз не разбрах на кое се спряхте. И ако името е различно не е ли по-добре писмото да е от името на организацията въпреки, че тя не е легализирана още. Все пак май ще има по-голяма тежест, ако писмото е от името на организация. Ама колко повторения написаааааах  ooooh!  Ама няма как да си задам, то вече не е въпрос а въпросите  Embarassed

# 268
Деби, ще има организация. Нали Мишленце писа за това. Но все още нямаме име, а и то трябва да се провери и запази предварително....

# 269
- За по-голяма прозрачност при отчитане на извършени разходи от ръководствата на отделните детски заведения, е необходимо в тях да бъдат създадени учителски комитети.

Може би се има предвид родитело-учителсти комитети?

Общи условия

Активация на акаунт