1 юЛи - ПРОТЕСТ ЗА ДЕТСКИТЕ И МАЙЧИНСТВОТО ПРЕД ПАРЛАМЕНТА-ПРОДЪЛЖЕНИЕ

• 25 192
  • 483
  •   1
Отговори
# 435
Добро утро, дами. Освен Ирен Онтева, Ивайла Бакалова, Ирра, Ани от Антибиотика и от чалгарките Анелия и Есил ДЮран ми идват веднага в акъла като "раzвиващи дейност" майки...особенно Ивайла доста често говори zа деца, а и Анелия беше навсякъде с корема Sunglasses...
п.п. Идеята zа Майчино сърце е супер...отивам веднага да гласна в анкетата. Но това със стиховете и молитвите ми седи малко кичарско...по_добре текста на Детство мое или песничката от Войната на таралежите...те са неща, които говорят много на няколко поколения. Embarassed

# 436
  • Ботевград
Добро утро, да Ви се похваля вчера говорих с новинарите от местната кабелна телевизия/Ботевградската/ и те обещаха в последната седмица от месеца /26 - 30 юни/ да направят репортаж за бъдещият протест в София, за да може и нашите майки при добро желание и възможност да се включат в него. Местната Кабелна са собственик и на местен вестник, ще публикуват в него писмото с исканията ни, както и датата и маршрута на протеста!   bouquet

МАЙЧИНО СЪРЦЕ е много сладичко Simple Smile
"майчинство - 80% от семейния доход" също звучи обещаващо!
 Hug

# 437
  • на кой му пука, майна
Момичета, някоя от вас беше предложила вместо пари на неосигурените да се дават памперси, и т.н., за да не могат сещате се кои да се издържат от тях , а децата да не виждат и лев от тях. #2gunfire
Говорих с майка ми по този въпрос и тя предложи следното :
вместо да получават 100 лв всеки месец от Агенцията за социално подпомагане, да им се дават 100 лв във вид на купони, Агеницията ще сключи договори с определни магазини, в които ще може  да се пазарува с тях (както някои фирми правят), НО само бебешки стоки - ко от каквото има нужда - пампеси, АМ, пюрета, мокри кърпи и т.н.
какво ще кажете за това като идея - тези които не взимате майчниство, а 100 лв. бихте ли имали нещо против такава система? Rolling Eyes

Аз подкрепям идеята. Колкото и да се опитват да продадат тези купони, едва ли ще могат да ги продадат като дървата и т.н. Ще им е много по-трудно, коя българска майка ще се занимава с някоя ромка да й купува купоните ??? А за дърва пенсионери бол, като желаещи, така, че купонната система за неосигурените е перфектен вариант.

Адара, няма българските майки да се редят с ромките на опашки, не се притеснявай от това, магазините са големи и не всеки ще ходи в един и същи ден да пазарува  Peace. Предполагам, че ще се сключат договори с Била и подобни големи вериги, където има голям избор на пюрета, памперси и т.н  Peace

# 438
Абе хора как успявате да станете толкоз рано,ама що ли се чудя...с наште растежи на зъби няма спане.Аз веднага щенаправя проекти и ще го... ами незнам къде и как го публикувам?
Идеите трябва да се покажат докато са фреш!инак току виж нещо си забравил...И хора,НЯМА ВРЕМЕ!!!
Аз да си призная,че преди време работех в bTV...Мога да предложа Ани Салич ако помните тя е прясна майка пък и прави поредицата ПАЗИ ДЕТЕТО ако си спомням правилно,или Мариана Векилска и двете са на линия и за разлика от мен не са си занемарили контактите...ох,оставям Ви за малко че бебо ще яде,по-късно пак Нещо се сетих-тая мацка дето води Такъв е живота ме кефи и изглежда идейна...

# 439
Абе хора как успявате да станете толкоз рано,ама що ли се чудя...с наште растежи на зъби няма спане.Аз веднага щенаправя проекти и ще го... ами незнам къде и как го публикувам?
Идеите трябва да се покажат докато са фреш!инак току виж нещо си забравил...И хора,НЯМА ВРЕМЕ!!!
Аз да си призная,че преди време работех в bTV...Мога да предложа Ани Салич ако помните тя е прясна майка пък и прави поредицата ПАЗИ ДЕТЕТО ако си спомням правилно,или Мариана Векилска и двете са на линия и за разлика от мен не са си занемарили контактите...ох,оставям Ви за малко че бебо ще яде,по-късно пак Нещо се сетих-тая мацка дето води Такъв е живота ме кефи и изглежда идейна...

Тя вече ни помага!
Изпратихме писмо до Миглена Ангелова. Какво мислиш за участие в предаването, като човек, свързан с бТВ? И още - за Ани Цолова - дали можем да срещнем подкрепа и в нейно лице за популяризиране на протеста?

# 440
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Добро утро, да Ви се похваля вчера говорих с новинарите от местната кабелна телевизия/Ботевградската/ и те обещаха в последната седмица от месеца /26 - 30 юни/ да направят репортаж за бъдещият протест в София

Hug
Браво ZLATNA златна си! Grinning
Това за майчинството звучи обещаващо, ама май само за тия с висок доход и това ме притеснява. Хайде бе мами измислете нещо!

Адара, няма българските майки да се редят с ромките на опашки, не се притеснявай от това, магазините са големи и не всеки ще ходи в един и същи ден да пазарува  Peace. Предполагам, че ще се сключат договори с Била и подобни големи вериги, където има голям избор на пюрета, памперси и т.н  Peace[/color]
А, ние още вчера го обсъдихме и решихме че става. Сега като приемат исканията ни ще взема пак да забременея, че да се възползвам от облагите. Mr. Green Само дето до тогава сигурно ще съм осигурена

# 441
  • София
Никой не е казал, че съвсем ще спрат да раждат, но наистина има такива, които раждат само за да получават тия пари и после  оставят децата в домове - знаете ли че само 1.8 % от децата в домове са кръгли сираци #Crazy
Адара - аз говоря за свестни магазни - Била, Метро, Хит, Кауфланд, Фантастико и т.н. зависи какво има на разположение в града.

Съжалявам, че пак се явявам като опонент, но ако се приеме това с купоните няма да се изберат точно тези магазини. Ще трябва да се обяви държавна поръчка. Да кандидатстват фирмите, които са заинтересовани. И дори ако изброените кандидатстват не се знае кой накрая ще спечели.

Мисля си че е трудно да ги продават, а и все пак ще взимат по-малко пари ако го направят

Да наистина парите им ще са по-малко, но това е племе, което не мисли по-далече от следващото кебапче и следващата бира. Те не мислят за следващия ден, не се интересуват какво ще е утре стига днес да празнува.
Пример е с помощите за наводненията. Помня репортажите от Нови Искър - боя и блъсканицата за парите, пълните заведения наоколо. Жената от магазина за хранителни стоки, която каза че толкова много торти не е продавала никога. Магазина, в който се продават легла и дюшеци - продавачката беше сама и каза, че не само никой не е пазарувал, но дори и никой не е влизал.

А за поканата мисля, че не трябва да излизаме напред с парите, да пишем някакви суми. По-добре е само да изредим за какво се борим. Да дадем и адреса в интернет, където е публикувано писмото, евентуално да оставим някакъв телефон, за тези които искат повече подробности, а не ползват интернет.

# 442
Добро утро, да Ви се похваля вчера говорих с новинарите от местната кабелна телевизия/Ботевградската/ и те обещаха в последната седмица от месеца /26 - 30 юни/ да направят репортаж за бъдещият протест в София, за да може и нашите майки при добро желание и възможност да се включат в него. Местната Кабелна са собственик и на местен вестник, ще публикуват в него писмото с исканията ни, както и датата и маршрута на протеста!   bouquet

МАЙЧИНО СЪРЦЕ е много сладичко Simple Smile
 Hug

Браво за медиите  bouquet

Това за майчинството 80% от семейния доход е добре, но ще има със сигурност чули-недочули, разбрали - недоразбрали, които ще си кажат, ами то сегашните законопроекти са за 90%, какъв е смисъла. Така че според мен не трябва с процентите напред. И аз мисля като Адара - просто да се напише по-високо майчинство и детски, и аз като събирах подписи в градинката до НС така спирах хората - кратко, точно и ясно и те веднага подписваха.

# 443

Това за майчинството 80% от семейния доход е добре, но ще има със сигурност чули-недочули, разбрали - недоразбрали, които ще си кажат, ами то сегашните законопроекти са за 90%, какъв е смисъла. Така че според мен не трябва с процентите напред. И аз мисля като Адара - просто да се напише по-високо майчинство и детски, и аз като събирах подписи в градинката до НС така спирах хората - кратко, точно и ясно и те веднага подписваха.
Peace Просто ще лепим писмото до поканата за да може който иска да се запознае подробно с исканията ни.  ей! ама си държа на моето и тва е!

# 444
  • на кой му пука, майна

А, ние още вчера го обсъдихме и решихме че става. Сега като приемат исканията ни ще взема пак да забременея, че да се възползвам от облагите. Mr. Green Само дето до тогава сигурно ще съм осигурена

Да, сега видях, ама не мога да смогна да ви изчета, бе, много сте писали  Grinning

Ново писмо ли ще подготвим ? С промени в него ? Предполагам, че този път ще бъдат няколко адресирани до различните институции  Grinning, защото исканията ни са всестранни, нали ?

# 445
  • София
Аз подкрепям идеята. Колкото и да се опитват да продадат тези купони, едва ли ще могат да ги продадат като дървата и т.н. Ще им е много по-трудно, коя българска майка ще се занимава с някоя ромка да й купува купоните ??? А за дърва пенсионери бол, като желаещи, така, че купонната система за неосигурените е перфектен вариант.

За съжаление ще се намерят и майки, които ще се занимават с ромките и ще им купуват купоните. Не забравяй, че не всички майки българки са с много добро финансово положение. Като осигурени те ще получават пари и ще предпочетат да си купят памперсите на половин цена, а останалите пари да използват за нещо друго. Не знам как е в Пловдив, но тук в София, знаеш ли колко хора не си дупчат билетче в градския транспорт, а търсят да използват оставеното от някой друг. И това не са пенсионерите. Същото ще е и с купоните.

# 446
  • на кой му пука, майна

За съжаление ще се намерят и майки, които ще се занимават с ромките и ще им купуват купоните. Не забравяй, че не всички майки българки са с много добро финансово положение. Като осигурени те ще получават пари и ще предпочетат да си купят памперсите на половин цена, а останалите пари да използват за нещо друго. Не знам как е в Пловдив, но тук в София, знаеш ли колко хора не си дупчат билетче в градския транспорт, а търсят да използват оставеното от някой друг. И това не са пенсионерите. Същото ще е и с купоните.

Няма да е същото, бъди сигурна  Peace
За неосигурените се дават помощи и според мен не трябва да са под формата на пари !!!
Ако сега 100% парите не се ползват по предназначение, а именно за детето, то след въвеждане на купонната система процента ще е 15-20, така, че мисля, купоните са перфектен вариант.
По този начин ще запушим устите на всички които излизат с репликата "Ама знаете ли, че ромите раждат заради помощите"
Айде да не сме писимисти, а да бъдем оптимисти
Да направим така, че и политиците да ни съдействат !!! А именно те се дърпат защото са наясно, че вместо да стимулират българите, стимулират ромите.

Предложението на Клео е номер едно  Peace Peace Peace

# 447
Момичета, честно да си кажа малко се разочаровах от вас. Ще продължа да Ви подкрепям естествено и ще действам и по протеста в Плевен, но ми писна да слушам как ромките ще ни превземат и как само осигурените трябва да получават незнам си какви пари. Пълно е със майки студентки и бащи студенти, които даже не са и женени и няма как да им се изчисли процент от т.н "семеен доход", по дълбоките провинции има ученички, които раждат след като завършат училище...Пак ще спомена майките със "свободни професии", в гражданските им договори осигуровките са основно здравни. НЕ САМО ромките взимат тези сто лева и то една година. И не говоря конкретно за себе си, има много такива майки. Вие мислите от собствената си гледна точка само! А това за купоните просто ме разби! Майчинството е помощ за майката - нека тя реши как да го харчи, за да бъде тя здрава и кърмеща и обгрижваща детето си, за да се чувства то добре! Да не говорим каква корупция ще настане и фирмите ще се избият да се докопат до това те да са разпространители на памперсите да речем. Така и майките ще са ограничени в избора само на продуктите, които тези фирми предлагат!!! И какво ще кажете за това, че в провинцията доходите са по-ниски, а разходите по децата еднакви!? Моля Ви, не бъдете тесногръди и не мислете само от собствената си позиция, ние може да живеем в София и големите градове и да си пазим топличките работни места по офисчета и насам-натам, но не сме само ние в тази държава нали?!!!

# 448
  Не знам как е в Пловдив, но тук в София, знаеш ли колко хора не си дупчат билетче в градския транспорт, а търсят да използват оставеното от някой друг. И това не са пенсионерите. Същото ще е и с купоните.
Аз не дупча билетче! Mr. Green(в общия случай), а когато дупча го оставям на седалката или до вратата да го ползва някой друг. Това е мълчалив протест срещу безумните цени на билетите и отвратителните условия в рейсовете. Добре, че много рядко ми се налага да го ползвам гр. транспорт.
 А винаги ще намерят начин братята роми да продадат помощите. Представете си само как отварят сергийка на някоя спирка и продават евтини памперси, пюренца и тн. Знаете ли колко майки с удоволствие биха давали по-малко пари за тези неща? И защо да ходят до Метро като на спирката пред блока една циганка продава евтини, качествени памперси?

# 449
Моля Ви - Вие сте осигурени - не говорете от името на неосигурените, защото е нахално...Пак Ви казвам - не само роми са неосигурените в тази държава! Peace

Общи условия

Активация на акаунт