1 юЛи - ПРОТЕСТ ЗА ДЕТСКИТЕ И МАЙЧИНСТВОТО ПРЕД ПАРЛАМЕНТА-ПРОДЪЛЖЕНИЕ

• 25 332
  • 483
  •   1
Отговори
# 90
Моля ви за внимание!
Участвах на първия, ще участвам и на втория процес!

Не може ли да се предприеме нещо то страна на държавата за 4-то, 5-то и т.е. дете? Не говорим за хората, които чакат трето, а им се пръкват близнаци. Говорим за правенето на деца без оглед на условията на живот и финанси на семейството. Нека да се направи предложение за ограничаване на помощи, майчинство и т.н. за такива хора.
Ако някой иска деца - нека има! Нека има 1,2,3, но повече иска ли, нека да си ги гледа сам,то той е заможен щом може да има толкова деца.
Така нито в дискриминация може да ни съдят, нито в нищо.

# 91
Говорим за етноси, ясно е че всички са български граждани.

Моля ви за внимание!
Участвах на първия, ще участвам и на втория процес!

опааа, Лайпцигски или?  Wink

# 92
ако една жена остане с доход САМО майчинство с какво ще си нахрани детето с лагери, уроци по музика пък да не говорим че за спорт сили няма да останат   newsm53   Но както казах съгласна съм просто казах идея която ако се замислим и не е чак за отхвърляне, защото ако купоните са поименни няма да може да се продават и даже и да се продадат приходите от детето родено за пари намаляват драстично, поне на 50 % тогава им излиза "икономически неизгодно" да го раждат това дете. Незнам дали се разбра какво исках да кажа, но затова са идеите за да се обсъждат   bouquet

Ако някой не може да си нахрани детето, той е социално слаб и грижите за него са по друг закон. Целта е да се стимулира раждаемостта сред тези хора, които работят, осигуряват се и могат да обезпечат жизнения минимум на детето си. Те обаче не искат да раждат, защото осъзнават, че не е достатъчно да осигуриш подслон и храна, а разходите за здраве, образование и спорт на практика превъзхождат тези за изхранване. Т.е. ако се подпомагат родителите в тези разходи, които осигуряват качеството на живот, а не оцеляването, няма да се стимулира раждането за пари.
Момичета, повечето от вас са с малки деца и виждате само проблемите на първите години. Само че тези две-три години ще минат много бързо и тогава ще се изправите пред факта, че по-големите деца имат много по-големи разходи. И то точно свързани с качественото им отглеждане. Затова не е зле да се мисли в тази посока.
Пак да уточня нямам против ДЕТСКИТЕ да са за "образованието " на децата. Те са една безумна сума която даже не искам да коментирам, че се ядосвам, но тук не става въпрос за тях. Моята идея касае единствено и само момента когато майката не работи и за това получава "обезщетение" което е ЕДИНСТВЕНИЯ И ДОХОД в този момент. Т.е. основната грижа през тези две години на майката е детето да е нахранено и сухо, каквито са и основните нужди на малкото човече за тази възраст. Тук няма място за лагери, уроци, спорт и т.н. После майката се връща на работа и нещата стоят по съвсем различен начин, но аз не коментирам този момент там всеки се справя според възможностите си и пак казвам нямам абсолютно нищо против идеята ти стига да не важи за майчинството.

Абе да не би да пиша на друг език, че не се разбираме бе хора

# 93
Такааа , сага за градините

Ще се въведе до края на 2007 ( обещаха ми началото да е ) единна информационна система в градините . Това ще помогне по служебен път да се освобождават местата в останалите градини , ще се знае броя на свободните места във всяка една от тях , родителите ще имат достъп до голяма част от информацията

Молбите да се приемат по набори , ако детето ти трябва да тръгне на градина септември 2007 да подадеш молбата януари 2007 . Сори , предложих приема да е два пъти в годината , но категорично ме отрязоха , като невъзможен вариант . Ако бъде освободено място в тградината обаче , то ще бъде обявено във въпросната ИС

Общия брой на децата в детските градини е 38983 разпределени в 1366 групи , от които
яслени - 3473 деца в 143 групи
специални 276 деца в 27 групи
предучилищни 10055 деца в 408 групи
градински - 25179 деца в 788 групи

# 94
Ще обсъждаме и са остановени и следните потребности
поетапно разширение на сградния фонд - район Оборище и Възраждане
ново строителство на детски градини - район Оборище
Построяване на модули за една или две групи на местото на дървените бараки - райони Красно село , Подуяне , Овча купел , Връбница и Кремиковци

Мерки за трайно решаване на проблема

1.Необходимо е увеличаване на капиталовите разходи за основни ремонти , укрепване на някои детски градини , строителство на модули и ДМА . Прогнозните данни за периода 2006-2009 са за увеличение на капиталовите разходи в размер на 3 000 000.

# 95
Общия брой на децата в детските градини е 38983 разпределени в 1366 групи , от които
яслени - 3473 деца в 143 групи
специални 276 деца в 27 групи
предучилищни 10055 деца в 408 групи
градински - 25179 деца в 788 групи

Това на срещата ли го казаха?
За София е предполагам?!
А какъв е броя на децата в яслена, градинска, преду-ще възраст?
Броя на градините и яслите?

# 96
2. Необходимо е увеличаване на средствата за текущи и аварийни ремонти
3. С цел трайно решаване на проблема с приема на деца в ДГ е необходимо отдадените помещения под наем на юридически и физ. лица в ДГ да бъдат освободени и в тях да бъдат настанени чакащи за прием деца
4. За по-голяма прозрачност при отчитане на извършени разходи от ръководствата на дг Е НЕОБХОДИМО В ТЯХ ДА БЪДАТ РЕГИСТРИРАНИ уЧИЛИЩНИ НАСТОЯТЕЛСТВА  ПО зюлнц
5 . нЕОБХОДИМО Е ДА СЕ ПОТЪРСЯТ МЕХАНИЗМИ ЗА ПО-ГОЛЯМА ПРОЗРАЧНОСТ ПРИ ОТЧЕТНОСТТА ЗА ИЗВЪРШВАНЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНИ ДЕЙНОСТИ В дг
6. С цел осигуряване безопастнос на сградите в дворовете на ДГ и по-голяма сигурност за децата предстои да се въведе система за видеонаблюдение в ДГ
7. Осигуряване на допълнителни средства за тукуща издръжка на дейностите

# 97
Написала съм ги Ине , колко деца в колоко групи , на каква възраст
Да , за София

# 98
И аз само да вметна, че последваща дата 01.07 за протест според мене ЛИЧНО  не е най-удачната. Доста народ тръгва във ваканция, и аз стягам багажи, плюс че най-накрая требе да пусна прощъпулко на прощапулник и след това имам двама рожденици един след друг. Тоест, не че няма да искам, а няма да мога физически.
За мене лично последващ протест би бил по-удачен в началото на септември.

# 99
Написала съм ги Ине , колко деца в колоко групи , на каква възраст
Да , за София

Това е броя на децата, посещаваши градина и ясла.
Аз питам за брой на децата, живеещи в града и градините/ясли в София общо.

# 100
И аз само да вметна, че последваща дата 01.07 за протест според мене ЛИЧНО  не е най-удачната. Доста народ тръгва във ваканция, и аз стягам багажи, плюс че най-накрая требе да пусна прощъпулко на прощапулник и след това имам двама рожденици един след друг. Тоест, не че няма да искам, а няма да мога физически.
За мене лично последващ протест би бил по-удачен в началото на септември.

Септември ще бъде твърде късно. Нито едно Министерство или депутат няма да имат лятна ваканция, заради ЕС.
Надяваме се, че други хора ще могат да се отзоват. Нали не всички тръгват на море на 1-ви, пък и момичетата в темата в Клюкарника искаха протеста да е в неработен ден.

# 101
Добре де-ще следя какво ще се реши и според моментното състояние на ситуацията-ще действам и аз. Peace

# 102
ОДЗ 84 бр. ,в които яслените групи са общо 143 със 3473 , а предучилищни  408 групи с 10055 деца
ЦДГ 108 бр, от които специални 3 бр

Това са градините и яслите , сега трябва да разберем , колко са децата  newsm78
Но има и нещо друго , те може да са много , но това не означава , че те принудитерлно , поради липса на места не посещеват градини или ясли , може да е по желание на родителите , да ги гледат бабите

Последна редакция: чт, 08 юни 2006, 20:07 от писна ми

# 103
Това са градините и яслите , сега трябва да разберем , колко са децата  newsm78
Но има и нещо друго , те може да са много , но това не означава , че те принудитерлно , поради липса на места не посещеват градини или ясли , може да е по желание на родителите , да ги гледат бабите

Това няма значение, в града трябва да има място за всички деца. Останалото е личен избор.

# 104
м-даааа и как можем да разберем това колко са децата в Софи на възраст до 7 години

Общи условия

Активация на акаунт