1 юЛи - ПРОТЕСТ ЗА ДЕТСКИТЕ И МАЙЧИНСТВОТО ПРЕД ПАРЛАМЕНТА-ПРОДЪЛЖЕНИЕ

• 25 280
  • 483
  •   1
Отговори
# 180
И на мен ми се иска да дойда на протеста в София, но ми е невъзможно. Съпруга ми е в сесия и няма кой да ме докара. Нямам баби в близост, а да тръгна с бебата по автобуси и влакове е изключено. Та ние семейно ще си протестираме от Пловдив и така ще си отбележим годишнината от сватбата, която е на 01.07.

Днес разказвах на мъж ми за диеята за име на организацията. Хареса му, но предложи като вариант и по-краткото "Родители". Било по-запомнящо се някак. Та и това е вариант, който си струва да се обмисли.

# 181
Тъй като не цяла България има интернет, аз искам да питам какво ще кажете за идеята която беше подхвърлила една от мамите (не си спомням коя  беше  Embarassed а и не ми се търси къде точно четох), но тогава не се коментира предложението и. Та идеята беше за пресконференция!!! Така много хора хем ще научат за протеста овреме за да могат да реагират, хем тези които все още не са разбрали за какво иде реч да се запознаят с исканията ни, съответно да направят избора си да се включат или не в протестите. Според мен така шанса ни да бъдем отразени по всички медии предварително и адекватно нарастват значително. Незнам кажете какво мислите?  newsm78

# 182
Деби, идеята е добра, лошото е че не знам колко журналисти биха дошли на пресконференция, а и това е свързано с разходи - за зала, за техника, то не се прави просто ей така newsm78
Момичета относно протеста, трябва да се съберем МНОООГО хора иначе е безсмислено да го правим въобще, трябва да решим възможно най-скоро къде и от колко часа ще бъде и можем да почнем да разлепваме обяви за него, за да може мамите без Интернет да дойдат също, трябва да мобилизираме всичките си приятели
Най-добре е да е шествие и то кратко (заради малките деца да не се изморяват тези които не се возят вече в колички)
Предлагам да почне от Съдебната палата и да завърши при фонтаните на НДК, първо мислехме за Южния парк, обаче според мен доста е по-далече

# 183
Трябва добре да измислим началната и крайна точка на шествието, защото трябва да са обвързани с нещо или да символизират по някакъв начин идеята.

Освен това, на постинга на Деби: много си права, че трябва да "облъчим" колкото се може по-голяма аудитория. Надявам се да имаме възможност отново да се появим в медиите, вече ни поканиха от ВВТ за другата седмица. Идеята е най-накрая да влезем в пряк "двубой" с Адемов, Христова и някой от МТСП. Така че, ще използваме всяка предоставена възможност, а вярвам ще има още, за да информираме от екран за протеста на 1-ви юли!

# 184
E, това с медиите вече е отработено  Laughing, само че трябва да им се даде някаква конкретна причина. Не може просто да съобщим, че ще протестираме отново за същите неща, които те вече веднъж са писали. Ако го направим така, просто няма да дойдат. Този път трябва да има нещо допълнително, което да концентрира обществения интерес, някакво средоточие, силен момент, а до него и другите ни искания, разбира се. Оф, май не го обясних много добре, дано ме разберете  bouquet

# 185
E, това с медиите вече е отработено  Laughing, само че трябва да им се даде някаква конкретна причина. Не може просто да съобщим, че ще протестираме отново за същите неща, които те вече веднъж са писали. Ако го направим така, просто няма да дойдат. Този път трябва да има нещо допълнително, което да концентрира обществения интерес, някакво средоточие, силен момент, а до него и другите ни искания, разбира се. Оф, май не го обясних много добре, дано ме разберете  bouquet

Вервай ми, че медиите никак не са ни забравили! Няма нужда от нещо ново, нови са аргументите ни, които никой почти не пожела да чуе. Има нужда да се направят предавания с 2-те страни!

Каква по-конкретна причина от това, че никой не го интересува от какво реално имаме нужда, а как да не дава пари и да не търси решения.

Айде, и на мен ми писна да чувам как нещо не може да стане. Искам да знам как ЩЕ стане! И политиците сме ги избирали за това!!!!

# 186
Поводът ще бъде че не са ни отговорили на писмото, няма нужда от нищо ново

# 187

Всъщност, Клео, това за тях е ново!

Вервай ми, че медиите никак не са ни забравили! Няма нужда от нещо ново, нови са аргументите ни, които никой почти не пожела да чуе. Има нужда да се направят предавания с 2-те страни!

Каква по-конкретна причина от това, че никой не го интересува от какво реално имаме нужда, а как да не дава пари и да не търси решения.
Айде, и на мен ми писна да чувам как нещо не може да стане. Искам да знам как ЩЕ стане! И политиците сме ги избирали за това!!!!

Ето това са средоточия, силни моменти, за които говоря. За медиите продължението на нашата история ще бъде интересно. Ако успеем да направим нещо като ТВ дебат с Христова и Адемов, който да се излъчи в национален ефир, ще бъде супер.

# 188
И още един повод, че ще има ПРОТЕСТИ НА 1 ЮЛИ, какъв по-голям повод от това да им кажем, че не сме се отказали и че е крайно време да се "размърдат"  #2gunfire

# 189
  • Варна, морето и сините вълни!
Малко не по темата, момичета възхищавам ви се!
Ние Варненки, пак се потриваме! Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed

# 190
16014 подписа в он-лайн подписката!
От сърце!

# 191
Деби, идеята е добра, лошото е че не знам колко журналисти биха дошли на пресконференция, а и това е свързано с разходи - за зала, за техника, то не се прави просто ей така newsm78
Аз все пак си мисля, че има резон да поразпитаме колко ще ни струва една пресконференция, която да се отрази в новините по всички телевизии, в ежедневниците и женските списания. Ако към всички гореспоменати медии се отправи покана с ясни и точни искания и цели не вярвам да има медия която да не иска да види как майки с деца "маскарят" управляващите. А за предаванията с пряк диалог те ще са много полезни с опита който носят, но не мисля с публичност. Аз не хващам ББТ, друг не хваща 7дни, трети няма да е станал в 7 да гледа сутрешен блок или ще е на работа в 11 когато ще е магазинното предаване. Все някой който може да е решаващ за нас глас ще изпусне нещо. А ако разгласяването е мащабно и повсеместно може да не гледаш новините по телевизията, но ще прочетеш вестника, ако вестниците те отегчават ще си купиш списание. С две думи мащабното мислене му е майката и ако има смисъл от нещо това е разгласяването, но както казах не на дребно, а в ударна доза. Поне аз така си мисля.
Позволявам да не сте съгласни с мен    Laughing

# 192
Аз все пак си мисля, че има резон да поразпитаме колко ще ни струва една пресконференция, която да се отрази в новините по всички телевизии, в ежедневниците и женските списания. Ако към всички гореспоменати медии се отправи покана с ясни и точни искания и цели не вярвам да има медия която да не иска да види как майки с деца "маскарят" управляващите. А за предаванията с пряк диалог те ще са много полезни с опита който носят, но не мисля с публичност. Аз не хващам ББТ, друг не хваща 7дни, трети няма да е станал в 7 да гледа сутрешен блок или ще е на работа в 11 когато ще е магазинното предаване. Все някой който може да е решаващ за нас глас ще изпусне нещо. А ако разгласяването е мащабно и повсеместно може да не гледаш новините по телевизията, но ще прочетеш вестника, ако вестниците те отегчават ще си купиш списание. С две думи мащабното мислене му е майката и ако има смисъл от нещо това е разгласяването, но както казах не на дребно, а в ударна доза. Поне аз така си мисля.

Ами действай де, време няма!

П.С. На мама Фаната вече е на горди 6 м!

# 193

П.С. На мама Фаната вече е на горди 6 м!

Честити ви 6 месеца!

Знам, че време няма, затова ги пиша тия неща по нощите вместо да си спя сладко при синчето. Но вие имате повече опит с медиите, дайте едно рамо кажете откъде да започна. Кажете тънкостите, а не хайде във водата пък ти ходи откривай, че е топла.

# 194
Аз все пак си мисля, че има резон да поразпитаме колко ще ни струва една пресконференция, която да се отрази в новините по всички телевизии, в ежедневниците и женските списания. ............ С две думи мащабното мислене му е майката и ако има смисъл от нещо това е разгласяването, но както казах не на дребно, а в ударна доза. Поне аз така си мисля.

Знам, че време няма, затова ги пиша тия неща по нощите вместо да си спя сладко при синчето. Но вие имате повече опит с медиите, дайте едно рамо кажете откъде да започна. Кажете тънкостите, а не хайде във водата пък ти ходи откривай, че е топла.

Деби, напълно съм съгласна с теб.
Обаче, разсъждавайки логично, рано сутрин, мисля, че за да провокираме журналистчески интерес за една пресконференция, наистина трябва да имаме новина. И това може да бъде само получаването/липсата на отговор от страна на МТСП и НС (или, не дай Боже приемането на някой от законопроектите в настоящия му вид). В противен случай рискуваме на събитието да дойдат 4-5 журналиста, които и без това ни подкрепят.

И пак заставам зад Клео, че разхода за такова нещо може би няма да е по силите ни, защото ще надхвърли 1000 лв (и то за някоя по-смотанка, неголяма зала).

Общи условия

Активация на акаунт