1 юЛи - ПРОТЕСТ ЗА ДЕТСКИТЕ И МАЙЧИНСТВОТО ПРЕД ПАРЛАМЕНТА-ПРОДЪЛЖЕНИЕ

• 25 281
  • 483
  •   1
Отговори
# 195
    Добро утро и от мен!
какво мислите за списанието на Гала "на кафе".Аз никога не съм го чела но гледах предаването.Предполагам че много жени го четат и е на ниска цена!ако някоя може да се свърже с Гала, може да ни помогне в разгласяането.Освен това "Искрено и лично" на Миглена Ангелова може да е нашата зала за дебат.Там винаги има опозиция!

# 196
    Добро утро и от мен!
какво мислите за списанието на Гала "на кафе".Аз никога не съм го чела но гледах предаването.Предполагам че много жени го четат и е на ниска цена!ако някоя може да се свърже с Гала, може да ни помогне в разгласяането.Освен това "Искрено и лично" на Миглена Ангелова може да е нашата зала за дебат.Там винаги има опозиция!

За "На кафе" -  не знам. Ако издателите на такива вестници, списания, разчитат на аудитория в мое лице, бързо-бързо ще хлопнат кепенците.

"Искрено и лично" е добра идея, а и е в нашата таргет група. Да видим, ще се пробваме.

# 197
   Да използваме Благоразположението на Лора Крумовав НТВ.Можем да питаме няма ли идея да се разисква темата ни в студиото а не от протеста. За списанието- от опит глава не боли Simple Smile

http://www.az-jenata.com/display.php?show_article=10&open_article=2363   не знам справих ли се и някой ще прочете ли това!Не е нищо ново но исках да кажа че и това списание се интересува от нас

Последна редакция: сб, 10 юни 2006, 07:57 от JEDNA

# 198
Само да вметна въпросче, добре е държавата да ни плаща, но какво ще кажете за това което плащат работодателите. Говорим за стимулиране на икономиката, а тя не може да се развива без производство. А всички закони включително и Кодекса на труда извиват ръцете на работодателя. Задавам ви въпроса, защото съм от двете страни и майка и работодотел. И се наложи и двете ми деца да ги вдигна на гръб когато бяха на три месеца, да работя (в прах и силни препарати), за да мога да плащам в първия случай усигуровките на една "майка", която беше умишлено вдигала тежко, за да стои през бременноста в болнични!? и при втория случай, за да й платя 40 дни платен отпуск. Жената имаше осем работни дни при мен!!! Аз нямах пари и тя се отнесе до Инспекцията по труда! Метнах хлапето на гръб и на работа, защото  Инспекцията щеше да ме глоби 300 лв. Кой трябваше да защити моите деца???
Парите за платен отпуск не се вземат от осигуровките, а от труда на другите работници или на работодетеля. Кой ще защити тях!???

Мацки, болничния около раждането болничен ли се води или някакъв отпуск? И от кой се плаща действително? От държавата или от работодателя? Ако се плаща от фонд майчинство добре, но ако се плаща от работодателя, много са хитри и двата законопроекта. Хем те лев няма да извадят от осигуровките, хем работодателя ще натоварят още повече. И вълкът сит и агнето цяло, а Twisted Evil Моля ви, кажете ми че този отпуск около раждането - 135-те дни дето са по 90% ОТ ЗАПЛАТАТА НЕ СЕ ПЛАЩАТ ОТ РАБОТОДАТЕЛЯ, А ОТ ФОНД МАЙЧИНСТВО.

# 199
Деби, идеята е добра, лошото е че не знам колко журналисти биха дошли на пресконференция, а и това е свързано с разходи - за зала, за техника, то не се прави просто ей така newsm78
Момичета относно протеста, трябва да се съберем МНОООГО хора иначе е безсмислено да го правим въобще, трябва да решим възможно най-скоро къде и от колко часа ще бъде и можем да почнем да разлепваме обяви за него, за да може мамите без Интернет да дойдат също, трябва да мобилизираме всичките си приятели
Най-добре е да е шествие и то кратко (заради малките деца да не се изморяват тези които не се возят вече в колички)
Предлагам да почне от Съдебната палата и да завърши при фонтаните на НДК, първо мислехме за Южния парк, обаче според мен доста е по-далече

Аз пък предлагам да е от НДК - Национален дворец на КУЛТУРАТА до СЪДЕБНАТА ПАЛАТА - СЪВСЕМ СИМВОЛИЧНО. Започваме КУЛТУРНО  И АКО НЕ НИ ОБЪРНАТ ВНИМЕНИЕ ЩЕ ГИ СЪДИМ ДО ДУПКА Laughing Joy Mr. Green Това в кръга на шегата Laughing

Писах на Зачатие да видя този път с нас ли са Wink

# 200
Мацки, болничния около раждането болничен ли се води или някакъв отпуск? И от кой се плаща действително? От държавата или от работодателя? Ако се плаща от фонд майчинство добре, но ако се плаща от работодателя, много са хитри и двата законопроекта. Хем те лев няма да извадят от осигуровките, хем работодателя ще натоварят още повече. И вълкът сит и агнето цяло, а Twisted Evil Моля ви, кажете ми че този отпуск около раждането - 135-те дни дето са по 90% ОТ ЗАПЛАТАТА НЕ СЕ ПЛАЩАТ ОТ РАБОТОДАТЕЛЯ, А ОТ ФОНД МАЙЧИНСТВО.
135 -те дни са болнични, които са разделени на 3, изплащат се от НОИ, при болничните само 1-вия ден се изплаща от работодател, тоест тези 135 дни както се взимат на 3 пъти, работодателят изплаща само 3 дни от тях

# 201

П.С. На мама Фаната вече е на горди 6 м!

Да са ви честити 6-те месеца и ние направихме 5 преди 3 дни

Кога най-накрая ще я видя вашата гопожица newsm78

# 202
135 -те дни са болнични, които са разделени на 3, изплащат се от НОИ, при болничните само 1-вия ден се изплаща от работодател, тоест тези 135 дни както се взимат на 3 пъти, работодателят изплаща само 3 дни от тях

А, добре Whistling

# 203
    Добро утро и от мен!

Аз поемам Гала, познавам я лично и освен това ми се разписа в подписката миналия път Wink Ще я питам дали можем да обявим предварително протеста.

# 204
Първия ден от болничния е за сметка на работодателя, когато е за общо заболяване. Когато болничния е продължение от предния няма ден за с/ка на работодателя.
 При болничен за бременност и раждане той е изцяло за с/ка на НОИ.

# 205
Сега по същество. Мъжа ми предложи да поеме разходите по регистрацията на организацията, както и ще ни даде юристката си за същата регистрация, тя е обещала да го направи съвсем безкористно. Молбата му е да вземем и нея в предаването по ББТ, защото все пак има 10-годишен опит и ще знае какво говори, освен това е твърдо ЗА каузата, само трябва да изнамерим най-сетне предизборните платформи на тристранната коалиция, за да ги затрием този път яко Laughing Мисля, че ако й предоставим всичко, което имаме като инфо до момента най-късно във вторник, ще има време да се подготви до сряда вечерта. Все ще е по-добре с нея, отколкото без нея, ние си знаем горе-долу какви са ни възможностите и мога да кажа, че не са особено големи и някой по-устат няма да ни е излишен Peace А жената е много отворена и освен това МАЙКА!

# 206
Така коригиран текста допада ли ви?

Това с относното не знам дали трябва да го има и трябва да се уточни името на организацията. Също трябва да намерим данни колко са родените за миналатагодина деца и брой детски градини, ясли, кухни. Променила съм го като примерен за София, естествено всеки ще си го обработи за неговата община.

ДО
КМЕТА НА СТОЛИЧНА ГОЛЯМА ОБЩИНА ......

ОТВОРЕНО ПИСМО

От Инициативен комитет “Настоящи и бъдещи български майки”
Град ......., лице за контакт .............., адрес..........

ОТНОСНО: Недостатъчния брой на детските ясли, детските градини и площадките за игра

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН БОРИСОВ,

Приканваме ви да обърнете внимание на наболелите проблеми, които майките от Столична голяма община срещаме при записване на децата си в детски ясли, градини и кухни. Поради крайно недостатъчния им брой, най-често документите на детето трябва да се подадат в няколко детски заведения и минимум една година по-рано /често и преди раждането на детето/, за да е гарантирано включването му в съответната възрастова група.

За информация: в град ... функционират ... детски ясли, ... градини, ...детски кухни, чийто капацитет общо е около ... деца. Само за 2005 г. в града ни са родени над ... деца.

Настояваме Столична голяма община да предприеме решителни мерки за увеличаване броя на детските ясли, градини и детски кухни в града и по райони. Освен това предлагаме:

Да се въведе единна информационна система за прием и свободните места в детските ясли и градините, която да бъде достъпна чрез интернет и районните общини.

Молбите за записване на деца да се приемат по набори , два пъти годишно, в строго фиксиран срок и при приемане на децата в съответното заведение да се следват стриктно реда и номера, с който молбите са приети.

С цел трайно решаване на проблема с приема на деца в детски заведения е необходимо отдадените под наем общински помещения , които в миналото са  функционирали като детски ясли и градини, да бъдат възстановени като такива.

За по-голяма прозрачност при отчитане на извършени разходи от ръководствата на отделните детски заведения, е необходимо в тях да бъдат създадени училищни настоятелства.

Настояваме също за увеличаване броя на детските площадки и за запазване на съществуващите площадки, градинки и паркове като такива.

Град…., дата                           С УВАЖЕНИЕ:
                                 Име………………………..

# 207
  • на кой му пука, майна
Браво Мишле  Wink

Кога е предаването по ББТ и в колко часа ?

# 208
Девойки, когато Ани Салич дойде на протестта миналия път, тя си остави мобилния и каза, каквото и да решим за следващ протест тя ще ни подкрепи. Може тя да ни съдейства една седмица преди протестта в БТВ да отразим нашите наболели проблеми.....може и като дискусия да се получи в сутрешния блок. Ако и тогава не ни чуят, ще е идеален повод за протест.

# 209
  • на кой му пука, майна
В крайна сметка няма да има протести по другите градове, само в София така ли ?
Аз няма да мога да дойда, понеже както писах вече мъжа ми е на работа, а с малкия няма как да дойда с рейс, влак и т.н. Мъжа ми колата няма да ми я даде посмъртно да ходя до София  Tired

Общи условия

Активация на акаунт